29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tak já vás opět zdravím a přináším sebou nový problém.. Tentokrát mám problém s učením. Zjistila jsem sice že mám asi fotografickou paměť ale ta mi moc nepomáhá.. Vychází mi špatné známky, jsem v 8. třídě a chci se dostat bez přijímaček, jsem totiž nervák a všechny testy zkazím.. :-( Prosím vás nemůžete mi poradit, co mám dělat, abych se na učení lépe soustředila, zahnala nervozitu, nebo tak něco? Potřebuju samé jedničky a zatím mám dvě známky mezi jedničkou a dvojkou a tři dvojky.. :-( Já jsem z toho na prášky
Není tady
Gabuško, vždy když budeš ve stresu, tak začni zhluboka dýchat. Pomůže ti to uvolnit tělo a mysl a když se ti podaří zklidnit se, tak i ty nervy a testy půjdou líp.
Máš možná na sebe přehnané nároky. A přijímačky v konečném světle nemusí vypadat tak tragicky. A špatná známka dvojka? Jak jsi na takovou hloupost přišla?
Není tady
Najdi si prostředí, v němž nebudeš rozptylována. Uč se pozvolna, časem si zvykneš a zvládneš více. Taky je dobrý čaj z jinanu dvojlaločného (gingo biloba). Dá se koupit sušená. (piju ji třebas s šalvějí,heřmánkem nebo mátou... samotná mi nechutná)
Není tady
No já se hlavně bojím těch zkoušek na střední, protože jsem nervák :-D já bych tam udělala úplně dětinské chyby, a taky mám depku kvůli matce.. Jedna jediná dvojka na vysvědčení na střední, jinak základní, střední i vysoká samé jedničky.. Pořád na mě řve že budu jen uklizečka a jeslti nezvládnu tohle na jedničky tak jsem úplná nula.. Komu by bylo do zpěvu když má doma takového člověka co mu podkopává nohy.
Není tady
Myslela jsem si to. Dokonce bych řekla, že mamka neměla úplně dokonalé známky. Jde o to, aby ses uvolnila. Ta matčina slova se ti vynoří v hlavě a ty se zablokuješ. Zkus si to trénovat u diktátů, u nedůležitých testů - dýchat a uvolnit tělo.
Dalšívěcí ke zpracování je, proč ti maminka tohle všechno říká. Pochop, ona se bojí tvého selhání a neumí to jinak. Možná v dětství slýchávala totéž co ty. Ano, vzdělání je velmi důležité, ale neřešila bych, jsetli máš jedničky nebo dvojky. I s trojkami lze vstudovat vysokou školu. Ale to bys musela chít především ty. Dobré by bylo, aby tě učení začalo bavit. Bude to pro tebe snazší.
Není tady
Gabusho, nervozity se zbavíš, když oddělíš zrno od plev. Není důležitý, jestli se na školu dostaneš s přijímačkama nebo bez. Známky máš výborný, takže to máš skoro v kapse, i kdybys něco zvrzala. Stejně se neberou v potaz jenom přijímačky,ale taky celkový průměr známek a ten máš hodně dobrej, tak můžeš být úplně klidná. Jak už psala PavlaH, podstatný je, aby tě učení bavilo, nemá cenu trávit čas planým šprtáním, jedničky na vysvědčení ještě za nikoho život neodžily. Něco jsem pro tebe našla: http://kojot.bloguje.cz/521224-chytry-jarek.php
Není tady
GaBUShkA, to je věčný problém... Snaž se pochopit (ne jen vyčíst a umět odpapouškovat) probírané téma a nauč se určovat priority... pak tě nemá, co zaskočit, protože budeš "vědět"... a matku ber s rezervou...doba je "hektická" a bojí se o tebe (a asi i o sebe a o vás všechny...)
Není tady
No jo...já jsem učitelka, takže se mi to asi kecá... ale věř, že i já ještě chodím do školy a jsem zkoušena. A taky mívám nervy.
Moje rada je (stejně to dělám já), učit se pravidelně, stanovit si čas, kdy a kde - a vždy to dodržet. První učení - to jen přečtu, pak to na chvíli odložím a a pak čtu znovu. Pak si sama pokládám otázky a zkouším odpovídat. A nejlepší je si to před hodinou znovu pročíst, mnoho věcí ti naskočí. Jinak - je to dřina. Nic moc dalšího se poradit nedá.
Tak se drž!
Není tady