29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Písničky normálně přepálíte v Neru jako hudební album(formát .da-přehrajete ho v každém CD přehrávači)- jinak fakt nevím...Nejsem akustik ani fyzik, ale mp3 je jen komprese, neztráta tónů blbě řečeno, jako když narvete peřinu do peřiňáku, když ji vyndáte, je pořád stejně velká a hřeje stejně.
Je jasné, že to nemůžete pak poslouchat na mptrojkách, ale na kvalitním discmanu a hlavně dobrá sluchátka! Na těch se nemá šetřit, dobrá je třeba značka Koss...
Oxi, kde jsi, ty nám to vysvětlíš???
Jinak pokud sosáte z netu jako já, málokde se objeví upnuté album ve vyší kvalitě. Standartně má kolem 40-80 MB, takže to upnete na jeden link, čili šetříte čas a prachy za připojení (pokud nemáte paušál, což má snad už každý). Čím je nahrávka (origoš) kvalitnější, tím víc místa zabere, třeba na rapidshare jsou z toho i 3 linky na jedno album. Obvykle mají formát .flac, to je tzv. bezztrátový.A to pak mají třeba 300MB, i když je tam jen 8 skladeb.
Tady je dost dobrý článek o formátech audio a video, dost se tamtoho vysvětluje.
http://jech.webz.cz/formaty.php nebo http://www.pcworld.cz/pcw.nsf/archiv/52 … 19003B10EE
Ještě poznámečka, pokud poslouchám muziku přes comp, tak si občas stahuju aktualizece kodeků, zvlášť když smahnu DVD, bo mi to občas nechce přehrávač spustit, neboť nezná ten zvukový nebo video formát! Používám Windows Media Player, ale je jich spousta jiných i lepších.
Upravil(a) Regina (11. 6. 2008 10:07)
Není tady
Formát mp3 je komprese, zjednodušeně odstřihnutí pryč frekvencí zvuku, které nejsou slyšitelné lidskému uchu... Nebo naopak, frekvence pro lidské ucho zůstanou, zbytek jde pryč... takže pro poslech hudby při dostatečné kvalitě komprese to nevadí, ale řekla bych pro poslech v režimu zde zmiňovaném budou důležité i ty "neslyšitelné" frekvence...
Není tady
Jo, jo, myslím, že je to tak, jak píše Andromeda, mp3 je ořezané a u normální hudby to člověk nepostřehne, ale právě u nahrávek hemi-syncu to pak ztrácí účinnost.
Jinak koho to zajímá, tak se může poptat na tomhle fóru : http://forum.annwin.sk/ , působí tam člověk, který semináře hemi-syncu vede. Dívala jsem se, že zrovna na říjen tam mají v Praze termín.
Upravil(a) bublinka (11. 6. 2008 12:49)
Není tady
Nemusíte mít obavu, komprimace toho tolik neořeže, v nahrávkách Hemi-Syncu se jedná o frekvence, které jsou v běžném pásmu. Jedná se zjednodušeně o "zhuštění" dat, takže pokud např. frekvence před "zabalením" je 500Hz, po "rozbalení" musí být také 500Hz, jelikož je to tak těma jedničkama a nulama dané. Podobné jako s fotografiemi, které se komprimují ( snižuje se datový objem) a to buď snížením kvality (DPI), nebo velikosti formátu.
Takže pokud vyfotím psa a fotku zkomrimuji, nebude z něj ještěrka, ale zase pes, jen nebude mít tak hebkou srst
Co se týče Hemi-syncu, prošňupal jsem skoro celý net, bohužel nikde nejsou skladem CD s frekvencemi, pouze hudební meditační CD. Tím pádem se musím uchýlit k zapůjčení si potřebných frekvencí z internetu
Dámy duchny, tak piště zkušenosti, postřehy a zážitky z mimotělních výletů
Psychowalkman zavrhuji, protože je to obchodní tah od fi. Galaxy, která nabízí plastikový "křamp" za téměř 15tis. Kč, ve kterém je hrstka součástek, mikroprocesor a brýle se sluchátkama, vše made in china, výrobní náklad 0,75 USD. V porovnání s cenou za běžný notebook např. obyč. Acer - NEHORÁZNOST. (až jsem se rozčílil) Z praktického hlediska se jedná o "generátor šumů".
Narazil jsem na jeden eshop http://www.interierkm.cz/dopor%2004/03V%20help.html# ale ještě to nemám natolik prozkoumané.
Upravil(a) Kazalin (11. 6. 2008 15:03)
Není tady
Tak nevím... Lidské ucho slyší v rozsahu 20 Hz až 20 kHz... na což by měl být dělaný rozsah mp3 komprimace audio souboru. Vlny beta jsou v rozsahu vyšším než 12 Hz a delty 1-4 Hz... což jsou frekvence, které jsou v "ořezané" oblasti...
Asi proto se nazývají "podprahovými" frekvencemi
Už mlčím
Upravil(a) Andromeda (11. 6. 2008 15:15)
Není tady
Ty linky ode mne jsi neotevřel?
Jestli máš e-mail, můžu ti přeposlat jedno CD, co jsem si dnes stáhla odsud http://www.warforum.cz/viewtopic.php?t= … ;start=135 Brain Sync High Focus.
Není tady
Jasně Anďo, ale potom, pokud veškerá audiozařízení pracují v rozsahu 20-20.000Hz, by teoreticky tyto frekvence "neuměly" umět zpracovat ( norma DIN už před lety pravila, že se jedná o zařízení Hi-Fi ).
Věřím, že dnešní zařízení je na tom lépe, ale zase: sluchátka běžného typu frekvenci 1-20Hz podat neumí.
Takže "podání" podprahových frekvencí je tím pádem tak trochu "na vodě" a já v tomto raději také mlčím, ale ač je to teoreticky technicky nemožné, budu si myslet, že to funguje tak i tak a nechám se uchlácholit libým placebem
Není tady
Podprahové vjemy a signály mě velice zajímají, tím, jak jsou zneužívány v reklamě a pod. Jaké s tím máš zkušenosti? Kromě reklamy třeba na coca colu....
Není tady
Tož, děcka, řekněte mi, to co mam, mi umožní litat nebo nééé?
A jak to teda mam poslouchat, sluchatkama z noťase nebo mužu z mp3?
Vůbec nevim co si mám z předchozich příspěvku vyvodit.
Hani, předáš to CD Kazalinovovi nebo mu to mám poslat poštou?
Není tady
poletucha napsal(a):
Tož, děcka, řekněte mi, to co mam, mi umožní litat nebo nééé?
A jak to teda mam poslouchat, sluchatkama z noťase nebo mužu z mp3?
Vůbec nevim co si mám z předchozich příspěvku vyvodit.
Hani, předáš to CD Kazalinovovi nebo mu to mám poslat poštou?
Pol, nejsem v tomhle směru odborník, ale myslím si to podobně jako Andromeda. V těch nahrávkách je něco, o co se může tím převodem na MP3 přijít a stane se z toho pak normální relaxačka. Sice příjemná, ale v tomhle směru neúčinná.
K téhle hudbě existuje přesný návod, jak ji používat, aby to mělo kýžený efekt. Pokud ho člověk nedodrží, přijde o to, co ta hudba, resp. ty frekvence dovedou. Sjednotit obě mozkové hemisféry a z toho vyplývající další věci.
V první řadě by si na to člověk měl vyhradit čas a být v naprostém klidu, nejlíp si k tomu lehnout a poslouchat a vnímat, co se s ním děje. Přesně tak, jak jsme to dělali na kurzu, kdy jsme celou dobu leželi na zemi mezi dvěma reprobednama. Doma si to člověk může ulehčit, že si lehne kdekoli se sluchátkama na uších.
A ještě k tomu kopírování. K tomu nám Peter, který ten kurz vedl, řekl, že se ta nahrávka jakýmkoli kopčením znehodnotí. Ale myslím si, že pokud si člověk vypálí kvalitní CD, tak je to v pohodě. Aspoň já mám ta CD vypálená a funguje to. Ale pokud to poslouchám v MP3 přehrávači, sice s kvalitníma sluchátkama KOSS, už je to jen příjemná hudba, bez dalších efektů.... Toť můj názor
Není tady
Poletuško, CD Kazalinovi dám, ale musíš mi prozradit, jak se jmenuje. Dostala jsem jich na Vánoce víc a nějak se mi plete, které od koho je.
Létavice moje, TY se ptáš, jestli to, co máš, ti umožní lítat????? No jasně, že jo, ani k tomu CD nepotřebuješ. Přece.
Není tady
Ježíškovy nožénky ......tady se mluví špitajsky
Kazalinku - ty chceš lítat? A kamže to? Je to zábava?
Mně se to "povedlo" jen párkrát v dětství a hrubě se mi to nelíbilo
Není tady
No dobrá.
Takže asi to vyzkoušíme na Mistrovi Kazalinovi. Pokud poletí, tak si opravíme teorie o podprahových frekvencích
Hani, já mám na tom CD napsáno fixou Modrá alfa a mám to v růžovém plast obalu.
Není tady
Pol, tak takový cédo nemám. Asi jsme dostaly každá jiný. V tom případě CD Kazalinovi raděj pošli.
A nemlouvej se s tím lítáním, já moc dobře vím, že to umíš. A to nemyslím letadlem.
Není tady
Hm, ještě mě napadlo, jestli se nevyužívá zároveň rezonance vlnění, když se to pouští stereo, jestli některé ty frekvence nevznikají až jako produkt "součtu vln" přímo v mozku...
Není tady
Jsem trochu zafilozofoval ohledně toho kopčení CD:
1/ Komprimace spočívá v zhuštění dat na co nejmenší velikost. Když si představíme textový soubor, který obsahuje dejme tomu 50 000 slov, komprimací docílíme toho že soubor bude obsahovat jen například 40 000 slov. Pochopitelně že soubor nebude čitelný a to do té doby než použijeme dekomprimační program a soubor uvedeme do původního stavu. Když vezmeme v úvahu že každé písmenko má velikost 1 bajt, a odřádkování 2 bajty, dostaneme značnou úsporu místa. Pochopitelně si nemůžeme představit, že komprimací se text smaže nebo dokonce část souboru. Pouze si počítač úpo*ně zaznamená umístění a počet jednotlivých písmen, která se po dekomprimování opět uspořádají tak jak mají. Například šest za sebou jdoucích mezer zabere asi 6 bajtů. Pokud počítač zaznamená 6x_ ( _ = mezera) zabere pouze 3 bajty z čehož vyplývá že další tři ušetříte.
Při kompresi souborů dosáhnete různých rozdílů v komprimaci a výsledku velikosti. Vše záleží na programu a na komprimovaném souboru. Každý program komprimuje jinak a dosahuje jiných (ale velmi podobných) komprimačních hodnot. U souborů se dosahuje největší komprimace u textů a jim podobných souborů. Malý kompresní poměr dosáhnete u multimediálních souborů (mp3, avi, mpg, jpg …) a u již komprimovaných souborů.
Takže by mělo být vše, jako na originálním nosiči. ALE: u podprahových frekvencí si nejsem jistý, ruku bych nedal do ohně za svůj názor, že se to mírně neznehodnotí, myslím původní "exekt", který byl speciálně namixován.
2/ Je tu další aspekt a to je ochranná značka, kterou Monroe s Hemi-syncem má. Myslím, že pan Monroe nehoří nadšením pro kopčení CD s jeho výtvory. Ale to je věc duševního vlastnictví věci.
Osobně si myslím, že pokud jde o "duchovní" záležitost, kterou mají DC s frekvencemi od Monroa vyvolat, měly by být v tomto ohledu čisté, tedy legálně koupené.
Když to budu parafrázovat: člověk vyletí z těla, dostane se do astrálu a nějaká bytost mu hned na vstupu sdělí: "..ty lítáš na kradené věci, na věci, kterou sis nekoupil.." Nevím, jak přesně tuto mšlenku vyjásřit, ale věřím, že ji chápete.
Takže nabídku na okopírované CDčka neodmítám, zatím tím překlenu dobu, než mi přijdou originály, které jsem si na www.hemi-sync.cz objednal, doba dodání je měsíc až dva.
Jinak: v noci lítá každý člověk, jen o tom mnozí nevědí a berou to jako "živé sny", nic víc. Já jsem se na to zaměřil a jak jsem už psal výše, tak se chci naučit celou věc koordinovat, stejně, jako se dítě učí jíst příborem, nebo mlaďoch řídit auto.
Není tady
Andromeda napsal(a):
Hm, ještě mě napadlo, jestli se nevyužívá zároveň rezonance vlnění, když se to pouští stereo, jestli některé ty frekvence nevznikají až jako produkt "součtu vln" přímo v mozku...
Jo Anďo, tak to je, ale ne tak součtu, jako odečtu, vykrácení. Když jde do pravého ucha 140Hz, do levého 100Hz, výsledná frekvence je mozkem "pojata" jako 40Hz. Co jsem vyčetl, tak to je právě ta synchronicita mozkových hemisfér.
Není tady
Já bych právě řekla, že komprimace do formátu mp3 je nevratná, že se něco ořízne a už ty ztracené informace se už nedají vrátit. U archivace je to jinak, tam se s informace zhustí, takže zaberou míň místa, ale za cenu že v tomto "sbalení" nejde s daty pracovat. Pak se v tom samém programu data rozbalí a zabírají původní objem a jsou zase čitelná... Tohle je obousměrná silnice, u mp3 je to jednosměrka...
Třeba u komprimace obrázků z plného např. "bmp" formátu na jpeg dochází k tomu, že se barvy v blízkém intervalu nahradí silově nějakou jednou "průměrovanou" barvou. Což za jistých okolností nemůsí být na obrázku poznat, závisí o jaký obrázek se jedná. Je-li hodně barevně členitý tak to bude poznat méně než na obrázku s velkou plochou jedné barvy, která bude jen přecházet pozvolna z jednoho odstínu do druhého - pak se tam vizuálně komprimací vytvoří viditelné "zubaté" přechody (něco jako vrstevnice na mapě). Jsou programy, které umí pak zpětně dopočítat "co asi mohlo na daném pixlíku být předtím" a tím umí zvýšit např. rozlišení, ale je to tak trochu o hádání z ruky, a takto vytvořený obrázek rozhodně nebude tak věrohodný jako originál, i když bude mít finální rozlišení vyšší, prostě se tam ta data vloží na základě jakéhosi pravděpodobnostního výpočtu...
Není tady
Kazalin napsal(a):
Jo Anďo, tak to je, ale ne tak součtu, jako odečtu, vykrácení. Když jde do pravého ucha 140Hz, do levého 100Hz, výsledná frekvence je mozkem "pojata" jako 40Hz. Co jsem vyčetl, tak to je právě ta synchronicita mozkových hemisfér.
Sčítání a odčítání je jedna strana téže mince (kor u vlnění), závisí na znamínku amplitudy
Není tady
V obou příspěvcích máš pravdu, takže je to vyřešeno, protože si také myslím, že MP3 to znehodnotí. Proto jsem psal, že bych za to ruku do ohně nedal
Není tady
Týjo, Andýsku, ty jsi nejenom hezká, ale i chytrá!!!!
Není tady
poletucha napsal(a):
No dobrá.
Takže asi to vyzkoušíme na Mistrovi Kazalinovi. Pokud poletí, tak si opravíme teorie o podprahových frekvencích
Hani, já mám na tom CD napsáno fixou Modrá alfa a mám to v růžovém plast obalu.
Předpokládám že na CD Modrá alfa je nahrávka, jak se dostat do hladiny alfa. Což je jedna z frekvencí, do které se každý a každodenně dostává naprosto spontánně. Jen se člověk může naučit se do ní dostávat vědomě a naučit se v ní i "pracovat".
Hemi-sync je frekvence jiná, která "umí" úplně jiné věci a zacházení s ní je proto taky jiné.
Není tady
Keito, já vím. Modrá alfa tam napsala Regi. Je tam asi osm složek různých relaxací a hemi sync. Uvidíme, co nám na to Kazalinin řekne.
Není tady
poletucha napsal(a):
Keito, já vím. Modrá alfa tam napsala Regi. Je tam asi osm složek různých relaxací a hemi sync. Uvidíme, co nám na to Kazalinin řekne.
Ok ...... jsem nevěděla, že je to mix všeho možnýho
Upravil(a) keito (12. 6. 2008 18:41)
Není tady