Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#126 30. 6. 2008 9:40

ajka.m
♥♥♥♥♥--
Místo: Hampshire, UK
Web

Re: PANDOŘINA ŠKOLA 3 podruhé podruhé

Ahojte holky,

tak aby toho ještě nebylo dost, v nedělu jsem se chytla s mamkou. Když jsem jí začala odmlouvat, když mi řekla, že mám něco udělat a já jí argumentovala, že svůj život si řídím sama, jediná odpověď byla, ať držím hubu.

Rozhodla jsem se tedy, sepsala včera výpověď a dneska jí dala šéfovi. Vzal to dobře a řekl, že to bere na vědomí a mám jeho podporu, i když se zaměstnanci na tom teď nejsou dobře. Mám prostě skvělé šéfy.

Už mi zbývá zavolat do agentury a domlouvat od října práci v hotelu v Anglii.

Láska je jako drahokam ukrytý hluboko v srdci
Pravda je ta nejzářivější perla na dně oceánu
http://sirmi.ic.cz/pes/51.gif

Není tady

#127 30. 6. 2008 13:13

x52658
Host

Páni, vavava Ajko, ty jedeš jak dráha!!! tummenuppgodlike Tak jen do toho, já vůbec netuším, jestli bych na něco podobného měla odvahu. dumbom Docela ti závidím. Ale přeju!!!!!!!!! A přeju, ať to dopadne podle tvých představ!!!! pussapussa

#128 30. 6. 2008 13:50

Regina
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Ajko, maminka by potřebovala  na zadek.

Krása a zdraví Před svítáním je největší tma.

Není tady

#129 30. 6. 2008 17:28

ajka.m
♥♥♥♥♥--
Web

Andromeda napsal(a):

Ahoj Áji, já jen takovou maličkost... Nemá smysl porovnávat dva odlišný lidi na základě toho, že něco udělali "stejně"... Nějak mi záležitosti posledních týdnů napověděly, že není dobré hodnotit činy jednoho člověka na základě vlastních zkušeností se člověkem jiným... Nebo jinak: šablony neexistují wink Každý je originál a je potřeba k němu tak přistupovat wink

Držím palečky a opovaž se nejet někam ven wink

Andromedo, díky.

Vím, že nemůžu srovnávat dva lidi, ale včera mi volal a řekl, že když dostane práci, neodmítne ji. Opět slova, co říkal bývalý. Mi z toho vyplývá - dělám pořád v něčem tu samou chybu. Zřejmě jsem byla závislá na své práci. Jen jsem se nemohla rozhodnout dát výpověď a neustála jsem to odkládala, co když .... 
Nu a včerejší výměna názorů s mamkou mi pomohla si ujasnit, že pokud chci svůj život změnit k lepšímu, nezbývá než sebrat konečně odvahu a jednat a nedoufat v samovyřešení.

I když to bude chtít ještě trpělivost, neboť později přišla šéfka. Prý je to 3 měsíce dopředu šibeniční termín, ať to posunu až k novému roku. Přistoupila jsem na 4 měsíce s odjezdem v listopadu a budu si na tom trvat. Zítra ještě bude mít se mnou řeč mladší šéfka.

Ještě, aby mě přesvědčili k změně názorů, vyslechla jsem si pár vět o Polské mafii apod.

Není tady

#130 30. 6. 2008 17:36

ajka.m
♥♥♥♥♥--
Web

bazalka napsal(a):

Páni, vavava Ajko, ty jedeš jak dráha!!! tummenuppgodlike Tak jen do toho, já vůbec netuším, jestli bych na něco podobného měla odvahu. dumbom Docela ti závidím. Ale přeju!!!!!!!!! A přeju, ať to dopadne podle tvých představ!!!! pussapussa

Baz, sama se někdy divím, co vyvádím big_smile
Měla jsem teď dva měsíce relativního klidu a pěkně si ho - až na frmol v práci - užívala smile
Asi nastal čas na změnu.

A jak je? Záda už se lepší? wink

Není tady

#131 30. 6. 2008 18:15

x52658
Host

Ani náhodou, bohužel... grater sice ten nerv, kde začínal zánět a já pak nemohla hýhat prstama a necítila půlku nohy dumbomlol , to už ustoupilo, o to víc mě teď bere ta plotýnka... když se postavím nebo nějak blbě hnu, tak úplně cítím, jak mi vyjíždí a zase zajíždí do pouzdra... vagrater no nic, sranda musí bejt, sháním masérku, a za 3 týdny jdu na CT, tak uvidíme, co se z toho vyvrbí... lollollol

#132 30. 6. 2008 19:40

Hani
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Olomouc
Web

Ajko, jestliže se malá šedá myška dokáže během pár měsíců přeměnit na motýla, tak věřím, že dokáže úplně všechno!!! pussa

Baz, foukám, foukám...... hjarta

Nejušlechtilejší a nejhezčí věci na světě lze prožívat, poznávat, ale těžko se definují a popisují. (OSHO)

Není tady

#133 30. 6. 2008 19:53

x52658
Host

Hani, hned jsem si říkala, že mě to zrovinka nebolí... gloriapussa

#134 1. 7. 2008 7:47

x62358
Host

Baze nechci praskat, ale nacelnik mel nejakou maserku ktera koukla z metru a věděla kde je hnuto o kolik a udělala čárymáryfuk a náčelník vstal jako novej.
Já mám fyzioterapeutickýho maséra ovšem též v Práglu.

#135 1. 7. 2008 8:18

dakota
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha,Spojené státy žižkovské
Web

No ale to je pravda !! yikes
Je tam telefon 222 729 979 a masážistka se jmenuje Janička a objedná si tě !! Kouzelnice a čarodějka to je !! stolt  Přísahám, po 14ti dnech intenzivní bolesti se na mě koukla vleže a přes všecičky mý špeky mi oznámila, že mám hnutou pánev o 4cm , vzala froťák a pomocí něj mi nějak pohnula nohou a já byla během několika pikosekund v OUKEJI !!
Akurát , že je to v Praze, ale kousek od Pece, tak vlastně cestu znáš ...

zdraví, alternativní medicína... jó, na tragickej život já jsem pes...   lol

Není tady

#136 1. 7. 2008 8:43

x52658
Host

Holky, vy jste moje bérušky!!!!!! pussapussa
Číslo jsem si napsala, už s tím musím něco udělat, taky proto, že jsem tím zahltila celý Babi...  lollol

#137 2. 7. 2008 23:11

ajka.m
♥♥♥♥♥--
Web

Baz, doufám, že ti tentokrát už léčba zabere pussa hjarta

Není tady

#138 3. 7. 2008 7:05

ajka.m
♥♥♥♥♥--
Web

Ahojte holky,

tak to moje výpověď je pro mě pěkná zkouška. Po úterním rozhovoru se šéfkou, kdy jsem jí sdělila své důvody výpovědi, jsem už začala uvažovat, že bych odjela až za rok a dala si jen měsíční jazykový kurz v zahraničí. Začala s tím, že nestihnou nikoho zaučit, jedou v září na dovolenou a ona, která je schopna někoho zaučit (je na mateřské) ještě v září týden bude na nemocenské. Řekla jsem, že to ještě uvážím a dám vědět.

Až teprve včera, když mi kámoška z hotelovky sdělila, že jsem přišla o životní příležitost ročního studia v Anglii jen za 18 000 Kč + ubytovaní, jsem si uvědomila svou blbost. Brala jsem ohledy na šéfy, aby stihli někoho zaučit, že jsem napsala výpověď místo 1. 9. k 12. 9. A odlet na studium je už 25. 8., čímž jsem to prošvihla, neboť šéfi mě nechtějí pustit ani v říjnu, natož v srpnu.

Ať už je mé rozhodnutí správné nebo nebo a i kdyby mi práce v hotelu v říjnu nevyšla, musím si stát za svým a brát ohledy především na sebe. Kámošky mi říkaly, že není má povinnost někoho zaučovat po uplynutí 2 měsíční výpovědní lhůty, natož hledat náhradu. Zákon prý platí pro všechny. I když naše vztahy do nynějška byly výborné, mám z toho pocit, že je nechávám na holičkách.

Je to moc těžké myslet na sebe, když vím, že firmě způsobím problémy. Ale když bych netrvala na svém, ubližovala bych tím sobě dumbom

Takže jsem se rozhodla, oznámit, že jedu už v "říjnu". Jsem ochotna hledat a zaučit nástupkyni vrámci výpovědní lhůty, a potom myslet už jen na sebe. Je to maso, ale jdu do toho va

Není tady

#139 3. 7. 2008 8:21

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno
Web

Aji, zaměstnavatel má právě výpovědní lhůtu na to (což byly zřejmě tvé nástupní podmínky dané ve smlouvě), aby se dokázal zařídit ohledně tvého odchodu a příchodu někoho dalšího, jestli to stihnou nebo ne, je jejich věc ne tvoje... Přijde mi to z jejich strany jako citové vydírání a je jen na tobě jestli si to necháš líbit nebo ne.

Jinak drřím palce a piš ja se to vyvíjí a doufám, že ti klapne ta Anglie wink

Plýžením v plyš! tongue

Není tady

#140 3. 7. 2008 10:05

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

ajko, Andromeda má pravdu. Držím palce.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#141 3. 7. 2008 12:11

majkafa
Host

Ajko, na výpověď je nejlepší nepsat datum, ke kterému dni, pokud ji nepodáváš dohodou. Pak běžní normální zákonná lhůta - 2 měsíce počínající měsícem následujícím po podání výpovědi. Pokud jsi uvedla datum, je tvá výpověď  výpovědí dohodou k datu, jaké jsi uvedla. Ale výpověď dohodou musí akceptovat i druhá strana. Tu první nemusí, je to dle zákona.

Upravil(a) majkafa (3. 7. 2008 12:12)

#142 3. 7. 2008 12:43

ajka.m
♥♥♥♥♥--
Web

Holky díky hjarta

Už jsem donečně sebrala odvahu a šéfovi to řekla - že jde o mé zdraví a to je nejdůležitější - a ten mé rozhodnutí respektuje. Od něj mám smlouvu potvrzenou k 12. 9. - tudíž je odsouhlasená.

Dostala jsem úkol zavolat to šéfce. Termín jsem řekla, že chci odjet v říjnu a nástupkyni zaučím. Začala mě přemlouvat, ať teda jedu v listopadu, že nikoho schopného neseženem. Řekla jsem jí, ať sháníme někoho nového - že mám 2 měsíce na vyřízení práce - takže máme na to červenec. Budu si na tom trvat. Pokud by nikoho nesehnali, budu zvažovat i to posunutí na listopad. Ale to se mi nechce.

Uff, je to fuška, ale hned je mi líp big_smile

Není tady

#143 3. 7. 2008 13:23

x52658
Host

Ajko, dumbompussa
nad ničím neuvažuj a když chceš jet, tak jeď... A hned co nejdřív to půjde. Nevím, jak to funguje u vás ve firmě, ale u nás to funguje tak, že když je na něco měsíc, tak se to vyřídí za měsíc a když je na něco půl roku, tak je to vyřízený až za půl roku i když to je furt záležitost toho jednoho měsíce... uschdumbom
Takže!!! v práci se tvař, že nejlépe 13.9. odlétáš na jinou planetu, kde na tebe není spojení a pokud by se ti náhodou přihodilo něco, proč bys opravdu odjížděla až v listopadu (tobě, ne v práci!!!!), tak se v práci můžeš na poslední chvíli zatvářit jako nejblahosklonější bytost pod sluncem retalol , protože kvůli nim tam zůstaneš ještě chvilku déle. Ale to jedině v případě, že tobě do toho opravdu něco osobního vleze, ne že oni nemají nikoho za tebe. Rozumíš mi, co jsem tím chtěla říct? pussa

#144 3. 7. 2008 16:43

Lena01
♥♥♥♥♥--

Ajko nic neposunuj a nezvažuj...skonči co nejdříve...vzpomeň si na Salvatora...čas ti běží dumbom
Myslíš si že kdyby byl  zaměstnavatel nucený propouštět své zaměstnance, tak by čekal než si  najdou novou práci? prdlajs žádný ohledy dumbom

Není tady

#145 3. 7. 2008 21:01

ajka.m
♥♥♥♥♥--
Web

Baz, díky, pochopila jsem dobře lol
V úterý příjde šéfka do práce, tož sa už nedám - doufám.

Leni, sranda je v tom, že jsem napřed trucovala, že nikde nepojedu - chci vše dokázat i v ČR, i když cizina byl vždycky můj sen dumbom
No a až ta finančně drahá Kanada mě nadchla tou cestovní mánií, a do týdne jsem u Student Agency objevila práce v hotelu (kterou jsem na hotelovce odmítla, neboť jsem nechtěla dělat servírku, jen kuchařku). A teď se mi to vrací pěkně najednou big_smile
Tož podruhé si to už nenechám ujít (to by se muselo vyskytnou jóó něco zajímavějšího).

Není tady

#146 3. 7. 2008 21:02

ajka.m
♥♥♥♥♥--
Web

Leni a jak pokračuješ ty? Je to na dobré cestě? wink

Není tady

#147 3. 7. 2008 21:52

majkafa
Host

Ahooj, zdravím a přeji hezké dny. U mě nic nového, s kamarádem vše OK, obě děťátka přijali na VŠ, v práci hodně práce.
Ajko, držím ti palečky.

#148 2. 8. 2008 14:40

ajka.m
♥♥♥♥♥--
Web

Ahojte holky,

tak už jsem to pěkně rozjela. Před třemi týdny jsem udělala pohovor z angličtiny u agentury a dneska poslala všechny požadované dokumenty k práci v hotelu. Za týden zaplatím administrativní poplatek a už budu čekat na telefon od potenciálního zaměstnavatele. Datum nástupu jsem uvedla od posledního týdne v říjnu - po vzájemné dohodě se šéfkou.

Též jsem přišla na to, že když mi není nejlíp, vždy to souvisí s tím, jak moc si věřím. Přemýšlela jsem, co je to víra, zda si mám o tom něco přečíst nebo vyhledat. Vyřešila jsem to papírem a propiskou s úkolem najít odpověď. A za chvíli jsem měla stránku odpovědí. Už budu vědět, kde a jak najdu nejlepší odpověď.
Na základě toho se mi ve zbrojnici objevilo další zvíře. Tož jestli to tak bude pokračovat, budu si moct otevřít ZOO nebo safari lol

A zítra hurá na dovolenou do Jeseníků. Koupila jsem si na to mapu, nový batoh, turistické sandály a budu si pěkně lebedit, fotit, oddychnu si od práce a hlavě od PC.

Mějte sa krásně tummenupp

Není tady

#149 20. 8. 2008 11:47

Lena01
♥♥♥♥♥--

Ahojte babulky, jakpak se máte?
Já opět dole, na dně… snad až v Mariánském příkopě…příjde mi to že lekce chodí strašně rychle za sebou sotva se vzpamatuju z jedné příjde druhá…už nechcíííí!!! nestačím si užít klidu pohody…
Probrat to s nikým nemůžu i špatně se mi o tom píše….Se synem jsme se otřesně hádali i facka mu přilítla neudržela jsem se…brečel, nadával mi že nejsem jeho matka, že mně nenávidí a že až bude mít 18 tak odejde z domu …pak začal že ani netuším co prožívá…poprosila jsem ho jestli má nějaký problém tak ať mi ho řekne, svěřil se mi…přitahují ho kluci…byla to pro mě rána, čekala jsem všechno jiné jen ne tohle…uklidňovala jsme ho, že je to normální… říkal, že se mu líbí i holky, sex měl i s holkou i klukem, ale spíš tíhne ke klukům…představa, jak to bude mít v životě těžký, posměšky lidí, žádné potomky…je mi z toho úzko…nemyslím na nic jiného…

Není tady

#150 20. 8. 2008 14:49

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

No, k tomuto si trúfnem napísať niečo, keďže mám blízkeho kamaráta, ktorý má partnera: najťažšie je priznať to sebe a najbližšiemu okoliu, vraj si PRED tým prešiel absolútnym peklom. Potom to už bolo len lepšie a lepšie a po niekoľkých rokoch hľadania má teraz už 11 rokov jedného a toho istého partnera, s ktorým je šťastný. Deti teda nemajú, ale v rodine je z oboch strán niekľoko detí, takže ani tento deficit nikto nepociťuje ako zásadný. Svojou orientáciou sa ani netaja, ale zasa ju nikomu ani nevnucujú... Kto chce, pochopí, kto nechce, tápe v milosrdnej nevedomosti. Je pre mňa vzorom vyrovnanosti, spokojnosti a akéhosi vhľadu. Ak ti smiem niečo navrhnúť: ber to ako výzvu, nie ako tragédiu...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí