Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 5. 6. 2008 11:47

Maya.82
Host

Protivná sousedka

Tak a je to tady. Po nastěhování do nového bytu se našla jedna sousedka, které všechno vadí a furt rype. Hned při přistěhování nám dala do schránky dopis, který obsahoval asi to, že máme uklidit chodbu po navrtane schrance, že tam se uklizi. Přitom chodba od pavučin atd.
Ted si začla stěžovat, že hažeme psovi v noci balon. Včera na nás vlítla, že si puijde stěžovat na družstvo, že děláme se psem bordel. Což mělo být to, že pes párkrát skočil s postele dolů. Začíná to přehánět.
Co s takovou sousedkou?? dumbom Co vy a vaši sousedi??

#2 5. 6. 2008 11:54

Jitka8
♥♥♥♥---
Místo: okolí Zlína

Re: Protivná sousedka

Maya.82 napsal(a):

Tak a je to tady. Po nastěhování do nového bytu se našla jedna sousedka, které všechno vadí a furt rype. Hned při přistěhování nám dala do schránky dopis, který obsahoval asi to, že máme uklidit chodbu po navrtane schrance, že tam se uklizi. Přitom chodba od pavučin atd.
Ted si začla stěžovat, že hažeme psovi v noci balon. Včera na nás vlítla, že si puijde stěžovat na družstvo, že děláme se psem bordel. Což mělo být to, že pes párkrát skočil s postele dolů. Začíná to přehánět.

Ahoj,bránit se,ale pokud to jde tak slušně,hlavně nepsat dopisy,jít za ní osobně.
Pokud máš čisté svědomí,ať si jde stěžovat i na lampárnu

Na světě je krásně.

Není tady

#3 5. 6. 2008 11:56

annie
♥♥♥♥♥♥-

Maya - znám, to znám. Nakonec se nám osvědčily pevné nervy /dalo to jooo zabrat/, nenechat se strhnout k hádce / o nic jiného jí ani nejde/, usmívat se, dělat si svoje / uklidit to, co mám/ a ignorovat.
Baba štěkala asi třičtvrtě roku, teď je relativně v klidu - našla si jinou oběť. Ale ono to zase přeskočí na nás.
Tak pevné nervy. Je nejspíš stará a nemocná...

Není tady

#4 5. 6. 2008 11:59

mima
♥♥-----

Já měla sousedku,co na mě pravidelně zvonila,když jsem se sprchovala,že ji ruším,nebo,když mi něco spadlo na zem.Během 3 měsíců jsem kvůli ní byla nucena dát výpověd z podnájmu...A to jsem si tam nikdy nedovolila pozvat ani návštěvu,to by na mě poslala policajty.
Já myslím,že to jsou lidi,kteří se vyžívají v tom,obtěžovat druhým život,vždycky si něco najdou...

Není tady

#5 5. 6. 2008 12:01

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Takovýhle lidi potřebujou někoho slabýho, kdo se nebude bránit a bude jim ustupovat, takže radím neustupovat. Babu seřvat do kuličky, aby jí bylo jasný, že u vás narazila.

Není tady

#6 5. 6. 2008 12:02

annie
♥♥♥♥♥♥-

Mimo - to je hrozné, aby si člověk bál kýchnout ve "vlastním" bytě. Fakt nevím, co některé lidi tak vzrušuje na tom dělat naschvály a vyvolávat hádky.
Jak by se nám jinak krásně žilo...

Není tady

#7 5. 6. 2008 12:10

dixina
♥♥♥♥♥♥-

annie napsal(a):

Mimo - to je hrozné, aby si člověk bál kýchnout ve "vlastním" bytě. Fakt nevím, co některé lidi tak vzrušuje na tom dělat naschvály a vyvolávat hádky.
Jak by se nám jinak krásně žilo...

annie - neříká se kýchnout, ale prdnout lollollol

Jsem něžný, jsem krutý, ale jsem ŽIVOT. Pláčeš? I v slzách je síla, tak jdi a žij....!

Není tady

#8 5. 6. 2008 12:13

mima
♥♥-----

Já když jsem se stěhovala pryč(naštěstí mi to celkem vyhovovalo,měla jsem kam jít)koupila jsem čokoládu a předala ji jí s přáním pěkného dne...Před tím jsme se několikrát ošklivě pohádaly(vykládala po baráku,že jsem lehká děva a že to moje š.... celé dny a noci se nedá poslouchat,přitom jsem tam téměř nebyla):-),takže si dokážete představit její výraz ...to bylo pro mě to největšá zadostiučinění....

Není tady

#9 5. 6. 2008 12:14

annie
♥♥♥♥♥♥-

dixi - lol nechtěla jsem Mimu nařknout z podobných problémů tongue

Není tady

#10 5. 6. 2008 12:15

mima
♥♥-----

Ale je fakt,že kdyby jsem tam musela bydlet,asi by to byl VELKY problém...

Není tady

#11 5. 6. 2008 12:16

annie
♥♥♥♥♥♥-

To s tou čokoládou je dobré. To musel být výraz.
"naše" bába jedová zase teď, v období klidu, má tendence mi sdělovat její hypochondrické diagnozy. Včera jsem letěla na autobus, pozdravila jsem, bába se nadechla a začala, že prý dneska dopadla u dochtora... Řekla jsem hmmm, naschle a už mě viděla záda. Asi mám u ní zase vroubek. dumbom

Není tady

#12 5. 6. 2008 12:24

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Teď budu chvíli za potvoru, ale vidím to i z druhé strany. Taky uklízím domy. Pavučiny se většinou nestírají při každém úklidu, když jsou někde u stropu, to se dělá občas. Jenže chodba by se měla zametat aspoň 1x týdně a 1x za 14 dní vytřít (když je hodně špinavá i častěji). Takže vyvrtaný prach ze zdi se jednak roznese, jednak je jaksi víc vidět a vypadá to, že se neuklízí. Navíc do povinností uklízečky nepatří likvidace všeho, co nájemníci ušpiní (když na chodbě upustíš vajíčka, taky bys je měla po sobě uklidit).
Nevím, jak máš velkého psa a co to znamená "v noci". Ale jestli byla paní zvyklá na klid a najednou jí nad hlavou dupe hafan a balón tluče o zem, moc se jí nedivím.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#13 5. 6. 2008 12:28

Jitka8
♥♥♥♥---

Říká se:Spíš Ti pomůže soused než vlastní rodina.A to je můj případ.dumbomusch

Na světě je krásně.

Není tady

#14 5. 6. 2008 12:36

Jitka8
♥♥♥♥---

Moje mamka není háklivá,ale má už dost roků,takže ten svůj klid má ráda.
-Sousedi si pořídili psa a protože nechtěl být sám,tak štěkal a štěkal.Sousedi se divili,že jí to vadí.Podotýkám psi má mamka ráda,ale všeho moc škodí.
-V bytě nad mamkou se minulý týden koupalo ve vaničce dítě.Cákalo a mamce to teklo na balkon.Když se ozvala,paní se divila,že jí to vadí.Vždyť je horko a za chvíli to uschne.

Na světě je krásně.

Není tady

#15 5. 6. 2008 13:16

Maya.82
Host

Tak sousedka má tak 40. Jinak můj pes ani balon nemá takže si s nim nemůže hrát. V noci je pro ni po desáté hodině.
Jinak ty pavučiny i s martvýma pavoukama tam byly 4 po každé straně a nahoře to nebylo. Spíš dole.
Jinak pes neštěká protože nikdo jiný si nestěžuje a nestěžovali si ani v bývalém podnájmu kde jsme bydleli rok a něco. Takže nevěřím tomu, že ted zrovna začla štěkat. Takže asi tak.

#16 5. 6. 2008 13:22

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

Maya.82 napsal(a):

Nejste náhodou naši sousedi ? Něco podobného, co popisuješ, žije nad námi, a řeknu ti, žádný med to není. Mají na podlaze dlažbu a je tam slyšet každé šoupnutí židlí. A házení balonu psovi, to v noci zní jako rány bucharu.
U nnás pomohlo, když jsem jednoho pozvala k nám a druhý nahoře ten míč psovi házel - madam, když to slyšela, sama se zhrozila a omluvila - prý si to vůbec neuvědomili.

A co se týká bordelu po vrtání, nechápu, co ti přijde divného na tom, uklidit jej po sobě. Nějaké pavučiny s tím nemají co společného

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#17 5. 6. 2008 13:23

annie
♥♥♥♥♥♥-

Maya - asi myslí noční klid - u nás je od 22 do 6.
Kdo chce psa bít hůl si vždycky najde - mno nic proti vaší hafuši. wink

Není tady

#18 5. 6. 2008 13:28

normální
♥♥-----

Přesně jak napsala Tiina.Někteří to zkoušejí,jestli se necháš.Já byla sama s malým dítětem a taky jsem si užila.Myslela jsem si ,že s každým se dá vyjít po dobrém.Ale čeho je moc...Jednoho dne jsem se mu postavila,seřvala ho na čtyři doby a mám klid.Našel si jednu paní v důchodu,která se kvůli němu/u nás to byl soused/ asi dá na pití,protože po každém setkání s ním si musí dát štamprli.Tak ji radím,ať ho pošle do...tam,kam patří.

Není tady

#19 5. 6. 2008 13:28

Darja70
♥♥♥♥---

Jitka8 napsal(a):

-Sousedi si pořídili psa a protože nechtěl být sám,tak štěkal a štěkal.Sousedi se divili,že jí to vadí.Podotýkám psi má mamka ráda,ale všeho moc škodí.
-V bytě nad mamkou se minulý týden koupalo ve vaničce dítě.Cákalo a mamce to teklo na balkon.Když se ozvala,paní se divila,že jí to vadí.Vždyť je horko a za chvíli to uschne.

Jituš, starší lidé jsou asi moc hákliví, když prší, tak taky kape na balkon, ne? Asi by to chtělo víc tolerance. Já jsem kdysi také měla nad sebou děti a byla voda, hračky na balkoně atd. big_smile, ale voda byla čistá a opravdu uschla a pro hračky si přišli, ani by mě nenapadlo kvůli tomu zuřit. Úplně mě totiž vytočí, že když kápnu na balkon já sousedce při zalívání nebo dcera, tak ječí, jako kdybychom jí lili na balkon kyselinu sírovou! Ono více tolerance by lidem neuškodilo, mladým ani starým.

Upravil(a) Darja70 (5. 6. 2008 13:29)

Není tady

#20 5. 6. 2008 13:41

Jitka8
♥♥♥♥---

Darja70 napsal(a):

Jitka8 napsal(a):

Jituš, starší lidé jsou asi moc hákliví, když prší, tak taky kape na balkon, ne? Asi by to chtělo víc tolerance. Já jsem kdysi také měla nad sebou děti a byla voda, hračky na balkoně atd. big_smile, ale voda byla čistá a opravdu uschla a pro hračky si přišli, ani by mě nenapadlo kvůli tomu zuřit. Úplně mě totiž vytočí, že když kápnu na balkon já sousedce při zalívání nebo dcera, tak ječí, jako kdybychom jí lili na balkon kyselinu sírovou! Ono více tolerance by lidem neuškodilo, mladým ani starým.

Darjo,s tou tolerancí máš 100% pravdu.
Zapomněla jsem dodat,že mamka na balkoně v tu dobu seděla.

Upravil(a) Jitka8 (5. 6. 2008 13:42)

Na světě je krásně.

Není tady

#21 5. 6. 2008 13:42

Jessika
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Áno, áno...
Takhle jsme jednou skládali dohromady s mladým skříň (koupili jsme ji v neděli odpoledne) a mlaďas jí chtěl mít hned smile
No, trošku se nám to zadrhlo,... chtěla jsem to nechat na druhý den, ale to zklamání, že tu novou skříň nebude mít teď  ...končili jsme ve 21:55... hrrůza, kouknu na hodinky, ani jsem netušila, kolik už je hodin... jen jsem ještě chtěla vyluxnout ten bordel okolo skříně, aby mladej nespal ve špíně (cca 3 minuty).
Ve 22:10 mladej naloženej ve vaně, já si v poklidu čtu a najednou zvoní policajti na udání naší roztomilé sousedky zezdola - prý ať přestaneme vrtat a roztloukat stěny. Paní zřejmě stála se stopkama v ruce ... dumbom

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#22 5. 6. 2008 13:45

D.
♥♥♥♥---
Místo: Praha-východ

Nepamatuji se, že bych měla nějaké velké problémy se sousedy, i když od té doby, co mám 2 velké psy se tomu občas divím.. Naštěstí bydlím v přízemí, takže jejich lítání za balonem nebo skákání nikomu nevadí(taky ale vím, že kdybych se stěhovala, tak zase jen do přízemí), ale štěkot slyšet být musí. Když jsem si je pořídila, tak jsem se šla sousedky zeptat jak hodně to jde u nich slyšet a ta mi řekla, že pokud neštěkají ve 2 ráno, tak jí to nevadí. Myslím, že to je o přístupu z obou stran(čímž neříkám, že prudiči neexistují!)..

Kamarádka má také 2 psy a dlouho nesnášela sousedku, která bydlí pod ní a obden si chodila stěžovat, že nějakou dobu po jejím odchodu psi děsně štěkají a vyjí. Kamarádka ji vždy poslala do háje, ale jednou ji to nedalo a po odchodu se chvilku vrátila do domu. Pak mi řekla, že vytí slyšela už na chodníku..

A úklid po sobě považuji za samozřejmost, taky bych si nechtěla do bytu přinést nějaký fujtabl od jiného..

Lidé jsou tak svobodní, jak chtějí. James Baldwin

Není tady

#23 5. 6. 2008 13:47

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Každý domovní řád obsahuje podobná ustanovení:
Chov a držení zvířat je možné pouze při dodržení obecně platných předpisů a za předpokladu, že nebude docházet k obtěžování a omezování ostatních spoluvlastníků domu a k rušení domovního klidu.
Vlastníci a osoby, které v domě bydlí, jsou povinni se trvale chovat tak, aby neobtěžovali hlukem a jiným konáním své sousedy. Noční klid je stanoven: od 22.00 do 6.00 hodin, přičemž v pátek a sobotu začíná až ve 23.00 hodin a v sobotu a neděli končí v 8.00 hodin. V této době není dovoleno vykonávat jakoukoliv činnost, která působí hluk či jinak ruší dobré sousedské soužití, např. hlučně se bavit, zpívat, tančit, hrát na hudební nástroje, používat hlučně audiovizuální techniku, bouchat dveřmi, stěhovat nábytek, používat vysavač, pračku či hlučné kuchyňské spotřebiče apod. Je stanovena i doba tzv. pracovního klidu, kdy by se neměly provádět hlučné stavební práce (bourání, vrtání, broušení apod.) a to v době od 20.00 do 8.00 hodin.
V případě znečištění společných prostory, znečištění co nejdříve odstranit (například po stavebních úpravách, psem nebo kočkou apod.).

Takže jestli sousedka stěžuje na hluk po 22.00, má na to plné právo. Totéž s úklidem.
Podívej, já třeba vstávám mezi 4.00 - 4.30, což znamená, že hluk po jedenácté večer mě spolehlivě vzbudí z prvního spánku a pak nemůžu dlouho usnout. Jenže pro ty, kteří vstávají později, je deset, jedenáct hodin ještě časný večer.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#24 5. 6. 2008 13:48

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

Jitka8 napsal(a):

Darja70 napsal(a):

Jitka8 napsal(a):

Darjo,s tou tolerancí máš 100% pravdu.
Zapomněla jsem dodat,že mamka na balkoně v tu dobu seděla.

tak měla osvěžení a zadara.. lol

Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

#25 5. 6. 2008 13:50

annie
♥♥♥♥♥♥-

Frigo - četla jsem : tak měla osvěžení za ňadra....čtu jak tatar. lol

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí