29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Začnu dnem před porodem. Adélka byla ve středu ve škole a Mareček ve školce. Na pátek měla Áda ředitelské volno, vzhledem ke čtvrtečnímu státnímu svátku. A tak se moje mamča nabídla, že si je oba vezme od středy do neděle na prázdniny. Zajeli jsme je ještě ostříhat ke kamarádce kadeřnici na mateřské. K večeru jsme děti odvezli k babičce. Při loučení jsem jí spíše ze srandy stihla říct, že by bylo fajn, kdyby se malá rozhodla na svět některý ten den, když máme hlídání. A taky jsem jí řekla, že by se mi líbilo, kdyby se narodila ve čtvrtek na státní svátek, protože by měla mít na narozeniny ve škole i v práci volno. Samozřejmě jsem tomu nevěřila. A to se tedy nakonec narodila 8.5.2008 v 20:08.
Cestou zpět od babičky jsme se ještě jeli podívat na dřevo na pilu. Cesta tam je hrbolatá a kamenitá, břichem mi to házelo o 106....můj se na mě po očku díval, jenže se nic nedělo a já jen, že malá se stejně bude držet jako klíště a půjde ven až po termínu. Večer jsme se s manželem "pomazlili" a v noci jsem měla 2 silné poslíčky, nic víc.
Ráno jsme si dopřáli s drahou polovičkou intimní chvilku a za půl hodiny o půl deváté mi začali slabí poslíčci. Nebrala jsem to vážně, protože to byly absolutně nepravidelné bolesti. To jsem tady ještě na Babinet napsala. pak už jsem uklízela a vařila oběd jako normálně. Z obědu jsem snědla jen něco málo, kdyby náhodou to poslíčci nebyli, ať nejedu s plným žaludkem.
Můj potřeboval ten den ke švagrovi, který má autodílnu. Měl tam práci na celé dopoledne s tím, že na oběd bude doma. Samozřejmě se mu to protáhlo asi do 14 hodin. Psala jsem mu po obědě SMS, že si nejsem jistá, jestli to náhodou nejsou porodní bolesti, když to pořád neustává, ale že mě mate ta nepravidelnost. Bylo to po 10, 7,5,7,4 ....no prostě různě a bolest se nijak nezvyšovala. Manžel mi odepsal, že má práci ještě tak na hodinu a ať vydržím, tak jsem čekala....Když dojel, tak jsem na vaši radu napustila vanu s tím, že se porod buď rozjede, nebo poslíčci přestanou....Ale nic, pořád to bylo stejné...snad jen intervaly se mi zdály kratší...Když to bylo tak po 3-4 minutách, šla jsem ještě vyžehlit košilky, které jsem darovala porodnici. To bylo půl hodiny před odjezdem, pak už jsem byla tak nervozní, že jsem dobalila tašku a jeli jsme. Kdyžtak budeme za blázny, že to do třetice nepoznám. Cestou mě manžel pozoroval, v jednu chvíli jsem měla pocit že mě to přešlo a můj chtěl jet zpět domů, ale vzápětí na mě přišla další kontrakce. Byly to stahy do břicha i křížové bolesti. Ale pořád se mi to nezdálo být až tak silné.
Po příjezdu do porodky (Bylo něco kolem páté hodiny) jsem sestřičkám říkala, že ASI rodím. Když mě vyšetřili, spadl mi kámen ze srdce, vyslali manžela do auta pro tašku s tím, že se mimi dnes narodí. Byla jsem na 3 cm. Po vyplnění papírů, natočení monitoru, klystýru jsem se sprchovala horkou vodou. Pak jsem na pokoji skákala obkročmo na valcovém míči. Za hodinu mě znovu asistentka vyšetřila - 4 cm. To jsem myslela, že mě klepne, když jsem se za hoďku skákání otevřela jen o 1 cm. Pak kontrakce zesílily a já skákala opět na míči a manžel mi při kontrakci masíroval záda. Moc mi to pomáhalo. Měla jsem úplně skvělou náladu, i ty kontrakce jsem při skákání prodýchávala s tím, že se blíží ta chvilka, kdy uvidím to zlatíčko, co ve mě 9 měsíců bydlelo. Po hodině jsem byla opět na vyšetření. To mi porod. asistentka řekla, že půjdeme na sál - byl jsem na 7 cm. Takže po dvou hodinách skákání už to malou přestalo bavit a chtěla ven.
No a na sále už to šlo dobře. Píchli mi vodu, bolesti se zesílily. Nejhorší bylo prodýchat 2 kontrakce, kdy už jsem měla nucení tlačit, ale branka ještě nebyla zašlá. Pak už jsem mohla tlačit z plných sil. PA mi řekla, že už vidí hlavičku, já si oddechla, ale ona dodala, že je čtvrt venku...no já myslela, že už je skoro celá....no tak jsem tlačila dál...Pak Alžbětka vyklouzla na podložku. Poprvé jsem viděla své dítě hned po porodu. Viděla jsem jak jí odsávají plodovku z nosíku i z pusinky, a pak začal ten nejkrásnější pláč, jaký může maminka slyšet. Společně s manželem vzali malou k převážení a já při vypuzování placenty poslouchala míry 2950g a 46 cm. Ani mi nepřipadalo jednodušší vytlačit takového drobka, oproti Adélce a Marečkovi (3,55 kg a 3,50 kg). Až později jsem se dozvěděla, že měla Alžbětka u hlavy i ručičku. Apgar skore bylo 9,10,10 ( 9 kvůli barvě, trošku byla fialová). Po tak krásných zprávách mi ani nevadilo vyšívání od paní doktorky. Nastřihli mě a roztrhla jsem se ve starých jizvách. Ale asi jen povrchně, protože hojení bylo v pohodě a na druhý den jsem si i na posteli sedla. Horší byla třetí noc po porodu, kdy jsem od bolesti naspala jen 2krát půl hodiny. Bolelo mě zavinování dělohy. Říkali mi, že po třetím porodu je to víc bolestivé. Další moc už byla klidnější. Jenže pro změnu mi Alžbětka zežloutla a byla 2 noci a den pod modrou lampou. Po osmi dnech, kdy se mi na pokoji vystřídaly 4 maminky, nás taky propustili. Teď si užívám Alžbětky co to jde, protože jsme chtěli 3 děti a to se nám zadařilo. Bětuška je zatím moc hodná a já mám tak čas i na obě starší sluníčka. Jsem moc šťastná.
Není tady
Gratulujeme k narození Bětulky a k fajn porodu !Bubble,hodně zdravíčka a mlíčka,ať malá krásně roste
Není tady
Bubble jeste jednou gratuluju. Hezky jsi to na potreti zvladla. Hodne stesti a zdravi cele tvoji rodince.
Není tady
Mooooooooc gratuluju:-))Mělas prima porod:-)
Není tady
Bubblinko, moc hezký! Jsem ráda, že Ti vyšel datum, který jsi si přála! Přeji vám moc zdraví a štěstí!
Upravil(a) Suma (26. 5. 2008 21:23)
Není tady
Gratuluju, mám taky tři děti se stejným věkovým odstupem, nejmladšímu už je 6 let a ta třetí mateřská byla nejhezčí, plně jsem si jí užívala, přeju Ti totéž, je to paráda.
Není tady
Bublíku, ještě jednou gtratuluju, krásná slohovka, hodně štěstíčka:-)
Není tady
Bubli, krásná slohovka, hezky jsi si užila porod Moc gratuluji a přeji celé tvé rodince hodně štěstíčka, lásky a zdravíčka
Není tady
bubbli moc hezký, gratuluju a přeju všechno nejlepší takové velké a šťastné rodince, ať ti ty sluníčka dělají všichni jen samou radost a tatínkovi taky
Není tady
Bubbli opravdu strašně moc nádherná slohovka
Není tady