29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Leno, s tímhle tématem mám své zkušenosti, takže si dovolím ti napsat: jasně, že je to pecka pro člověka, který si uvědomí svou homosexualitu, i pro jeho okolí. Ale. Obecný názor na homosexualitu se vyvíjí velmi rychle a je čím dál méně pravděpodobné, že se někdo setká s posměšky - a kdyby ano, důležité je, jak ho bere jeho nejbližší okolí a hlavně jeho rodiče. Moji homosexuální kamarádi si dodnes velmi živě pamatují, jaká byla reakce jejich rodičů, i když je to víc než 10 let... Můžeš pro svého syna udělat strašně moc, když se mu pokusíš vysvětlit (a sama se s tím srovnat, aby to z tebe i cítil), že jsi teď vykolejená a překvapená, ale že ho přijímáš jaký je. Může to být velký dar i pro tebe, protože tohle člověk nedokáže druhému dát dřív, než to dá sám sobě tu slavnou nepodmíněnou lásku a přijetí
Leni, za sebe Ti cítím potřebu napsat, že jsem poznala, že nemá cenu trápit se věcma, které nemůžu ovlivnit, je to naprosto zbytečné. Vím, že je těžké se netrápit, ale alespoň se o to pokusit.
Dál jsem přišla na to, respektive život mě naučil, že pro člověka je dobré, snažit se v každé situaci najít něco dobrého, pozitivního a přínosného, takové to všechno zlé je pro něco dobré. Nebýt této situace, uvědomila by sis jak moc pro něj znamenáš, jak dobře jsi ho vychovala, jak moc ti důvěřuje a jak blízký vztah máte, že se odvážil se ti svěřit s něčím, co někteří skrývají celý život i sami řed sebou, natož pak před okolím.
A pak jsem ještě cítila z tvého příspěvku potřebu ti připomenout, že není třeba myslet na budoucnost, není třeba předjímat, co hrozného přinese, není třeba vytvářet si domněnky, je třeba žít tady a teď .
Přeju hodně sil!
Není tady
Leno,
nejdříve svého syna pevně obejmi.
Předsudky a obecné nastavení, že mohou pouze kluci s holkama, přece nemají nic společného s tím, že je to tvoje dítě a že ho miluješ.
Judita ti radí dobře - vzpamatuj se, přijmi situaci jaká je a neřeš budoucnost. Ostatně ta bude tím hezčí, čím ty lépe celou situaci sama pro sebe zpracuješ. Jedině tak mu můžeš pomoci.
Mám nejlepšího kamaráda už 37 let - je to gay
Není tady
Leni, holky ti už napsaly jak na to, jak to nějak zvládnout, ale mě napadla jedna věc, nevím, ale nemohl ti to mladej "jen" vpálit za to, že jste se nepohodli? Na tvé reakci, na tom, jak by ses k němu měla teď chovat to samozřejmě nic nemění, on by měl cítit, že při něm budeš stát, ať je, co je, ale mě prostě tohle napadlo. Je ve věku, kdy ty děti chtějí něčím vyvést z míry, šokovat (viz to, že nejsi dobrá máma a že tě opustí
) a pak ti sdělí takovou intimní a "s.p.o.r.n.o.u" věc?
Prostě nevím, jen mě to napadlo. Přeju, ať se s tím rychle srovnáte, ať si rozumíte a aby bylo všechno v pořádku. Drž se
Jo a koukej mazat z toho Mariánskýho příkopu, ještě začneš zpívat jak Siréna a co chudáci námořníci???
Jedinej, co by za něco stál je Pepek
a ten má svou Olivu. Přece bys nechtěla, aby byl nevěrnej....
Upravil(a) bazalka (20. 8. 2008 18:33)
Leni,
učím se přijímat a mít ráda ženu mého syna.
Není to jednoduché, ten kdo miluje víc je očividně syn, no nechci to tu rozebírat.
Pro mě je závěr jednoznačný, miluji svého syna se všemi jeho nedostatky a je jich dost. Jeho štěstí je i moje štěstí a jeho trápení trápí i mně. Proto mi stojí za to najít si ke snaše cestu, i když je to samorost a je jí celkem jedno, jestli spolu vycházíme nebo ne.
Věřím, že i Ty miluješ svého syna a budeš ho milovat i takového, jaký se Ti teď vyjevil. Důvěřuje Ti, jinak by Ti to neřekl. Nezklamej ho.
Není tady
Děkuji, že jste napsaly
jsem ráda, že syn se svěřil, ikdyž tomu předcházela ta šílená hádka,chtěl jet na chatu s kámošem já jsem mu to nedovolila, řekla jsem mu, že až příští léto, myslím si že je na nějaké čundrování ještě mladý, sice má za pár dní 16… když jsem se ho ptala co je to za kamaráda, tak mi řekl, že mi to neřekne, že to není důležité...pak se už semlela ta hádka, z které všechno vyšlo najevo, měl tam jet s kámošem-přítelem. Včera se mně ještě ptal jestli by teda mohl jet na podzim když už bude mít 16, řekla jsem mu, že opravdu ne, že až příští léto. Pak mi vmetl, kdybych jel s holkou tak mně pustíš, že? Řekla jsem ne, ale v duchu jsem si pomyslela, že za této situace bych byla šťastná kdyby jel s holkou.
Jinak Bazalko ráda bych to viděla tak jako jsi napsala, ale bohužel…už před rokem jsme měli zavirovaný počítač a když ho brácha spravoval zjistil, že tam byly stáhlé fotky nahých kluků, sice jsem mu tvrdila, že to není možné, že by můj syn se zajímal o chlapy, pak se ho ptala, zapřel to, nedivím se mu, ale už tenkrát jsem mu řekla svůj názor na homosexualitu, tak možná proto byl teď takový otevřený. Jo a Pepek námořník by mně nechtěl…kdyby slyšel jak umím řvát, tak by se klidil na míle daleko
Je mi pořád z toho úzko, ale jsem ráda za sebe, že jsem zareagovala ihned po tom co se svěřil, tak jak psala Pan, objala jsem ho a řekla, že ho mám ráda a vždycky budu mít ať se děje cokoliv, že jsem jeho matka… pak jsme se i zasmáli, protože pár minut před tím mi tvrdil, že jeho matka nejsem …že kdybych byla tak ho pustím…
No a teď nevím, myslíte si, že jsem ho měla pustit? anebo má ještě dost času?
Není tady
Leni, to je těžký, jestli pustit, tady nejde ani tak o to, jaký věk má v občance, ale o to, jak je "dospělý", nakolik se na něj dá spolehnout... U skoro- nebo čerstvě šestnáctiletého potomka mi přijde běžné chtít se aspoň letmo seznámit s člověkem, se kterým chce někam vyrazit, a základní info, jako čí je ta chata, kdy se vrátí, jestli je tam signál, domluvit se, že ti třeba každý den v určitou hodinu pošle SMS, že žije a má se... Přece jenom je to ještě mlaďošek
Zodpovědný je určitě by se mi hlásil, klidně i 2x denně, chtěl by jen asi na víkend, ale mně spíš příjde, že je mladý na to aby už sexuálně žil, ten jeho kamarád má 20, příjde mi, že je mezi nimi velký věkový rozdíl, že ten můj syn je přeci ještě v pubertě... kdyby jel s holkou tak mi to příjde přirozenější...
Není tady
Leni, jak píšou zdejší holky. Buď ráda, že žiješ tady a hlavně teď. Před 100 lety by to bylo daleko horší, v lepším případě by syn byl prohlášen za nesvépravného a uklizen do ústavu pro choromyslné, v tom horším bys jej navštěvovala v base, ne-li jinde.
Leni, jak psaly holky (pokud tak mohu psát o dámách) je to pecka zjistit, že syn (dcera) má jiný pohled na svou sexualitu, ale dnes, kdy společnost již uznala práva menšiny jinak orientovaných a jejich vztahy postavila až na roveň stavu manželského, pak bych se s tímto sdělením smířil a naopak bych mu popřál to nejlepší v jeho životě. Nechci opisovat, ale Pan to vyjádřila nádherně, obejmi ho a řekni, že ho stejnak miluješ mateřskou láskou a pokud bude potřebovat, že jsi tady pro něj.
A snad douška, lidi ať si myslí co chtějí. Ten život, partner, moje radosti, ale starosti jsou jen a jen mé nikoli těch jiných. Naopak kdo se nad tímto úšklíbá sám doma má větší černou díru a neuklizeno. jejich "pošlebek" je jen maskou a nevidění sebe samého.
Leni držím palce a hlavně pohodu. Vím, je to těžké, ale je to víc zvládnutelné než cokoli jiného.
Není tady
Lena01 napsal(a):
Zodpovědný je určitě by se mi hlásil, klidně i 2x denně, chtěl by jen asi na víkend, ale mně spíš příjde, že je mladý na to aby už sexuálně žil, ten jeho kamarád má 20, příjde mi, že je mezi nimi velký věkový rozdíl, že ten můj syn je přeci ještě v pubertě... kdyby jel s holkou tak mi to příjde přirozenější...
No, možno som cynická, hoci nechcem - ale aspoň nedojde k nechcenému tehotenstvu. Inak, ja som bola dlho neskúsená, ale dnešní mladí asi žijú o dačo rýchlejšie... Ja by som asi najprv chcela poznať onoho mladíka, snažila sa odhadnúť ich vzťah a podľa toho sa rozhodla. Na chate by mali aspoň primerané podmienky, lebo sa obávam, že keď budú chcieť, urobia si po svojom, akurát za horších podmienok.
Není tady
Buď ráda, že "kamarádovi" není pětačtyřicet, tahle generace se po mladých chlapcích taky dost ohlíží... Tohle je jeho vrstevník. A sex jako součást vztahu je v tomhle věku vždycky lepší než nějaké náhodné pokusy, jestli se mi opravdu líbí tohle víc než tamto.
Co syn bude nebo nebude dělat, to už moc neovlivníš, i kdybys ho třeba přes noc nikam nepustila. Máš ale v rukou, do jaké míry bude ochotný s tebou svoje lásky a zklamaní sdílet...
Těhotenství sice nehrozí, ale nechráněný sex svoje rizika má a nebylo by od věci o tom s chlapcem pohovořit, ale velice jemně. Osobně mám tu zkušenost, že dnešní šestnácti- i osmnáctiletí jsou mnohem cudnější a zdrženlivější, než by to mohlo vypadat.
Upravil(a) Judita (21. 8. 2008 13:08)
Judito ochranu jsme probírali, nabídla jsem mu, že pokud se stydí tak ji koupím, nemá problém si ji koupit sám... měla jsem ho za stydlína...
Pisateli děkuji, opravdu můžu být ráda, že žiju teď , sice tady by mohlo být jinde...jsme z malé obce, už taky chápu, proč syn pořád mluví, že půjde po škole do Ameriky, to že klesá dolar ho nikdy nezajímlo
No každopádně je to pořádný náklad...doufám, že zítra bude líp, děkuji za podporu
Upravil(a) Lena01 (21. 8. 2008 14:39)
Není tady
Lena01 napsal(a):
Judito ochranu jsme probírali, nabídla jsem mu, že pokud se stydí tak ji koupím, nemá problém si ji koupit sám... měla jsem ho za stydlína...
Pisateli děkuji, opravdu můžu být ráda, že žiju teď , sice tady by mohlo být jinde...jsme z malé obce, už taky chápu, proč syn pořád mluví, že půjde po škole do Ameriky, to že klesá dolar ho nikdy nezajímlo![]()
No každopádně je to pořádný náklad...doufám, že zítra bude líp, děkuji za podporu
Leni vůbec nejde o to, kde to stavení leží. Jde o časoprostor dnes příznivější pro menšinu.
Věř, že lépe bude už i dnes odpoledne až syna obejmeš a řekneš mu to vše i to, že jsi ten jeho "problém" přijala, to ho myslím víc zblíží s tebou. Držím palce.
Není tady
Zdravím Vás, jak čas letí tak je líp a líp...minulou neděli jsem pustila syna na odpolední výlet s kamarádem-přítelem, byl to zvláštní pocit... pořád bych si ale přála, aby to bylo jinak, třeba až vyleze z puberty změní se to a když ne tak se svět nezblázní...
A jak se jinak máte? Nestíhám moc číst jiné fóra...Ajko jak s tebou to vypadá? kdy nastupuješ v zahraničí? Bazalko ty na VŠ? Taisho už jsi zabydlená? a co práce? Majkafo co ty v práci pořád v poklusu? Hani ať Vám všechno klapne na sletu čarodějnic a co faf jak se daří s miláčkem?dlouho jsem tě tady neviděla...zdravím i ostatní babule ze školiček Doubravku, Mariku, Luthien, Rei, RenuBlond tu taky není vidět, a taky Pan díky ní jsem se mohla s vámi všemi setkat
Není tady
Ahoj Leni,
do zahraničí pojedu nejdříve od 17. listopadu. V září už budu mít nabídku do prvního hotelu, kde budu volat, a pokud rozhovor proběhne v pořádku, podepíšeme smlouvu.
Tož zatím vyčkávám a od pondělí budu zaučovat novou pracovnici. Aspoň bude nějaká změna.
Až budu vědět něco více, určitě napíšu.
Měj sa krásně a třeba stihnu ještě čtverku, kde sa možná uvidíme
Není tady
Leni, ráda bych se přidala se svou troškou do mlýna.
Nedávno jsem docházela na terapie do Bohnic a po týdnu tam nastoupil mladý kluk, cca 25 let. První co bylo, že řekl - Jsem gay. Byl tam s námi padesátiletý muž, a ten mu odpověděl, no a co, já jsem zase bisexuální...
Pak si ti dva zřejmě promluvili a na jednom z dalších sezení ten kluk řekl, že o tom hodně přemýšlel, a že spíš bude taky bisexuální. Pak se více rozpovídal a nakonec vyšlo najevo, že to jeho zaměření je spíše naučené...že mu v rodině chyběl mužský model a tak si ho hledal v partnerech.
Možná je to tak i s tvým synem. Neznám tvůj příběh, ani rodinné zázemí. Ale možná by stálo za to, zajít se synem za nějakým dobrým psychologem, nejlépe mužem, se kterým by si otevřeně promluvil on i ty. Třeba to je v současné době jen jeho hledání sebe sama, těžko říct, ale zkusit to můžete.
Každopádně dnes už nežijeme v době, kdy se geyové zavírali, dnes už je společnost o velký kus dál, nakonec ti to děvčata už psala.
A i když se jeho homosexualita přece jen potvrdí, příjmi to jako fakt. Ono je jedno jak je člověk zaměřený, důležíté a hlavní je, aby to byl "dobrý člověk", který dokáže žít smysluplný život. A aby tomu tak bylo, bude tě stále potřebovat, tvou mateřskou lásku a oporu.
Držím ti palce, ať si ty sama v sobě srovnáš a uvědomíš, co je důležité a co ne.
Upravil(a) x.caro (28. 8. 2008 18:45)
Není tady
Leni, držím palečky. Tvůj syn to možná bude mít v životě těžší, ale jistě to zvládne, jistě to zvládnete, Jsi prima máma. On tě potřebuje. Mámy mají své děti rády ne proto, že jsou dokonalé, vzorné, mají samé jedničky, nezlobí, ...... mají je rády bezpodmínečně, prostě "jenom" proto, že děti jsou. Takové, jaké jsou.
X .caro s tím mužským modelem máš asi pravdu, vůbec by mně to nenapadlo... syn vyrůstal od 10-ti let bez otce...rozvedli jsme se.... takže něco na tom asi bude...
Jé a kdyby byl bi.... tak bych mohla být v budoucnu babule... no není to krásný ???
Upravil(a) Lena01 (14. 9. 2008 15:54)
Není tady