29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
a s pitím taky problémy neměla, chvilku měla nějaký cucací, ale ona přešla rovnou na dospěláckej hrnek, švagrová jí dávala ale jenom obyčejnou vodu, neslazený čaj a teď hrozně miluje kakao, má dva roky a dva měsíce.....
Není tady
Novi ja budu mit ted asi blby dotaz, ale kdyz se prestane kojit, tak se potom dava jako sunar? ja myslela, ze se dava nejaka mixovana strava, kasicky atd.
Není tady
akar..
sunar by si měla dávat protože dítě by mělo mít ještě mlíko a obsahuje dost vitámínů a všechno co to mimčo potřebuje, protože když přestaneš kojít tak mu nezačneš dávat hned sýry, máslo atd... tak proto by se mělo dávat... a taky aby se ti mimi nebudilo a nechtělo pořád prso tak mu dáš sunar a ono se zasytí:-)
Není tady
Veru, dik za vysvetleni. Tak vidim, ze budu chodit pak na rady. Do dubna jeste daleko
Není tady
jj je to tak, dává se klasicky MM a pak se začíná na noc dávat kaše, přes den zelenina, ovoce . Když se přímo odstavuje,tak MM nahradí UM...
něco je tady
JAK ZAČÍT PŘIKRMOVAT Správně jste začala zeleninovým příkrmem, ale kaše by měla přijít na řadu až po ovoci. Začnete jedním druhem zeleniny ve formě pyré skutečně jen jako příkrm (dítě dostane pár lžiček a dopije svoji dávku mléka, postupně se přidává další druh zeleniny a maso v průběhu jednoho měsíce, takže během 2-3 týdnů se jedna mléčná porce v dávce 150-200 g zcela nahradí masozeleninovou porcí (může být i s rýží). Pak se zavádí ovoce, opět po jednom druhu po 3-4 dnech, aby se zjistila snášenlivost, ovocné pyré lze smíchat s neslazeným jogurtem (NE tvarohem, má moc bílkovin). Teprve pak se zavádí mléčná obilná kaše, do 6 měsíců bezlepková
a více info dám do deníčku, někde to tad mám v PC, Rusty, udělej pak deník příkrmy a recepty pro prcky na rodince jo??? díky
Není tady
Novi, treba je jen Tobi utahanej z toho hnusne dusneho pocasi.
Teda u nas neni ani pod mrakem. Normalne tam prazi slunko. Fuj, ani tam nelezu. Kdyby chtelo trosku zaprset, vubec bych se nezlobila - alespon by se vycistil vzduch a zalilo by mi to tu travu (jinak budu vecer zase kropit )
Není tady
Akar,
nejhorší je, když zaprší a je ještě hůř dusno tady taky svítí momentálně a dusno jak nevím kde
Není tady
Amalka uz zase chrni, najedla se, hodinu byla vzhuru a zase usla. Asi ji to pocasi fakt nebavi.
Není tady
Manuál k dítěti: Jak zavádět příkrmy? nemám přečteno, tak nevím,jaký to je
http://www.emimino.cz/pages/story/5377
Není tady
holky tak tohle počasí jsme měly u nás včera...pražilo sluníčko a pak večer bouřka a pršelo a pak přestalo a bylo zase dál hrozný dusno.. ale dneska je krásně, podmrakem a fouká tu větřík..je příjemně
Není tady
no holky jsem zvědavá jakej bude Adámek až bude větší a až se začne vybarvovat podoba:-)))
tedka tu zrovna chrní v lehátku ale už se tu začín kroutit:-) a Honzík taky spinká po obídku:)))
taky bych se měla už zvednout od toho notesu a jít uklidit a večer zase žehlit..:-(
Není tady
Novi, dej to prosim vse do denicku (az ho Rustynka vytvori), urco se to bude hodit
Není tady
Veru, tak to, ze bych se mela zvednout a jit neco delat si rikam cely den a nic
Není tady
no já už jdu, Tobiho slyším,tak půjde obědvat, pak hned kojo a vyzvednout Sebiho ze školky a že se mi chce do toho hnusu ven
Není tady
tak zatim
jdu taky neco delat - ale nechceeeee se mi
Není tady
Ahoj holky!!!
Děkuju moc za gratulace, jste zlatíčka.
Petruš, kde jsi to zjistila???
Dodatečně přeju k narozeninám Wanesce a Camelii. Všechno nejlepší!!!!!!!!!!!!!!
Jinak já mám narozeniny 3. června (1983), svátek 17. července (2008 ). Patriček se narodil 1.3.2008 a svátek má 19.2. (doufám teda
).
S těma příkrmama - já budu asi sviňa, ale po čtvrtém měsíci zkusím sama "první lžičku" od Hamé - tuším, že to je Hamé. Doktorka mi říkala, že Patriček ještě příkrm nepotřebuje, ale myslím, že pár lžičkama nic nezkazím a Patriček má pořád průjmovou stoličku (už čtvrtý týden), já si myslím, že to má tím, že má jenom tekutou stravu. Ale nevím, každopádně nemá už stoličku každý den a doktorka říkala, že kdyby mu mlíčko nestačilo, tak mu začne vynechávat stolička. No a ta jaksi vynechává a když už kaká, tak průjmově. Tak musím přijít na to, co to je.
A chtěla jsem napsat ještě něco a už nevím co.
Jo a jdu udělat ten deníček na rodinku.
Není tady
Akar, tak to jsi mě potěšila, mám to přesn+ě, jako ty dřív....
Já jsem Lucka-9.7. 1979, svátek 13.12 a synek Štěpán narozečn 3.5. 2008, svátek 26.12.....
všem oslavencům i dodatečně přeji vše neeeej-)
Já bych chtěla taky kojit do půl roku, pak asi už s příkrmy, uvidim...holky, vy jste některá kojila bez příkrmů-jen kojení třeba do roka, ju? A to nevadí? pardon za hloupé otázky, myslela jsem, že mimi potřebují i jinou stravu...od půl roka...
Není tady
Petruš, já pořád nestíhám-))) ale ted už máme net v notasu, tak snad tu budu více..
malej má 58cm a před týdnem měl už 5130g...takže docela kousek, je to spíš hladovec a potřebuje jíst častěji..nebo co-)))
Není tady
MERY tak je prostě hladovec jak píšeš
RUSTYNKO přišla jsem na to na zimňátkách
WANESKO vše nej k narozkám
NOVI jméno mam děsně složitý, to určo neuhodneš , narozena 13.7.1981, svátek 17.8, děti - Dominik nar. 21.3.2004, sv.4.8, Jakub nar. 27.4.2008, sv. 25.7
Upravil(a) Petruša (23. 6. 2008 19:48)
Není tady
jo a tady taky celej den pražilo sluníčko, já se tka těšila na to "pod mrakem" a přeháňky...
Není tady
dobré ránko, jůůů, tady dlouho nikdo nebyl-)
holky, já začíhám mít pěknýho rozmazlánka, pořád fnuká, když se mu nevěnuju a chce houpat, nosit atd...přitom jsem ho to neučila-) nevíte, co s tím? asi nechat fnukat, že? Zvykne si?
dneska to vypadá zase na parný letní den-)
Není tady