29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Nevím,jestli sem to téma patří...,ale.
Hodně mi tady pomohli...,tak se obracím dále.
s přítelem jsme se rozešli...ne zrovna hezky:-(,ale teď mě trápí otázka styku něho a malé.
snažila jsem mu navrhnout 2x týdně,ale vždycky mě odpálkuje tím,že nebude skákat,jak já si pískám...
Skoro 2 měsíce jsme od sebe a to mu malou vždy vozím a jsem tam s ní...,jednou si ji vzal na hodinu ven sám.Chce,abych mu ji dala na víkend,ale nikdy se o ni nestaral tak,aby věděl co potřebuje takový batole.Navíc tam,kde teď je nejsou podmínky pro život dítěte(stavba).
Jsem zoufalá,vlastně jsem to já,kdo mu ji připomíná a on to vždycky obrátí proti mě....
Říkal,že když to udělám přes soud,tak ji nechce vidět vůbec.
Je to dost hrdej a ješitnej člověk,ale já nechci,aby mi malá jednou vyčítala,že jsem jí znemožnila styk s ním....,ale teď je si myslím ještě malá....
Nemáte někdo zkušenosti s tak malými dětmi??? a tímto tématem??
děkuji moc,moc
Upravil(a) Slunicko05 (26. 5. 2008 20:33)
Není tady
nemam sice zkusenosti, ale vubec bych mu ji nenutila v pripade, ze by to obracel proti mne ... jeho to jednou bude mrzet, ze ji nevidel vyrustat ... nebo se casem umoudri a bude pristupnejsi jednani ...
Není tady
ahojky četla jsem téhda tvuj příběh.hodn ěpodobný tomu mému akortá že já jsem zatím ještě vdaná ale našla jsem odvahu odejít.taky mám takvou otázku jak s hlídáním ale zatím jsme domluveni tak že jednou za 14 dní na víkend s tím že vím že tam má rodiče kteří uvaří a tak se psotarají.jinak bych mu ji taky na noc nikam nedávala.a pak jednou týdne podle dohody.takže tak no ale jestli tam nemá ty podmínky tak si myslím že neděláš špatně ale je to třeba aby jste se oba domluvili.jj je to těžké když to asi není ideální rozchod.ale taky by se mohl ozvat on sám od sebe a ne aby jsi mu ji vlastně dá se říct nutila.u mě si mylsím že dělají hodně jeho rodiče.kdyby záleželo na něm tak by si ji asi ani na noc nebral.
Není tady
to je právě to!!!!Když bych věděla,že tam jsou třeba děda,babička...,ale má tam jen dědu,kterého se malá bojí...,pořád jen hulí(nic proti kouření),sedí na schodech a hlavně je tam strašněj bordel....
Říkal,že si ji někam odveze...myslím,že s novou přítelkyní,ale zdá se mi dost malá.
Má ráda svoje rituály a nevím,jak by zvládala tohle.Nechci mu ji nedávat,ale neví,jak špatně snáší změny.Když někam jedeme jde na ní vidět,že mě má jako záchytnej bod a je docela v klidu...
Navíc,po těch nezodpovědnejch výkyvech dřív se bojím
Má ji rád a ona jeho,ale ta zodpovědnost tam chybí.sama vidím,že tam jsme hodinu a už neví,co s ní.
Není tady
no tak to je potom tezky ... ja myslela ze ty jsi ta co iniciuje setkavani, ze on sam nechce ... treba se zkuste domluvit na nejakem prechodnem reseni, dokud nebude mala vetsi, asi by nebylo dobry tatinka hodit do vody a at si s ni poradi jak chce, takovej experiment na diteti bych neriskovala
Není tady
Sluníčko,
tak to je mi tedy líto, že máš takové trápení. Vidím dvě možnosti. Buď mu u kafe v klidu vysvětlit, jak se věci mají a proč jednáš tak, jak jednáš - nebo mu tu malou opravdu na víkend dát (vím, že to trhá srdce). Ale je dost možné, že milý tatínek si po ty dva dny uvědomí, kolik péče musí děcku dát a příště už bude dohodě přístupnější...
Ono machruje dost tatínků, kteří dostanou oblečené, nakrmené dítě na hodinku k pískovišti...
Pokud se s tatínkem nedomluvíš, nebylo by dobré požádat o pomoc dětského psychologa?
Upravil(a) Tercila (26. 5. 2008 21:09)
Není tady
proboha lidi, proč přivádíte na svět děti, když se potom pár dní po jejich narození rozcházíte a ony musí vyrůstat v neuplných rodinách? Co je to dnes za svět?
Není tady
PetrHl napsal(a):
proboha lidi, proč přivádíte na svět děti, když se potom pár dní po jejich narození rozcházíte a ony musí vyrůstat v neuplných rodinách? Co je to dnes za svět?
Něco podobného mě taky hned napadlo.
U kafe bych mu vysvětlila, že má malá své zvyklosti, které ke svému spokojenému vývoji teď potřebuje a jestli jí chce vídat, má u mě kdykoliv možnost.A hotovo.
Vůbec bych mu jí nenutila a za stávající situace, ani nikam "daleko" nesvěřovala.
Ale, vše je na dohodě.
Ty musíš odhadnout jeho i reakce malé.
Ty ho znáš.Snad...
Upravil(a) jindra (26. 5. 2008 21:19)
Není tady
Proč???
Protože když jsou lidé zamilovaní,dělají divy a proč rozchody,protože v mém myšlení...nenechám vyrůstat dítě v hádkách a nefungujícím vztahu-je to větší trest!!!!
Není tady
Slunicko05 napsal(a):
Proč???
Protože když jsou lidé zamilovaní,dělají divy a proč rozchody,protože v mém myšlení...nenechám vyrůstat dítě v hádkách a nefungujícím vztahu-je to větší trest!!!!
S tím souhlasím !
Ale, můžu se zeptat,jak dlouho jste spolu žili, než jsi otěhotněla ???
víš, nevěřím na totální přeměnu chlapa po porodu.
Spíš na zatemělý ženský mozek
Není tady
jj
je to tak,znali jsme se chvíli....a ta věta"moc bych chtěl s tebou miminko"....
Totální přeměna chlapa po porodu neexistuje...,jen opravdu ta zamilovanost(slepota)tam hraje velkou roli:-)
Není tady
Slunicko05 napsal(a):
Nevím,jestli sem to téma patří...,ale.
Hodně mi tady pomohli...,tak se obracím dále.
s přítelem jsme se rozešli...ne zrovna hezky:-(,ale teď mě trápí otázka styku něho a malé.
snažila jsem mu navrhnout 2x týdně,ale vždycky mě odpálkuje tím,že nebude skákat,jak já si pískám...
Skoro 2 měsíce jsme od sebe a to mu malou vždy vozím a jsem tam s ní...,jednou si ji vzal na hodinu ven sám.Chce,abych mu ji dala na víkend,ale nikdy se o ni nestaral tak,aby věděl co potřebuje takový batole.Navíc tam,kde teď je nejsou podmínky pro život dítěte(stavba).
Jsem zoufalá,vlastně jsem to já,kdo mu ji připomíná a on to vždycky obrátí proti mě....
Říkal,že když to udělám přes soud,tak ji nechce vidět vůbec.
Je to dost hrdej a ješitnej člověk,ale já nechci,aby mi malá jednou vyčítala,že jsem jí znemožnila styk s ním....,ale teď je si myslím ještě malá....
Nemáte někdo zkušenosti s tak malými dětmi??? a tímto tématem??
děkuji moc,moc
Ahojky, Sluníčko
tak abys věděla, já bych s tím soudem neváhala. Jak ti dává výživné? Taky jak se mu zamane? A že když přes soud, tak ji nechce vůbec? ... Vždyť on tě vydírá. A ty se necháš... Já bych to k soudu dala, ostatně jako matka zastupuješ dítě a v jeho zájmu jistě je vídat se pravidelně s otcem. Když tě nutí skákat tak, jak píská on, nenechala bych si to líbit. Podobně jednal můj bývalý. Někdy přijel, pak nepřijel, pak řekl, že zavolá, pak mi nezavolal...a já měla být pořád připravená na jeho písknutí, rozumná dohoda o termínech s ním nebyla, natož o tom výživném. Tak jsem to dala k soudu, až tam jsme se dohodli. Myslím, že i pro dítě je důležitá pravidelnost a takové to, že vědí, co kdy bude. Že táta na ně nezapomněl, že jsou to pořád jeho děti. Bohužel většina mužů má jen řeči a skutek pak utek´. Můžeš se zkusit zeptat na péči o dítě tam u vás, uvidíš. Hodně sil Pa
Není tady
jindra, petrhl: prosím vás nemoralizujte. Vám se vždycky všechno vyvedlo podle vašich představ? Asi taky ne. Myslím, že od vás obou jsem tu četla něco, co vypovídá, že taky nejste stopro. Tak prosím klid a šup sem s konstruktivním nápadem, jak řešit situaci Sluníčka
Není tady
Ahoj Evi!!
výživné je OK,jelikož je voják a má ještě první dítě z předch.vztahu,tak to je ok,protože tohle naštěstí má nějak zafixované...,ale jinak třeba v sobotu jsme byli domluveni,že mi zavolá,kdy si malou vezme...,nezavolal.Když jsem mu vneděli volala, že teda máme jiný plány,sejmul mě,že se se mnou nedomluví na takové banalitě a že jsem s tím měla počítat...,ale já nemůžu čekat celý den!!!!
Není tady
Slunicko05 napsal(a):
Ahoj Evi!!
výživné je OK,jelikož je voják a má ještě první dítě z předch.vztahu,tak to je ok,protože tohle naštěstí má nějak zafixované...,ale jinak třeba v sobotu jsme byli domluveni,že mi zavolá,kdy si malou vezme...,nezavolal.Když jsem mu vneděli volala, že teda máme jiný plány,sejmul mě,že se se mnou nedomluví na takové banalitě a že jsem s tím měla počítat...,ale já nemůžu čekat celý den!!!!
Sluníčko, jednak gratuluju, žes to dotáhla
Jinak mi není jasné, proč jsi mu volala - přece jste byli dohodnutí, že zavolá on a dohodnete se? Nezavolal on, dohodu porušil on, ty rozhodně nemusíš (a podle mě bys ani neměla) řešit jeho opomenutí. Nejste domluvení, fajn, neděle je tvoje, proč mu sdělovat cokoliv o svých plánech?
Není tady
Eva36 napsal(a):
jindra, petrhl: prosím vás nemoralizujte. Vám se vždycky všechno vyvedlo podle vašich představ? Asi taky ne. Myslím, že od vás obou jsem tu četla něco, co vypovídá, že taky nejste stopro. Tak prosím klid a šup sem s konstruktivním nápadem, jak řešit situaci Sluníčka
Máš pravdu Evo, ale je to poslední dobou tak častý, že mi to nedalo se zeptat.
Je to jako bych já teď se svým pokladem měla mímo - protože řekne "chtěl bych s tebou miminko" ( což mimochodem už říkal
Ale, je fakt, že teď řešit co bylo, je mimo mísu
Není tady
Slunicko05 napsal(a):
Ahoj Evi!!
Vůbec bych mu v tu neděli nevolala.Je to nespolehlivé, nezodpovědné hovádko
Není tady
slunicko,
tvoj partner je dospely clovek a tak ako si sa ty naucila byt mamou, tak sa aj on nauci byt otcom....ale bez babicky, deduska, bez toho aby si mu dieta nosila ty, oblecene, prebalene, napapane...to nie je otec! Len mu ho pekne nechaj, nech si pride po neho, nech si ho oblecie, aj cajik nech mu uvari .o) ... neboj jeho silacke reci zoslabnu a ty sa nebudes zbytocne stresovat. Mozno aj pocet navstev ubudne a ty budes spokojna. A netahaj do toho sudy, to ta potom asi caka kopec nervov a stresov, radsej u tej kafi, ako radi Tercila... )
Není tady
Asi mám strach z toho co říkal..zavolám jednou dvakrát,když budu mít čas....,nebudeš mít čas ty..NAZDAR!!!!
ale vím,to je on...jen nechci kvůli svému neústupku,aby malá přišla o tátu..aspoň jak ho vidí ona:-)
Není tady
Sluníčko: Já bych proto nečekala doma. A ne a ne a ne. ... on tě těmi svými úskoky donutí, abys seděla doma na zadku (nebo někde poblíž) a neměla vůbec svůj vlastní život (ať už sama, když malá bude u něj, nebo s malou)... On s tebou manipuluje bezostyšně dál...hmmm... a to sis myslela, že to rozchodem s ním skončí...no, omyl.... Víš, já když už jsem se vážně nemohla dohodnout (mělo to podobný průběh jako u tebe, sliby-chyby), tak jsem to pak bez varování k tomu soudu dala, snažila jsem se o rozumný návrh, aby opravdu bylo co nejlíp dceři. Co se dá taky jinak dělat? Sedět a čekat? Nebo si zařídit svůj program a riskovat, jak bude někde on kvílet, že mu nedáš dítě, ač on by ták rád? ... Na www.juristic.cz bys našla i nějaké vzory různých dohod o péči o dítě nebo návrhů na svěření do výchovy, třeba ti to do budoucna pomůže. Je škoda řešit věci přes soud, ale když se jedna strana nechce dohodnout, tak druhá nemá moc možností, pokud se nechce nechat buď vláčet hnojem, že je krkavčí matka, co si nárokuje dítě jen pro sebe a otci ho nedá nebo pokud se nechce jen tak podvolit libovůli otce a opravdu čekat, až si on vzpomene (nebo taky nevzpomene). Držím pěsti
Není tady
No,já už k soudu papíry poslala,aby malá byla svěřena do mé péče.....,na alimentech jsme se dohodli...,ale Evi,ty ho znáš...,co není na papíře...jakoby nebylo.
Péči jsem myslela,že domluvíme spolu...
Jen chci,aby bylo jasné kdy a na jak dloho,abych malou mohla dostatečně připravit... a hlavně,aby to věděla ona
Není tady
Myslím, že si s tím děláš větší hlavu než je. Prosím tě, jde o dospělého svéprávného člověka, který umí mluvit. Takže jako otec by sám měl mít snahu se vídat. Nezlob se na mě, ty mu akorát děláš rodiče. Hlídáš mu jeho termíny připomínáš a vše v zámu dobra pro malou.
Malá bude víc v pohodě i bez takového tatínka, hlavně když bude maminka spokojená. Podívej, udělala jsi vše, co je na tvé straně, jsi ochotna mu ji svěřit, dokonce se domlouváš, kdy a za jakých podmínek to bude. Pravidelnost hraje velmi výraznou roli. Ale tvoje zodpovědnost končí v momentě, kdy ty připomínáš otci jeho dítě. To promin , ale tvoje starost není.
Soud určí, kdy se bude malá stýkat s tátou, ale už neurčí, jakým způsobem se na tom budete domlouvat. Tak bud si tatínek zvykne, že když opravdu má přijet, tak předem zvedne telefon a zpozdí - li se na schůzku o více než hodinu, nezastihne vás doma.
Pokud si tatínka naučíš, že ty mu dcerku vnucuješ, nebude to dobře ani proni ani pro něj. On se nebude muset postavit k návštěvám, bude mít neustále výmluvu, že tys včas nezavolala (a ty budeš trpět, páč tohle je tvoje slabé místo). Dcerka bude z toho všeho zmatená a po nějakém tom ročku nebude chápat, proč ji vlastně tátovi vnucuješ, když o ni nemá zájem.
Upravil(a) PavlaH (26. 5. 2008 22:49)
Není tady
Sluníčko, pamatuješ na velesuperpohádku Mrazík?
Chováš se jak ta matka, co vychovala Ivánka....
Dědečka hříbečka na něj!
Není tady
PetrHl napsal(a):
Petře Ty si opravdu a vážně myslíš, že někdo plánuje rodinu s tím, že se ani ne za dva roky rozejde a bude si užívat v tahanicích o dítě ? To si dovoluju říct, že takhle asi lidi neuvažujou ....A ach ten zlý zkažený svět ...kam on jen spěje a nás pár posledních spravedlivých to samo holt nestrhne
Upravil(a) Amriana (27. 5. 2008 8:07)
Není tady
ket napsal(a):
nemam sice zkusenosti, ale vubec bych mu ji nenutila v pripade, ze by to obracel proti mne ... jeho to jednou bude mrzet, ze ji nevidel vyrustat ... nebo se casem umoudri a bude pristupnejsi jednani ...
Dovolím si uplatnit svoji zkušenost - tátu jsem viděla jednou v životě (na 5 minut ve dveřích) , když jsem končila střední školu a on šel zjistit, zda jdu vysokou a zda bude má ještě platit...
Vůbec nevypadal, že by ho mrzelo, že mne neviděl vyrůstat.
Mně to mrzí celý můj život
Není tady