1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Stránky: 1
Ahojky, tak se chystáme na očkování (spalničky,...) v 15. měsíci a pořád se rozhodujeme, pro kterou variantu se máme rozhodnout... Klasiku nebo tu etrnějí nebo kombinaci s očk. proti netovicím....? Zatím jsme rozhodnuti pro tu etrnějí variantu. Co jste nechávali vy?
Není tady
Klasiku a bez reakce, dr mi i řekla e v tom ádný extra ozdíl není a e je pro prodělání netovic, co já taky, u jsme byly s dětma co je měli a nic , uvidíme, v lednu jde do kolky tak je určitě dotáhne
Není tady
Terezko, já se rozhodla pro vakcínu s netovicemi , já je toti neměla, tak jako ochranu pro sebe
, nedovedu si představit lítat s pupínkama v dospělosti
.
Není tady
Dái, já jsem četla, e dítě, které je očkované na netovice, je před nimi samo chráněno, ale můe být bacilonosičem - já proti nim nechala Jiříka taky naočkovat, jedním z pro, které rozhodlo, bylo i to, e je neměl velký Jirka - a ono to můe být taky pěkně na houby...
Není tady
Terezko já jdu asi taky do té Tetra...
Není tady
Take budeme ockovat tou Priorix Tetra, nechci, aby mela Agatka ke svemu ekzemu jeste dalsi kozni nemoc... Ale nasadily jste mi brouka do hlavy - vubec netusim, jestli jsem ja nebo manzel nestovice v detstvi prodelala....
Není tady
My očkovali obyč vakcínou a dobrý, ádný problémy.
A zrovna jsem se ptala doktorky, co mám dělat se sebou, páč jsem netovice neměla a nechtěla bych je třeba dostat od Krytůfka během případného druhého těhotenství. Existuje očkování pro dospělý, jsou toho taky 2 dávky. Dalí monost je krevní test na protilátky - je-li jich dost, není třeba očkovat. Oboje si samozřejmě člověk platí sám. Ceny Dr. nevěděla a já je jetě nezjiovala...
Není tady
Tak my máme sice jetě chvíli čas, ale budeme nechávat očkovat Priorix Tetra. První vakcínu u mám doma v ledničce. Ondra má také ekzém, tak mu nechci přidělávat dalí bolístku. My jsme s manelem netovice měli, tak je to v pohodě.
Není tady
Dáme priorix. Netovice nechám malou naočkovat, pokud je nechytne dejme tomu do 12 let.
Není tady
ja jsem se rozhodla jak Dusicka, Priorix a pokud je mala neprodela zhruba do 10-12 let, tak necham naockovat nestovice...radila jsem se s kamaradkou,ktera je detska lekarka v nemocnici a s doktorkou z infekcniho, obe se shodly na tom, ze je to pro dite zbytecne zatezovani dalsim ockovanim, ze nestovice nejsou zadna zavazna nemoc a jsou pro jejich prodelani v detsvi....samozrejme, co lekar to jiny nazor, takze babo rad
Není tady
Tak já byla dneska malinko v oku, kdy mi v lékárně sdělily, e priorix tetra jsou potřeba dvě vakcíny a jedna z nich stojí 1900!!!!!!!!! Tak váhám, e pokud by nedostala netovice třeba do těch 12 let, e pak bych jí je upla samostatně, no uvidím, furt váhám . Ta priorix etrná stojí 600 jedna dávka a taky jsou dvě....
Není tady
Dáenko my taky máme naočkovanou Tetru já si netovice prodělala ve dvaceti s velmi těkým průběhem, 3 týdny na infekčním..no děs. take nevidím důvod proč bych tomu měla vystavovat Mátu... i kdy ta cena je děsná, ale pokud se později rozhodne naočkovat netovice samostatně tak bude také potřebovat dvě vakcíny a jedna stojí 1800 Kč ..take kdy je dá s priorixem tak podstatně uetří
jinak moje mudra je taky proti zbytečnýmu prodělávání jakýchkoliv nemocí ale jak píete, co doktor.....
Není tady
Tino je to moný, já to mám jen informačně, z vlastní zkuenosti ne
Není tady
tak jsme k tomuto tématu něco nala a rozhodně ted souhlasím se svojí mudrou, e je lepí prodělání netovic zabránit..u z důvodu, e díky prodělaným netovicím má člověk v těle usazený vir, který způsobuje pásový opar a můe se kdykoliv během ivota aktivovat..
http://zdravotni.blog.cz/0708/nejvhodne … nestovicim
Dávkování:
Jedna dávka varicelové vakcíny má objem obvykle 0,5 ml. Primární imunizace je prováděna jednou dávkou ve věku od 12 měsíců do 12 let. V posledních letech některé státy přijaly rozhodnutí očkovat i malé děti dvěma dávkami v intervalu 1-3 měsíců, nebo jedna vakcinační dávka 20-30% očkovaných dětí nestačí. Dospělým a dětem starím 12 let se zpravidla doporučují 2 dávky podávané ve 4 a 8-týdenním intervalu. Očkování se neopakuje, dojde-li k promekání termínu druhé dávky a tato dávka se podává hned, jak je to moné.
Není tady
tarmi - tak jsem si ten článek přečetla
a dle mého je priorix tetra zátě pro tak malý dítka.
Nechala bych netovice naočkovat zvlát třeba ve 2 letech. (jednou dávkou)
Není tady
Duičko ale ten článek není o priorixu tetra... je to obecně o varicelové vakcíně..právě naopak, vakcína priorixu tettra je přizpůsobena takto malým dětem v priorixu je ta očkovací dávka proti netovicím rozloena na dvě části a tudí je odolnost vůči netovicím prodlouena..oproti klasické vakcíně Varilix..čili při očkování samostatně Varilixem je zatíení větí ne u priorixu
hlavně tu nechci rozpoutat ádnou hádku jen mám na to takový názor a mudru které věřím, nikdy mi nic patného neporadila, Matýsek nikdy neměl ádnou reakci a vdycky postupem času musím poděkovat za její dobré rady, i kdy mi někdy v tu chvíli nepřipadajíí
Není tady
Já vím tarmi, e je to ve dvou dávkách rozdělený a e ten článek je veobecně jen o netovicích. Já se taky hádat a ani dohadovat nebudu.
Ale vtom priorixu jsou tři očkovací látky a s netovicema 4. Měla bych strach na reakci. A to je můj názor. NIkomu jiný názor neberu.
Není tady
My budeme ockovat Priorixem tetra.
Není tady
jasně Dui my natěstí jetě ádnou reakci neměli na nic ani na priorix
Není tady
holky, ono asi co doktor to názor. Můj dr mi řekl, e by se rozhodl stejně jako já.
A fakt nechci říkat co je lepí nebo není. Já se bojím, protoe Marky je nedonoená a uřvaná a na hexu měla zvýenou
Není tady
Přesně jak píe tarmík, jako bych to psala já. Já jsem měla netovice v 6ti letech nebo tak nějak a dost těký průběh. Navíc jsou po tomto očkování lépe chráněni i proti pásovému oparu a e to stojí 1900,- to je pravda, ale u očkování to neřeím, uetří se někde jinde.
Jinak my jsme dali Priorix Tetra a měli jsme 7. den teplotu, ale jinak naprosto vpohodě. Narozdíl od holčičky mé kamarádky, která měla po Trivivacu úplně rozhorenou imunitu a dalí půl rok po očkování promarodili.
Není tady
Stránky: 1