29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Když jsem ještě bydlela s BM,tak pod nama bydleli důchodci-sport.typy.Stále nic,nic,usmívali se,pohoda.Ale jednou za čas nám vyčetli,co jim vadí.Asi si to psali,protože já jsem si na určité věci třeba za 1/2roku zpětně ani nepamatovala.
Upravil(a) Jitka8 (5. 6. 2008 13:51)
Není tady
Jitka8 napsal(a):
Když jsem ještě bydlela s BM,tak pod nama bydleli důchodci-sport.typy.Stále nic,nic,usmívali se,pohoda.Ale jednou za čas nám vyčetli,co jim vadí.Asi si to psali,protože já jsem si na určité věci třeba za 1/2roku zpětně ani nepamatovala.
jako že přišli jednou za čas a půl hoďky sypali stížnosti ?
Upravil(a) Jessika (5. 6. 2008 13:53)
Není tady
Frigo napsal(a):
Jitka8 napsal(a):
Darja70 napsal(a):
Jituš, starší lidé jsou asi moc hákliví, když prší, tak taky kape na balkon, ne? Asi by to chtělo víc tolerance. Já jsem kdysi také měla nad sebou děti a byla voda, hračky na balkoně atd., ale voda byla čistá a opravdu uschla a pro hračky si přišli, ani by mě nenapadlo kvůli tomu zuřit. Úplně mě totiž vytočí, že když kápnu na balkon já sousedce při zalívání nebo dcera, tak ječí, jako kdybychom jí lili na balkon kyselinu sírovou! Ono více tolerance by lidem neuškodilo, mladým ani starým.
Darjo,s tou tolerancí máš 100% pravdu.
Zapomněla jsem dodat,že mamka na balkoně v tu dobu seděla.tak měla osvěžení a zadara..
Vidíš,Frigo,to jí musím říct.
Není tady
Mayo, asi bych to nechala být, nereagovala bych a dál se chovala tak, jak dosud. Uklidila bych po sobě bordel,
psa se snažila krotit.
Když jsem se stěhovala do svého prvního bytu, taky na mně hned první den vystartoval soused, že jsme moc hluční, že je bordel, že.. že.. Dům jsem zametla, vytřela a myslela si něco o blbcích, prudičích.
Pak se byt musel rekonstruovat, takže smrad z nátěrů oken, hluk ze sekání elektřiny atd. Pomalu mi ani nezdravil. Nedělala jsem žádné naschvály, snažila jsem se, aby jinak o mně vůbec nevěděli. Pak se z něj vyklubal ten nejskvělejší chlap, který byl ochoten i pomoct, když mi třeba praskla na záchodě voda a já s obrovským břichem neměla šanci to opravit.
Nedej prostě na první dojem, chovej se k ní slušně, neruš noční klid a nedělej z domu chlív.
Není tady
U nás v domě každý, kdo na chodbě udělá nepořádek, hned ho po sobě uklidí. Stačí jen něco rozlitého, při malování nebo úpravách v bytě, kdy se nepořádek roznese až do chodby, je to samozřejmost. My si společné prostory uklízíme sami, střídáme se, ale všichni dbáme na to, aby jsme to ve společných prostorách domu měli krásné a čisté.
Není tady
Frigo napsal(a):
Mayo, asi bych to nechala být, nereagovala bych a dál se chovala tak, jak dosud. Uklidila bych po sobě bordel,
psa se snažila krotit.
Když jsem se stěhovala do svého prvního bytu, taky na mně hned první den vystartoval soused, že jsme moc hluční, že je bordel, že.. že.. Dům jsem zametla, vytřela a myslela si něco o blbcích, prudičích.
Pak se byt musel rekonstruovat, takže smrad z nátěrů oken, hluk ze sekání elektřiny atd. Pomalu mi ani nezdravil. Nedělala jsem žádné naschvály, snažila jsem se, aby jinak o mně vůbec nevěděli. Pak se z něj vyklubal ten nejskvělejší chlap, který byl ochoten i pomoct, když mi třeba praskla na záchodě voda a já s obrovským břichem neměla šanci to opravit.
Nedej prostě na první dojem, chovej se k ní slušně, neruš noční klid a nedělej z domu chlív.
S tím prvním dojdem je fakt,mám taky zkušenost i opačnou.
Není tady
to koukám, že ti nepřipadá jako samozřejmost uklidit po sobě ve společných prostorách po vrtání - já zametám chodbu, i když si tam malý oklepe boty... jinak naše děti pochopitelně taky dupou - ale proto bydlíme v přízemí
Není tady
Dupanie - no, to je diskutabilné... Pokiaľ sa vyslovene neskáče a nepadá zo skriní, tak neriešim a neprepínam. Nám u BM dolná suseda robila peklo zo života za všetko - vraj dupeme hrozne my aj náš pes (jazvečík, 11 kg), vŕzgajú parkety, nahlas sa smejeme, kričíme, všekto počuť.. No, potom ju raz zastavila JEJ spodná suseda, vzala si ju do parády, zavolala ju k sebe, aby si vypočula, ako dupú JEJ deti - a bol kľud. My sme mali len taký ten lisovaný palach ako strop a v podstate na tom omietku, takže fakt BOLO všetko počuť, ale odmietam sa plaziť vo vlastnom byte a dorozumievať sa posunkami kvôli susede... A keď si kúpili maltezáka, začala som uvažovať o knihe "Podiel psa na poľudštení susedy"...
Už jej naša Linda nevadila.
Ale poriadok by som po sebe urobila, pavučina-nepavučina, a s ostatným - podľa vlastného uváženia. Ono mne pila krv postaršia nedoslýchavá suseda, ktorá bohužiaľ chodila spať až okolo polnoci a telka jej revala tak, akoby som ju mala rovno pri hlave
(aj som mala, ale za stenou). Tak sme jej dcére vnukli ideu kúpiť jej slúchadlá, a bolo. Občas sa ešte pozabudla, ale inak sa dalo...
Není tady
Asi jsem divná, ale připadá mi normální neobtěžovat sousedy a na veřejných prostorách uklízet. Pes nemusí mít balon, ale můžeš mu házet hračku , v noci hopsající pes a za ním hopsající jeho majitel musí být na
. Pokud chceš v domě dál bydlet budeš se muset nad svým chováním a jednáním zamyslet.
Není tady
Tak vytí a štěkot psa bych rozhodně netolerovala,je to hrozný,znám to od mámy,sousedka nahoře má takovýho šnafáka,hned bych ho nakopla,inteligentní pes jen tak neštěká.A lítat vzduchem ve vlastním bytě kvůli někomu komu vadí že skřípe podlaha?
Není tady
Tajgr, promiń, ale jak poznáš, že je pes inteligentní????:-o Myslím, že to není o inteligenci, ale o tom, že má taky nějaké návyky nebo řekněme pocity...a když se mu stýská, těžko mu to vysvětlíš, něco o tom vím! Je těžké odnaučit něco psa, když nejsi u toho, když to dělá.... na druhou stranu chápu nepejskaře, kteří to musí poslouchat. Tady bych ale opravdu byla jenom tolerantní, příjde mi nefér nutit někoho, aby se zbavoval psa jenom proto, že v pracovní době, kdy jsou majitelé v práci, vyje a štěká....neřeknu rušení nočního klidu....
Já mám jiný problém, nastěhovala jsem se do bytu a mí sousedé jsou hluční při sexu....nejsem prudič a nikdy bych si nešla stěžovat na děti, psa ani TV, ale tohle je moc!!!!!!!!!!!!!!!!! nejhorší je, že si to rozdávají pravidelně od 5.30 ráno asi do 6.30, takže v době, kdy já ještě spím....kdyby vrzala postel, tak v poho, ale neustále hekání a řev jak na lesy je už moc....dneska mě zase vzbudil řev o půlnoci....představte si klid, ticho, noc a najednou řev, jako když někoho vraždí...co s tím????? opravdu nejsem prudič a stydlivka, ale tohle je něco, co je dost soukromé a já to nechci poslouchat a být toho součástí??? zatím jsem bohužel nevysledovala odkud to jde, takže si ani nemůžu stěžovat nebo bušit do zdi.... poraďte???? opravdu mě to trápí a dost vadí...
Není tady
Marisko, taky mám psa, ale sousedovic prezent, který dokáže výt několik hodin denně a každé klapnutí dveří ho vybudí k hysterickému řevu, mi pije krev neuvěřitelně. Odnaučíš ho to těžko, to se musí začít u štěněte, na což oni se asi vykašlali.
Na hlučně sexující sousedy by mohla zabrat cedule s prosbou o klid, pověšená na viditelné místo v domě, aby si ji mohli přečíst všichni. Třeba se zastydí.
Není tady
Mariska napsal(a):
Tajgr, promiń, ale jak poznáš, že je pes inteligentní????
Vezmes ho na IQ testy
Není tady
Není tady
helena napsal(a):
Třeba tady
http://petworld.blog.cz/0802/psi-test-inteligence
http://www.sirmi.ic.cz/pes/18.gif
Není tady
Mariska napsal(a):
Tajgr, promiń, ale jak poznáš, že je pes inteligentní????:-o Myslím, že to není o inteligenci, ale o tom, že má taky nějaké návyky nebo řekněme pocity...a když se mu stýská, těžko mu to vysvětlíš, něco o tom vím! Je těžké odnaučit něco psa, když nejsi u toho, když to dělá.... na druhou stranu chápu nepejskaře, kteří to musí poslouchat. Tady bych ale opravdu byla jenom tolerantní, příjde mi nefér nutit někoho, aby se zbavoval psa jenom proto, že v pracovní době, kdy jsou majitelé v práci, vyje a štěká....neřeknu rušení nočního klidu....
Já mám jiný problém, nastěhovala jsem se do bytu a mí sousedé jsou hluční při sexu....nejsem prudič a nikdy bych si nešla stěžovat na děti, psa ani TV, ale tohle je moc!!!!!!!!!!!!!!!!! nejhorší je, že si to rozdávají pravidelně od 5.30 ráno asi do 6.30, takže v době, kdy já ještě spím....kdyby vrzala postel, tak v poho, ale neustále hekání a řev jak na lesy je už moc....dneska mě zase vzbudil řev o půlnoci....představte si klid, ticho, noc a najednou řev, jako když někoho vraždí...co s tím????? opravdu nejsem prudič a stydlivka, ale tohle je něco, co je dost soukromé a já to nechci poslouchat a být toho součástí??? zatím jsem bohužel nevysledovala odkud to jde, takže si ani nemůžu stěžovat nebo bušit do zdi.... poraďte???? opravdu mě to trápí a dost vadí...
Jednoduše-je vychovaný.Chtěla bych tě vidět jak príjdeš z noční,chceš spát ale nejde to protože zmetek štěká,šnafe uplně na všechno a řekla by sis v tu chvíli Já budu tolerantní,přeci kvůli mně sousedi nedají pejska pryč...Prostě se to musí nějak řešit.My zas máme problém s vlčákem naproti-postavili si tam zahradu a nastěhovali na ni vlčáka,u plotu je hned chodník takže začne šnafat tak v 6 ráno jak začnou lidi chodit do práce a chodí po tom chodníku,pak okolo chodí děti do školy-štěká a štěká a štěká přímo nám do oken,štěká na vlaštovky prostě pes-debil.Ještě jsem neodchytla majitele,jsem zvědavá co udělá až mu to řekneme,to ještě bude veselo.
Není tady
Já všechno chápu...ale jako majitelka psa vím, že je to strašně těžké....se psem se na rozdíl od lidí nedomluvíš, je to živý tvor, takže má taky právo se projevovat, není to hračka, kterou natáhneš na klíček a bude dělat, co ty si usmyslíš....
já jsem ta, co chce věci vyřešit ke zdárnému konci, ale někdy prostě nemám řešení. Psa mám z útulku, když jsem si ho brala, nevěděla jsem, že to bude dělat, a pak jsem si ji tak zamilovala, že vrátit ji bylo nelidské....opravdu zlobí jenom, když nejsme doma, po 17h kdy jsme doma je klid a nikdo by nikdy neřekl, že máme psa....:-( věř mi, že já jsem už před strachem ze stížností sousedů řešila případnou operaci hlasivek, tlumící prostředky (je to řešení, na které ale nemám odvahu)....psa jsem řezala, vychovávala, uplácela...nic nepomáhá, prostě se mu stýská...:-(((
víš, mě třeba co by nerodiče štvou rozjívený neusměrněný děti, který si dělaj co chtěj, dupou řvou....a kdybych si šla stěžovat, byla bych za asociála, který nemá rád děti, protože děti jsou základ státu a na ty se nesmí šahat a navíc je to přirozenost....ale že v dnešní době jsou smradi vychovávaný k vysokému sebevědomí a totální svobodě, takže jsou z nich sobci, který na nikoho neberou ohledy a nikdo nesmí ani ceknout, aby nebyl popotahován, že diskriminuje rozvoj jedince, který mimochodem narušuje moji svobodu...to už nikoho nezajímá...takže já prosazuji, NECH BROUKA ŽíT, buďme k sobě tolerantní (samozřejmě v nějakých mezích) a když mám sám máslo na hlavě, nepůjdu prudit jinde...
Není tady
Jako majitelka pátého psa různých plemen musím říci, že to rpostě jde. Jenže! Od mala vychovávat k samostatnosti. Neměla jsem jedni problém. Další je dobrý si zjistit, než si ho koupit o jak vzrušivé plemeno jde. Hlídač, atd. Já mám psa Akita inu. Hlídač.Ale není to typ psa, který prostě šílí za každým. Stěhovala jsem se s ním už 3x za těch pět let co mu je. A vždy asi do týdne zvykl na otevirání dvěří, bouchání na chodbě atd. V noci spí. Hodně mě potěšila i rekce sousedů, kteří se třeba po 14ti dnech ptali zda ještě toho psa máme.
Často jsem nalezla i počůrané schody od jiných majitelů psů a šla jsem to raději umýt za ně,abych prostě nebyla v podezření. Ano je to o toleranci.
Pokud vím, že nademnou bydlí matka s dvěma malými dětmi, těžko budou sedět s rukama za zády celý den.Že dupou,fajn. Problém je, že když jsem celý den v práci, tak mi je to fuk. na druhou starnu šílím když je matka vyustí ven a celý den si jich nevšimne a oni ječí ze dvora, mamííí pití atd. A ona na ně ječí z okna. To nemůžou zazvonit a dojít si pro šťávu?
Pokud někdo pere v 21:00 tak mi to taky neva, chápu, že to dříve nestihl.
Úklid vůbec nekomentuji. Když našlapu v zimě, tak si patro setřu, samotné mě vadí, že si nadělám do bytu já. Hlasitá hudba je někdy problém,ale do těch 22:00 bych to neřešila vůbec.
Pokud věším prádlo na balkon, nebo zalívám kytky vždy kouknu pod sebe co tam mají pověšeného. Chápu sousedku dole,když si vypere nové krásné záclony a já jí to poliji hnojivem, že bude naštvaná. To vykouknutí nedá tolik práce. Na druhou stranu šílím, že soused nademnou mi hází vajgy na balkon. Ale stačilo jemné upozornění, zda si tam nemůže dát popleník, že mi to vadí v mých muškátech a dobrý. Bez problémů.
Prudiči jsou všude. V minulém bytě jsme měla přes chodbu dvě alkoholičky. Hrůza. Smrad, děs. Pravidlěně pokusy o sebevraždu. Vždy když jsem byla vytočená, tak jsem si říkala, že to je prostě problém, bůhví jak k tomu přišli a dopadli.
Staří lidé jsou prostě celý den doma. Chtějí klid, špatně spí. Já když příjdu z práce, lehnu a usnu i na reprobedeně, jak jsem utahaná.
Jen v poslední době mě taky vzbudil souložící soused. Není to závist, přeji mu to,ale asi mu řeknu ,že až na to příště skočí, fajn,ale ať si zavře balkonové dveře a až bude po všem, tak je zase otevře V klidu, slušně a neřeším.
Není tady
Super, já taky neřeším, teda řeším, ale maximálně svoje provinění a užírám se tím, aby mě někdo někde nepomluvil, nevynadal apod. a to nic závažného nepáchám a doma chodím div ne po špičkách :-( ale ty sexující sousedi jsou na mě fakt už moc a nevím, jak to říci, aby taky pochopili, že nikomu nechci bránit v ničem hezkém, ale je potřeba ubrat volume, jinak je to něco jako grupáč s celým vchodem :-)))))
Není tady
Já jsem "majitelka" dvou malých dětí,jedno je sice mimino,druhému dítku je pět a taky si říkám chudák sousedka dole,a co teprv až povyroste i to druhý,mám pocit viny když k nám příjde návštěva s děckem a haranti lítají,už jsem řekla i sousedce dole až to bude neunosný at' příjde zazvonit,ta zae toleruje že kdyby to bylo každý den tak to jo ale občas když dorazí návštěva...No ale zas děti,že jo,ti nebudou sedět na místě ale fůrt říkám at' nedupou a tak...A pes si myslím že se dá naučit aby čekal.
Není tady
No to je právě to, asi se to pes může naučit, ale já to prostě u svého nemůžu docílit, ten útulek ho asi nějak změnil...můj pes sedí, čeká a u toho vyje a když nejsem doma, tak to prostě nemůžu v tu chvíli řešit
takže je to začarovaný kruh...samozřejmě jsem odcházela, přicházela, trestala, odměńovala, jenže ona tak radostně vítá, že to vlastně bylo kontraproduktivní, protože si myslela, že ji trestám za to, že mě přivítala a ne za to, že tam před minutou vyla...no hrůza, jsem smutná a ani psí psycholog svými radami nepomohl, jenom mě paradoxně uklidňuje to, že můj pes není vadnej sám, že to dělá 70% psů...i v mém době vyje celý den a večer pes a já nemám potřebu to řešit...
protože sama vím, jaké to je
Není tady
rozjívený neusměrněný děti, který si dělaj co chtěj, dupou řvou....a kdybych si šla stěžovat, byla bych za asociála, který nemá rád děti, protože děti jsou základ státu a na ty se nesmí šahat a navíc je to přirozenost....
Marisko, i s rodiči se dá jednat - záleží na přístupu. Když na sousedy vlítneš a začneš vřískta, aby si ty parchanty laskavě usměrnili, setkáš se s podstatně jinou odezvou, než když se při setkání u schránek sousedce zmíníš, jestli by nešlo... Bydlím na jednom místě skoro 30 let, téměř všichni se známe a rodiče dnešních dětí pamatujeme jako mimina. Když dělaly dětičky binec po baráku, pod okny či páchaly nějaké nepravosti, vždycky se našel někdo, kdo je srovnal a při nejbližší příležitosti "prásknul" rodičům a šlo to.
oni ječí ze dvora, mamííí pití atd. A ona na ně ječí z okna. To nemůžou zazvonit a dojít si pro šťávu?
Klubko, to je chyba tý mámy, že ječí taky. Haranti jsou od přírody líný a dojít si domů pro cokoli je neba. Jenže holt mají v mamině "příklad", no.
Není tady
Marisko,
já jsem měla obdobný problém, ale věděla jsem dobře, odkud to jde (na sílu cihly za mou hlavou, když jsem byla v posteli). Poprvé jsem se uchichtla, podesáté zavrčela, podvacáté šla za sousedy (ne během "akce", den poté). Čtyřikrát jsem je nezastihla doma, takže jsem napsala velmi slušný a diskrétní dopis. Bohužel byl tak slušný a tak diskrétní, že dotyční vůbec nepochopili, o čem hovořím, a omluvili se, že tu kuchyňskou linku montovali opravdu hlučně, ale opakovat se to nebude. Čili jsem musela být konkrétnější, na to už reakce nebyla, ale opravdu si opravili postel (už nenarážela do zdi), zkrotili zvukové projevy a přesunuli aktivity do nějaké vzdálenější místnosti.
Není tady
Pes - strach ze samoty a jeho příčiny
Normální pes by měl krátké odloučení od svého pána bez problému zvládat, avšak co dělat, když se pejsek bojí zůstávat sám doma? Hlavní příčinou jeho chování je velká zodpovědnost, kterou má vůči vám. Pokud jste byli se psem dlouhou dobu sami doma a nyní jste začali například chodit do práce, pes si na vás během té doby velmi zvykl a cítí k vám velkou odpovědnost, kterou musí neustále kontrolovat. Pokud však cítí, že svého pána nemůže kdykoliv zkontrolovat, začíná být z toho ve stresu.
Strach ze samoty –pes a jeho projevy
Strach pes dává najevo různými způsoby, nejčastěji však hlasitým vytím nebo štěkáním. Pokud bydlíte v panelovém domě, tak vaši sousedé v tomto případě nebudou z vašeho psa příliš nadšeni. Je potřeba psa tyto hlasové projevy odnaučit.
Jak odnaučit psa se bát?
Ideální je začít hned. I když jste doma, zkuste dát pejska do vedlejší místnosti a zavřít mu dveře, aby na vás neviděl. Sledujte ho, jak se chová. Ideální je tento postup opakovat pravidelně každý den, než se pejsek úplně zklidní a zvykne si na částečnou samotu.
zdroj:chovatelka.cz
Není tady
No, to jsou super rady:reta:
pes ví, že jsme doma, takže ani nehlesne, mohl by tam ležet celý víkend ..za zavřenými dveřmi, prostě ví, že je někdo doma a je klid... když doma nikdo není, je to jiné...stále se snažím, stále začínám znova...nechci se vymlouvat a házet flintu do žita...dokonce jsme vychytali, že má nějaké své psí dny a období, kdy je hodně cilivá a někdy je zase strašně samostatná...takže se o ní 14 dní neví a pak zase vyšiluje... babo raď
Není tady