29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tak tady je konečně moje slohovka
Nedělní odpoledne (13.4.) probíhalo vcelku poklidně. Manžel pracoval na zahradě a já, jelikož mi už od soboty nebylo nějak dobře, jsem jen přihlížela a radila. V 17h odešel manžel pomoci sousedovi a já se šla natáhnout na pohovku, Když se najednou objevily "poslíčci". Poučena z babinetu, šla jsem je rozdýchat do sprchy. Leč, k mému údivu, sprcha nepomohla a mě bylo čím dál hůř. Zalehla jsem do postele. Kontrakce se zdály být pravidelné a já vnitřně cítila, že je to ono. Vstala jsem, že si dojdu pro mobil, abych začala měřit intervaly mezi kontrakcemi a v tu ránu mi praskla voda.
A následoval odjezd do porodnice v Neratovicích. Věděla jsem, že tady nemají dětskou JIP, ale nevěděli jsme kam jet. V Neratovicích mi napíchli infuzi, aby zastavili porod a sanitkou mě poslali na Bulovku. A tam začal kolotoč monitorování, vyšetřování, píchali mi kortikoidy, aby Matýskovi dozrály plíce, antibiotika, aby zabránili infekci, pořád mi brali krev na různá vyšetření, to samé moč, takže mě cévkovali, a celou dobu do mě kapala ta infuze. To trvalo až do úterý odpoledne.Z těch všech léků už mi bylo špatně, byla jsem vyděšená, protože mi pořádně nikdo neřekl co bude.
Potom co mi zastavili infuzi se čekalo, zda se porod začne zase rozbíhat, protože po odtoku plodovky hrozí miminku infekce a mělo by jít do 48h ven.
Porod se začal rozbíhat, ale moc pomalu,, takže mě zase napíchli infuzi, pro změnu s oxytocinem. Ve středu 16.4. po obědě mi dali klystýr, který konečně pořádně rozběhl kontrakce a já se mohla přesunout na porodní box. Anestezioložka mi přišla píchnout epidurál, který jsem nejprve hrdině odmítala, ale přemluvili mě, protože miminka ve 33. týdnu mají ještě velmi měkkou hlavičku a potřebovali tedy, abych měla uvolněné porodní cesty.
Jenže ouha, anestezioložka se nemohla trefit mezi obratle. Na vině byla má skolioza. Nakonec se jí to asi po hodině na třetí vpich povedlo, ale musela to dát do trochu jiného místa než je obvykle - kontrakce jsem cítila o maličko slaběji, ale pořád jsem trpěla jako pes.
A pak jsem byla jako ve snách - vůbec jsem nevnímala čas, pořád jen bolest a zase bolest. Otvírala jsem se hrozně pomalu. Dostala jsem další infuzi, aby mi zašla branka. Z těch všech léků jsem zvracela. Manžel vypadal strašně neštastně, chtěl mi pomoci a nevěděl jak.
A pak to konečně prišlo - začalo se mi chtít tlačit, zavolali jsme doktora a jeho věta"Jdeme rodit" pro mě byla vysvobozením. Seběhlo se asi 8 lidí - 3 porodníci, 2 pediatři, porodní asistentky. Poučena z těhotentských kurzů, jak u tlačení dýchat, snažila jsem se a Mathiásek byl ve 23.21 na 4. zatlačení venku. Měla jsem strašný strach, ale pak se nadechl a rozbrečel a já věděla, že je v pořádku. Vážil 1990 g a měl 44cm. Ukázali mi ho na pár vteřin, už zabaleného v zavinovačce, ani pochovat jsem si ho nemohla a hned ho odnesli do inkubátoru. Poslala jsem s ním manžela - Matýsek ho potřeboval víc než já, aby věděl, že ho milujeme a že mu držíme všechny palce, aby to zvádl.
Za Matýskem jsem šla hned druhý den - vypadal v tom inkubátoru tak maličký a zranitelný Zjistili, že se nakazil streptokokem, kterého jsem měla v moči. Byl napojený na infuzi, do které mu šla výživa a antibiotika. Pořád mu brali krev a dělali různá vyšetření. A mě se chtělo strašně moc brečet, že takový krásný tvoreček,musí vytrpět tolik bolesti jen co přijde na svět a já ho nemůžu ani utěšit v náruči.
Ale Mathiásek je hrdina. Všechno zvládl a po 4 týdnech jsme si ho konečně přivezli domů. A i když stále ještě bojujeme s novorozeneckou žloutenkou, je Mathiásek zdravé, čilé a spokojené miminko.
j
Není tady
Alusko, moc gratuluju k Mathiaskovi a hlavně k tomu dobrému konci!!! ať krásně roste a přibírá!!!
Není tady
Alusko, jsi statečná a zvládli jste to celá rodina na jedničku. Přeji jen a jen pohodu a kupu spokojenosti
Není tady
Alusko moc hezká slohovka, i když trošku smutná. Hlavně že je dobrý konec, ještě jednou znovu gratuluju k Mathiaskovi a věřim že horší začátek odstartoval skvělý život
Není tady
Aluško jsi pořádně statečná mamina, asi jste si s manželem hodně vytrpěli, ale Mathiasek vám to 100% všechn o vynahradí - hodně štěstíčka, zdravíčka a lásky
Není tady
Alusko, krásná a dojemná slohovka. Gratuluji Ti k úžasnému bojovníčkovi. Svůj největší boj vyhrál a já mu přeji jen to nejlepší - ať vítězí celý svůj život Hodně štěstí celé Vaší rodince
Není tady
Aluško, moc gratuluji, že jste to tak krásně zvládli. Jsi úžasně statečná maminka a věřím, že teď vás už čeká jen to dobré. přeji vám to z celého srdce.
Není tady
Alusko, krásná slohovka. Gratuluji k narození Mathiáška a přeji Vám ať Vás provází už jen samé dobré události
Není tady
Ali přeju hodně zdravíčka.....moc krásně napsáno a statečně prožito
Není tady
Alusko, moc dojemná slohovka, jsem moc ráda, že to nakonec tak dobře dopadlo a maličkej vám to určitě stonásobně vynahradí - hodně štěstí, zdraví a lásky vaší rodince
Není tady
Alusko, moc krásná a dojemná slohovka... Musely to být krušné chvilky, teď přeju, ať už je jen a jen dobře!!!!
Není tady
Alusko, gratuluju, zvládli jste to nádherně
Teď už bude jen všechno dobré, uvidíš. Držím pěsti.
Není tady
Alusko, jste stateční, že jste to tak zvládli a přeju vám už jen samé krásné radosti....
Není tady
Alusko, ukápla mi slza, krásné a vše nakonec dobře dopadlo, to je hlavní, přeji hodně štěstí:-)
Není tady
Alusko, moc gatuluji k malému broučkovi, strašně vám přeji hodně zdraví, štěstí, lásky, a moc věřím, že oč jste to měli těžší na začátku, tak o to to bude v životě krásnější...........
Není tady
Velká gratulace k malinkatému drobečkovi, přejeme Vám, už jen všechno dobré, slohovka je moc krásně napsaná a nenechá určitě jedno oko suché..hodně zdravíčka celé rodince
Upravil(a) jitka2 (10. 6. 2008 12:04)
Není tady
Alusko moc krasne napsane. Preji Matyskovi vse nej do zivota, hodne zdravicka a stesticka, kdyz tak spechal za mamou a tatou.
Není tady