6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
.....
Upravil(a) Marika (25. 11. 2009 21:16)
Není tady
Mari, ahoj, kromě autistů ve spec.kole v Břeclavi, kde jsme byli na praxi, jsem se s nimi nikde nesetkala.Nevím,jak se to dá u takhle maličkých dětí rozpoznat. těm ve kole bylo u minimálně 7-8. Kadopádně drím palec, a jste v pořádku!!
Není tady
Ahoj, tak tohle skoro přesně sedí na mýho bráchu, kdy byl malej. Nebyl teda a takovej koumes jako ten tvůj, ale uklízečka straná. Dlouho nemluvil, take s ním byla těká domluva, take přesně jak říká, e ti něco přinese a kdy to neuklidí, tak ti to podá znova, tak to ten ná nás "seřval", dostal pomalu hysterák, mohl se pominout, a kdy věc přila kam patří, zklidnil se. Přelo ho to.
Dnes je mu skoro 11 a myslím, e je úplně normální, chytrej hlavně na básničky, co si přečtě to si pamatuje (celá já ). Jen straně píe.
Porod taky prý nebyl dobrý-moná byl "přiduený", protoe mamce jetě nedovolili tlačit a on u chtěl ven Byli jsme s ním i u léčitele a ten říkal teda dost hrozný věci, co by se mohly od toho porodu odvíjet, ale kluk je dobrej-ukukuk. Teda zjistili mu astma, ale to je tak vechno. Já myslím, e z toho ten tvůj vyroste, jako ten ná. Dneska prohání holky jak kdyby mu bylo estnáct
Jen perlička: kdy byl mimi, nesnáel cizí enský, vdycky strnej řev. U několika prohlídek od doktorky má napsáno, e je silně negativistický, odmítá spolupracovat a tak.
Tak drím palce.
Jee jsem se taky pěkně rozkecala
Není tady
Ahoj Mariko,
podle příznaků, co popisuje , by se mohlo jednat o nějakou poruchu autistického spektra, ale taky nemuselo. Je jasné, e má strach, a tak moná malého pozoruje víc a přikládá věcem větí váhu. My máme v rodině dvě děti ( shodou okolností jedna se jmenuje Marika :-) ) s tímto problémem - a proto Ti i píu. U obou to zpočátku vypadalo dost patně, ale dlouhodobou péčí, cvičením se oba dva vypracovali tak, e teď chodí do normální koly a oba ji zvládají v pohodě. Tak i kdyby se u Vás potvrdilo to, čeho se bojí, neházej flintu do ita a bojuj, dá se s tím dělat ledacos. Drím palce. :-)
Mariko, ví něco nového? Nestresuj se příli nad teoriemi "odborníků". Moje dcera jako malá "dostala" diagnózu: dětská mozková obrna hypotonická, levostranná hemiparéza....jen proto, e byla ochablejí a občas zakopávala. Dalí neurolog hodil od stolu: LMD (měla problémy s jemnou motorikou, neuměla si zapnout ve třech letech knoflíky a a zavázat tkaničku), po pičkách chodívala běně...mě málem křísili nad perspektivou milované dcerunky...pediatrička se vyjádřila, e je mentálně i tělesně retartdovaná (snad dodala i těce)....Dceři je 21, studuje dvě vysoké koly, chodí normálně, nejene si zapně knoflíky a zaváe tkaničku , ba i má výtvarný talent a maluje portréty, k čemu jsem se já, i kdy jsem malovala ráda, nikdy nedopracovala. Mimochodem, vývoj v kreslení té byl opoděn (dle příruček), čmárala dlouho jen čáry, a kdy namalovala prvního hlavonoce a já nadeně ji chválila, rozhořčeně oponovala, e "panáček je oklivý, protoe nemá tělíčko a ručičky i noičky má na hlavičce"....
Synek je jetě malý na nějaké závěry, a jak to vidím podle popisu: zdá se mi akorát trochu introvertní,a naopak bystrý a přemýlivý...Kdy si vzpomenu, jak jsem se nervovala, kdy jsem si myslela, e bude dcera dyslektička a já nevím, co jetě, podle setudovaných příruček...(vyhrála na gymplu 1. místo olympiády z četiny ....
take ....radím.... veho s mírou, i obav
Není tady
Ahojky mariko, mám asi podobný problém se svým synem. Letos v květnu mu budou 4 roky a stále mi nemluví, jen ty základní slova, věty nespojí, ale citoslovce zvířat a aj umí. Byli jsme na foniatrii a sluch má v pořádku, chodíme k dětské psycholoce a ta mi do zprávy napsala, e malej jevý známky autismu, jsem z toho celá vyděená a nevím co a jak dál. Ted nás čeká vyetření na děts.neurologii CT hlavy a AKG mozku a snad se ukae proč malej nemluví, jetě se ve zprávě píe o expresivní dysfázii co je asi opoděný výoj řeči.
Prosím o jakoukoliv zprávičku od někoho, kdo se s tím setkal nebo také bohuel si to proil.
Moc děkuji a těím se na Vae odpovědi. R.
Není tady
Zdravím vechny, co mají trápení s dětmi ( s autistickými ). Já mám tento problém u 12 let. Dlouho nám trvalo, ne nám někdo s jistotou řekl, co vlastně naemu synovi je. Asi tak ve čtyřech letech , kdy u jsme absolvovali mnoho vyetření, tak se zjistilo (na genetice) , e ádnou genetickou vadu nenali, tak pana primáře napadlo, zeptat se na porod. Vyádal si z porodnice porodopis a po prozkoumání zjistil, e se ve stalo u porodu,a e vypadá jako autista. V autistickém centru po psychologickém vyetření to potvrdili. Syn chodil do speciální kolky a teď navtěvuje sp. kolu. Kde pracují i s autisty. Není to lehké. A ít s pocitem, e syn by byl zdravý,kdyby u porodu nepochybili. Bylo by to na román, tak to tady nechci sálodlouze psát. Ná ivot se obrátil naruby...... a u to asi nikdy nebude jako dřív. Syn nemluví, neumí si hrát s dětmi (vystačí si sám), Ale máme ho rádi a snaíme se nějak s tím vypořádat .drím vem co s autismem bojují hodně sil a hodně těstí.
Není tady
Dobrý večer jsem tady nová a jsem moc ráda e jsem tady nala diskuzi na toto téma my máme syna 9 let a diagnozu dětský autismus .Na první příznaky e by mohlo jít o autismus nás přivedly u zápisu do první třídy nakonec se to opravdu potvrdilo.Syn sice mluví ale plno lidí mu nerozumí .Dělá mu problém hodně lidí,křik,víc dětí.Má oblíbené činosti a tak dále .Ale přesto je to nae zlatíčko a kadej pokrok je pro nás naplnující a povzbuzuje nás se nevzdávat a pokračovat.
Není tady
Máte někdo zkuennosti se staríma dětma s autismem nebo s Aspergrovým syndromem, jak v pubertě a později? Mám podezření...u syna...
Není tady
Svoje podezření bys měla konzultovat s odborníky. koda kadého dne, kdy neví, co dělat (nebo co bude dál).
Třeba si něco najde v rubrice Poradna http://www.aspergeruvsyndrom.cz/o-as
Není tady
Dotazník pro rodiče dítěte s postiením
Milí rodiče,
jsem studentkou VO oboru Předkolní a mimokolní pedagogiky a dovoluji si Vás tím poádat o vyplnění dotazníku. Výsledky budou zpracovány v mé závěrečné absolventské práci. V ádném případě nebudou dále nikomu a nikde poskytovány.
Dotazník je zcela anonymní.
Cílem tohoto průzkumu je zjistit problematiku rodin s postieným dítětem.
Děkuji za Vá čas a ochotu ke spolupráci
https://www.survio.com/survey/d/V4X9A3D9W3N2I3T9L
Není tady