|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Ahoj:))) Chtěla bych vás poprosit o radu. Chtěla bych od září cvičit aerobik v jedné tělocvičně na živnosťák, ale vůbec si nevím rady, co mám všechno zařídit. Licenci na to mám. Zajdu na úřad, vyřídím si ten živnosťák - ale jak dlouho to třeba trvá, kolik je poplatek? Taky nevím, jak pak mám přiznávat výdělek, když nikomu nebudu dávat žádný účetní doklad, že mi zaplatil. Je ještě třeba něco zařizovat, třeba OSA a tak? Kdybyste mi někdo poradil, budu moc ráda.
Není tady
If-If napsal(a):
Ahoj:))) Chtěla bych vás poprosit o radu. Chtěla bych od září cvičit aerobik v jedné tělocvičně na živnosťák, ale vůbec si nevím rady, co mám všechno zařídit. Licenci na to mám. Zajdu na úřad, vyřídím si ten živnosťák - ale jak dlouho to třeba trvá, kolik je poplatek? Taky nevím, jak pak mám přiznávat výdělek, když nikomu nebudu dávat žádný účetní doklad, že mi zaplatil. Je ještě třeba něco zařizovat, třeba OSA a tak? Kdybyste mi někdo poradil, budu moc ráda.
Budeš muset dávat příjmový pokladní doklad ne?
Jinak bys měla příjmy načerno, to by se finančáku nelíbilo.
Zařídit - zajít na příslušný úřad, zaplatit poplatek, počkat (pár týdnů) než živnosťák vyřídej.
Víc asi netřeba.
Vést si účetnictví a na konci roku podat daňové přiznání.
Ověř si, jak je to se zdravotním a sociálním pojištěním, myslím že se platí i za živnosťák, ale poměrně, tak by to snad tak velká částka být neměla.
Když si zavoláš na úřad, řeknou Ti víc.
Jo, poplatek za živnosťák je 1000 korun.
Upravil(a) Martinka1 (27. 5. 2008 12:52)
Není tady
Díky, Martinko. S těma dokladama to právě asi bude jinak, jedna cvičitelka, o které vím, že taky takhle cvičí, je známá a cvičí v poměrně dost veliké hale, tak žádné doklady nedává a normálně si to vybírá do krabičky. U nás ve fitku taky majitel, u kterého cvičím, nedávám holkám žádné doklady, že něco platily. Tak fakt nevím ...
Není tady
If-If napsal(a):
Díky, Martinko. S těma dokladama to právě asi bude jinak, jedna cvičitelka, o které vím, že taky takhle cvičí, je známá a cvičí v poměrně dost veliké hale, tak žádné doklady nedává a normálně si to vybírá do krabičky. U nás ve fitku taky majitel, u kterého cvičím, nedávám holkám žádné doklady, že něco platily. Tak fakt nevím ...
Ale kde máš záruku, že to přiznávají do účetnictví?
To, že spousta lidí má příjmy "načerno" neznamená, že by neměly být zaznamenané...
Každopádně, poraď se s nějakou účetní - nebo se zeptej svých známých, jestli ty příjmy přiznávají do účetnictví. A na základě jakého účetního dokladu. Pokud si vzpomínám, nelze účtovat bez dokladu.
Já bych si to na triko nezvala, pokud bych to neměla potvrzené - třeba zavolej na finančák, tam Ti to určitě správně řeknou.
Taky je fakt, že nějaké příjmy, ale je to tuším asi cca 6000 za rok, se přiznávat nemusejí... Tak jestli se do toho vejdeš - dělá to asi 500 měsíčně...
Upravil(a) Martinka1 (27. 5. 2008 13:51)
Není tady
Nejraději bych se zeptala té cvičitelky, jenomže přece jenom je to konkurence a nějaká kamarádka s ní taky nejsem, takže by z toho asi moc radost neměla. No, pokusím se to nějak ještě zjistit, na finančák stejně musím, takže se zeptám. Do 500 Kč bych se určitě nevešla, možná tak do 5000, ale za měsíc
))
Není tady
Ahoj...ja si myslim, ze pokud ty lidi nechteji, tak jim ten doklad dat nemusis, ale 100% si ty musis vest ucetnictvi a presne si zaznamenat z ceho mas jaky prijem, za co atd. a stejne tak tam asi budes mit vydaje - pronajem telocvicny atd.
Co se tyce OSA, tak to ti prene nereknu ale obavam se, ze spravne bys neco platit mela...
zivnostak vyrizuji do tydne a stoji to 1000Kc.
pokud mas zivnostak tak danove priznani myslim podat musis, ale je mozne ze nebudes platit zadnou dan...
Není tady