29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Díky za další názor.
Sprchový kout budeme mít vyzděný a jen dvířka, bez vaničky. Takže ty čiré dveře nezůstávají po kapkách hnusné? měprávě tvrdí obkladač, že je na tom jakási úprava a kapky tam nezůstávají, tak nevím zda mu věřit.-)
Není tady
Taky plánujeme rekonstrukci koupelny v RD.
Vilemíno, to je dobrá cena 50.000,-- Kč. Mohla by jsi mi poslat fotky ? (nelawi@seznam.cz). Máme taky malou koupelnu společně s WC.
Firma si předběžně řekla o 80.000,-- Kč, což je moc.
Není tady
holcina napsal(a):
Díky za další názor.
Sprchový kout budeme mít vyzděný a jen dvířka, bez vaničky. Takže ty čiré dveře nezůstávají po kapkách hnusné? měprávě tvrdí obkladač, že je na tom jakási úprava a kapky tam nezůstávají, tak nevím zda mu věřit.-)
kapky fakt neřeš,není co,ale teda já bych do vyzdívaného sprcháče nešla po těch zkušenostech se spárama jak píšu,je to hnus,proti tomu ty kapky jsou procházka růžovým sadem.Ale jestli to tak musíte mít ze zdrav.důvodů - jinak fest doporučuji ten box - celoskleněný - nemusíš vůbec čistit stěny!!
Není tady
Jaku napsal(a):
holcina napsal(a):
Díky za další názor.
Sprchový kout budeme mít vyzděný a jen dvířka, bez vaničky. Takže ty čiré dveře nezůstávají po kapkách hnusné? měprávě tvrdí obkladač, že je na tom jakási úprava a kapky tam nezůstávají, tak nevím zda mu věřit.-)kapky fakt neřeš,není co,ale teda já bych do vyzdívaného sprcháče nešla po těch zkušenostech se spárama jak píšu,je to hnus,proti tomu ty kapky jsou procházka růžovým sadem.Ale jestli to tak musíte mít ze zdrav.důvodů - jinak fest doporučuji ten box - celoskleněný - nemusíš vůbec čistit stěny!!
jenže jsem zatím neviděla bezbariérový box, o kouty nemluvě
Není tady
Nela napsal(a):
Taky plánujeme rekonstrukci koupelny v RD.
Vilemíno, to je dobrá cena 50.000,-- Kč. Mohla by jsi mi poslat fotky ? (nelawi@seznam.cz). Máme taky malou koupelnu společně s WC.
Firma si předběžně řekla o 80.000,-- Kč, což je moc.
Fotky ti pošlu, ale znovu upozorňuju, že to je opravdu velmi maličká koupelna, není to koupelna s designovými prvky jako z katalogu. A fotky nejsou dvakrát kvalitní.
Není tady
holcina napsal(a):
Jaku napsal(a):
holcina napsal(a):
Díky za další názor.
Sprchový kout budeme mít vyzděný a jen dvířka, bez vaničky. Takže ty čiré dveře nezůstávají po kapkách hnusné? měprávě tvrdí obkladač, že je na tom jakási úprava a kapky tam nezůstávají, tak nevím zda mu věřit.-)kapky fakt neřeš,není co,ale teda já bych do vyzdívaného sprcháče nešla po těch zkušenostech se spárama jak píšu,je to hnus,proti tomu ty kapky jsou procházka růžovým sadem.Ale jestli to tak musíte mít ze zdrav.důvodů - jinak fest doporučuji ten box - celoskleněný - nemusíš vůbec čistit stěny!!
jenže jsem zatím neviděla bezbariérový box, o kouty nemluvě
takže 10 cm je moc?ale chápu zas slovo bezbariérový,to je fakt v tom případě i těch 10 cm moc.V těch boxech je i sedátko tedy.
Není tady
holcina napsal(a):
Plánuju rekonstrukci koupelny a vůbec netuším co a jak. zasekla jsem se už u baterií:-) nerez nebo chrom? čiré sklo? nechci být otrokem koueplny:-) Co byste ve své koupelně změnili? Co naopak doporučili?
V tom případě doporučuji zhlédnout článek zde: http://www.bydleni-z.cz/nas-interier/in … -koupelny/
Není tady
Jaku napsal(a):
holcina napsal(a):
Jaku napsal(a):
kapky fakt neřeš,není co,ale teda já bych do vyzdívaného sprcháče nešla po těch zkušenostech se spárama jak píšu,je to hnus,proti tomu ty kapky jsou procházka růžovým sadem.Ale jestli to tak musíte mít ze zdrav.důvodů - jinak fest doporučuji ten box - celoskleněný - nemusíš vůbec čistit stěny!!jenže jsem zatím neviděla bezbariérový box, o kouty nemluvě
takže 10 cm je moc?ale chápu zas slovo bezbariérový,to je fakt v tom případě i těch 10 cm moc.V těch boxech je i sedátko tedy.
i 10 je moc. Sedátko ve sprcháči bude
Není tady
Andrejko, díky jdu mrknout
Není tady
Tak mám další dilema. Konečně mám vybráno a syn mě vyvedl z několika omylů. Mám prý vybrané plýtké umyvadlo a nízkou baterii, tzn., že když přijde z dílny, ze zahrady neumyje si prý ruce po lokty ani náhodou. Tak koukám po vysokých bateriích, ty jsou zas hnusné. Máte někdo baterie vedené ze zdi nebo ty vysoké?
A ještě: kdo máte dveře ze sprcháče otvíratelné ven, ta voda z nich stíká na podlahu koupelny co?
teda já tu rekonstrukci snad vzdám
Upravil(a) holcina (25. 7. 2013 21:29)
Není tady
holcina napsal(a):
Tak mám další dilema. Konečně mám vybráno a syn mě vyvedl z několika omylů. Mám prý vybrané plýtké umyvadlo a nízkou baterii, tzn., že když přijde z dílny, ze zahrady neumyje si prý ruce po lokty ani náhodou. Tak koukám po vysokých bateriích, ty jsou zas hnusné. Máte někdo baterie vedené ze zdi nebo ty vysoké?
A ještě: kdo máte dveře ze sprcháče otvíratelné ven, ta voda z nich stíká na podlahu koupelny co?
teda já tu rekonstrukci snad vzdám
My máme v koupelně baterii vedenou z umývadla,nijak vysokou,páková klasika,ale tak uvažuji o mytí rukou až po lokte:v našem umývadle a snad i v každém jiném, by se tedy mohl např.opřít loktem o vnitřek umývadla a umývat si ty ruce;nebo natáhnu tu špinavou ruku do umývadla pod vodu a druhou si ji pěkně drhnu a třeba ještě kartáčem nějakým. Přijde mi tento argument jak řeči princezny na hrášku.Tak se nenech zvyklat a vykolejit a když se mu to nelíbí,odkázala bych ho na kýbl s vodou na zahrdě a basta.
Z otevíracích dvířek ven voda kape,je to pro lidi,kterým nedělá problém být v pohotovosti s hadrou po vykoupání.
Není tady
Jaku, nejde o to co se mu líbí nebo ne, jen mluví ze svých zkušeností, mě by to vůbec nenapadlo, on to vidí v práci. Tak přemýšlím. Nechám to tak jak to mám vymyšlené, kyblík napustím v prádelně (v koupelně jedině sprchou).
Kapající dvířka mě štvou, pro mě to není:-) ale prý když to bude správně vyspádovaný do sprchy tak to takový problém zas nebude
Není tady
Ty dveře jsou v pohodě. dcera takový sprchový kout má, zrovna včera jsem se tam sprchovala. Je to pár kapek, co steče. A pak to utřu a je to.
Ale tu baterii bych řešila. Nechtěla jsem takovou, jako popisuješ ty, chtěla jsem normální obyčejnou s pohyblivým raménkem, je to mnohem praktičtější na všechno možné.
Upravil(a) Eva. (26. 7. 2013 18:12)
Není tady
holcina napsal(a):
Jaku, nejde o to co se mu líbí nebo ne, jen mluví ze svých zkušeností, mě by to vůbec nenapadlo, on to vidí v práci. Tak přemýšlím. Nechám to tak jak to mám vymyšlené, kyblík napustím v prádelně (v koupelně jedině sprchou).
Kapající dvířka mě štvou, pro mě to není:-) ale prý když to bude správně vyspádovaný do sprchy tak to takový problém zas nebude
Ale mokrá podlaha od kapající vody zůstane,což je na uklouznutí třeba vynikající.
Není tady
Jaku napsal(a):
holcina napsal(a):
Kapající dvířka mě štvou, pro mě to není:-) ale prý když to bude správně vyspádovaný do sprchy tak to takový problém zas nebudeAle mokrá podlaha od kapající vody zůstane,což je na uklouznutí třeba vynikající.
Bohužel mě nenapadá jak to vyřešit jinak. Dlažba bude protiskluzová, protože bude i ve sprcháči
Není tady
Holčino, ona to nebude taková tragédie. Máme taky tak řešený sprcháč a mám tam prostě viset stěrku, když se vykoupu třikrát mávnu stěrkou a mám dveře suchý, takže při otevření není žádný problém.
Navíc je nemusím pořád píglovat a nezůstávají na nich zaschlé kapky.
Není tady
To zní jednoduše, to by mohli zvládnout i chlapi:-) uvidím, stejně nic jinýho už asi nevymyslím
Není tady
Zdravím,
nedávno jsme rekonstruovali koupelnu a ráda bych doporučila firmu Fronton, která se na rekonstrukce koupelny Brno specializuje. Byli šikovní a rychlí!
Není tady
Nejlepší je mít šikovného souseda. Je to tak trochu instalatér, tak trochu zedník. Rekonstruoval nám koupelnu 3x4m za 35 000,- Nová podlaha - dlažba, nové obklady až ke stropu, místo radiátoru otopný žebřík Koralux a nová skříňka s umyvadlem. Vanu jsme nechali původní, jen ji nově obezdil a obložil. Do ceny nepočítám jídlo a pivo.
Není tady
Tak ceny se můžou různit. U mě jen vana stála 20 tisíc. A obklady lze koupit obyčejné "za babku" nebo luxusnější a tím i dražší... Umyvadlo můžeme koupit porcelánové nebo z jiných, dražších materiálů. Baterie lze také koupit za tisícovku nebo za 10 tisíc... Pokud se v pojmu "rekonstrukce koupelny" skrývá i zbourání jádra a vyzdění, je to také o něčem jiném...
Upravil(a) Eva. (8. 10. 2013 14:55)
Není tady
Cena koupelny se nedá střelit od boku. Každý má jiné požadavky, podmínky atd. Já plánovaný rozpočet přetáhla o víc jak polovinu:-) nojo, když to umyvadlo bylo tak úžasný a zrcadlo neodolatelné....atd.
Není tady