3. července : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 3. července : Praktické grilovací desatero pro úspěný start letních grilovaček! 3. července : Prázdniny jsou tady a s nimi i doba dovolených a výletů. Kam vyrazit? Mrkněte na nae tipy! |
|
|
Marisko, i s rodiči se dá jednat - záleí na přístupu. Kdy na sousedy vlítne a začne vřískta, aby si ty parchanty laskavě usměrnili, setká se s podstatně jinou odezvou, ne kdy se při setkání u schránek sousedce zmíní, jestli by nelo... Bydlím na jednom místě skoro 30 let, téměř vichni se známe a rodiče dneních dětí pamatujeme jako mimina. Kdy dělaly dětičky binec po baráku, pod okny či páchaly nějaké nepravosti, vdycky se nael někdo, kdo je srovnal a při nejblií příleitosti "prásknul" rodičům a lo to.
Ale rozdíl je v tom, e já nic řeit nechci...vadí mi to, ale nemám potřebu chodit si stěovat...jenom upozorňuji, e vichni svým způsobem nějak ijeme a vydáváme zvuky, které jiným můou vadit a jiní je zase ani nevnímají...take a si kadý zamete před vlastním prahem a holt se musíme spolu naučit ít....
a pak jsou věci, které uznám, e jsou odstranitelné domluvou a věci, které selským rozumem uznám jako neodstranitelné, tak to nehrotím... já beru za bernou minci noční klid od 22 h do 6h a to je pro mě svaté...pokud by mě někdo obtěoval v této době a bylo opravdu neúnosné, la bych domlouvat, ale přes den si kadý můe vyluzovat zvuky, jaké "chce"....pro příklad, léta jsem poslouchala sousedku, která se učila hrát na housle, bylo to, jako by mi hrála přímo v pokoji...začátky byly hrozné, pak u mouchy vychytala a bylo to poslouchatelné, ale kdo má chu poslouchat čtyři hodiny v kuse furt tu samou skladbu...???? a můu snad jít kazit chu a nadení dítka, které tomu věnuje vekerý čas a mládí, kdy to můe být budou Pagannini???, ale přitom hraje, jak kdy kočku tahaj za ocas:D
Není tady
Klubko napsal(a):
Jako majitelka pátého psa různých plemen musím říci, e to rpostě jde. Jene! Od mala vychovávat k samostatnosti. Neměla jsem jedni problém. Dalí je dobrý si zjistit, ne si ho koupit o jak vzruivé plemeno jde. Hlídač, atd. Já mám psa Akita inu. Hlídač.Ale není to typ psa, který prostě ílí za kadým. Stěhovala jsem se s ním u 3x za těch pět let co mu je. A vdy asi do týdne zvykl na otevirání dvěří, bouchání na chodbě atd. V noci spí. Hodně mě potěila i rekce sousedů, kteří se třeba po 14ti dnech ptali zda jetě toho psa máme.
Často jsem nalezla i počůrané schody od jiných majitelů psů a la jsem to raději umýt za ně,abych prostě nebyla v podezření. Ano je to o toleranci.
Pokud vím, e nademnou bydlí matka s dvěma malými dětmi, těko budou sedět s rukama za zády celý den.e dupou,fajn. Problém je, e kdy jsem celý den v práci, tak mi je to fuk. na druhou starnu ílím kdy je matka vyustí ven a celý den si jich nevimne a oni ječí ze dvora, mamííí pití atd. A ona na ně ječí z okna. To nemůou zazvonit a dojít si pro ávu?
Pokud někdo pere v 21:00 tak mi to taky neva, chápu, e to dříve nestihl.
Úklid vůbec nekomentuji. Kdy nalapu v zimě, tak si patro setřu, samotné mě vadí, e si nadělám do bytu já. Hlasitá hudba je někdy problém,ale do těch 22:00 bych to neřeila vůbec.
Pokud věím prádlo na balkon, nebo zalívám kytky vdy kouknu pod sebe co tam mají pověeného. Chápu sousedku dole,kdy si vypere nové krásné záclony a já jí to poliji hnojivem, e bude natvaná. To vykouknutí nedá tolik práce. Na druhou stranu ílím, e soused nademnou mi hází vajgy na balkon. Ale stačilo jemné upozornění, zda si tam nemůe dát popleník, e mi to vadí v mých mukátech a dobrý. Bez problémů.
Prudiči jsou vude. V minulém bytě jsme měla přes chodbu dvě alkoholičky. Hrůza. Smrad, děs. Pravidlěně pokusy o sebevradu. Vdy kdy jsem byla vytočená, tak jsem si říkala, e to je prostě problém, bůhví jak k tomu přili a dopadli.
Staří lidé jsou prostě celý den doma. Chtějí klid, patně spí. Já kdy příjdu z práce, lehnu a usnu i na reprobedeně, jak jsem utahaná.
Jen v poslední době mě taky vzbudil souloící soused. Není to závist, přeji mu to,ale asi mu řeknu ,e a na to přítě skočí, fajn,ale a si zavře balkonové dveře a a bude po vem, tak je zase otevřeV klidu, sluně a neřeím.
Klubi, nemám a také bohaté skúsenosti, ale nejaké mám... je to čiastočne lotéria. Moja skoro netekajúca fena jazvečíka mala 9 teniat, 6 sa doilo dospelosti, z toho skoro kadý pes bol iný... Kolegyňa "vyfasovala" tekavca, ktorý im rozhrýzol koberček v chodbe, obrubu dverí, telefón(zrejme sa ho snail zdvihnú, keď zvonil ), a tekal a zavýjal tak, e to tie bolo pomaly na smrtiacu injekciu. Kolegynin mu bol zootechnik, s kamoom sa snail psa cviči, psík inak inteligentný - ale zo smútku zavýjajúci.
Ostatní psi - a na jednu fenu, ktorá prakticky ostala úplne necvičená - nemali s tým problém. Kokrpanielku som mala skoro nemú, keď po 3 mesiacoch u nás prvý raz tekla, skoro som zonfakrtovala(o.i. mala hrubý hlas vežkého, nasrdeného psa). Niečo sa dá výcvikom zmierni, ale ak pes dostáva záchvat prakticky pri kadom zvonení telefónu , tak s tým veža neurobí. A potvrdzujem, e psi z útulku sú menej predvídatežní, preto odporúčam chodi ich chvížu venči, aby človek spoznal povahu, prípadne získal dôveru a trochu sa zblíil
.
Není tady
Ono hodně záleí na situaci ... Třeba ve starým baráku sousedi pod náma měli psa- hyenu jen se hnuli u vyváděl ... my to moc neřeili.A do doby, kdy malej celou noc horečkoval ..fakty 40-tky a usnul někdy kolem půl páté ráno a no a v sedm spustil ten čokl ...A tak jak mám zvířata ráda ... zastřelila bych ho ... vzbudil mi nemocný dítě ... Nikdy jsem nedělala scény se sousedy , ale tentokrát jsem si to po příchodu sousedky la vyříkat ...Prostě stačilo, aby pejska nechali v jiné místnosti, ne přímo pod naí lonicí a slyet nebyl ...je to ve podle mě o způsobu komunikace ...
Upravil(a) Amriana (6. 6. 2008 15:11)
Není tady
Tak Seli. O psech z útulku je dobré taky něco vědět a počítat s tím, e tam komplikace nastatnou a skutečně zváit, zda toho psa vzít.
Já měla jednoho z útulku,ale ně jsem si ho vzala, tak jsem ho tak 2 měsíce opečovávala jenom tam a socializovala na sebe. Nejhorí právě jsou ti hodně vděční lidí, kteří si ho vezmou,ale za měsíc vrátí a pes koluje jako kolotoč.
Ale to jsme u jiného tématu
Není tady
Lidi já jsem u psala, e MUJ PES BALON NEMÁ TAKE ZA NIM NEMŮE LÍTAT!!!!!!
Maya.82 napsal(a):
Pochop, e pes můe běhat za hračkou a sousedka nevidí přes zeď a myslí si, e běhá za balonem .
Není tady
A teď, kdy bydlíme v paneláku kde je hodně důchodců jsem poznala o čem mluvíte. Největí stěovatelka důchodkyně zatím dala pokoj, po tom, co nás jednou obvinila neprávem. Jí např vadilo, e jsme v neděli vrtli vrtačkou do vzduchu (zkouka vrtáku). Jinak bohuel sluností se tu člověk ničeho nedobere, leda lézt jim do prd..., nosit buchtičky, nabízet se s nákupem apod. To nehodlám dělat. Např nae sousedka celý den kýchá způsobem, e si myslíte e za dveřmi vradí malého ratlíka, nebo dusí prase. Někdy mi z toho natahuje, ale taky si nestěuju.
A k pejskařům - mám psy ráda, ale fakt mi nepřipadá roztomilý kdy nějakej pes celý den vyje a vůbec mi ho není líto, spí mám chu mu lápnout na krk. Kdy se ten pes nedá vychovat, tak nemá v paneláku co dělat.
Není tady
aprill napsal(a):
Maya.82 napsal(a):
Pochop, e pes můe běhat za hračkou a sousedka nevidí přes zeď a myslí si, e běhá za balonem
.
O.k, ale muj pes má jen tři velké těké kosti se , kterýma si hraje a jeliko jsou velké a těké tak se na večer schovavají a zustava ji jen mala kostička a s tou si moc kutalet asi nebude a ani za ni běhat tu jen v lee koue. TAKE NEMÁ ÁDNOU HRAČKU NA NOC S KTEROU BY SI MIMO KOUSANI MOHLA HRAT. Take sousedka trochu vymýli.
To se pak můe stěovat uplně na vechno,nevadí ji e třeba v noci splachujete záchod nebo e smrkáte,kejcháte a prdíte???Kdo chce psa bít tak hůl najde vdy.
Není tady
Tajgr napsal(a):
To se pak můe stěovat uplně na vechno,nevadí ji e třeba v noci splachujete záchod nebo e smrkáte,kejcháte a prdíte???Kdo chce psa bít tak hůl najde vdy.
sousedka mýho bráchy si stěovala, e vagrová si v noci větrá
to u jsem fakty povaovala za ikanu ....
Není tady
Takové lidi jen poslouchají a přímo čekají na to kde co u sousedů ustne aby se mohli honem stěovat,neříkám fakt nějakej hluk ale takové běné zvuky a pak se na ně stěovat ?To bych takového stěovatele hooodně rychle poslala do prd..ele!
Není tady
Tak stěovatele určitě lze poslat do pr...., ale na druhou stranu děvčata, přiznejme si bez obalu, e ono několikeré skočení psa v noci z postele na zem v době, kdy následující den máte jít ke zkouce nebo vás čeká něco důleitého v práci, taky není zrovna to, po čem bychom touily, e jo... Záleí na tom, zda má pes 8 kilo nebo 35
.
Nikdy jsem neměla problémy se sousedy, naopak, pořád si říkám, e jsem měla asi těstí (ale my jsme taky velice tichá rodina) , ovem jsem dávno srovnaná s tím, e kdyby můj pes ustavičně těkal nebo vyl, musel by skutečně v rámci dobrých sousedských vztahů z domu, to se nedá svítit. Zrovna nedávno si mi postěovala kolegyně z práce, e taky trpí tím, e jejich horní sousedi mají dva pudly, kteří se pochopitelně asi prohánějí po bytě - prostě jí to vadí (mám dokonce dojem, e se musí ádat o souhlas sousedů, kdy chceme mít v bytě psy, nebo ne? Záleí asi na domovní smlouvě) a já osobně si myslím, e majitelé psů by s tím skutečně měli něco udělat.
Bydlíme celá desetiletí pod početnou rodinou tmaví pleti, zaili jsme si hoooodně rambajzu, taky jsem tam párkrát ve tři ráno zvonila, zda by ten magneák přece jen neztlumili... O věčně politých peřinách či prádle na balkóně ani nemluvím. Ale nějak jsme se časem dohodli a vcelku je u klid. Take myslím, e snesu hodně, ale kadý, kdo se cítí ukřivděn sousedským stěováním, by si měl sáhnout předevím na svůj vlastní nos. Jedna mladá kočka u nás v práci se straně čertí na svou sousedku, e si dovolila jí říct, aby u konečně uklidila společnou chodbu, ale kdy jsme mluvily déle, vylo najevo, e fakt tu chodbu neumývá, nechává to na svém manelovi, který prý ovem pořád nemá čas... take....jsou povahy různé
.
Jak říkám, záleí, Mayo, na tom, zda Tvůj pes má těch 8 nebo 35 kilo ....
Kadopádně bych ale volila slunou domluvu, ne nějaké naschvály či posílání do pr...
Není tady
Maya: "TAKE NEMÁ ÁDNOU HRAČKU NA NOC S KTEROU BY SI MIMO KOUSANI MOHLA HRAT."
Jinak teda nevím, co to máte za divočáka , ná pes teď po poledni např. od noci jetě pořád chrápe
- holt klidný lechtic
. Jinak teda k posteli uléhá zároveň se mnou
.
Jo, ve vedlejím vchodě o dvě patra vý mají hajzlíka krysaříka , který ve dne často vyje - ale on vyje tak srandovně, e se vdycky musím chechtat
- absolutně mi to nevadí, bavím se tím, jene horí je to asi pro ty blízké sousedy. Mně stačí přidat hlasitost céda, ale jim... ani nevím, jestli to "řeili". Uvědomuji si a teď, e u jsem toho psa dýl neslyela...
Mayo, zkus si sousedku získat na svoji stranu, určitě to půjde. Zná to, s úsměvem jde vechno líp. Ona by taky mohla vyvolat nějaké řízení, na jeho základě byste psa opravdu museli dát pryč, co by byla koda, e jo, nebo bys byla věčně na MÚ u pořádkové komise.
Upravil(a) Tercila (7. 6. 2008 12:47)
Není tady
Tak můj pes má 25 kilo. Ale jde o to, e i kdy souloime pes leí na místě tak ona tu vběhně, e psovi haem balon. Jinak pokud se stane, e pes za noc sleze s postele maximálně dvakrát a to ani to ne a to je maximum, který se nestává často.
Jinak Terci já si myslím, e by ti nikdo neřeil. Stínost jedné sousedky. Pro mě není problém obejít celý barák a nechat si podepsat papír, e můj pes nikoho neobtěuje jen ji. Vzit ho sebou a oni u si o ni udělají obrázek. (Tak to vyřeila známá)
Já jsem si doběhla na sousedku před 14 dny. U čtvrtý víkend byl jejich pracovním a nikde ádná zmíňka, kdy u tomu bude konec. To se těíte na víken, ale je tam jak na staveniti. Buení, přibíjení vrtání, bourání příček apod. Kdy mě vrtačka v panelu vytáhla u po sedmé ráno v neděli ( v sobotu to bylo toté), tak jsem se la zeptat kdypak skončí rekonstrukce jejich bytu (pochopitelně jsem měla patřičně nepříjemný výraz). Ona zase měla výraz, který dával najevo, e se diví, proč mi to vadí.
To není slyet, radio, televize ani spolubydlící. Chápu, e některé úpravy je třeba udělat, ale proč si buď nevezme dovolenou, nebo to neposune alespoň na 10 dopoledne. A taky je docela uitečné, kdy takové rozsáhlé úpravy někdo oznámí předem na nástěnku s omluvným textem. Alespoň dopředu víte s čím máte počítat a můete vzít zavčas ,,roha"
Jejich psa i psy ostatních sousedů (byly časy,kdy tam bylo i 12 psů na 12 bytů), u nechávám bez povimnutí. Vyspání po noční směně řeím naprosto spolehlivými silikonovými punty do uí a mám svůj svět. Asi si postavím roubenku na hřebenu Beskyd:)
Ano, asi jsem nesnáenlivá. Ale kde je ta hranice mezi naí nesnáenlivostí a bezohlednosti druhých?
Není tady
Maya.82 : Jinak Terci já si myslím, e by ti nikdo neřeil. Stínost jedné sousedky. Pro mě není problém obejít celý barák a nechat si podepsat papír, e můj pes nikoho neobtěuje jen ji. Vzit ho sebou a oni u si o ni udělají obrázek. (Tak to vyřeila známá)
I kdepak Mayo, znám paní, která dostala "danajský dar" od svých kolegyň, toti jakéhosi malého ubohého nelezenečka, ze kterého se vyklubal celkem sluně velký (mně při výce 173 cm nad pás) kříenec honicího psa a nějakého buldoka a těká teda pořádně. A ona je věčně před komisí... Moná psa nemůe hned tak někdo "odebrat", ale potahat po úřadech Tě můe. A nemyslím si, e by nějaká úřednice byla zvědavá na nějakého psa, jestli vypadá mírumilovně nebo ne.
Není tady
Maya.82 napsal(a):
Jinak Terci já si myslím, e by ti nikdo neřeil. Stínost jedné sousedky. Pro mě není problém obejít celý barák a nechat si podepsat papír, e můj pes nikoho neobtěuje jen ji. Vzit ho sebou a oni u si o ni udělají obrázek. (Tak to vyřeila známá)
Jen aby jsi nebyla zklamaná .
Není tady
Rozmarýna napsal(a):
Já jsem si doběhla na sousedku před 14 dny. U čtvrtý víkend byl jejich pracovním a nikde ádná zmíňka, kdy u tomu bude konec. To se těíte na víken, ale je tam jak na staveniti. Buení, přibíjení vrtání, bourání příček apod. Kdy mě vrtačka v panelu vytáhla u po sedmé ráno v neděli ( v sobotu to bylo toté), tak jsem se la zeptat kdypak skončí rekonstrukce jejich bytu (pochopitelně jsem měla patřičně nepříjemný výraz). Ona zase měla výraz, který dával najevo, e se diví, proč mi to vadí.
To není slyet, radio, televize ani spolubydlící. Chápu, e některé úpravy je třeba udělat, ale proč si buď nevezme dovolenou, nebo to neposune alespoň na 10 dopoledne. A taky je docela uitečné, kdy takové rozsáhlé úpravy někdo oznámí předem na nástěnku s omluvným textem. Alespoň dopředu víte s čím máte počítat a můete vzít zavčas ,,roha"
Jejich psa i psy ostatních sousedů (byly časy,kdy tam bylo i 12 psů na 12 bytů), u nechávám bez povimnutí. Vyspání po noční směně řeím naprosto spolehlivými silikonovými punty do uí a mám svůj svět. Asi si postavím roubenku na hřebenu Beskyd:)
Ano, asi jsem nesnáenlivá. Ale kde je ta hranice mezi naí nesnáenlivostí a bezohlednosti druhých?
Nejsem si jistá,nemá náhodou v neděli být klid uplně?Myslím nevrtat,nesekat atd.
Není tady
Maya.82: Tak namísto čertění se ses měla spí zastydět, e jste si po sobě neuklidili ten binec. Sousedku to natvalo, to se nedivím. A e u pak třeba slyela nějaký lítání (a je jedno, jestli to byl vá pes nebo sousedovic dítko), tak se nedivím, e obvinila vae zvíře... no... ty sis začla. Já teda bych si po sobě uklidila rovnou, ale kdyby mi to třeba "nevylo" a sousedka si stěovala, tak bych se jí omluvila a hned bych to la udělat... Neříkám nechat si od sousedů líbit nějaké ikanování, ale kdy sama zpočátku neuklidí... Si představ, e ty uklízí týden co týden, pak se ti tam nastěhujou nějací noví a hned neuklidí, hned jim začne lítat po bytě pes...taky se naprdne. Zkus se do ní vcítit trochu. I teď bych za ní třeba dola a řekla jí něco jako "Promiňte, e jsme neuklidili, nestihla jsem, zapomněla jsem...mrzí mě to, e to způsobilo hned ze začátku patný vztahy... byla bych ráda, kdybyste moji omluvu přijala..." Třeba by se vztahy vyčistily. A třeba by jí pak nevadila ani čubinka. Za zkouku nic nedá, ale musí to tak taky cítit, být upřímná. A jestli bude sousedka prudit i tak, tak se asi nedá dělat nic jinýho, ne se přestěhovat. Ovem na "vola" můe narazit zas a zas... (A e já mám psy ráda, ale kdy s ním bývalí sousedi vyběhli párkrát za den na deset minut vyvenčit a pes pak vyl v bytě, kdykoli byl sám....to bych je vradila....kdy mám psa, tak chodím venčit pořádně, tj. aspoň jednou na minimálně hodinu, nechat ho vylítat, vyblbnout, věnovat se mu a pak několikrát na těch deset minut...)
Mariska: Obávám se, e tvého psa-debila u nepřevychová. Jednou ho někdo asi opustil, vyhodil, on zůstal sám...teď kdy odejde, bojí se toho samého a vyje a vyje ... má holt úděl majitele pejska z útulku ... mám pochopení, v rodině (tj. v jednom domě) máme psů několik a vdycky jsme měli, drím ti palce a přeju tolerantní sousedy. Nebo vlastní samostatné bydlení
Není tady
Tak to pozor. Nezačla jsem si, ale kdy tam ani pomalu nebydlim a nemam doma ani blbou lopatku tak to nemuu uklidit ne. To jen pro vysvětlení pro ty co ......... no to je jedno-.
Včera jsme přilin zase domu potichu v klidu zase problem. Ale u se nedivím protoe madam nas sleduje z okna kdy jdeme domu a pak prudi. Ted u ji vadí, e chodíme. Tak jsem se rozhodla, e ted na tom bytáku budu dřiv ja. Buzerovat se nenecham.
EVA36 a co já vím tak ta slepice ne jsem začla nadavat ta tam neuklízela 5 měsícu take prrrrr.
Maya.82 napsal(a):
Tak to pozor. Nezačla jsem si, ale kdy tam ani pomalu nebydlim a nemam doma ani blbou lopatku tak to nemuu uklidit ne. To jen pro vysvětlení pro ty co ......... no to je jedno-.
Včera jsme přilin zase domu potichu v klidu zase problem. Ale u se nedivím protoe madam nas sleduje z okna kdy jdeme domu a pak prudi. Ted u ji vadí, e chodíme. Tak jsem se rozhodla, e ted na tom bytáku budu dřiv ja. Buzerovat se nenecham.
To,e nemá doma lopatku tě neopravňuje nechávat za sebou nepořádak, není snad tak sloité zaklepat na sousedy a lopatku si půjčit!
Není tady
Uklidit sis po sobě měla,to je fakt ale buzerovat se bych se nenechala,ted' sousedka nebude dělat nic jiného ne poslouchat kdy si prdne a ji se z toho bude houpat lustr .
Není tady
Tajgr napsal(a):
Uklidit sis po sobě měla,to je fakt ale buzerovat se bych se nenechala,ted' sousedka nebude dělat nic jiného ne poslouchat kdy si prdne a ji se z toho bude houpat lustr
.
Buzerovat ? Pokud se od začátku někdo chová arogantně, asi pochopení moc čekat nemůe
Není tady