29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Moderátorky, prosím, nechte mi tu chvilku téma, hodila jsem ho odpoledne na zdraví dětí do specifických poruch, ale tam asi jen tak někdo nezabrouzdá, tak aspoň chvilku, třeba mi tu maminky poradí ... Děkuji!!!
Zdravím všechny
Už dlouho se odhodlávám založit nové téma. Mám 1,5 roku starého chlapečka. S nervíkama už jsem teď kdesi, takže pokud je tu někdo, kdo má zkušnosti, prosím sem s nimi...
Všechno začalo naprosto banálně - náš malej začal chodit po špičkách, volala jsem "jen tak" pro klid naší pediatričce, takže nás chtěla vidět, shledala malého zdravým, nožičky v pořádku, ale poslala nás pro jistotu na neurologii...
Na neurologii jsme byli, neuroložka skoro nic neřekla, malýho vyšetřila, pořád se mě na něco ptala, já odpovídala, mezitím si sestřička s malým hrála. Kreslili si, i když on jako vždy spíš chtěl pořád nosit boty
Na konci vyšetření mi řekla, že nás posílá na dětskou psychologii a na eeg, čímž jsme znejistili, tak jsem se zeptala proč, jestli se jí nezdá zdravý - normální? Odpověděla, že po fyzické stránce naprosto zdravý, ale.... že nechce strašit, ale že se jí nezdá řeč - malý totiž v roce krásně povídal několik slov, která v tu dobu - okolo 15. měsíce úplně přestal povídat, nepovídal vůbec, začal říkat tři nová slůvka, ale jen tři... zbytek jakoby zapomněl, ovšem teď se zase rozkecal, takže babo raď - nicméně řeč se jí nezdála, že jde o zpomalení vývoje řeči a pak z ní vypadlo, že se jí jeví autisticky, tudíž psychologické vyšetření k vyloučení autismu
Sama řekla, že on určitě není těžký autista, protože zamává na rozloučenou, dokáže kohokoliv vnímat - ovšem zase - pokud chce a má náladu ....
Nezdálo se jí to, jak je technický typ - prostě bylo toho hodně, mám zprávu popsanou na celou A4 ....
Upřímně, musím říct, že to, že je malý autista, mne napadlo už asi v jeho 11. měsíci, nemával totiž, občas se chová zvláštně a choval. Ale pořád to nebylo nic. ŘÍkala jsem si, že blbnu, protože ve 12. měsíci mávat začal a začal povídat a hrát si začal taky už jinak, sice ne s hračkami, ale přeci.
Zkusím ho tu trochu popsat, jak se chová, co dělá, aby mi případně někdo mohl napsat svůj názor...
Hračky mu nic neříkají, výjimečně o nějakou zavadí, tak, že tahá auto za sebou a nebo něco někam vkládá, dělá rámus, to je jeho
S čím si vyhraje - už asi měsíc u nás vedou klíče, miluje klíče, vezme si klíče a zabaví se jimi na dlouho dobu, strká je do zámku, dál má rád boty, nosí všem boty, co nás zaráží je, že přesně ví, které boty komu patří, a to i když je chvilku na návštěvě, tak si stačí všimnout
Mobily - nosí každému jeho mobil, přesně ví, komu který patří :-)
Ovladače, kabely, zásuvky, ráno vstane, zapne televizi, zapne pc, přesně ví, který čudlík kde zmáčknout - aniž by mu to někdy někdo ukazoval!!!
To samé v autě za volantem, když jsme ho tam posadili, vzal si klíče, začal strkat do zapalování a a hned vzal za řadicí páku, prostě takový tichý pozorovatel, co se potichu učí
Dveře - miluje otevírání a zavírání, u toho vydrží taky dlouho a čím větší ránu udělá, o to větší sranda je to
Miluje vodu, koupání.
Uklízení, je to strašná uklízečka, má rád věci na svém místě, když najde někde věc, která je tu navíc nebo na to místo nepatří, jde a uklidí ji, když neví, kam patří , jde mi ji dát, at ji uklidím, kouká na mě, když ji jen položím vedle, že ji pak uklidím, podá mi ji znovu. Svoje věci má taky v pořádku a uklizené :-)
Děti ho neberou, jsme venku, na hřišti, na písku, tak místo báboviček a dětí jde a zkoumá lavičku, dveře, kliky, lítá sem a tam, jiná děcka jsou tak hodná a sedí a dělají bábovky
Když si někde hrají děti a on je u nich,tak jen kouká, ale kouká takovým tím pohledem jako " co to děláte, tohle je pod moji úroveň" ... ...
Chodili jsme na cvičení rodičů s dětmi. Tam to byla taky sranda, je to prostě pozorovatel, když se něco dělo, málokdy se zapojil do kolektivu. Strašně rád si prohlížel paní cvičitelku, z té byl hotový, až se tomu ona sama musela smát, jak je jí fascinovaný KDyž se něco začalo dělat, chvíli pozoroval, pak šel a udělal to třeba uplně jinak, jak on uznal za vhodné. ALe ne vždy, to bych mu křivdila, na cvičení se i zapojoval do her, ale jen pokud ho zaujaly
Třeba i hračky, použije je úplně jiným způsobem, prostě tak, jak on uzná za vhodné
S řečí bych teď řekla, že je to o moc lepší, začal opakovat, začal hodně používat citoslovce a správně je zařazuje, občas z něj vypadne i slovo boty a pití, což byla jeho první slovíčka v roce, která přestal povídat v těch 15. měsících, jak jsem psala...
Celkově není zase až tak divný, asi, ale v něčem je asi trošku odlišný... Už jsem z toho sama celá splašená
Ale jinak nepůsobí zvláštně, směje se, je koketa, teď se začal trochu stydět :-) Má rád kontakt s ostatními, ale radši má dospělé lidi než děti.
Jo a oční kontakt u nás nehrozí, to je podstatné, je vůbec těžké na něj upoutat pozornost, když zrovna chceme my, to musím udělat sakra velký rambajs... Jede si prostě svojí, nás nepotřebuje, nikoho nepotřebuje, je samotář. Když chce, přijde, obejme nás - to je novinka posledních dní, strašně si toho vážíme, protože je jinak od mala absolutně nemazlivý!!!! Nechová se, odstrkuje nás, nechce s námi spát v posteli... NEmá rád doteky...
Je teď i dost takový poslušný, pokorný, poslechne, dřív byl zlobivec a hodně se vztekal, teď se vzteká taky, ale minimálně, v tom se teď změnil, strašně všemu rozumí. Je to takový služebníček, strašně rád plní úkoly dospělých :-) 100 % vím, že slyší i vidí dobře.
Narodil se devět dní před termínem, ale porod byl těžký, dlouhý, on špatně natočený, byl veliký, takže šel nakonec kleštěmi, což není moc dobré plodová voda byla už zkalená, takže jsem si moc dobře vědoma, že celé by to mohlo být následkem těžkého porodu a kleští
JInak je hodně vnímavý, bystrý a chytrý, kolikrát nás překvapil něčím, co šel udělat, aniž by mu to někdo někdy vysvětlil, ukázal, tím myslím takové ty "dospělácké činnosti" třeba odpadkový koš a drobečky, a to koš máme zavřený ve skříni v lince, smítka nebo špinavé prádlo. Klíče apod. Ale to asi není nic zvláštního, možná vůbec není nic zvláštního, možná všechno to co píšu dělají všechna dítka a já jen "plaším" Aspoň doufám, ale větu od neurologa, kdy mi řekla, že se bojí u malýho autismu , slyším pořád.... I když upřímně si nemyslím, že zrovna neurolog by mohl lehký autismus rozeznat..... .
Zapomněla jsem napsat, že eeg máme za sebou, výsledky v pořádku!!! Neuroložka mi řekla, že tam žádné epileptické záchvěvy nejsou i pozadí je v pořádku, takže tam ani žádná vada řeči není
, prostě EEG je úměrně jeho věku
.. Spadl mi kámen ze srdce
...
Dál nás čeká 13/6 psycholog, jdeme na dětskou psychiatrickou kliniku Ke Karlovu, takže uvidíme..... Sama nevím, jestli autismus se dá vyloučit z EEG ... takže...
Teď to po sobě čtu, je to dost chaotické a dlouhé, tak snad si to někde přečte, budu moc ráda za jakýkoliv příspěvek, poznatek, jak od moderátorů, tak od maminek, které mi napíší, že se tak chová i jejich prcek.... prostě od kohokoliv..
Díky moc, mějte se krásně a držte nám palečky .... ať je vše v pořádku
Upravil(a) Marika (28. 5. 2008 20:42)
Není tady
Mariko, zběžně jsem to prohlédla, ale váš hošík mi přijde úplně normální.
S hrůzou si uvědomuji, co by neuroložka musela říct na vývoj mého staršího syna, kdyby se jí dostal do spárů tak brzy! Asi by ho zavřeli do ústavu pro slabomyslné, nebo co.
Ne, vážně. My když jsme byli se starším synem na 1,5 leté prohlídce, doktorce se vůbec nezdál, mysleli si že neslyší a nerozumí, že je opožděný. A přitom on si s nimi jen nechtěl povídat. Upírky jedny, pořád mu braly krev, a pak se diví, že je děcko nechce ani vidět, natož se s nimi bavit.
V roku a půl uvažovat o autismu? To už je moc. To je skoro jako když mi tuhle jedna maminka vyprávěla, že její dítě má ADHD, a byl to 9 měsíční kojenec! Za chvíli se bude dyslexie a dysgrafie diagnostikovat už v peřince nebo v prenatálním období podle ultrazvuku...
Klid, a vyčkej času. Nekaž si hezké dny s klučíkem. A držím pěsti.
Není tady
Mariko, na jednu stranu je dobře, že se Tvoje Dr stará a posílá vás dál při sebemenším náznaku něčeho "nenormálního".
Podobné příznaky co píšeš má naše Jíta.
O chování a mazlení nikdy nestála až teď když vidí že se mazlíme s Lenkou
EEG nás čeká zítra. U ní je podezření na hyperaktivitu.
U psycholožky jsme byly. Psycholožka napsala, že má znaky hyperaktivity.
Když je EEG v pořádku, tak buď v klidu.
A to že v roce a půl hned nereaguje je normální, zvlášť když si s něčím hraje.
Zkus na chlapa mluvit, když se kouká na fotbal
Není tady
Mariko ja si to podrobne precetla a Naty taky hodne uklizi pozna boty komu patri (taky uchylka neustale si nejake zkousi nejradeji nase) nosi mo porad drobecky a rika kose kose musim ji otevrit kos neb ma zakazane si ho sama otevirat (tedy pokud neraaguji tak si ho samo po urcite dobe otevre) no mluvi hodne zopakuje komplet vse i ang. slovicka kdyz ji neco reknu:) akorat rozdil je ze miluje deti a zvlaste starsi nebo akcni to s nima lita chlapecky pusinkuje no uz od rana rika jmena kamaradu a ze jdeme pa.
Me to co jsi psala pripada vsechno normalni az na to mazleni neb ja mam doma mazla ktery chodi kazdych 10 min. delat rada nebo tuli tuli:) ale to taky kazde dite nedela.
Ja bych neplasila jak psala Damila nas v 7m Dr. taky poslala na neurologii ze se mala nepretaci no ja taky vyplasena za tyden se mala pretocila do mesice sedela a v 10m. chodila za ruce neb to uz davno stala a do roka chodila sama moje Dr. me naprosto zbytecne vystrasila jeste mi to volala na mobil ze nas tam objednala ja tehdy byla uplne vyjukana na prohlidce nic nerekla a za 2 dny mi toto vola.
Urcite bude maly zdravi jen to je proste osobnost:)
Není tady
Damilo,
díky moc za příspěvek Asi máš pravdu, taky se nám to zdálo divný, přeci jen mám spoustu kamarádek, co mají stejně stará dítka a jsou si všechna hodně podobná a to, že se neuroložce zdá, že je hodně technický - které dítě není, že?
Navíc když jsem volala na tu psychologii, tak mi sama ta lékařka řekla, proč tam jdeme, když jsem jí řekla, že nás posílá neuroložka, že u něj vidí rysy autismu, tak se mě zeptala, kolik malýmu je, odpověděla jsem, že je mu 15. měsíců, tak mi sama řekla, " no to snad ne, u takhle malýho prcka??? To musí být prvky jako blázen, když to tak lidově řeknu" ...
Akorát plaší matky. Ale ne druhou stranu budu klidnější, když ho vyšetří, i když si nedovedu představit, jak takový vyšetření probíhá, když dítě je v jiném prostředí, s jinými lidmi. To se pak každé dítko chová jinak. NO uvidíme. Každopádně jsi mě uklidnila
Ono nemusí jít vyloženě o autismus. Je hodně prevazivních poruch a co mě děsí je to, že se to asi i špatně u nás obecně v ČR diagnostikuje :-(
Není tady
Holky, díky za příspěvky, hned jsem klidnější To jsem asi potřebovala slyšet
Jsem totiž asi matka plaška
Upravil(a) Marika (28. 5. 2008 16:04)
Není tady
Tak až na to mazlení a uklízení hraček popis našeho draka Nejraději má klíče, to se vždycky postaví k věšákům a řve "kički", všude je strká, už jsme je nejednou hladali. Rozebírá mobily, SIM kartu jsem našla v pračce. Úklid hraček nehrozí, to si spíše po sobě utře rozlitý čaj, vyhodí plínku do koše nebo odnese špinavé prádlo. Neposedí, pořád něco zkoumá. Ale je to velký mazlík, přijde si pro "pušinku" i pro přitulení. Chodíme plavat, ale čím je starší, tím míň ho zajímá, že má dělat to, co ostatní, takže občas stávkuje.
Já myslím, že Dr. někdy zbytečně plaší a maminy jsou pak vystrašené. Máš fajn klučinu, držíme palečky, ať je vše OK
Není tady
Mariko, to je práce doktorů, aby na zdravých lidech hledali nemoci. Víš co se říká - není zdravý člověk, je jen špatně vyšetřený...
Myslíš, že takhle malýmu dítěti psycholog pomůže???
Doktoři nás (i děti) prostě chtějí nacpat do své škatulky nemocí, nedej se - nedej ho. Nech, ať je dítě samo sebou...
(Samozřejmě, pokud se dítěti něco fyzicky stane, je na místě volat doktora... o tom nic.) Ale když se doktorce nezdá, že dítě nemluví - tak, jak je napsáno v příručce... to není důvod, abyste prodělali všechny vyšetření... Navíc kluci přece mluví míň a pozdějc...
Tolik můj laický názor.
Není tady
tak ja si taky myslim, ze v roce a pul delat soudy o diteti je blbost, 90% veci,kteres napsala, sedi i na nasi Vercu, nejoblibenejsi hracka jsou klice, boty nosi neustale, porad mi je chce obouvat a vzdy donese jen moji botu, chce zameta atd.
Není tady
Mariko,
já si taky myslím, že dítě je úplně v pořádku. Částečně mi připomíná našeho Šimonka, kterému jsou teď 4 roky. On se dříve do kolektivu vůbec nezapojoval, protože se bál cizích lidí. Hrál si jen se známými dospělými, děti mu nioc neříkaly. To se změnilo až školkou. Hračky ho nebavily nikdy kromě výjimek jakoje puzzle apod., zato měl a má obrovskou fantazii, takže si hraje spíš na něco než s něčím. Pořádně se rozmluvil v roce a třičtvrtě, ale to už šlo velmi rychle. V 15 měsícíh uměl třeba všechny barvy, ale neuměl vyslovit jejich názvy, tak jim dával svoje jména. Třeba zelená byla ňáňa. A dneska toho umí tolik, až se všichni díví... A jednu dobu pořád uklízel (bohužel už ho to přešlo) a taky se furt chtěl převlíkat, protože neznášel když mu ponožky barevně neladily s tepláčky, nebo když měl někde špinavý flíček, ale toho už taky přešlo. Akorýt že to je velká přísavka a mazel, ale hlavně na mne. Takže s náma doteď spí v posteli, ale jde mu o to, abych v té posteli spala já.
Takže já bych si s tím nelámala hlavu. Každé dítě je své a myslím, že krásně své. Tak si toho svýho maličkýho užij!
Upravil(a) Suma (28. 5. 2008 18:48)
Není tady
Mariko, to co popisuješ, je normální - alespoň podle mě, Pátín taky miluje mobily, nejraději dělá haloo a klíče, to je taky jeho. Opravdu je asi na takovéhle soudy brzy. Spíš máme problém s Míšou - vada řeči, chodíme dlouhodobě na logopedii, rok máme za sebou a nějaké dva tři před sebou, naštěstí máme zlatou paní doktorku i když už mi sama dala kontakt na dětského psychologa, Míša se prostě zasekne a kouká někam kamsi neznámo kam a nereaguje a někdy je zase zlatý, takže asi tak. S dětma si taky nic moc nevyhraje, alespoň ne se svými vrstevníky.
Není tady
Autismus se diagnotikuje u dětí do 3 let věku a některé jednání na autismus skutečně poukazují .
Nepsala jsi jaký má syn oční kontakt, jestli pozoruje věci , které nejsou v jeho těsné blízkosti, jestli na předměty ukazuje prstíkem, jestli reaguje když na něho voláte jménem, je schopný si prohlížet s tebou dětskou knížku?
Koukni na tento odkaz je i laikovi srozumitelný http://www.autismus.cz/index.php?option … p;Itemid=2
Není tady
Aprill,
oční kontakt nemá, to jsem psala Nekouká do očí nikdy. Neupotáš na něj pozornost, aby se ti podíval do obličeje, natož do očí, to prostě ne. Na své jméno slyší, otočí se, to jo
Prstem taky ukazuje, naštěstí. Se mnou dětskou knížku prohlížet - nikdy, nemá o to zájem, nemá zájem o jakoukoliv naší společnou činnost, když si k němu sednu,že si budeme ukazovat zvířátka v knížce, nevnímá mě, dělá si svoje a nebo jde a vytrhne mi knížku a vezme si ji sebou pryč nebo ji odloží. Knížky má spíš na ničení. Všechny jsou slepované x-krát. Ale zase někdy jde, sedne si a sám je studuje a vydrží u toho třeba i půl hodiny.... ALe sám... Všechno sám. Nás de facto nepotřebuje. ALe poslední dobou ho začalo bavit hrát si s námi na schovávanou nebo na bafání, ale jen na chvilku, ale u nás úspěch...
Jo a má rád detaily, to jsem zapomněla napsat v souvislosti s těmi předměty, všimne se miniaturní blbosti na něčem velikém, mě by zaujala věc jako celek, jeho ne, všimne si prostě prkotiny na tom předmětu. Příklad - flíčky, tečky, na mém barevném tričku plném nápisů ukáže na jediný pidi knoflíček apod...
Zapomněla jsem taky napsat, že má svou milovanou ovečku - bez té nedá ani ránu, to si mudra poznamenala, že je fixovaný na jednu hračku. Ale to mi nepřijde zase až tak divné, prostě s ní usíná, je to malá ovečka do ruky...
Na netu jsem toho zkoukla už hodně, koukala jsem i na chaty maminek s autíky. ALe na českém netu je toho o autismu opravdu málo :-(
Upravil(a) Marika (28. 5. 2008 20:16)
Není tady
Mari, taky bych řekla, že je normální.
Asi ho jen trochu víc pozoruješ a to a to se ti nezdá....bodejť ne, když tě tak vyplašili.
Je teda pravda, že je malej hodně chytrej a vnímavej, to spousta dětí není. Můžu srovnávat, mám tři a každé je jiné.
Ten nejstarší byl ve svém věku hodně podobný tvému malému. Byl oproti jiným dětem hodně dopředu, díval se na ně tak nějak zhora Nepral se s nima, netáhal se o hračky, nekousal ostatní
Dělal něco podobného s klíčema, s botama, hodinkama, magnetkama ( ty dával na ledničku vždycky na své místo a to už od roku ), hned po roce uměl na pohled poznávat značky aut..... to si pamatuju jako dnes, všem jsme ho ukazovali jako cvičenou opici. Prostě projelo auto a on aniž by dal najevo, že ho to nějak zaujalo, vždycky prohodil Fiat, Škoda, Polo..... prostě exot Ještě neměl dva roky a u měl zatloukat hřebíky, pěkně rovně a do rovné řady.... Ve dvou letech jezdila na kole, ve dvou a půl bez koleček. Pozdě chodil, neuměl se sám postavit, nelozil...prostě případ pro neurologa..porod byl taky docela náročný, měl 4,60kg a já jsem byla prvorodička. Snad hodinu jsem ho jen tlačila
Potom jsme si jeho vývoje, tak nějak přestali všímat. Když mu byly 2 roky a 4 měsíce, tak se mu narodil brácha a my byli jedině rádi, že je samostatný, že se zabaví, prostě, že máme od něj klid
Musím ale říct,, že teď, když je mu 12 let, tak se dobře učí, je citově hodně založený a vůbec, tak nějak bez problémů, ale je fakt, že je stále samotář.
Druhý Daniel..to bylo jako nebe a dudy...byl aktivní, nemluvící, do všeho jsme ho museli a dosud i musíme dokopat, nejradši je venku s klukama, naháníme ho o půl desáté domů, učí se spíš na dvojky než jedničky, je nepořádný.... prostě úplný opak toho staršího.
No a Adéla, to je kapitola sama pro sebe...nedonošená, poporodní sepse, oživovaná - masáž srdce + kyslík, potom těžká infekce..nikdo nevěděl, co bude dál. Na neurologii nám o ní taky napovídaly plno blábolů..jak je špatná, jak se bl´bě vyvíjí...prostě hrůza. Na vlastní riziko jsem tam s ní přestala chodit...neuroložka mě leda nervovala a tak jsem návštěvy utla.
I bez cvičení Vojty začala lozit, chodit a zdá se v pořádku.
Jen je hrozně uječená a uvztekaná...někdy mi taky napadá na mysl, jestli nemá v mozku nějaký zkrat..prostě pozůstatek těch poporodních problémů Že za to třeba ani nemůže...zatím to nijak neřeším...prostě počkám,, třeba z toho vyroste
Takže na tvém místě bych to neřešila...Váš malý je jen hodně chytrý a proto vybočuje a nezdá se ti.... bude to asi pěkná palice až vyroste , s tím počítej.
Neurologii ber s rezervou, děsně tam všechno přehánějí...to víš, mají za vás bodíky
Není tady
Mariko mně přijde že máš úplně normální dítě. Na vyštření samozřejmě běžte, ale věřím že se nic nenajde. Jen s tím mluvením jsem ti chtěla napsat, že u mého staršího syna to byl s mluvením taky mazec, dlouho nic a pak najednou začal ale blbě, takže logopedie, už to vypadalo na odklad školy a dneska mluví perfektně, byla to ale dřina a skoro tříletá docházka každý týden na logo. To, s čím si hraje je normální, hračky prcky v tomhle věku baví minutu a pak je zajímají věci běžné domácnosti, sama jsem nechápala jak mi může prostát u pračky hodinu a celou dobu programu sledovat jak se mele prádlo a podobně.... jinak fixovaný je taky na takovýho příšernýho vypelichanýho tygra po mně, toho všude tahá, povídá si s ním a dodnes (skoro 7 let) je to jeho nejmilovanější hračka. Jinak jednu dobu mi byl pořád za zadkem, tak do roka, pak si začal hrát hodně sám a je to tak dodnes, sám je nejradši, přitom kamarádů má spoustu, ale ostatní hrajou na schovku a on si hraje diabolo..... jo a taky je hodně citlivej, prostě introvert..... takže držím palce ať je malej v pořádku a jedná se třeba jen o trošku pomalejší vývoj řeči, což by všechno dohnal
Upravil(a) Čekanka (28. 5. 2008 21:13)
Není tady
Mariko, asi se budeš smát, ale jako bych četla svůj popis z dětství, jen tenkrát neplašili a neposílali hned na vyštření Bude to velmi chytrý kluk, pozoruje, učí se, vnímá mnohem víc věcí než ostatní děti, važ si toho. Jednoho dne tě začne strašně překvapovat. Jako dítě jsem si nikdy s nikým nehrála (kromě sestřenic), ve školce jsem se bavila jen s učitelkami, ale dokázala jsem se v 5 letech naučit 3 stránkovou básničku na zpaměť. O různých vyhraných talentových testech nemluvě, a to jsem vypadala na downa
Není tady
Chytřejší budete po dalším vyšetření i když to určitě nebude poslední, nicméně mezi 4. a 5. rokem života dítěte by měla být určena jasná diagnóza.
Budu ti držet palečky, ať všechno dobře dopadne a kluk se jen opožděně vyvíjí a časem se s dětmi srovná.
Není tady
Mariko, vidíš to, nás se zase Dr ptala, jestli máme jednu oblíbenou hračku a pokud ne, že by bylo vhodné jí mít
Hlavně že máte to EEG v pořádku.
Není tady
Mariko - Marky si taky nehraje vůbec s hračkami. Taky jsou její oblíbené mobily, klíče, koště atd.
Ale trošku mě zarazilo,že píšeš ,že nemáme kontakt z očí do očí. To jsem měla u všech 3 dětí od malinka. Ale podle toho člověk nemůže soudit, každé dítko je jiné.
Není tady
Holky,
díky moc všem za reakce, jste zlatíčka, dost jste mě uklidnily
Jsem zvědavá, jak to dopadne a co nám řekne ta psycholožka - tedy psychiatrička, jak jsem se dočetla na netu.
Ani si nedovedu představit, jak takové vyšetření probíhá, nemáte někdo zkušenost???
Upravil(a) Marika (29. 5. 2008 11:05)
Není tady
Mariko, take jsem si precetla, co popisujes, a jak pise April - uvidite z vysetreni, ale na podrobnejsi diagnozu je podle me jeste brzy... Co treba delaji autisti je, ze nevnimaji lidi jako zive bytosti, ale spis jako "nastroje" - napr. kdyz si chce podat hracku, na kterou nedosahne, nerekne: mami, muzes mi to podat?, ale vezme tvoji ruku a tou si to jakoby "poda". Ale to se tyka spis tezsich forem autismu. Podle toho, co popisujes, bude proste jenom vic samorost ... Drzim moc palce, at to dobre dopadne. O autismu vyslo par knizek, nevim, jestli chodis do knihovny, na strankach www.mlp.cz si zadej do vyhledavace heslo autismus a je tam toho spousta - ale to asi, az kdyby to nedej boze bylo aktualni...
Není tady
VenduloK, díky
On když něco chce, tak na to ukáže a ukazuje a hejká tak dlouho, dokud nezjistíme, co po nás chce. To je jeho klasika. Dělá takový ten zvuk jako "ehmm" a ukazuje na věc, kolikrát než mi dojde, co tím myslí, tak se pěkně vztekne. Naši ruku zatím nepoužívá.
ALe zase jak říkám, poslední dobou, pokud se na něj neustále mluví a má náladu, tak se celkem rozkecal, má zájem opakovat, i když mu to jde špatně, ale hodně používát citoslovce a správně si je i sám zařadí a řekne :-)
Jo a to mě taky napadlo, ta knihovna, mám zrovna i městskou za barákem, teď se stejně se nudím, protože malý je u babičky - maminka si zlomila klíční kost , tak se tam půjdu juknout
Upravil(a) Marika (29. 5. 2008 11:31)
Není tady
Mari odpust, ze ti sem takhle lezu se svym, ale lehce se zapojim
jaktoze vam deti takhle krasne mluvi??? Ja mam ted obavy, ze jsme nejaky mimo. Myruska nerekne srozumitelne naprosto NIC a to je ji skoro 18 mesicu. Vetsinou vyrkne jenom posledni slabiku a desne mi trva nez pochopim co znamenaji ty jeji skreky. Jeji "asi" (haci), opy (houpy) tomu tady rozumim jenom ja, slova si sama nezapamatovava, musim ji vsechno zopakovat a pak teprve papouskuje, ale hodne nesrozumitelne - a vy tady nektere pisete ze v 15 mesicich deti rozpoznavaji barvy??
Není tady
Kukus to bude tim ze je z dvojjazycne rodiny to pry deti pak mluvi pozdeji neb jsou asi zmatene to neni z moji hlavy ale nekde uz tady takove tema bylo.
My ted uz ucime naty prijmeni neb sve jmeno umi v nekolika tvarech rika si naty, natalky, natynka
Není tady
Maričko-- uvidíš, že to bude v pořádku!!!! moc na Vás myslíme
, ale Natálka taky pozná čí jsou které boty, má svého oblíbeného medvídka a když ho zapomeneme když jde spát je zle, miniaturní blbosti ji zajímají nejvíc.ukazuju jí třeba kytku /pivoňku/ a jí nejvíc zaujalo malinkaté pírko..pidi tečky na oblečení, kterých si nevšimnu jí zajímají taky....a tak bych mohla pokračovat, myslím si že Tobísek je v pořádku, ale pro jistotu bych veškerá vyšetření podstoupila a ubezpečila se v tom, že mám doma OSOBNOST!!!!!!!!!!!!!!
mějte se a držím palečky ať je brzo po všech vyšetřeních
Upravil(a) jitka2 (1. 6. 2008 10:19)
Není tady