|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
dobré ráno!!!!!!!!
tak lucinka už letěli... jů ty se mají..hlavně aby si to užili po těch všech poblémech..
piio já to tam ještě nedala..já ho nemůžu najít..
takže nevím jaká je to velikost..takže až půjde áda spát tak to tu prohrabu.. no
já se z toho jídla zblázním.. ted jsem mu na snídani namazala poprvé nutelu na rohlík..to jsem si říkala to mu bude určitě chutnat.. ale ani náhodou,tak jsem si říkala ...tak mu zkusím dát kinder řez,co jsem včera koupila..no asi třikrát si kousnul.. tak at mi trhne.. a ještě jak štouchá do tý nutely,tak mi hlásí že je fííííííííííííí-špinavej..no mě z něj vomejou...
ach jo.. jsem naštvcvaná- zítra jsme měli jet do tý prahy pro tu postel-a nák blbne auto,tak al. s tím nechce nikama jet-radši..
dneska tady je krásně- tak akorát..tak doufám tže takhle bude i v to pndělí na výlet!!!
jo a dneska máme na náměstí nákou akci pro děti-teda pro školáky-vítáme prázdniny.tak se tam půjdeme s ádou a sestřenkou podívat.. mají tam být nějaký artisti a takový.. a taky kůň kterej je chytřejší než já 

že prerj umí počítat.. to bude nějaká prdloušina..ale co lepší než sedět doma na zadku že??..
to mipřipomíná, že jsem včera potkala ve městě tu "kámošku" tak se mě ptala jestli se někdy stavíme,nebo jestli mají přijít oni.. tak jsem řekla že by se mohli stavit oni- ptotože už jsem u ní byla asi třikrát za sebou..a ona že v těhle vedrech asi neeeeee..to je něco co-v zimě zima v létě teplo...jinak já už jí nevolám, nepíšu, max když ona napíše,tak jí odepíšu,ale to už minimálně.. prostě už na ní kašlu..
Není tady
Ahoj Špuntí, mohla bys mi ten skejt vyfotit a poslat mailem? Možná bych ho koupila. Díky.
Veru, až budeš mít chvilku, koukni mi do té knížky na ty jména. Díky.
Zítra možná pojedeme do Ikei nakoupit nábytek do dětského pokoje, ale ještě musím promyslet, jestli chci pokojíček s nábytkem bílým z Ikei nebo dřevěným - tady z Plzně.
Hezký den.
Není tady
Moňo, zkusím to vyfotit o víkendu. Nejspíše se nám vrátí náš PC a budu to moct poslat (tady se mi bloknul program na fotky).
Holky u nás noc jak ze špatného filmu 
Nejen že Lenka celou noc pokňourávala, ale ve dvě v noci začala Jíta brečet mamíííí já mám nudlííííí.
Tak jsem k ní přiběhla a ona to nebyla nudle, ale tekla jí krev
z nosu. Musela jsem vzbudit manžela, neb měla peřinu, prostěradlo, polštář od krve. Strašně dlouho jsme to nemohli zastavit, až manžel sundal prostěradlo, musela jsem mu říct aby podržel Jítě obklady, že musím na záchod. Upřímně jsem neměla daleko do složení, motala se mi hlava, nevěděla jsem jestli to půjde horem nebo dolem.... samo ani jedno. Naštěstí se to podařilo zastavit. Tak jsme shodili hračky a autosedačku ze spodní postele pod okno, že tam bude spát, že má špinavou postel, a ona že ne, že chce nahoru a řev, tak aby nevzbudila Lenku, šoupli jsme jí peřiny nahoru. A zase brekot, že tam chce spát se mnou. Tak jsem u ní chvili stála ( na krajním prkně spodní postele, neb rošt už jsem tam jednou prošlápla). Asi po 1/4 hodině usnula a i já šla do postele, ale nemohla jsem usnout, neb žaludek byl jak na vodě a pořád jsem poslouchala, jestli se nebudí.
Teď už jsem vyprala polštář, povlak na matraci a teď mám v pračce prostěradlo a košilku. Povlečení se máčí ve vaně.
Ještě musím udělat mašle na bombošky učitelkám a běžím pro Jítu do školky, neb poslední den jde po o.
Pak uspat Lenku a rychle dělat dort a péct korpus na dort na neděli.
A to pro manžela stále nemám koupený dárek, chtěla jsem jít do toho našeho nákupního centra, ale místo toho peru 
A je mi pořád zle 
Zkusila jsem volat mamce, jestli by na chvilku nepřijela, že bych udělala dort v klidu a možná se na půl hoďky natáhla, jenže jí chytli záda a skoro se nemůže hýbat 
Není tady
A to Lenka vstávala před sedmou a volala mamí bobo.
Zjistila jsem že má suchou plenku, tak jsem jí hodila na nočník a ona se vyčůrala.
Za chvilku řekla mami bobo a začala rudnout v obličeji. Stihli jsme to a v nočníčku bylo "krásné" bobo.
A protože i po návratu ze školky byla čistá plenka a Lenka se vyčůrala do nočníku, dala jsem jí trénovací kalhotky s Minnie a ona si je za 10min počůrala 
A už si je odmítla vzít zpátky, takže je hambatá a já jen s hrůzou čekám, kdy budu čistit počůraný koberec.
Není tady
Hmmm, teď jsem koukala na ten polštář ( vzala jsem jen kraj v ruce), udělalo to obr mapu, takže ho musím hodit do pračky. Nikde není cedulka že se to dá prát, tak doufám že se scuckovatí a bude na vyhození.
Sudi, to je skvělý že alespoň veku čůrá ke stromečku. Alespoň nemá zapařenou pr... z toho horka 
Není tady
Lence je to až na drobné úspěchy jedno, jestli je hambatá nebo ne. Kolikrát tvrdí že nemá bobo v plínce i když to cítíš na 5 m 
Před chvilkou počůrala houpacího koně (čistil se lépe než koberec
), ale hned slezla vyvalila oči a šla se dočůrat na nočník 
A je pěkně protivná, protože chce spát a musí vydržet než půjdem pro Jítu. V kočárku si hajnout nechce.
Není tady

dobrej nočník 
Není tady
taky nechápu že to pro něj bylo pohodlnější.. ale já to zjistila pozdě-zrovna když tu byla babina-a on tu tatru přivezl a vyklopil to 

zae mě naštvala- furt ho cpe na nočník...on nechtěl, úplně se pnul.. ona to nedokáže pochopit,když nechce že prostě nechce-to samí s tím jídlem-a to já jí to můžu stokrát říct...
Není tady
holky dneska budu k obídku dělat toho pangase v jogurtu!!mám i pro ádu,ale tomu jsem udělala zdravější variantu..nám jsem tam dala ještě sojovku a hořčici!!
jinak zrovna k těmto dochucovadlům-včera mi paní ve zdravíčku nabízela sojovku i tu horčičiči bez glutamátu.. tak jí asi koupím.. proč toho nevyužít když to existuje žejo..
Není tady
sudina napsal(a):
teda spuntíku to je hrozný...
ale s plínkou to je super!!!!!!!!!no mi ted venku jooo-krásně a sám čůrá na stromeček ale doma se to nějak pokazilo..
Sudi, tak u nás je to naopak. Doma super, plenku si vyžádá jenom na kakání (to prostě do nočníku neudělá ani za celou tabulku čokolády
), a jinak doma sám chodí na nočník, stáhne si slipy a zase si je oblíkne a jenom hlásí, když je načuráno v nočníčku. Ale venku nebo mimo domov (ani u babiček) nehrozí, že by čural jinam než do plíny, to když mu ji skusím sundat s tím, že se vyčurá do cizího nočníku nebo na trávu, tak je histerák. 
Není tady
Ahojky,
teda Špuntí to je jak s horou. Vy z toho fakt nevyjdete a máte furt něco :-( Jinak gratuluju k úspěchu s plínkou. Jste na dobrý cestě
Ale ten koberec ti teda nezávidím 
Sudi ta tvoje "kámoška" mi připomněla paní včera na písku. Měla hollčinu 20 měsíců, takže jako Aduš a vodila jí tam i za ruku. Na kolotoč vysazovala a sundavala. A na klozačku tím stylem jako já s Adou, když jí nebyl ani rok - vysadit do půlky a za ruce svézt dolů. No čučela jsem jak péro z gauče. Jo a gratuluju, že "tamta" návštěva byla bez následků
A to auto je k vzteku. Klasika, když se to nejmíň hodí...
Jinak s nočníkem, Aduš se včera po týdnu počůrala a dneska ráno pokadila do kalhotek a ještě mi tvrdila, že to tam patří :-( A ráno jsem jí teda hubovala, protože se motala okolo a řekla pozdě (večer byla sama v pokoji, takže možná říkala). Jinak plínu dávám jen na noc. Nevysazuju, jen se zeptám, teda před odchodem ven nebo spaním, jí dávám, ale to neprotestuje. Samo do města a na nákup budu dávat plínu ještě douho, asi do maturity, děsí mě nehoda uprostřed globusu :-) Jinak už jsem samo párkrát uklízela "velkej" na hřišti :-) A teda rozhodně jsem nebyla jediná :-)
NA koupálku si dokonce řekla na nočník a pak zas honem do vody. Tak doufám, že se nepokazí..
BAbu jak je Natálce?? Dlouho jsem tě nezahlídla...
Já zas dneska zkusila normální jídlo - kuře na paprice s knedlíkem. Tak u toho sice brblala, že né, ale prstama vyjídala kousky z omáčky. tak má frajerka ještě k večeři :-)) A my asi opečeme buřta, jste mě včera naladili :-)
A holky co vaříte pro celou rodinu, aby ty děcka měli dost zeleniny. Já umím jen nezdravý jídla. A vzhledem k tomu, že ovoce nejí, tak když přestanu vařit ty masozeleninový šlichty, tak už nebude mít vitamíny žádný :-(
Ale je fakt, že ona nejedla ani šunkafleky co jste tu chválili :-(
Jo a chtěla jsem se zeptat na tip na šicí stroj?, jestli jste někdo šička :-) Potřebuju jen na zašívání a dutinky na gumy v pase a tak. Takže co nejlevnější, ale k něčemu.
Jinak začínám mít pocit, že nezvládám výchovu. Aduš je hrozně hodná ve smyslu, že když hošíček spadnul z klouzačky, tak hned "bečí malá malá" a šla ho hladit a foukat. Ale neposlechne ani bohovi. A furt mi zdrhá. Zas včera a dnes ze hřiště (došáhne na branku) k silnici. Dneska už jsem jí dala na zadek (asi poprvé bez plíny). Fakt už nevím co s ní. Když chci, by někam šla, nebo vrátila věci co má nebo tak, tak se s ní normálně jak kretén honím. Jiný maminky řeknou počkej a děti čekaj. Já řeknu počkej a ona je v ten moment v čudu :-(( Včera už jí výpraskem vyhrožoval i trpělivý tatínek :-(
Ambra napsal(a):
Sudi ta tvoje "kámoška" mi připomněla paní včera na písku. Měla hollčinu 20 měsíců, takže jako Aduš a vodila jí tam i za ruku. Na kolotoč vysazovala a sundavala. A na klozačku tím stylem jako já s Adou, když jí nebyl ani rok - vysadit do půlky a za ruce svézt dolů. No čučela jsem jak péro z gauče. Jo a gratuluju, že "tamta" návštěva byla bez následků
A to auto je k vzteku. Klasika, když se to nejmíň hodí...
...
Ambruš, když je s Bastíkem na hřišti skorotchyně, tak je mu taky všude za zadkem, má děsný strach, že někde zhučí a ublíží si. Peťka byla celkem nešika a sama na houpačky, skluzavky a podobně se pouštěla až asi ve 2,5 letech a tak si babička nemůže zvyknout na to, že Bambula je mnohem samostatnější a odvážnější, takže lítá a leze do výšek se staršími dětmi a o mojí ségře radši ani nemluvím, ta kdyby to bylo možné, tak ta by snad Bastíka i neteř ještě držela v zavinovačce nebo v hlubokém kočárku s kšírama
. Ona možná ta holčička taky patřila k těm bázlivějším, nebo tam s ní nebyla maminka, ale někdo kdo měl dítko na starost a nevěděla jestli ji může nechat samotnou si hrát.
Není tady
Holky, než jsem tu dopsala tu reakci Ambře, tak si ten můj poklad sám sundal slipy, sedl si na nočník a vykakal se (poprvé do nočníku bez toho že bych ho odchytávala v průběhu tlačení), tak jsem ho strašně moc chválila a dostal tu slíbenou tabulku čokolády (teda takovou tu malinkatou orion (má to asi 5x10cm)). A teď sedí na nočníku a kouká na tučňáky (zkusila jsem mu pustit Happy Feet, když se mu tak moc líbí písničky s tučňákama na you tube a zatím to má úspěch) a cpe se tou čokoládou s blaženým výrazem

Jo a jak jsem psala v poledne, že venku čurá do plíny, tak jsme byli asi 1,5 hodiny v obchodě a on se vrátil s úplně suchou plínou a hned volal "e-e", tak jsem ho svlíkla a on hned na nočník a načural tam tak do poloviny
a to samé bylo po odpoledním spaní a vůbec je dneska od rána bez nehody
Ještě jsem zvědavá na podvečer, protože jdeme s holkama na chvíli do hospůdky na "tanečky", můžeme s dětma, protože je tam pěkné chráněné hřiště, na které je dobře vidět, takže se vyřádíme my i děti. Pro jistotu vezmu náhradní plínu s sebou, ale chcu ho zkusit nechat čurat s jeho kamarádem co chodí ke stromečku.
Není tady
Piiuš super
Držím palce, ať ta suchá plína vydrží 
Jinak ta holčička tam byla s maminkou. Ona se k tomu stavěla dobře, ale maminka místo, aby jí jen jistila, tak jí čapla a pasadila /sundala a tak. No prostě jí z mého pohledu "znesvéprávňivala". mě to vždycky překvapí.
Já taky Aduš jistím (když jí stihnu doběhnout).
Ambra napsal(a):
Já zas dneska zkusila normální jídlo - kuře na paprice s knedlíkem. Tak u toho sice brblala, že né, ale prstama vyjídala kousky z omáčky. tak má frajerka ještě k večeři :-)) A my asi opečeme buřta, jste mě včera naladili :-)
A holky co vaříte pro celou rodinu, aby ty děcka měli dost zeleniny. Já umím jen nezdravý jídla. A vzhledem k tomu, že ovoce nejí, tak když přestanu vařit ty masozeleninový šlichty, tak už nebude mít vitamíny žádný :-(
Ale je fakt, že ona nejedla ani šunkafleky co jste tu chválili :-(
Ambruš celkem často máme maso dušené v mrkvi nebo kapustě, zadělávané kedlubny, špenát, vařený květák s máslem, omáčku s fazolovýma luskama, lečo, maso dušené v paprice a rajčatech, "čínu" bez koření (to je jenom maso a spousta zeleniny jenom trošku osolené a udělané na Woku), zeleninové polévky, ovocné saláty jako příloha k hlavnímu jídlu (to teda mladý zatím tvrdě odmítá jíst), okurkový salát, nebo když dělám jenom maso s bramborem, tak k tomu dávám zeleninu jako přílohu - vařenou v páře (kukuřici, hrášek, baby mrkvičku) a zelné saláty. Prostě každý den tam něco z těch vitamínu propašuju 
Není tady
ahoj, tak jsme odpoledne byli na tom náměstí.. no bylo to pěkně trapný a těch koňů mi bylo líto
,takže jsme tam dostali balonek, kterej nám stejně uletěl , trochu jsme pošmajdali po náměstí a šli jsme domů..(mezitím jsem ještě donesla ty koupací plíny tý "kámošce" no áda se zase samou láskou vrhnul na tu její holku a zase obě dostali histerčák..-byla semnou i sestřenka tak to viděla že to co vyprávím,že nekecám
,tak jsem schválně ádovi řekla- že to není Kája-sousedka že nikolka na to není zvyklá narozdíl od káji)
ambrus,tak ta paní alespon šla s tou holčičko-to tahle nejde nikam- krom tý jejich terasy a obcházení krámů...
jo a k otmu stroji..no já tomu teda nerozumím, občas něco šiju,ale nic víc ti nepovím- ale mám singer už asi 7 let a je bezvadnej!!!ale stejně nejlepší mašinu má mamka- 20let starou veritasku a to je dělo!!!
jo a jste moc velký šikulky s nočníkem.. u nás se to nějak kazí..ach jo..ale nevzdám to..
Není tady
Ahojky holky, muzu se zeptat?:-) muze se ditko koupat pri seste nemoci? Myslim ve vane...a je normalni, ze to malou svedi? ma to strasne moc, hlavne za usima uplne cerveny fleky a porad to drbe..ma toho plnou hlavu, krk a bricho, zada...proste od pasu nahoru je cela olezena, ale ani ne pupinkama, ale flekama cervenyma. Natira se to necim na zklidneni? me mudra tvrdila, ze ne. Na netu pisou taky nenatirat, ale mam strach, ze si to rozdrbe a pak to bude maler... diky za info.
Není tady
Ahooooj holky, teda popravdě už mě pěkně štvete s tím nočníčkováním a suchýma plínama
To naše Teruš pořád nic. Řekne mi EE až když je v kalhotech. A že by si sama sedla na nočník tak to ani náhodou
Holt budeme v tomhle pozadu 
Jinak dneska jsem dostala od manžy nádhernou kytku k výročí a zítra dostanu dáreček k narozeninám - vypadá to na nový telefonek 
A taky jsem si dneska koupila nové tričko na mé zvětšující se bříško 
Jo a s tím jídlem! Teruš už krásně papá lžičkou, i vidličkou jí to celkem jde a vařím jí taky hodně zeleniny jako přílohu. Miluje mrkev, hrášek a kukuřici. Má ráda i syrovou zeleninu, takže jí třeba když né vařenou, nakrájím k bramborám a masu třeba okurku a rajče.
Není tady
v klidu kačátko.. koukej na basíka od pii- furt nic a najednou je to šikulka šikovnej!!!já si dneska koupila časopis family star a tam je o nočníkování... no nic závratnýho tam nepíšou..
Není tady