29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Kačka13
- 31let / doma jedna holčička (11) / kluci se narodili 19.8. císařským řezem, oba s váhou 2350g
___________________________________________________________________________________________________
Martina78
-28 let / Brno / doma má 3 letou Kristinku / druhé miminko / Lucinka se narodila 5.9
___________________________________________________________________________________________________
Oblůdka
- Ostrava / první miminko / Adámek se narodil 11.9. s váhou 2790g
Dexpre
- 27let / Teplice / první miminko / Lukášek se narodil 13.9. v 0:50 / měřil 49 cm a vážil 2660g
Step
- 33let / Uherské Hradiště / druhé miminko (doma Filípek - 8 let) / Tomášek se narodil 14.9. císařským řezem,9hod. Míry 3730g/52cm
Gabrielle
- 29let / Kladno / první miminko / Berenika se narodila 18.9. s váhou 3241g a délkou 50cm
Monika76
- 30let / druhé miminko / Esterka se narodila 24.9. v 16.15 hod., měřila 54 cm a vážila 4160g
Slniečko
- 30let / Praha / první miminko / Matyasek se narodil 2.10. s délkou 48cm a váhou 2970g
Peťulína
- 26let / druhé miminko (doma Patrik - 1.5 roku) / Vojtíšek se narodil 6.10. v 14:55 a jeho míry byly 51 cm a 3740 g
Snažilenka
- 31let / České Budějovice / druhé miminko (doma Natálka - 7) / Daneček se narodil 8.10. v 18.02 hod. s váhou 3990g a délkou 51cm
Bensi
- 30let / Praha 8 / první miminko / Honzík se narodil 10.10. s délkou 51cm a váhou 3800g
Janička25
- první miminko / Helenka se narodila 11.10. v 8.28hod. s délkou 50cm a váhou 3780g
Johanka
-Španělsko / druhé miminko / Eliška se narodila 17.10. ve 21:21, vážila 3300 a měřila 54 cm
Susan
-44let / třetí miminko/ Tomášek se narodil 23.10., vážil 4150g a měřil 54cm
Famozka
- 33let / Česká Skalice / první miminko/Kačenka se narodila 23.10. s váhou 3390g a mírou 50cm
Payah
- 23let / Teplice / první miminko / Anetka se narodila 24.10. s váhou 2700g a mírou 48cm
Lucie21
-Leontýnka se narodila 30.10. s váhou 2780g a délkou 47cm
Sarana
- 34let / 31.10.2007 o půl osmé se narodila Danielka, 2800 g a 48 cm
Čekanka
- 32let / druhé miminko /Adámek se narodil 31.10. v 15:40, vážil 3,9 kg, měřil 53cm
Tes1
- 30let / Praha / druhé miminko (doma Nikolka - 8let) / 1.11 v 19:50 se narodil Matěj. Vážil 3,40 kg a měřil 50 cm
Keny
-26 let / druhé miminko / Andělka se narodila 6.11. v 16:50. Měřila 49cm a vážila 3600g
Blábolka
- první miminko / Verunka se narodila 7.11. v 14:05. Měřila 52cm a vážila 3700g
Smíšek
- Valašsko / první miminko Martinka se narodila 10.11. v 5.23 hodin, vážila 3200g
Žirafa
- 35let / Ostrava / první miminko / Michaelka se narodila 10.11. v 11.31 hod. s váhou 4200g a mírou 51cm
Delfi
- první miminko/Jiříček váží 3,7kg a měří 52cm., narodil se 11.11.2007 v 5 odpoledne
Petruška-mamuška
Viktorek se narodil 13.11.2007
__________________________________________________________________________________________________
Eligar
- Praha / první miminko / Adélka se narodila 22.11. ve 21.50 hod. s váhou 3500g a délkou 51 cm
TĚŠÍME SE NA VÁS - MAMINKY PODZIMŇÁTEK 2007 AŽ SE K NÁM PŘIPOJÍTE!
(Kdykoliv budete chtít něco na nástěnce změnit, pište buďto přímo "Podzimu2007" nebo Payah, Eligar, Delfi, Tes, Gabrielle nebo Monice76. Fotky posilejte na podzimnatka2007@seznam.cz.)
Upravil(a) Podzim2007 (7. 6. 2008 17:34)
Není tady
Cekanko, rano ted jime jogurt z ruznym ovocem,takze neji stale to stejne a kasi mu zatim stejnou davam a pridavam do ni opet ruzne ovoce,takze take neni kazdy den stejna. Nejak se mi vecer kase moc menit nechteji, ty ochucene mi prijdou prilis umele,to mu radsi dam tu zakladni, na kterou je zvykly a do toho treba dve tri lzicky domacich jablicek nebo kousek bananu. Nevim,jestli je to tak spravne,ale Matyskovi to zatim moc nevadi, je to ryze s kukurici, az dojde,tak uvazuji,ze mu zkusim dat celozrnnou a vicezrnnou.
Není tady
Gabi,zrovna jsem se na ne divala a rikala si,ze poslu nejakou aktualni a uz jsem hrozne moc zvedava na to,jak povyrostla dalsi nase podzimnatka.
Není tady
Tu vícezrnnou už jsme zkoušeli od Hami a je super , nejela mu piškotová od nutrilonu a první kaše od hami. Ale asi tím, že nešly dobře rozmíchat a byly tam ty hnusný hrudky nebo nevim...
fotku posílááám
Není tady
Tak dnes byla opravdu ukazkova noc, budil se od tri do pul seste a od pul seste rval do sedmi, to jsem ho nakojila a vypadalo to,ze usne a misto toho rval dal, no jestli se nam ze dne na den takto zhorsi spani,tak si to asi pujdu hodit. Ostatni dny krasne spinkal do sedmi. Bud je opet nezvlada to teplo a od rana nam do oken sviti slunicko,takze ani tmu nejsme schopni vyrobit i kdyz mame na stresnich oknech zatazene zaluzie,asi se mame pres cele leto na co tesit. Uz abych zacala chodit do prace,alespon tam si na chvilenku odpocinu.
Není tady
Sluní, tak vítej v klubu Dělám si legraci, co zuby?
Honzík se mi taky vzbudil v půl dvanácté, vzala jsem ho k sobě, pořád se šil. Tak šup zpátky do postýlky, půl hodinu pobrekával a nadával, tak jsem si ho zase vzala k sobě a v tu ránu chrněl. Ještě mu to párkrát zopakuju a snad ho ty nápady na noční řádění přejdou. Jo a udělala jsem další pokus o zrušení ranního kojení. V půl čtvrté jsem mu dala jen z jednoho, no za hoďku se už zase dožadoval jídla, a zase jsme vstávali v šest. Tuším, že si brzy na to ranní vstávání zvyknu.
Není tady
Bensi, jeste pred dvema dny jsem o nem od pul devate do sedmi opravdu nevedela,az jsem se v noci vzbudila a sla se podivat,jestli dycha a ted toto, nejak na to nejsem zvykla,mozna proto si tolik ztezuji. Ach jo, je to jeho pochodovani v postylce, bohuzel o tom v te knizce nic nepisi,takze nevim,co s nim, uz nam nepomaha ani mantinel, jak vyvraci tu hlavu,tak ji ma kolikrat pod mantinelem a rve ji do tycek,na to se vzbudi,protoze ho to samozrejme tlaci, to je mizera maly. Tak ja nebo muz se zvedneme, narovname ho a za hodinu az dve je to tu znovu, no co mam povidat.
Není tady
No připomíná mi to problém, co měli naši známí. Jejich kluk se taky pořád budil, několik týdnů se pořádně nevyspali. Pak přišli na to, že mu vadí, že cestuje po postýlce a vždy narazí na mantinel. Prostě nedostatek volného prostoru. Tak dali na zem dvě velké matrace, ohradili a prcek mohl cestovat, jak chtěl. Fungovalo to..
No zkusila jsi větší vycpávky než jen mantinel?
Není tady
Bensi,zatim ne,ale uz se na to chystam,ale obavam se,ze kdyz bude mit jeste mene prostoru,tak to bude jen horsi, i kdyz v kocarku mu nevadi a spi nadherne a je tam uplne natesnany.
Není tady
Áhoj!!!
Hlásím 2 zuby!!! Koušeme ostošest, nejradši maminku do prsíčka !!!
Dneska jsem v mojí oblíbené lékárě sehnala kaše Hipp za poloviční cenu!!! Kolem 43,-, což je bomba. Malému chutnala ta první kojenecká, teď jsem koupila různé. První kaše od Hami nic moc - je dost řídká při tom doporučeným dávkování.
Byla všude. Rýžová od Nutrilonu se mi zdála proti Hippu dost sladká. Koupila jsem ještě Hami na dobrou noc - budí se mi pořád ve tři na kojení, tak ho snad zaplácnu.
A od pěti už mi v posteli řádí - štípe, škrábe, tahá mě za vlasy, no pohoda!!!
Upravil(a) Peťulína (27. 5. 2008 13:49)
Není tady
Peťulíno, gratulujeme k zoubkům...
Většina už zoubky máte, jen my máme pořád prázdnou pusinu...
Holky, chceme za měsíc jet na týden na dovolenou. Nikam daleko, je to jen asi 1,5 hodina cesty, ubytování budeme v rodinném domku s vlastní kuchyní, koupelnou, záchodem. Už jsme tam byli s manžou kdysi sami a je to tam fajn. Doufám, že to tam Michaelka taky v pohodě zvládne.
Co myslíte, že bych měla mít preventivně sebou z léků atd... ?
Díky za každou radu...
Není tady
Pokud budete některá aktualizovat fotečky na nástěnce, tak už jsem naši poslala...
Není tady
Dnes mi Matysek zfutroval cely obed a do dvou minut ho take cely vyblindil, po hodine jsem mu dala neco jineho a to snedl celou davku, muze to byt tim horkem? Jogurt rano zvladl, ten druhy obed take, svacu take,tak ja uz si nevim rady. Jen jsem si vsimla,ze nam prosvita horni prava jednicka,tak ze by opet blindil kvuli tomu? No, doma mame 26 stupnu a v loznici 27 stupnu, to zase bude noc.
Není tady
Cekanko, ja tu kasi hodne beru jako mlicko a to mamci take nemeni,tak mozna proto zatim setrvavam u toho, co Matysek doslova miluje a pridavam mu tam jen presnidavky, ty ovocne kase mi prijdou silene umele. Nektere deti nechteji kase vubec,tak jsem stastna i za to,ze mi ji tuto neochucenou.
Není tady
Žirafko my taky zuby nemáme a ani to zatím nevypadá že nějaký budou....
Holky už skoro nemám mlíko, Adamíš navíc začíná prsíčko odmítat, celkem ho chápu, asi je to kolečko, není moc mlíka tak prso nechce, dala jsem si témátko tak kdyžtak poraďte kdyby vás něco napadlo...
Není tady
Sluní, některé děti prostě blindí, jiné ne, to mi řekla tchýně. No u nás byl na oběd květák, malý se asi po deseti lžičkách (když zvládl nejhorší hlad) šprajcl a nic jsem do něj dostala, fakt mu nechutná. Tak budu přidávat jen kousek do směsí, aby mi to pak jedl.
Zato ukázkově zbodl kaši na sváču, ale skoro dnes nepil a to je horko. No zas o to víc se dožadoval prsíčka, potvůrka... Taky přemýšlím jak rozšířit jeho jídelníček, o víkendu bude vajíčko, asi zkusím nějakou novou kaši. Holky, všechny používáte ty připravené, nebo snad někdo vaří?
Jo a máme novinku, honzík si poprvé sám přitáhl do sedu v kočáře, a to několikrát, málem mi z něj vypadl. Ale měl z toho hrozně dobrou náladu... jen maminka moc nadšená nebyla..
Není tady
Bensi já dneska před kámoškama vychválila adamíška jak neblindí načež mi vyšavlil obloukem sváču, byla jsem za lživou chlubnu no stane se
no tak mně dneska mimořádně pil, dvě malé lahvičky, takže celkem 300ml, zítra už chci začít dávat UV ke sváčám, tak to snad bude v poho....
květák nám taky nejede to takhle cuketa nebo špenát, to by mohlo být denně
kaše dávám instantní a mám asi čtyři pět co mu jedou nejvíc tak to obměňuju, nejvíc jede jablečno fenyklová od hippu a rýžovka nutrilon, taky ta vícezrnná od hami......
Není tady
Ahoj smíšku, vy ještě žijete??? vítejte v klubu bezzubých
bensi s tím přitahováním to je mazec, mladej by jenom dřepěl a čumákoval, ale už si sám sedá, takže už ho normálně dám do sedu na chvilku a pak zase zpátky, většinou ho to sezení urve a pak pěkně spí...
jinak adamíše už je celej byt, leze jako šílenej a nestíhám, začínám řešit ohrádku....
Není tady
Čekan, dnes jsem četla na kojeni.net, že v tomto věku se kvůli laktaci musí kojit alespoň 4x denně. A ty chceš přestat, že? Pak je to v poho a ten postup zní ok. Já o tom taky uvažuju, opravdu mne neskutečně bolí klouby, nemůžu už skoro chodit a mudr má celý týden dovolenou. Moji oba rodiče se na klouby léčí a dnes na netu jsem četla, že těhu+kojo může být spouštěčem, fuj.
Jen ty dávky se mi zdají docela velké, 150 po svačině je dost. My máme v půl čtvrté kojo (asi 120), pak snídaně (150), odpolední svačina (140 kaše nebo 150 UV), na noc dávám 150-180 podle hladu. Svačinu a UV bych dohromady nedávala, Honzin mi vždy blindil. Jo cucne si ještě na žížu po dopoledním a odpoledním spánku, ale to moc nebude.
Není tady
Bensi určitě už chci kojo ukončit, takže myslíš že dopoledne jenom mlíko a odpoledne třeba jen trocha mlíka po sváče? Aby neměl mlíka málo.... napiš mi do témátka kdyžtak jak bys to udělala....
a s těma kloubama to máš jako já s anemií, dr mi řekla, že po půl roce je kojení spíš riziko pro matku než přínos pro dítě, ale to víš, každej dr ti řekne něco jiného..... mně se ale anemie čím dál víc zhoršuje, beru dvojnásobek léků než před dvěma měsíci a hlava mě stejně bolí jako prase, bojím se hlavně aby adamíš neměl málo železa, prostě s kojením končím a hotovo, jen se bojím abych si nezadělala na zánět, aby to bylo prostě pozvolné.....
Není tady