29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
PPavlaa napsal(a):
Slunicko05 napsal(a):
:-)) a o tom to je,to moje se nedomluví!!!
a zavolání a domluva??už jsem tady psala,že mi říkal,že když se nedomluvíme po 3x už ji nechce vidět..
necháme toho,každý má na to svůj názorJá vím, že nedomluví, od toho jste tady samo vy. Jen mám pocit, že mu ji vnucuješ, nic víc. nechala bych to víc na něm, určitě se mu stýskat bude a bude ji chtít vidět.
Mně se zdá, že pokud někdo tvrdí, že "pokud ji nebudu vídat denně, tak ji vídat nechci", případně "pokud se třikrtát nedomluvíme, tak ji nechci vidět", tak se s ním domlouvá docela blbě. A to se ten druhej může snažit sebevíc..
Není tady
Kubula napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
Slunicko05 napsal(a):
a zavolání a domluva??už jsem tady psala,že mi říkal,že když se nedomluvíme po 3x už ji nechce vidět..
necháme toho,každý má na to svůj názorJá vím, že nedomluví, od toho jste tady samo vy. Jen mám pocit, že mu ji vnucuješ, nic víc. nechala bych to víc na něm, určitě se mu stýskat bude a bude ji chtít vidět.
Mně se zdá, že pokud někdo tvrdí, že "pokud ji nebudu vídat denně, tak ji vídat nechci", případně "pokud se třikrtát nedomluvíme, tak ji nechci vidět", tak se s ním domlouvá docela blbě. A to se ten druhej může snažit sebevíc..
A já bych v tom viděla manipulaci a citový vydírání a vzbuzování pocitů viny ve smyslu ... nedomluvili jsme se 3x je to tvá vina, že malá přijde o tátu, jsi povinná mi ji dávat kdykoliv si zamanu a abys mi byla s malou k dispozici ...seď doma, čekej, a já se možná ozvu ...tohle z toho cítím ... Víš Sluníčko ..i proto bych chtěla mít oficiální lejstro a na něm upravený styk otce s dítětem .. takhle se totiž do pohody nedostaneš ... to by nebyl klidnej život ...
Není tady
Amriana napsal(a):
A já bych v tom viděla manipulaci a citový vydírání a vzbuzování pocitů viny ve smyslu ... nedomluvili jsme se 3x je to tvá vina, že malá přijde o tátu, jsi povinná mi ji dávat kdykoliv si zamanu a abys mi byla s malou k dispozici ...seď doma, čekej, a já se možná ozvu ...
Upravil(a) Kubula (27. 5. 2008 21:41)
Není tady
Kubula napsal(a):
Kuty, mám dotaz: k čemu myslíš, že takováhle rada dneska Sluníčku je? Myslím to vážně - jakej užitek doufáš, že z toho, co píšeš, pojde?
Co z toho pojde - no přeci ji život nekončí ale je na samém začátku,tak by bylo docela pro ni "výhodné" vzít si alespoň trochu k srdíčku tyhle dobře míněné rady a upozornění na "kouřové"signály v chování u jejich příp.dalších partnerů.
Je nad slunce jasné,že jako lidi chybujem neustále a neustále se tím tak učíme a vše jsem to tak Sluníčku naservírovala takto surově možná,ale upřímně a snad jí to pomůže mnohem víc než nejapné příspěvky Selimy,které nic neřeší,max.její komplexy.
Není tady
Sluníčko - můj exmanžel od nás odešel,když bylo malému 5 měsíců (dnes 26m)....takže mám zkušenosti s "půjčování" malého dítěte otci. Rozhodně schvaluji snahu, aby zůstal otcem... Taky jsem zpočátku měla pocit, že mu malého nutím...až jsem přišla s následující větou...... Fajn, když už nejsi můj můž, tak buď prosím otec našeho dítěte, nemám záložního tatínka v šuplíku, tak na tu roli potřebuji Tebe, zkus si rozmyslet jakou roli chceš hrát v životě svého syna..... Kupodivu to zabralo....a zpočátku ho jezdil jednou týdně koupat (a já bych ho nejraději prohodila oknem....ale zatla jsem zuby)....pak jednou týdně na procházku....styk 2x týdně probíhá do dnes....mívá ho každou neděli a jedno dopoledne v týdnu....počítám do budoucna s obvíkend...ale malej není zvyklej s ním usínat, takže noc jsem zatím neriskovala, a nadále bych byla ráda i za krátký kontakt během týdne....protože jednou za 14xdní je zoufale málo, na to, aby měl kluk tátu...
A funguje to
Držím palce ať se dohodnete!!
Není tady
Tohle mi přijde jako docela podpásovka.. pokud jsem si všimla, není Sluníčko vyloženě typ, kterej si nechá nasekat patnáct dětí a pak se nestará, naopak mi přijde, že to, co si spískala, zodpovědně řeší.
Kubulo, to nebylo myšleno jako podpásovka, ale jako drobná jedovatost na Kuty - "Už je samozřejmě pozdě se tady ptát,jestli si něco tenkrát slyšela o antikoncepci a nebo dáš i napříště každému,kdo by chtěl s tebou miminko?". Právě proto, že Sluníčko řeší, si myslím, že tyhle dobře míněné rady (zase Kuty) je spíš podpásovka od ní.
Není tady
helena napsal(a):
Tohle mi přijde jako docela podpásovka.. pokud jsem si všimla, není Sluníčko vyloženě typ, kterej si nechá nasekat patnáct dětí a pak se nestará, naopak mi přijde, že to, co si spískala, zodpovědně řeší.
Kubulo, to nebylo myšleno jako podpásovka, ale jako drobná jedovatost na Kuty - "Už je samozřejmě pozdě se tady ptát,jestli si něco tenkrát slyšela o antikoncepci a nebo dáš i napříště každému,kdo by chtěl s tebou miminko?". Právě proto, že Sluníčko řeší, si myslím, že tyhle dobře míněné rady (zase Kuty) je spíš podpásovka od ní.
Jo aháá.. už jsem si poposedla
Upravil(a) Kubula (28. 5. 2008 7:42)
Není tady
Kubula napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
Slunicko05 napsal(a):
Může z něj mluvit jen vztek, snaží se dělat naschvály. Až vyprchají emoce, bude to vidět jinak. A jestli ne, tak ona z něj otce stejně neudělá, pokud o to nestojí.
Není tady
Slunicko05 napsal(a):
Jak to je s jeho prvním klukem??
Doteď nevím,jak to bylo,jen vím,že za mě mu býv.žena volala,že malý(dnes 7 let)se na něho ptá a je v nemocnici...že ho chce vidět.Ani to ho neskolilo.vždycky to komentoval slovy,že on ho chtěl vídat,ale ona mu to znemožnila...odstěhovala se (podotýkám,že to bylo na chlup stejné jako s náma).Říkal,že mu platí dost a cesty tam jsou nákladné atd....,prostě ho neviděl celých 7 let a to je věrná kopie ho.
V tomhle je zvláštní...třeba dostal od vojáků na vánoce kolekci i na něho...,ale než by mu ji poslal,raděj ji snědl a vlastně všechny:-)).
Teda to je ale s.r.á.č. ... promiň... já bych to řešila přes soud všechno, ať se kouká postavit do haptáku a nevyhrožuje, klouček. Co si o sobě vlastně myslí? ... Ty, Sluníčko, tys ale kápla na vola ... jj, njn, ještě že ta příroda to zařídí vždycky tak, že ženská nevidí, neslyší...jinak bysme vymřeli
(Já se taky dneska divím, s kým mám dítě...jsem byla taky slepá, hluchá a hlavně - zamilováááánáááá
Není tady
Kuty: Ty si teda nebereš servítky, holka! V zásadě s tebou souhlasím, ale tak kategoricky bych to nebrala. Doufám, že za pár let tu nebudeš psát v podobné situaci ty. Ono totiž nejvíc se to pak vymkne těm, kteří vědí naprosto, ale naprosto přesně, co by se mělo a nemělo Neber si to zle, jen se trochu usmívám, jak ty přesně víš, jak by to mělo být. Máš recht, jenže lidi nejsou stroje. Všechno dobrý!
Není tady
Sluníčko: Mě napadlo, že má možná Ppavla bohužel pravdu. Třeba mu malou vlastně vnucuješ. Jak je vidět, on o první dítě taky nestojí. Proč by měl stát o druhé? .... Já taky těžko nesla, když si můj bývalý vzpomněl, že má dceru až v okamžiku, kdy jsem si mu řekla o alimenty (po třech měsících)... těžko jsem si přiznávala, že nebýt mojí žádosti, tak by se na ni vybodnul.... ale že je na korunu, začal chtít střídavou péči, tak ji máme a všichni máme užitek z tatínkovy lakoty (přeci nebude alimenty živit bývalku, jako mě, že jo) - holka má tátu, on nemusí platit výživné a já mám volno i na svoje aktivity (ps: holka se u něj nemá vůbec špatně, chodí k němu ráda)
Není tady
Jedna věc je jistá. To, že vy jste se rozešli, je tomu dítěti šumák. To chce být s mámou i s tátou a nakonec, má na to právo. My jsme se kdysi s bývalým dohodli. Bral si kluka kdy chtěl, jen mi to dopředu řekl, abych toho využila a udělala si nějaký program.
Posuzovat, jestli se dospělý, svéprávný chlap dovede postarat o dítě, je hloupost. Samozřejmě, že dovede. Jen si to některé maminky nechtějí připustit.
Není tady
Eva36 napsal(a):
Sluníčko: Mě napadlo, že má možná Ppavla bohužel pravdu. Třeba mu malou vlastně vnucuješ. Jak je vidět, on o první dítě taky nestojí. Proč by měl stát o druhé? .... Já taky těžko nesla, když si můj bývalý vzpomněl, že má dceru až v okamžiku, kdy jsem si mu řekla o alimenty (po třech měsících)... těžko jsem si přiznávala, že nebýt mojí žádosti, tak by se na ni vybodnul.... ale že je na korunu, začal chtít střídavou péči, tak ji máme
a všichni máme užitek z tatínkovy lakoty (přeci nebude alimenty živit bývalku, jako mě, že jo) - holka má tátu, on nemusí platit výživné a já mám volno i na svoje aktivity (ps: holka se u něj nemá vůbec špatně, chodí k němu ráda)
Já nemyslela vnucovat jako vnucovat. Jen, netlačila bych tolik na pilu a za každou cenu mu ji necpala dvakrát za týden. Nechala bych ho vydejchat, uklidnit, jestli rozchod neproběhl dobře, může to být jen jeho kopání kolem sebe a dokazování kdo z koho. Taky jsem se když jsme šli od sebe snažila, aby syn viděl tátu a táta se nenamáhal první měsíce vůbec. Chodila si pro něj tchýně, stýskalo se jim po malým, tatínek prchl z baráku když věděl, že si jeho maminka za chvíli dovede jeho syna. Když jsme se potkali, nepozdravil ani mě, ale ani syna Tenkrát jsem se na to cpaní mu malýho vybodla, už jsem toho měla plný zuby. A časem se to spravilo, sám si pro něj přišel. Nikdy z něj nebude otec roku a i když dělá spoustu kopanců s dárkama atd a zrovna se kvůli němu nepřetrhne, jako otec jakž takž funguje. pořád lepší jak nic.
Ale těžko říct, každej je jinej, možná se časem všechno spraví a bude si prcka brát, nebo nebude. Když nestojí o vídání se s prvním synem, asi bych na to moc nesázela. Ale ve finále - tatínky jsme svým dětem vybraly my samy, tak máme co jsme chtěly
Není tady
Jj, rozumím. Taky jsem mívala pocit, že by se měl táta o dceru zajímat a já jako matka bych ho k tomu měla nějak přimět, nebo co... Všechno špatně. Každý rodič si vytváří vztah k dítěti sám za sebe a není třeba přejímat tu jeho odpovědnost. Když otec není dobrým otcem, tak mu ani všechny "vnucovací" metody (v dobrým) nepomůžou k tomu, aby o dítě měl opravdový zájem. Když je otcem dobrým (jako třeba Oxi, myslím si), tak se mu dítě nemusí vnucovat. Hodně to ženskou mrzí, když vidí, že ten chlap o dítě nestojí a když čelí pak dotazům dítka nebo vidí, jak se chovají ostatní tátové...ale to holt musí překousnout. I s tím, že musí dítěti někdy vysvětlovat, proč zrovna jeho táta je takový, jaký je a ještě se přitom musí snažit o ten "pozitivní obraz otce v dětské duši" (to se ale zase dá docela dobře naučit, když si člověk uvědomí, že pro dítě je to tak mnohem lepší, než kdyby mu řekl, že tatínek je prostě blbec, co ho děcko nezajímá...blbec být může, ale lze na něm třeba najít i kladné stránky a bavit se o nich).
Jj, máme, co jsme chtěly.... já zrovna včera málem vraždila. BM se znovu oženil a vyženil 5 letou holku. Protože jeho nová si dodělává maturu, tak o tu malou se stará naše 14 letá dcera (Už jen to mě s.e.r.e....že ji má věčně jako chůvu....).... včera, ač byl "tatínkův" týden, tak jsem já vezla naši dceru od něj z domu na předváděčku se psem...vyzvedávala jsem ji doma, ona celá nervózní, uspěchaná, že po ní něco pořád chtěla ta malá, její maminka se učila, otec chrápal (bylo 10 ráno), do toho holka sháněla věci na psa, na mě křičela a ve finále se mi v autě rozbrečela.... asi toho na ni bylo moc... tak to jsou chvíle, kdy bych bejvala ztřískala do bezvědomí... bohužel to je trestný
... no nic, hodily jsme řeč a už je snad dobrá, ale jako mámě mi to rve srdce...
Není tady
No jo Evi, jenže ten "pozitivní obraz otce v dětské duši" jde vytvářet jen do určitého věku. Dokud jsou malí, člověk je opije rohlíkem, jak rostou, mají už svůj rozum a těžko jim něco namluvíme.
Dřív si tatínek nepřišel a hned byla po ruce výmluva, že je asi v práci, nemá čas, atd. Časem je to s těma výmluvama horší, co chceš říkat, když dítě prostě ví, že lžeš
A promluvit si s exmanem by nešlo ? To je přece jejich problém, že mají dítě a ženuška si dodělává maturitu, ne ?
Není tady
Kašlu na to, Ppavlo. Promluvit si s ním je jako házet hrách na stěnu. Odkýve ti to, souhlasí, všechno chápe, je děsně rozumnej...no a příště to udělá zas (a dobrý je, když ti řekne třeba ještě kámoš, že s ním o problému mluvil a že mu BM řekl, že jsem kvůli něčemu "hysterčila" - a to já se kdysi snažila mluvit opravdu klidně...teď už se asi dva roky nesnažím s ním mluvit vůbec...jeho vinou jsem musela třeba zaplatit zálohu na tábor, protože dcera nejede kvůli jejich dovolené a on ji neodhlásil, i když slíbil...tábor vede moje známá, je na mateřský, každá koruna dobrá...tak jsem to zacvakala za jeho blbost a lenost....když jsem to po něm chtěla, tak se přel, že má jen jedno dítě a že to mělo být pětset...jenže měla jet s kámoškou a ta sama nepojede, tak je to tisíc....tak jsem mu napsala, že to je jeho vina a ať mi to zaplatí, ale jestli nechce, tak ať se na to vykašle. Tak na to kašle..... a já taky....tisícovky sice doma netisknu, ale bav se s blbcem.... Na druhou stranu s ním je sranda....on je pro holku spíš jako starší brácha a ne táta... smířila jsem se s tím, ale někdy mě to zdvihá ze židle. Můj problém, no. Tak jsem si tady aspoň ulevila, jinak bych mu musela rozflákat auto (teda ten vrak, co z něj udělal) nebo něco podobnýho
(představa dobrá).
Jinak s tím pozitivním obrazem jsem to myslela tak, že se mají hlavně říkat ty pozitivní věci o tom otci (když nějaké najdeš - u nás je to ta sranda s taťkou, nic víc pozitivního na něm nevidím....bohužel...). Nemyslím, že by se jim mělo lhát. To já bych neřekla, že otec má práci a proto nepřišel... Mojí dceři taky sliboval a nic, tak jsem jí raději řekla, že táta je zkrátka jiný a některé věci bere jinak. že ji má rád, ale takovým jiným způsobem... proč hned lhát, že nemůže, když vím, že bych lhala.... navíc tohle si myslím, že je o bývalém pravda. On tu holku má rád, ale jen když se mu to hodí (to samo neříkám).
Není tady
Eva36 napsal(a):
Kuty: Ty si teda nebereš servítky, holka! V zásadě s tebou souhlasím, ale tak kategoricky bych to nebrala. Doufám, že za pár let tu nebudeš psát v podobné situaci ty. Ono totiž nejvíc se to pak vymkne těm, kteří vědí naprosto, ale naprosto přesně, co by se mělo a nemělo
Neber si to zle, jen se trochu usmívám, jak ty přesně víš, jak by to mělo být. Máš recht, jenže lidi nejsou stroje. Všechno dobrý!
Ahoj Evo - právě proto že lidi nejsou stroje a mají možnost myslet.Nevím,asi jsem v tomto hodně realistka a při zemi,možná že tohle moje uvažování se odvíjí i od toho,že sama jsem rozvod našich prožívala v mých 5 letech a na některé vypjaté scény si vzpomínám dosud a vzala jsem si to jejich chování jako příklad nehodný následování.Mám fakt obrovské štěstí na manžela,mám dva supr kluky a jsme zdraví,tak co víc si přát.Ale tohle vše je určitě i proto,že sama jsem v mládí nedala šanci různým individuím,které projevili zájem,ať už jen živočišný nebo jiný,ale na takové pásky jsem naštěstí měla vždy dobrý čich.A klidně te´d můžou tady některé přispivatelky psát něco o samochvále,však znáte to-nikdo nás sám nepochválí,tak to musíme udělat sami.
No a jinak jsem o něco málo starší než Ty Evo,tak si troufám i říct,že mě nic podobného nepotká,abych řešila nezájem otce o naše právě narozené mimčo.
Ke tvé dceři - bylo mi ji hodně líto,když si psala,jak se v autě chudák malá rozbrečela a to se určitě moc těšila na předváděčku se psem.Že byla nervozní,atd.,ovšem na druhou stranu píšeš,že je u otce spokojená,tak mě napadá,jestli ta nervozita a ta celá situace nenastala kvůli Tvému chování v momentální situaci,protože je jinak v této rodině asi klídek - otec chrupe,manželka se učí a o malou se stará Tvoje dcera a přesto je spokojená.A kdyby fakt nebyla,už je jí dost na to,aby projevila svůj názor,kde chce vlastně bydlet.Chápu i Tebe,asi Ti připadá,že jim Tvá dcera dělá takto poskoka a chůvu zadarmo a Tebe jako její matku,která nepatří do této rodiny to štve hlavně z této stránky.Asi bych radši a preventivně dceru nabírala do auta dál od jejich domu,ať mě zbytečně neprudí to,co stejně já neovlivním.A taky nic ve zlém, život je pes.
Není tady
tak naše situace je taková...
je na mě naštvanej,že jsem podala k soudu návrh na svěření malé do mé péče a alimenty...prý se chtěl domluvit a když mu nevěřím,půjde soudem i styk s malou.
má novou přítelkyni,která mě prý nesnáší.Baví se o mě jako o ......:-(.Včera jsem brečela,ono s vojákem nemůžete po zlém.Prý si vezme malou,kdy a jak dlouho bude chtít on...atd...
Tak to zkouším po dobrém a v sobotu si ji na odpoledne odveze.Mám strach,ale na druhou stranu se k ní vždycky choval hezky a má ho ráda,proto ani nechci,aby jsme se hádali.
Není tady
Slunicko05 napsal(a):
je na mě naštvanej,že jsem podala k soudu návrh na svěření malé do mé péče a alimenty...prý se chtěl domluvit a když mu nevěřím,půjde soudem i styk s malou.
má novou přítelkyni,která mě prý nesnáší.Baví se o mě jako o ......:-(.Včera jsem brečela,ono s vojákem nemůžete po zlém.Prý si vezme malou,kdy a jak dlouho bude chtít on...atd...
Tak to zkouším po dobrém a v sobotu si ji na odpoledne odveze.Mám strach,ale na druhou stranu se k ní vždycky choval hezky a má ho ráda,proto ani nechci,aby jsme se hádali.
Ale no ták,malá, za čas zase bude brečet ta jeho nová přítelkyně
Zatni zuby a bojuj za sebe a svojí princeznu.
Zaveď rozumná pravidla a trvej na jejich dodržování. Voják to pochopí
Držím palečky.
Není tady
Slunicko05 napsal(a):
Voják neporoučí, voják poslouchá, dopihele Malou si vezme tak, jak určí soud, a jestli budeš skákat, jak píská, v naději, že nebudeš muset skákat, jak píská, tak si tuhle větu přečti ještě několikrát... Cítíš tu absurditu?
Není tady
Slunicko05 napsal(a):
Jo tak ona tě nesnáší copak jsi slečně udělala
Není tady
:-))
víte co?
Prý jsem jí před 10 rokama přebrala kluka:-)),bohužel doteď nevím,kdo to byl....
Myslí si o mě,že tvrdší člověk nemůže být,než jsem já sama
Není tady
Jo a je to ta, se kterou se tahal už když jsme byli spolu(viz jiný příspěvek: Nevím jak dál....,holky poraďte )
Malé byly 3 měsíce,vrátil se z hospody a před domem se dost hlučně bavil s tady tou "adeptkou" a já mu šla říct ve 3 ráno,ať vypne motor auta a jde domů.Někde byli v tlupě opilý autem....no a on mě před ní řekl: Co chceš ty čubko....
atd...
no,je to učitelka I.stupně, ale nemyslím si,že co se týče nějakého rodinného cítění by měla nějakou morálku
Není tady
Slunicko05 napsal(a):
:-))
víte co?
Prý jsem jí před 10 rokama přebrala kluka:-)),bohužel doteď nevím,kdo to byl....
Myslí si o mě,že tvrdší člověk nemůže být,než jsem já sama
tak na tohle se nezapomíná
vždycky proti tobě něco bude mít, nj, holt my baby žárlíme na ty, co byly před
Není tady
Slunicko05 napsal(a):
Jo a je to ta, se kterou se tahal už když jsme byli spolu(viz jiný příspěvek: Nevím jak dál....,holky poraďte )
Malé byly 3 měsíce,vrátil se z hospody a před domem se dost hlučně bavil s tady tou "adeptkou" a já mu šla říct ve 3 ráno,ať vypne motor auta a jde domů.Někde byli v tlupě opilý autem....no a on mě před ní řekl: Co chceš ty čubko....
atd...
no,je to učitelka I.stupně, ale nemyslím si,že co se týče nějakého rodinného cítění by měla nějakou morálku
hmm, to je teda síla, buď ráda, že je pryč
Není tady