6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Babu a můu se jetě zeptat na lakování nehtů? Tedy i ostatních
Koupila jsem si za dvacku takové nálepky kytiček na nehty.
To se lepí na "holý" nehet, nebo na první vrstvu laku?
Já jsem si to loni nalepila rovnou na nehty, pak dvakrát přelákla tím "růovým" lakem fr.m. a přesto jetě ten vrchní lak. Jene kytičky u neměly takovou pěknou barvu.
Je zase pravda, e kdy jsem nehty odlakovala, tak mi tam ty kytičky drely a já je přelakovala jetě jednou, ale to u byly jen bílé
A dává dvě vrstvy laku, nebo jen jednu a přes to tu na prodloení trvanlivosti
Není tady
Spunti ja ty nalepky nikdy nemela ale kdyz mi davala na manikure ozdobny kaminek tak to davala az naposledy dava se to do jeste neuschleho laku. Takze dle me se ty kyticky davaji az po 2 vrstvach laku a pak to pretrit tim bezbarvym zpevnovacem. Davam vzdy bili prouzek pak dve vrstvy laku a zpevnovac nemam takze nepouzivam ale kdybych mela tak bych ho pak jeste dala ale uz jen tenkou jednu vrstvu.
Pak si rucky vyfot a posly foto ju.
Ty jsi se ptala jeste na ty prouzky tak to taky nevim ale ja bych to odloupla az to bude ani ne mokre ale ani uplne tuhe tak tesne nez to ztuhne bych to videla.
Není tady
Dezy jste uz def. bez dudlu? A i ted kdyz malemu rostou zuby?
U nas mega uspech ze dudel ma jen na spani uz si ted o neho ani tak moc nerika tak pomalu zacinam verit ze i na ten spanek az prijde cas odnaucime.
Uz i to skakani zatim nevyzaduje tak snad uz to bude jen lepsi no kdyby se v pulci noci nestehovala za mnou tak temere dokonala:) no doufam ze jsem si ted vsechno nezakrikla.
Není tady
Babu definitivně bez dudlíku - i kdy rostou zuby, on si na něj ani nevzpomene a kdy ho vidí, tak říká mimi
tak to je jedna pozitivní zpráva, ale jinak jsem pěkně vyklepaná. Tak jsem pustila pekárnu a li jsme ven, vrátili jsme se, Davídek úplně utahanej a protivnej, pořád jsem ho musela tahat a dělalo se mi pěkně zle. No a přijdu domu a chleba sraenej (u vím, měla jsem tady starý instantní drodí - přes rok prolý) - take prvotina do koe a to u se mi dlouho nestalo. Pak jsme li do vany, kde se Davídek pokadil, tak jsem ho vyndala, oblíkla a on e jde dolů a já e umeju vanu. Po schodek natěstí pořád chodí pozpátku, jenom kdy jde s někým, tak to zkouí sám. No a jak nahmatával první schod, tak se skutálel dolu - 13 schodů, já jsem jenom křičela ne ne a utíkala za ním. Natěstí brečel jenom troku a bylo vidět, e to nebylo nic stranýho, ale já se klepu doteď. Pak koukal na večerníček, najedl se a bylo vidět, e na to úplně zapomněl. Teď u spí. Tak doufám, e bude ve ok, já se z toho snad nějak taky vyklepu. Na jednu stranu je dobrý, e se bude víc bát, protoe je poslední dobou jak utrenej ze řetězu. No tak jsem se tady vypovídala, za chvilku přijde manel, tak snad to bude lepí!
Není tady
Spuntí snad to nic nebude Jinak my ultr. ledvin a moč. cest máme v pořádku
Take mudra po telefonu chtěla abysme zajeli hned na cevkování,aby byla klidnějí,protoe to pole těch leukocitů tam prej bylo straně vysoký Take jsme jeli na dětský,ona u to tam měla domluvený,ale stejně jsme skoro hodku čekali,malou vycévkovali,ale neměla tam moc moči..take nevěděli jestli to bude stačit ...hned jsme to odnesli do laborky v nemocnici,Mudra tam s něma byla domluvená,e co jde udělají hned,take za 25 minut jsme měli aspon nějaký výsledky a vezli jsme je k Mudře,ta na nás čekala asi hodku po pracovní době a byla spokojená,včerejí moč byla čtyřikrát horčí,take to bylo asi ze patnýho odběru,ale dneska tam byl taky nález,ale mení...take uvidíme,v pátek příjde bakterka a říkala,e se klidně můe stát,e tam skoro nic nebude,e třeba ani atb.nebudou nutný nebo jen udrováky na noc. A nebo jo,ale to se uvidí v pátek.Říkala,e to můe být z málo pití a nebo prostě ty bakterie se ji tam dělají a zase odcházejí a zase dělají a pořád dokola,bez jakýhkoliv jiných příznaků.Kadopádně říkala,e dovču by dneska neruila,e uvidíme v pátek....pokud by to lo dala by nám jen třeba noční atb nebo taky se kterýma můe na slunko,teda pokud by na ně byla citlivá...take čekat do pátku
Není tady
Holky vy platíte i za povinný očkování??? Na pozvánku a na povinný očkování by se nic platit nemělo.
A co je to CRP??
Kačulda zase prudí a nechce spát. Pořád chce číst, jene to bych jí mohla číst celou noc...
Rýma pořád neustoupila, ale u to začíná být lepí.
Pořád řve a kdy si jí nevímám, tak sválně smrká, protoe ví e jí půjdu utřít nudle. Ani měchačka nefunguje. Má akorát hysterickej záchvat.
S těma tamponama, mě to řekl i gyn, e si ho můu vzít jestli si nejsem jistá, ale ten nejmení, no ale já se pak stejně nemohla koupat, tak jsem to ani nezkouela..
Jojo Jitu splaily se ti hormony
To se ale spraví.
Já bych teda la do svýho hned, já trpívávám ponorkovejma nemocema
Teda vy v tý kolce taky máte pořád něco.. To je takhle vude??
Taky se osypávám ze sluníčka. Hlavně na dekoltu, tak mau vysokým faktorem,ale teď jsem se osypala u i na rukách. Jinak se toti nemau vůbec. No... u budu...
Není tady
Luci tak aspon ze tak a jak mala snasela to cevkovani?
Veru ta ryma to je hnus fialovy no presne vim jak je mala protivka kdyz ji ma no radim jen vydrzet nic jineho bude lip.
CRP je test z kapky krve kdy Dr. pozna jestli je v tele zanet nebo ne a jestli ma nasadit ATB u dospelych se dela sedimentace ale to trva dlouho. No a za povinne ockovani tu neplati snad nikdo ale resili jsem nepovinne ocovani a za to holky plati.
Dezy no tak to nad nim lital andelicek hlavne ze se mu nic nestalo tak se bez natahnout a snaz se uklidnit at se jeste neco tobe nestane na chleba na to se vyprdni:)
Není tady
Veru, platíme jen za nepovinné očkování.
CRP je něco jako rychlá sedimentace. Jen píchnou do prstíčku, kapilárkou naberou kapku krve a dají do mainky. Během minuty mají hodnotu zánětlivých látek v krvi a je jasné jestli je to viroza, nebo jsou potřebná ATB.
Není tady
Babu, byla jsi rychlejí
Díky za odpovědi na to lakování nehtů. Dneska to tedy nehro....
Lucko, tak drím palce aby to v pátek bylo v pořádku.
Není tady
Dezy, dávejte na sebe pozor.... i kdy ode mě to dneska sedí
Lenka si skřípla malíček do výtahu a strhla si kůičku . Tekla pěkně krev. A řev stráááně dlouho. POmohla tomu i Jíta, která byla na pár facek. Nakonec jsem jí musela dvě oupnout, násilím stáhnout spoďárky a násilím hodit do vany (málem jsem vzala i chladnou sprchu). V podstatě měla od esti hodin jeden velký hysterák a do teď .Padla dalí tabulka čokolády
Tak jsem zvědavá co bude ráno, takovéto hysteráky nemívá, tak doufám e se něco neblíí , kňourala a brečela kvůli naprosto vemu. Chtěla vechno a nic.
Vyráku nemá, tak snad se do rána neosype a bylo to opravdu jen ze sluníčka.
Teď jsou v posteli, tak snad usnou.
Mám min. na dvě hoďky jetě psaní a musím něco poklidit, neb zítra příjde mamka. Dneska jsem stihla za straného řevu Lenky jen vyluxovat.
Není tady
jeíi Dezynko, no to je hrůza... hlavně e to dopadlo dobře!!!!no ani si to nechci představit,jak padal..
holky s těma nehtama jste mě navnadili, e jsem si taky udělala tuhle francouzskou manikůru,a zatím pěkně drí!!
Není tady
Jinak s nočníkem taky zas nic moc. Na kaky si řekne, ale na čůrání moc ne. taky spí sleduju hodiny. Ale někdy si sedne sama. samozřejmě oblečená.
A tady pořád prí a dneska se u ene druhá bouřka..
Bolí mě hlava.
Sudy to je hrozný s tím sousedem.. Byla bych asi na práky být jeho enou
TAk jsem musela Kačuli vyndat z postýlky, řvala jak tur, měla nudlema zalepenou i pusu a byla loue na zemi..
Týjo Dezy hlavně ře se mu nic nestalo!! To musela být docela výka!!! Taky se toho bojim, máme kamený schody a Kačce říkám e beze mě nesmí, tak vdycky čeká.
Lucko to snad bude dobrý. Aspoň e to neni patný. A kolik toho Natálka vypije?
chjo prislo prudidlo a i starý prudidlo z fotbalu...
Není tady
Spunti taky jsem načla tabulku a ne půjdu spát, tak jí stopro snim
Není tady
Jéééi Dezynko! No to opravdu byl u Davídka andělíček stráníček. Zaplapánbůh e je vpořádku. A chápu e jsi vyklepaná a nervy (zaila jsem si to a to Terka spadla jen ze dvou schodů a rozrazila si trochu čelo), ale klid je to ok hm?!
A gratulujeme e jste úplně bez dudlíka a bez vzpomenutí na něho.
Koukám, e dětičky jsou teď vude hooodně ukňourané. Teru byla dnes taky ukňouraná a na zabití. Holky, ona je hrooooznej mamánek, tisíckrát denně na mě volá. I jen tak a kdy neodpovídám volá a volá. Ani s tátou sama pořádně nevydrí, to musí být úplně mimo domov třeba, jinak mě zase voláááá. Kdy jdeme někam spolu, jen já jí musím dret za ruku, chovat, no prostě vechno s ní jen já. Je to kolikrát o nervy! Musel by s ní být mana úplně sám aby mi dala chvilku pokoj. Nebo být u babičky beze mě to je taky vpoho, ale kde jsem já, je konec!!!
Není tady
U nás je blbý,e i na CRP se musí čekat,nemají tu mainu u sebe
babu,u cevkování chvíli křičela,ale hned po to bylo dobrý a u ani nefnukla jen měla málo moči...no jo jak o mám asi udělat aby měla plnej močák a nečůrala
Veru,vypije tam myslím kolem 600-700 ml plus mlíko,polívky atak......a měla by minimálně litr a čtvrt jene jak to udělat to nevím,na vechno říká nece nece nece A to u je mi i fuk co pije,jako jeslti jupíka,Kubíka nebo sladký pitíčko v krabičce..hlavně e něco
Není tady
No natěstí padal pomalu a ze schodů chodí natěstí pozpátku, take jako válel sudy a pak ani moc nebrečel. U je mi líp, ale pořád je to síla.
Lucko Davídě taky ale tolik nevypije, i kdy se snaím a kdybych měla jetě odečíst mlíko a polívku, tak vypije max půl litru a to fakt maximálně.
Jo a nedělejte chutě, já tady ádnou čokoládu nemám!
Není tady
Bambula byl asi dneska jediný usměvavý Celý den vymýlel pitominky a pořád se vemu smál, teda hlavně kdy prováděl to, co já jsem mu zakazovala.
Káčí s tím mamánkováním je to u nás to samé, jakmile jsem v dosahu tak je to pořád mami mami a tatínek je mu dobrý akorát kdy matka zdrhne z bytu Ale kdy ho enu do postele, tak to by se s tatínkem tulíkoval třeba hodinu.
Dezy, hlavně e je v pořádku. Já trnu pokadé kdy někam jdeme, kdy se Bambula sesype ze schodů, on u chodí po schodech úplně sám a zkouí to bez přidrování se za zábradlí a za ruku se chytit nenechá .
Luci, snad u budou výsledky jen lepí. Mi teda cévkování stačilo při porodu a kdy si vzpomenu jak to bylo nepříjemné, tak je mi malé líto.
Veru, Bastien má taky u dlouho rýmu, ale on ji asi bude mít celé léto (já to tak taky mívám), je to taková ta vodnatá alergická, take neustále dostává kapky proti alergii a vdycky má klid tak na 2 - 3 hodinky a pak mu zase teče z nosu.
puntí, na dálku foukám Leničce prstíček.
Není tady
Holky to vám váně mrňata tak málo pijou? Bastík teda co jsme odbourali přes den kojeneckou flaku a pije z hrníčku vypije podstatně méně ne dříve, ale pořád je ten 1,5 litru vody a čaje minimum a to do toho nepočítám polívku a ovoce.
A já mlsám zdravě, chodím do ledničky na jahody. Koupila jsem jich kilo a nikdo jiný to nechce jíst.
Není tady
Lenka vypije tak 700-900 ml vody se ávou a pak 2x 180 ml mléka a něco ve stravě.
Já mám také mlsnou , sudi, tak něco upeč a já uvařím kafčo, jo? za chvilku zazvoním
Není tady
Jé Piio, vidí, také máme jahody, jdu na ně díky za tip
Dezy, to chce si nadělat zásoby na takovéto chvíle. Davídek je ikulka, e to zvládl tak pěkně spadnout. Nebude z něj kaskadér?
Není tady
dobrá spunti jdu na to
piio ted byl tatka sezbírat na zahrádce jahody,tak mám na zítra práci.. kadopádně udělám kynutý knedlíky a zbytek zpracuju do mrazáku.. mě hlavně nějak přestali jahody chutnat.. příjde mi e nejsou vůbec sladký.. a ádovi taky nechutnají.. dneska jsem misku dala babče..
Není tady
Moni, trochu se etři, ale v těch vedrech a bouřkách je to fakt síla co? Já teď u poznám, e se blíí bouřka, protoe Amálka v bříku pěkně před bouřkou vyvádí. Doufám, e takové bouřkové období nebude celé léto. Oproti Matýskovi je to pěkný fotbalista.
Zítra na Vás budeme myslet, a to Karolínka dobře zvládne.
Luci a to tam má jenom tu EColi? Neptala jsi se na tu autovakcínu? A jak je moné, e nezabírají antibiotika? Doufám, e se to do dovolené nějak vyřeí.
puntí, čokoku si určitě dej. Tohle je teda nápor na nervy.
Babu, opět chválím Natálku, je to moc ikovná holčička.
Není tady
Ahoj babue.
Lucko,to je k vzteku,přeji brzké zlepení.
Hani,jsem ráda,e jsem mohla pomoct a kámoka vyhrála-super.
Moňo,koukej odpočívat a myslím na Karolínku,a to dobře zvládnete.
Piio,a se brzy zadaří a je to holčička.
Kačí,s tím čůráním si z toho nic nedělej,my jsem doma sice bez plen,ale jen kdy ho nechám nahatýho-zkusila jsem natáhnout slipečky a hned je počůral.
puntí,Máa je sice docela hodnej,ale někdy bych potřebovala té čokolády kamion...co by bylo při mé váze skvělýýýý.Jo a s těmi úrazy-my máme na dvakrát odřenou dlaň a taky to je horor,řve do teď,jen kdy se ho zeptám,kde má bo.
Dezynko,zapla bůh,někdy mě připadá,e u musí být Matýskův anděl stráný udřený a edivý hrůzou.Máa padá někde v jednom kuse.Dneska například balancoval nad schody,zamotal se a málem přepadl dozadu a pod ním 9 schodů do sklepa.Kdyby býval spadl,jen bych se dívala,vůbec jsem nestihla zareagovat,netěstí se na poslední chvíli převáil dobředu-fuj,krve by se ve mě nedořezal.Jo a taky nám asi před týdnem málem vlítnul pod auto.Já pořád říkala,jak je to noný,co je to za nezodpovědné matky,e jim takhle malé dítě vlítne pod auto,ale teď u to chápu.Já malého drela za ruku a otočili jsme se a já řekla,pojď jdeme a on se vytrhl a mety mezi popelnice a rovnou na silnici a samozřejmě jelo auto.Já jen zařvala stůj stůj,pěkně hystericky a čekala co bude.On se natestí otočil a běel zpátky,ale to u byl v půlce silnice,auto brzdilo já ječela a hnala se za ním.Popadla ho a myslela jsem,e snad umřu hrůzou.No a Máa v pohodě....
Prostě samé radovánky,nějak mě přijde,e čím jsem starí,tím vechno hůř rozdýchávám.Lukyn je nějakej marodnej,bolí ho v krku,tak jdeme zítra k dr.Máa zatím po očkování nic,asi si to etří na víkend.Máme dva horní pičáky venku a kromě ruček v puse vylezly v pohodě.No a menzes jsem pořád nedostala,dneska je to u 43 dní...
Není tady