Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#151 12. 7. 2008 21:36

Taisha
♥♥♥♥♥--
Místo: střední Morava

Re: Mám věřit???

Majko, do tohoto se nejlíp nepleť... butter

Když se kácí les, lítají třísky... Tak už to bývá.

Poznání je jedno, ale hloupost se násobí.

Není tady

#152 12. 7. 2008 21:40

Amriana
♥♥♥♥♥♥-

Zklamaná napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Zklamaná, není múj problém, že se tě má slova natolik dotýkají, že si to bereš osobně. Že to, co dělíš ty sama, podsouváš mně. Můj názor je pro tebe natolik nepřijatelný, že sis z toho hned vytvořila mindrák méněcennosti.
S tím já ovšem nic nenadělám.
Nejsi pro mne natolik důležitá, abych kvůli tobě vymýšlela konspirace a pokud ti budu chtít něco sdělit, jako třebas teď, udělám to přímo: Jsi, jak už řekl Axi, v zajetí svého chápání světa. Nedokážeš rozlišit, co je vtip, co je ironie, co je obecný názor, co je vůbec názor. O těch mých tedy lautr nic nevíš, protože neděláš nic jiného, než z komára velblouda, do svého zarputilého odmítání projektuješ své obavy a okamžité útoky na svou obranu.
Dost smutné.
Tvé fikce ti nemá cenu vymlouvat, protože z pár pochytaných útrýků jsi tu z Axiho udělala sukničkáře a ze mne komunitního pomatence. Nu užij si to, nepochopila jsi vůbec nic, takže si mysli, co chceš.

Nu a zklamu tě, tím směrem se bohužel svět ubírá. Říkám bohužel, protože mně stejně jako tobě by se nejvíc líbil párový věrný vztah.  Na rozdíl od tebe jen nevykřikuji, že jedině takhle je to správně a jakokoliv jinak je to nemravné a tfuj tfuj.
Každopádně trend je a bude takový, že se budeš muset komunity naučit nejen tolerovat, což lidem žijícím v nich bude stejně fuk, ale především respektovat. V budoucnu si prostě lidé vyberou, jak chtějí žít a nikdo, ani ty ani já, ani církev, ani stát, jim do toho nebude kecat.

V tom případě nerozumím tobě, že se má slova dotýkají tebe natolik, že máš potřebu uštěpačně reagovat. Mindrák méněcennosti z tebe nemám, ale snažíš se tu méněcennost do některých nalít - občas svými neuváženými příspěvky. Do jakého svého zarputilého odmítání projektuju své obavy - z čeho?? Čeho odmítání? Do odmítání tvých představ o životě? Ano - v tom případě máš pravdu - budu tohle vnímání žití odmítat, neboť mi nic neříká. Já jsem v zajetí svého chápání světa, ovšem ty také, o rozlišování vtipu, ironie, obecných názorů a vlastních názorů - to by bylo na dlouhou debatu, neboť už jsem se přesvědčila, že umíš také nastartovat na první šlápnutí - že bychom nebyly až tak odlišné? Dokonce bych řekla, že v některých věcech jsme až hodně stejné - já si to dokázala přiznat, ale ty to neuděláš, ty chceš být jinde a uděláš pro to vše, viď?
Moje fikce - tvé fikce - každý má nějaké fikce. Já tzomu říkám vize. A že Axi sukničkář je a ještě se tím vychloubá, v pohodě - jeto jeho život. Třeba to dělá chytře a inteligentně...třeba si jednou namele hu*u (ale s tím se nám asi už nepochlubí tongue) Ano, rozdíl v nás je - já podporuju věrný párový vztah - tobě by se jen líbil, já ríkám, že je to správné - ty tomu dáváš benevolenci - a přitom v jádru bys v takovém vztahu nežila. Udělala by si něco, co by ten vztah zase vrátilo zpět do věrného párového. A ještě jeden rozdíl u nás je - já se snažím v tom páru žít, proto mám takové názory, jak mám, ty žiješ sama, proto máš takové názory, jak máš. A že z tebe dělám komunitního pomatence? Kdes to četla? Takhle ses pojmenovala sama - sice jsem vpůvodním příspěvku chtěla tyto lidi "pojmenovat" ale udělalas to za mě, díky wink MMNch - kde vidíš u mě tu netoleranci, že někdo chce žít v nějaké komunitě - vždyť už tu různé komunity jsou - já jsem malý člověk, abych za církev, za stát a za jiné lidi do toho kecala. Ale jednu věc si mohu také vybrat - jestli budu takovéto komunity podporovat ze svého materiálního světa. Některé mohu podpořit - jiné ne - a bude to má volba cool

Já nevím ... čtu to celý a vůbec nevím proč by měl být na základě čeho Axi prohlášenej za sukničkáře ??? Vždyť to nikde netvrdí ..teda on sám ... mě to přijde jen jako dedukce...ale nelogická ..někdo mě prosím naveďte co mi uniklo ??

Žena bez muže je jako ryba bez jízdního kola. (Gloria Steinemová)

Není tady

#153 12. 7. 2008 21:40

majkafa
Host

Tai, víš moc dobře, že čarodějky mají svůj dar používat v dobrém. Jinak se jim vše, co vyslaly, vrátí. pussa

#154 12. 7. 2008 21:41

Amriana
♥♥♥♥♥♥-

Axi napsal(a):

Jak to napsat, abych se nedotknul. V partnerských a mileneckých vztazích neexistuje dobře/ špatně, nebo dokonce chyba/ nechyba, buď a nebo. A když si už na začátku pro tuhle složitou a nesmírně jemnou věc nastavíš nedostatečný vyjadřovací prostor, dohrabeš se přesně tam, kde jsi. Vyrukuj na tohle neuchopitelné kouzlo s myslí, která se pohybuje v termínech jako věrnost/ nevěra/ chyba/ ryba smrdí od hlavy/ příčina/ následek/ smlouva/ důvěřovat ale prověřovat/ odpustit/ sbalit kufry/ zklamání/ trest... a to kouzlo se ti ztratí. Co je proboha dobře nebo špatně na tom, že někdo někoho miluje nebo nemiluje? Co je dobře nebo špatně na tom, že se někomu s někým chce nebo nechce spát? Co je dobře nebo špatně na Shakespearově sonetu nebo na Chopinově klavírní sonátě? (teda pokud ji někdo nezprasí příliš romantickou interpretací)

Ale v rámci okrajových podmínek, které sis (bez ohledu na realitu) definovala máš samozřejmě 100% pravdu lol

Souhlas...

Není tady

#155 12. 7. 2008 21:43

Taisha
♥♥♥♥♥--

majkafa napsal(a):

Tai, víš moc dobře, že čarodějky mají svůj dar používat v dobrém. Jinak se jim vše, co vyslaly, vrátí. pussa

Majko, jistě že máš pravdu. hjarta Jen někdy by se na ten hrubý pytel ta hrubá záplata extra hodila vissla butter

Není tady

#156 12. 7. 2008 21:45

majkafa
Host

Amriana, musela bys číst daleko víc, než jen toto vlákno, nejen teď, ale léta dozadu.
Přesto si  nemyslím, že Axi je sukničkář. Tohle slovo bych nepoužila.  Ale někdo třeba ano. Vždy záleží na úhlu pohledu, kterým se díváme. Na cokoliv. Na kohokoliv. 

Tai, omlouvám se, nevšimla jsem si, že to napsala Zklamaná.

K tvému vzteku - vzpomeň na Čtyři dohody. Neberme si nic osobně.

#157 12. 7. 2008 21:51

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Teda , moje dceruška by řekla , že to je hustý....
Já jenom podotknu , že někdo ( třeba Já big_smile) nemusí složitostem  rozumět.. Ale teď se tu vyhrožuje v zájmu Axiho i vyšší mocí....  On taky potřebuje mluvčího a ochránce???visslabig_smilewink

Jen rýpu, klidně se dohadujte dál.....lyssna

Mě by stejně víc zajímalo  jak  na tom teď je autorka vlákna.....

Není tady

#158 12. 7. 2008 21:54

Amriana
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Amriana, musela bys číst daleko víc, než jen toto vlákno, nejen teď, ale léta dozadu.
Přesto si  nemyslím, že Axi je sukničkář. Tohle slovo bych nepoužila.  Ale někdo třeba ano. Vždy záleží na úhlu pohledu, kterým se díváme. Na cokoliv. Na kohokoliv. 

pokouším se, číst, dělat si názor a hlavně se vyznat sama v sobě smile.Roky dozadu to asi nestihnu, ale  proto bych si právě netroufla někoho tak šmahem "ocejchovat" a udivuje mě, že se tak od Zklamané stalo, protože pochybuju( ale můžu se plést), že ona četla kohokoliv roky dozadu, a je se vším hotová raz dva .... proto jsem se tak nějak měla potřebu ozvat ...to je celý.

Upravil(a) Amriana (12. 7. 2008 21:56)

Není tady

#159 12. 7. 2008 21:54

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Ještě ke kocourům- jsou učesaný a kastrovaný- aby nezanášeli- takže jako ženiši nic moc....big_smile

Není tady

#160 12. 7. 2008 21:57

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: u nás v Galaxii :-))
Web

Taisha napsal(a):

Ad Zklamaná:

Těžce, opravdu těžce urážíš lidi a kamarády kolem Pandorry + nesmyslně a lživě jsi nazvala Axiho sukničkářem.

Kdyby to bylo v mých kompetencích, z placu máš BAN.

Už dlouho mě nikdo tak nenaštval, jako TY.

A bacha, ať nepoznáš minimálně jednu z těch čarodějek na svých zádech butter To není výhrůžka. To je fakt. butter

No teda Taisho, ač jsem se tě ještě ani slovem nedotkla, tímhle výstupem jsem si o tobě akorát dosložila obrázek. Máš hezký citát v podpisu. drž se ho: Scientia ultima stat pretio ultime - Velká moudrost stojí velké oběti Máš se ještě hodně co učit, jsi teprve na začátku své strastiplné cesty, která nejde tak, jak by sis přála a jak sis nalinkovala, a tenhle "výkřik do tmy" tě hodil pěkně zpátky.
Sukničkářem nazvala Axiho jiná pisatelka, víš, co je krásné - že většinou své pojmenovávání si určujete samy/i. Ty se cítíš být čarodějkou - v jednom příspěvku, kde Pandorra psala o čarodějnicích a čarodějkách sis tu svouji přisvojila, byť v dalším příspěvku bylo psáno, že v každém je kus té, či oné - teď bych tě víc tipla na tu čarodějnici, než čarodějku - neumíš a nezvádneš mít své pocity na uzdě - jak říkám, si teprve hodně na počátku a kdoví, zda s tímto přístupem na konec vůbec dojdeš... já vím, že bys chtěla wink snažíš se už hodně dlouho..., tak se snaž, ukaž, co v tobě je - ukaž ty pozitivní stránky, zatím ses předvedla jen těmi stinnými  - možná je to tvá karma wink
Koukám, že jsi také jedna z těch, co si zatím nevšimla, že je na veřejném foru a v diskuzi, ukaž mi prosím přesně, kde tě urážím akde jsem tě tak naštvala, kde už dlouho nikdo ne. jestli chceš, abych měla BAN, kompetence mají jiní lidé - zkus jim požalovat - ale pozor na to, neposune tě to v tvém duchovním vývoji - už malým dětem se říká, že žalovat se nemá (ale hlásit se to musí, viď? lol - to byl vtip - já to raději začnu psát, aby někdo něřekl, že nemám smysl pro humor )

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!
Svět nekonečných možností - ten tvoří F+F+F+F+F+F {přesně v tomto pořadí}.
http://www.youtube.com/watch?v=uVR-jLWz_7A

Není tady

#161 12. 7. 2008 21:59

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

majkafa napsal(a):

nemusíš se Tai omlouvat, Zklamaná nenapsala první, že Axi je sukničkář wink

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!

Není tady

#162 12. 7. 2008 22:02

Amriana
♥♥♥♥♥♥-

Zklamaná napsal(a):

majkafa napsal(a):

A jenom já nechápu, proč by měl bejt ...ať už to řekl první kdokoliv ..asi začnu číst pozorněji ..nebo co ... páč se mi to s tím sukničkářem nezdá no ...

Není tady

#163 12. 7. 2008 22:04

Taisha
♥♥♥♥♥--

zuzi777a napsal(a):

Teda , moje dceruška by řekla , že to je hustý....
Já jenom podotknu , že někdo ( třeba Já big_smile) nemusí složitostem  rozumět.. Ale teď se tu vyhrožuje v zájmu Axiho i vyšší mocí....  On taky potřebuje mluvčího a ochránce???visslabig_smilewink

Jen rýpu, klidně se dohadujte dál.....lyssna

Mě by stejně víc zajímalo  jak  na tom teď je autorka vlákna.....

Zuzi, pokud jsi měla na mysli mě, za prvé nevyhrožuji, za druhé nemluvím za "záchranu" Axiho, ale za sebe. Slova Zklamané jsou urážkou lidí kolem Pan (důvody netřeba vysunovat na světlo), a já jsem také jedním z nich.

Není tady

#164 12. 7. 2008 22:05

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Amriana napsal(a):

Zklamaná napsal(a):

majkafa napsal(a):

A jenom já nechápu, proč by měl bejt ...ať už to řekl první kdokoliv ..asi začnu číst pozorněji ..nebo co ... páč se mi to s tím sukničkářem nezdá no ...

Takže v tom případě ti poradím - čti hodně dál, víc, než je toto vlákno, léta dozadu (a škoda, že tu není k nahlédnutí i archiv wink )
Já také neřekla, že je sukničkář - pod pojmem sukničkáře si představím jiného chlapa ...wink takže i kdybych ho měla nějak pojmenovat - nevyšlo by z máých písmenek slovo sukničkář, ale úplně něco jiného...

Upravil(a) Zklamaná (12. 7. 2008 22:06)

Není tady

#165 12. 7. 2008 22:09

majkafa
Host

Amriano, názor některých lidí je, že nevěra neexistuje. Tak se pak dá třeba vykládat, že je někdo s tímto názorem a způsobem života třeba sukničkář. Někdo hlásá věci, ze kterých vzniká dojem, že by tím "sukničkářem" velmi toužil být, ale kdyby se na hlavu postavil, prostě na to nemá. Na to musí být splněny jisté předpoklady.
Apropo se můžeme začít bavit o tom, co přesně je nevěra a kdo přesně je sukničkář. 20 a více? 50 a více? Několik vztahů najednou?
Získáme tisíce názorů, který z nich je ten "správný"? Každý má svůj pohled a ten je pro něj v danou chvíli správný. Nebo třeba nesprávný, ale jiný prostě nedokáže mít.

#166 12. 7. 2008 22:16

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Pokud je terminus technikus "sukničkář" - já si pod ním představuju i svého manžu- taky mlsně kouká po sukních..   Dokud jen kouká, ať si sukničkaří big_smile
Pro mě je víc pejorativní  "děvkař"- ten už nekouká- ale  i šmátne
No a půjdeme - li dál: ku***ník - to by pro mě byl třeba manžel podvádějící těhuli aby se o tom dozvěděla....
Teď mi napadá i víc takových stupínků od  milého k nemilému.... Čeština je stejně úžasná řeč.....

Není tady

#167 12. 7. 2008 22:23

majkafa
Host

Zuzi, ano, je krásná.
Dovolím si použit tvou formulaci pro svou úvahu - můžeme s její pomocíjít od milého k nemilému.
Taky od nemilého k milému.
Svět by byl o moc hezčí, kdybychom tak dělali častěji. Určitě bychom se na sebe víc usmívali. smile

#168 12. 7. 2008 22:23

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

zuzi777a napsal(a):

Pokud je terminus technikus "sukničkář" - já si pod ním představuju i svého manžu- taky mlsně kouká po sukních..   Dokud jen kouká, ať si sukničkaří big_smile
Pro mě je víc pejorativní  "děvkař"- ten už nekouká- ale  i šmátne
No a půjdeme - li dál: ku***ník - to by pro mě byl třeba manžel podvádějící těhuli aby se o tom dozvěděla....
Teď mi napadá i víc takových stupínků od  milého k nemilému.... Čeština je stejně úžasná řeč.....

A potom, že člověk nevidí ty barvy - a tys tu předvedla tolik odstínů - já bych to viděla na modrou, blankytně modrou, světle modrou, tmavě modrou, námořní modř, navy, azur...a určitě by se ještě další odstíny našly (to byl obecný názor)

Není tady

#169 12. 7. 2008 22:28

Vanda
Host

Majko, óóó mein Gott, jaké "jisté předpoklady" musí splňovat sukničkář?
Názvem "někdo"myslíš Axiho? Myslím si za sebe, že kdyby Axi velmi toužil být sukničkářem (jakože netouží, předpokládám), neměl by s tím sebemenší problém. A uvědomuješ si, že ho vlastně urážíš? Jestli nemyslíš tuhle osobu, ale vedeš jen tak všeobecné řeči, pak se ti moc omlouvám.

Upravil(a) Vanda (12. 7. 2008 22:30)

#170 12. 7. 2008 22:30

x62358
Host

majkafa napsal(a):

Amriano, názor některých lidí je, že nevěra neexistuje. Tak se pak dá třeba vykládat, že je někdo s tímto názorem a způsobem života třeba sukničkář. Někdo hlásá věci, ze kterých vzniká dojem, že by tím "sukničkářem" velmi toužil být, ale kdyby se na hlavu postavil, prostě na to nemá. Na to musí být splněny jisté předpoklady.
Apropo se můžeme začít bavit o tom, co přesně je nevěra a kdo přesně je sukničkář. 20 a více? 50 a více? Několik vztahů najednou?
Získáme tisíce názorů, který z nich je ten "správný"? Každý má svůj pohled a ten je pro něj v danou chvíli správný. Nebo třeba nesprávný, ale jiný prostě nedokáže mít.

Majko zase tvoje domněnky?

#171 12. 7. 2008 22:32

x62358
Host

Vandi též jsem se pozastavila, i když mám dojem, že u Majky se v poslední době jenom pozastavuju s otevřenými ústy....a nechápu a nechápu.

#172 12. 7. 2008 22:34

majkafa
Host

Vando, není třeba se omlouvat.
Zastávám názor, že omluvit se je jednodušší, než chovat se tak, abychom se nemuseli omlouvat.
Bohužel se mi to zatím daří jenom občas.

Nerozumím tomu, proč jsi ke mně tolik útočná. Nu, však já se vnucovat nebudu, cítím, že nejsem vítaná.

Trošku mi tvé psaní narušilo barvičkovou pohodu a toleranci k názorům jiných a nebraní si věcí osobně. Vyndám v sobě kamínek ze skřípajícího soukolí a bude zase hezky. smile

#173 12. 7. 2008 22:36

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

ffly napsal(a):

majkafa napsal(a):

Majko zase tvoje domněnky?

neřekla bych, že to jsou domněky - tohle, co Majka napsala bych já osobně nazvala, že polemizuje.... nad určitými slovy - že si už pod nimi někdo dokáže představit i určitého člověka, je jeho věc wink

Není tady

#174 12. 7. 2008 22:38

Vanda
Host

Majko,
jaké "jisté předpoklady"musí splňovat sukničkář?
Axiho už jsi jednou nedávno podobně napadla, tak mi prosím odpověz, jak jsi příspěvek 165 myslela. Nejsem útočná, opravdu ne, to ty to tak bereš.

#175 12. 7. 2008 22:39

majkafa
Host

Halt jsem byla zařazena do "nepřátelského" tábora, koukám, a cokoliv napíšu, bude vnímáno tímiž lidmi jako nevhodné.  Já byla vždy svá, žádné tábory, žádné strany. Taková zůstanu. smile

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí