4.března : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 4.března : Směňování věcí provází lidstvo od jeho počátků.Nový SWAP Babinet pro všechny! 4.března : Stálice mezi moučníky? Vláčná a rychlá hrníčková bábovka z Granka 4.března : Krásná velikonoční dekorace. Stačí stará dřevěná krabička |
|
|
Prosím o raduuu!!! Chystám se jen na obyčejnou brokolici dušenou v páře (momentálně jsem bez trouby ), maximálně ochucenou troškou vegety, jako přílohu pak šťouchané brambory (s osmaženou cibulkou). Chtělo by to ale ještě tu brokolici něčím přelít, nemyslíte?Co se tak k dušené brokolici hodí, jak se třeba dělá sýrová omáčka? Nebo něco z kysané smetany a trochou nastrouhané šunky??? Nemám vůbec žádný nápad,co by k brokolici chuťově "sedlo", omáčky umím jen ty, co se vaří jako hlavní jídla.
Není tady
Sýrové omáčky dělám docela často, hodí se k zelenině, k gnochi , k těstovinám, k masíčku.
V mléce rozvařím sýr (tavený, nivu nebo obojí) lehce zahustím jíškou a ochutím česnekem, nasekanou šunku, žampiony. Zkrátka tím na co ten den máme chuť.
Není tady
Můžeš udělat bešamel s přidáním čehokoliv co tě napadne!
Není tady
Holky děkuju, jen mě napadlo, dá se ta sýrová dělat i z tvrdého sýra, např. Eidamu? Že ho tam rozstrouhám na struhadle? A už to nijak nekořeníte? Třeba bylinky, nebo zelený pepř?
Není tady
Bety napsal(a):
Můžeš udělat bešamel s přidáním čehokoliv co tě napadne!
A rozpustil by se v bešamelu ten sýr???
Sorry, že se tak blbě ptám, šetřím teď každou kačku, tak se mi nechce nic zkoušet jen tak na pas-blink...
Upravil(a) Jiněnka (31. 5. 2008 21:57)
Není tady
Jiněnka napsal(a):
Bety napsal(a):
Můžeš udělat bešamel s přidáním čehokoliv co tě napadne!
A rozpustil by se v bešamelu ten sýr???
Sorry, že se tak blbě ptám, šetřím teď každou kačku, tak se mi nechce nic zkoušet jen tak na pas-blink...
Jednou jsem zkoušela i eidam, ale nic moc, on se úplně nerozpustí a majda je taková hrudkovitá a když ztuhla, tak byla jako kámen . Raději tavený sýr nebo nivu, ochutit můžeš čím chceš - tím co máš ráda , osobně jsem zelený pepř ještě nezkoušela.
V bešamelu se sýr taky rozpustí , jen to budeš muset stále míchat, aby se ti ten bešamel nepřipaloval.
Není tady
Taky dělám bešamek pak pridám , buď cihlu + uzený sýr, hermelín a nebo nivu .Kořenín bazalkou a oregánem.
Není tady
Když se mi fakt nechce nic vyvařovat, tak buď udělám omáčku z nivy - kelímek smetany a nastrouhaná niva. Zahušťovat se už nemusí, max. přidám nějaké bylinky nebo pepř.
Nebo sýrová omáčka - mléko (smetana, vývar), jakýkoli sýr (měkký, nastrouhaný eidam používám často-rozpustí se naprosto v pohodě a je moc dobrý), jíška (na tohle ideální koupená v krabici. Nebo zahustím solamylem ) a zase koření a bylinky (směs bylinek, mletý zázvor, pepř, vegeta...)
Není tady
a nyni delaji myslim Maggi? z pytliku omacku na brokolici...
Není tady