Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#76 10. 7. 2008 15:35

Alosek
Host

Re: Mám věřit???

Alosek napsal(a):

OK, tvůj nezájem respektuju - ale potom na internet vůbec nepřispívej a do debat se nezapojuj
Hm, tak to jsem nenapsala nejlíp, ale mazat to nebudu, raději doplním... nebo počítej s tím, že na tebe lidé budou reagovat.

#77 10. 7. 2008 15:39

Alosek
Host

shiden napsal(a):

...jak si to napsala jinde mně: je to tvůj problém.

Není, já s tím problém nemám. Za své jméno se nestydím, ani za to, kde bydlím. Na internetu nejsem někdo jiný, nepíšu anonymně, za tím, co píšu, se neschovávám, to jsem já i ve skutečnosti. Se všemi chybami a omyly. Pořád se učím.

Inu a je-li to odpověď na mou otázku, pak tě budu nazývat tvým jménem - po fotkách a městě můžeš klidně zveřejnit už všechno, ne? wink

Upravil(a) Alosek (10. 7. 2008 15:40)

#78 10. 7. 2008 16:06

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Možná že Ugo a Shiden je tatáž osoba- ale mě a xxxx a Zklamanou tu také kdosi označil za jednoho přispěvovatele ( není to tak dávno) a přitom to pravda není....big_smile

Jen furt nepochopím, proč některé příspěvky tolik nadzvihnou... Já si to přečtu, popřemýšlím.......visslavastoltbig_smilewink

Není tady

#79 10. 7. 2008 16:06

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

shiden napsal(a):

Tvůj názor je irelevantní, mylný a překroucený - podobně tak jako to předvedla Pandorra, ale je mi to fuck.
P.S. Neznáš mě, nic o mě nevíš a přesto soudíš. Mě to nezrcadlí nic, jen vaše omyly, a to na co si hrajete big_smile

Jediné, co mě štve, že odhalila můj původní nick už úplně všem. No co se dá už dělat asi si myslela, že jsem se přejmenoval jen zbůhdarma.

Ja som ťa síce neodhalila druhým, ale pre seba už dávno... a nepredpokladám, že by som mala nejaké nadpriemerné sherlockovské schopnosti. Dáš sa spoznať práve podľa názorov a aj podľa štýlu písania... wink takže sa zbytočne nerozčuľuj a hádam sa radšej snaž písať tak, aby si sa nemusel schovávať za rôzne pseudonymy.

Upravil(a) Selima (10. 7. 2008 16:07)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#80 10. 7. 2008 18:32

Taisha
♥♥♥♥♥--
Místo: střední Morava

zuzi777a napsal(a):

Koukám, že dost z těch "životem oflákaných" by na místě Lenky chtělo  postupovat podobně , jak já.. to mě těší, že rázné řešení není proti mysli....
Taisha- směšuješ víc věcí dohromady, dle mého.
Napsala jsi :
Ptám se, kdyby Lenka zavolala - komu to prospěje?
Vůbec nikomu.

Tohle řešení dle mého názoru postrádá veškerou sebeúctu k sobě a respekt k partnerovi. Nejde o to, že ON se chová špatně, to je JEHO problém, ale přece se i já nebudu chovat stejně nevhodně jako on...
Na mně přece zůstává rozhodnutí, zda chci žít s tímto člověkem,jakým je, a zda mi to vyhovuje.

A) prospěje to Lence ( i když ne možná tak aby se nad zjištěním mohla vesele smát) , pokud se k tomu odhodlá- bude vědět na čem je i když už teď to tuší....mad

B) netuším proč bych si měla dělat hlavu , zda ztratím úctu před chlapem, který mě 3 týdny po svatbě nazývá krávou.....
C) pokud se on chová špatně NENÍ TO JEN JEHO PROBLÉM!!!!! On tím chováním dělá problémy  jí, Lence- pokud tedy ona chce řešit svou situaci, musí ji vyřešit s ním. Pokud on hraje mrtvého brouka před "krávou"- není lepší cesty než obnovit vlastní sebeúctu zjištěním podstatných faktů- tyhhle fakty pak tomu trubci omlátit o nos a odejít středem......
Vůbec nemám na mysli hysterickou scénu s lítáním věcných darů ze svatby a srdceryvné telefonáty  manželově smskové důvěrnici.. Prostě  jen neztratit zbytky své sebeúcty setrváváním v bludu, že bez vyčištění vzduchu bude někdy líp....
Respekt k někomu, kdo je srab  v chování k dlouhodobé partnerce  opravdu postrádám.....

Hmm, tak jestli je šmírování mobilu a následné vyvolávání na neznámá čísla moudrým a dospělým projevem v řešení partnerské krize, tak jsem asi královna ze Sáby.

Lence to nijak neprospěje. Prospěje jí jedině rozhovor s mužem narovinu.

Nemluvila jsem o ztrátě úcty před chlapem, ale před sebou samou. Stačí lépe číst roll

Pokud se ON chová ke mně nevhodně, je jen MŮJ problém, když si to nechám líbit. Vždy mám možnost volby.

Možná bude problém v tom, že JÁ bych neměla chuť něco někomu omlátit o nos, ale středem bych tak i tak odešla... vissla
Ale to je už o něčem jiném wink

Poznání je jedno, ale hloupost se násobí.

Není tady

#81 10. 7. 2008 19:03

Vanda
Host

Lenko, že váš vztah není v pořádku, to zřejmě víš už dávno. Jestli to tvůj muž řeší přítelkyní nebo ne, je nepodstatné (ty ses to snažila asi řešit svatbou) - řešit váš vztah můžete jen vy dva, žádné jiné informace, navíc nedůstojně získané, přece nepotřebuješ. A je navíc otázka, jestli takový rozhovor s event. přítelkyní ustojíš....
Pořád si myslím, že to není dobrý nápad. Směrovala bych svou energii raději jinam.

Upravil(a) Vanda (10. 7. 2008 19:12)

#82 10. 7. 2008 19:15

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Taisha-
neříkám NIC o šmírování mobilu- říkám o zjištění podrobností  o přítelkyni.  Já jsem se podrobnosti dozvěděla třeba až zpětně, ale  nepřipadá mi vůbec nic nedůstojného na tom vědět, že netrpím stihomamem, pokud by mi můj partner propípal večery smskováním s jinou ženou a pro mě měl jen " krávu"....

Partnerskou krizi můžeš řešit jen s tím, s kým ji řešit lze a kdo ji řešit chce. Pokud druhá strana nehodlá nic řešit tak, jako Lenčin partner, musí ona  řešit sama sebe a své setrvání v současných podmínkách. Myslíš, že bez toho aby se  vyjevila nemilá pravda o manželově důvěrnici ,má Lenka šanci  posunout komunikaci s manželem dál od  přezíravého mlčení  a poznámek o paranoie ??? Má smysl se začít věnovat sama sobě a vlastnímu růstu vedle někoho, kdo ji tak záhy vyměnil za novou hračku??? Má smysl se začít zušlechťovat kvůli  člověku , který v době "líbánek" jde pro takhle silná slova??? To jsou otázky ,které by si měla samo položit ona....
Pokud totiž ten její neusoudí, že Lenka skutečně VÍ,  může se Lenka trápit ještě hooodně dlouho. Pokud chce - ať se trápí. Já jen vím, že bych to tak neudělala.  Mám odžito, vím o čem mluvím.
Nota bene řešit takovouhle patálii 3 týdny po svatbě?? Já bych od takového vztahu mazala pryč až by se mi za patama kouřilo!

Moudré řešení partnerské krize se dá předpokládat ve vztahu dvou velmi citlivých ,  empatických a na stejné vlnové délce naladěných lidí, kteří oba chtějí ve vztahu na 100% pokračovat -což většinou nebývá pravidlo. Obvykle dojde chtě nechtě  k "velkému třesku" po kterém se holt jeden chytí za nos - lépe však když se za frňák chytnou oba dva......

No a sebeúcta??Moje sebeúcta by daleko víc utrpěla ve vztahu s osobou , která by mě přehlížela jak dálnici a vesele tokala jinde.. V té chvíli bych si opravdu musela říct, že jsem se dostala ve vztahu hooodně pod úroveň vlastní sebeúcty..

Není tady

#83 10. 7. 2008 19:26

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

zuzi777a napsal(a):

Možná že Ugo a Shiden je tatáž osoba- ale mě a xxxx a Zklamanou tu také kdosi označil za jednoho přispěvovatele ( není to tak dávno) a přitom to pravda není....big_smile

Jen furt nepochopím, proč některé příspěvky tolik nadzvihnou... Já si to přečtu, popřemýšlím.......visslavastoltbig_smilewink

jojo taky jsem si všimla že já jsem ty lol ale udivuje mě že se tu tak odbočuje od tématu a že si tu zase pandora masruje triko, jen už by měla začít psát neco nového. Už to je furt na jedno brdo

dum spiro spero

Není tady

#84 10. 7. 2008 19:32

Vanda
Host

Zuzi,
Lenka má co řešit, přeciž, i kdyby žádná "přítelkyně" nebyla. Proč by k tomu potřebovala takovouhle jistotu? To už přece ví, že vztah nefunguje jak má.

xxxx,
za sebe si opravdu myslím, že Zklamaná a xxxx jedno jsou, podle způsobu vyjadřování, slovní zásoby, názorů...

Upravil(a) Vanda (10. 7. 2008 19:33)

#85 10. 7. 2008 19:35

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

Vanda napsal(a):

Zuzi,
Lenka má co řešit, přeciž, i kdyby žádná "přítelkyně" nebyla. Proč by k tomu potřebovala takovouhle jistotu? To už přece ví, že vztah nefunguje jak má.

xxxx,
za sebe si opravdu myslím, že Zklamaná a xxxx jedno jsou, podle způsobu vyjadřování, slovní zásoby, názorů...

nemám nic společného se zklamanou a klidně jestli ona chce přijedu někde v praze a dáme kafe aby si tady lidi s podobným stihomamemm oddychli, nevm teda odkud je zklamaná. Nechodila jsem sem nekolik mesícu až dodoby kdy mi přišel mail že se tu tohle řeší

dum spiro spero

Není tady

#86 10. 7. 2008 19:37

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

moderátoři snadno zjist jestli jsem se kdykoli pripojovala z IPadresy jako má zklamaná,mají k tomu moje požehnání a rovnou bych je vyzvala aby moderátorky korigovaly odbíhání od tématu jako kdysi korigovaly mě.

Upravil(a) xxxx (10. 7. 2008 19:38)

dum spiro spero

Není tady

#87 10. 7. 2008 19:43

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Vanda- tady jde o to , že ten její novomanžel  jí  spílá a  přítelkyni samozřejmě nepřizná..
Takovému  chlapovi nevysvětlí nikdo, že ji trápí. Pokud ona neudělá NĚCO, čím by tuhle situaci rozčísla- a dle mého klidně i říci :- vím, že si pípeš se slečnou  Tou a Tou, nechci být v našem manželství ta druhá už od teď , JÁ VÍM, že nejsem paranoidní- TY NĚCO DĚLEJ, nebo balím závoj a vlečku a jdu domů k našim...
Pokud ještě váhá ( Lenka)  s provětráním téhle situace , pravda ji popožene.... proto bych nečekla na nějaké řešení ze strany manžela  a  nesnažila se udržovat a vylepšovat takový vztah. Opakuji - oba by museli chtít vylepšovat- jedna je na partnerství málo...

Není tady

#88 10. 7. 2008 19:52

shiden
Host

Tercila napsal(a):

PetrHl: "Brali jste se vůbec z lásky?.........."
Ugo Drago: "To dle mého není o moc lepší recept na delší vztah než braní se z rozumu."

Tak to by se mělo zarámovat; svatá pravda. tummenupp
Nebyla jsem zamilovaná, když jsme se brali a nikdy jsem u manžela nezkoumala, jak moc je zamilovaný on. Uznávala jsem ho pro různé povahové rysy. Po několika letech chození jsme se prostě vzali. Svatbu navrhl on, já jsem se vdávat moc nechtěla big_smile. Jsme spolu 24 let.
Když někde ve výloze "fotografie" vidím fotky rozesmátých šťastných zamilovaných nevěst, mívám za ně (chviličku) normálně trošku strach smile - jaké rozčarování (možná) zažijí, až jim spadnou ty růžové brýle...

Souhlasím stolt

#89 10. 7. 2008 19:53

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

mám podobný názor, manžel nic řešit nebude, bude z tazatelky dělat paranoidní, pokud jí to nevyhovuje je čas s tím neco udělat. Budto dělat hloupou dál nebo zjistit jak se veci mají a postarat se. Připomělo mi to pohádku Princ a Večernice kde zaznělo: "dovoluji si už nebýt jelimanem" a je úúúúplně jedno kdo za to že to u nich tak vypadá může, nebo jestli je chyba i u tazatelky. Jsem-li v "páru" třetí je něco špatně a postarám se o to aby v páru zbyli jen dva, tak to mám jáwink
Po rozvodu jsem manželovi neskonale vděčná a sobě taky, že jsem dokázala pustit se jeho podolku a dneska on má co chtěl a já líbánky.Všechno zlé je k něčemu dobré, neboť  díky tomu co mě potkalo jsem dostala šanci znova si randit a bejt , bláznivě, čerstvě zamilovaná. To už po 13 letém manželství nebyla šance... smile

dum spiro spero

Není tady

#90 10. 7. 2008 19:55

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Vando, evidentně mluvíš jinou řečí, než zuzka.
Zuzka zametá, kdežto ty z gruntu uklízíš. Těžko vysvětlíš někomu, kdo nevidí a nechce se pouštět do gruntování, že nestačí úmýt okna, ale je je potřeba vyměnit za úplně nová s nezamlženým a nepopraskaným sklem smile

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#91 10. 7. 2008 19:57

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Myslím, že  velký úklid bych spíš zvolila já- jemňoučké ometání pavučinek na rodinné fotce na mě není....
Jen ten počátek úklidu a načasování každá vidíme jinak.

Není tady

#92 10. 7. 2008 20:01

Taisha
♥♥♥♥♥--
Místo: střední Morava

zuzi777a napsal(a):

Taisha-
neříkám NIC o šmírování mobilu- říkám o zjištění podrobností  o přítelkyni.  Já jsem se podrobnosti dozvěděla třeba až zpětně, ale  nepřipadá mi vůbec nic nedůstojného na tom vědět, že netrpím stihomamem, pokud by mi můj partner propípal večery smskováním s jinou ženou a pro mě měl jen " krávu"....

Partnerskou krizi můžeš řešit jen s tím, s kým ji řešit lze a kdo ji řešit chce. Pokud druhá strana nehodlá nic řešit tak, jako Lenčin partner, musí ona  řešit sama sebe a své setrvání v současných podmínkách. Myslíš, že bez toho aby se  vyjevila nemilá pravda o manželově důvěrnici ,má Lenka šanci  posunout komunikaci s manželem dál od  přezíravého mlčení  a poznámek o paranoie ??? Má smysl se začít věnovat sama sobě a vlastnímu růstu vedle někoho, kdo ji tak záhy vyměnil za novou hračku??? Má smysl se začít zušlechťovat kvůli  člověku , který v době "líbánek" jde pro takhle silná slova??? To jsou otázky ,které by si měla samo položit ona....
Pokud totiž ten její neusoudí, že Lenka skutečně VÍ,  může se Lenka trápit ještě hooodně dlouho. Pokud chce - ať se trápí. Já jen vím, že bych to tak neudělala.  Mám odžito, vím o čem mluvím.
Nota bene řešit takovouhle patálii 3 týdny po svatbě?? Já bych od takového vztahu mazala pryč až by se mi za patama kouřilo!

Moudré řešení partnerské krize se dá předpokládat ve vztahu dvou velmi citlivých ,  empatických a na stejné vlnové délce naladěných lidí, kteří oba chtějí ve vztahu na 100% pokračovat -což většinou nebývá pravidlo. Obvykle dojde chtě nechtě  k "velkému třesku" po kterém se holt jeden chytí za nos - lépe však když se za frňák chytnou oba dva......

No a sebeúcta??Moje sebeúcta by daleko víc utrpěla ve vztahu s osobou , která by mě přehlížela jak dálnici a vesele tokala jinde.. V té chvíli bych si opravdu musela říct, že jsem se dostala ve vztahu hooodně pod úroveň vlastní sebeúcty..

Zuzi,...z některých lidí mám dojem, že už i ten hrách by se na té stěně po mém nahazování přilepil... roll

Poznání je jedno, ale hloupost se násobí.

Není tady

#93 10. 7. 2008 20:06

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

zuzi777a napsal(a):

Myslím, že  velký úklid bych spíš zvolila já- jemňoučké ometání pavučinek na rodinné fotce na mě není....

on hlavně ten velkej úklid zajistí, že už nebudeš dělat doma popelku, která čeká jak si milenka lehne

dum spiro spero

Není tady

#94 10. 7. 2008 20:06

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Taisha - tak si z toho nic nedělej, já už jiná nebudu.... Hrachu je na mě škoda...winksmile

Není tady

#95 10. 7. 2008 20:08

Vanda
Host

xxxx napsal(a):

zuzi777a napsal(a):

on hlavně ten velkej úklid zajistí, že už nebudeš dělat doma popelku, která čeká jak si milenka lehne

K čemu na to nedělat doma popelku potřebuješ milenku? Uklidit se má a dá i bez milenky, přeciž...vo tom to je.

Upravil(a) Vanda (10. 7. 2008 20:11)

#96 10. 7. 2008 20:11

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

Vanda napsal(a):

xxxx napsal(a):

zuzi777a napsal(a):

K čemu na to nedělat doma popelku potřebuješ milenku?

obávám se že si nerozumíme, mluvila jsem o tom, že než doma skákat jak si manžel po dohodě s milenkou píská je dobrý se postarat o to aby mi nepskal nikdo a udělat si velký " uklid "

dum spiro spero

Není tady

#97 10. 7. 2008 20:12

Vanda
Host

Jo, přesně v tom si nerozumíme. Úklidu bylo a je třeba bez ohledu na to, jestli je nebo není milenka, a tudíž není potřeba ji řešit.

#98 10. 7. 2008 20:16

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

Vanda napsal(a):

Jo, přesně v tom si nerozumíme. Úklidu bylo a je třeba bez ohledu na to, jestli je nebo není milenka, a tudíž není potřeba ji řešit.

ano v puvodním dotazu už je milenka jen poslední kapka. Snad taky poslední impuls k úklidu, ale je tu dost lidí kteří msto uklidu sklopí uši, prostě strach je svazuje

dum spiro spero

Není tady

#99 10. 7. 2008 20:18

Alosek
Host

Vanda napsal(a):

...xxxx,

xxxx,
zcela se ztotožňuji s Vandou - pro mě, a snad pro jiné tady, zvýrazněná slova znamenají toto: jste si natolik podobné ve vyjadřování, názorech, slovní zásobě, že byste klidně mohly být jedna osoba = jste stejné.
Kapišto?

#100 10. 7. 2008 20:19

Vanda
Host

Pak ovšem nastává ta zásadní otázka, co si kdo pod "velkým úklidem" představuje. Tady se asi opravdu nedohodneme. I to z tvého pohledu "sklopení uší" může úklid znamenat, si myslím. Úklid v sobě, ten by měl být na prvním místě..

Upravil(a) Vanda (10. 7. 2008 20:21)

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí