6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj, zítra jdu poprvé k psychiatrovi, a moc nevím, co mě čeká.
Kdo tam byl, mohli byste mi napsat, jak to asi probíhalo, jak dlouho, jaký jste z toho měli pocit, a jestli vám to pomohlo? Je to hodně jiné, ne u psychologa?
Děkuji
Není tady
Je to lékař, take ze začátku si vyslechne Tvé problémy a pak bryskně naordinuje léky... Bát se vůbec ničeho nemusí, prostě jako bys la k lékaři. Já osobně bych volila psychologa, ten má čas Tě více vyslechnout a řeit to jinak ne léky, ale chápu, e i léky jsou někdy potřebné, kdy u nic jiného nepomáhá...také beru antidepresiva.
Není tady
maricka napsal(a):
Je to lékař, take ze začátku si vyslechne Tvé problémy a pak bryskně naordinuje léky... Bát se vůbec ničeho nemusí, prostě jako bys la k lékaři. Já osobně bych volila psychologa, ten má čas Tě více vyslechnout a řeit to jinak ne léky, ale chápu, e i léky jsou někdy potřebné, kdy u nic jiného nepomáhá...také beru antidepresiva.
Aha, take návtěva na deset minut? To pozná co má předepsat?
Není tady
První návtěva je delí, tak třicet minut...dalí u méně...deset a patnáct. On to nepozná někdy hned, někdy ano, někdy ne..je moné, e nejdříve bude pokusný králík, prostě musíte vybrat něco, co Ti bude sedět... Ale je pravda, e mě nejdříve ten lék neseděl, měla jsem spoustu vedlejích účínků, ale pak jsem ho postupně začala snáet... Vak uvidí, rozhodně se nemá čeho bát, psychiatři jsou větinou docela milí a fajn lidé ;-)
Není tady
První návtěvu u psychiatra jsem probrečela.
Chtěla jsem si zapálit, ale nedovolil mi to - ačkoli měl na stole popelník, zapalovač i cigarety, řekl, e kouření nemá rád a e by ocenil, kdybych to vydrela
Byla jsem tam jetě dvakrát, sdělil mi, e mi ádné práky nenapíe, protoe to zvládnu i bez nich. Měl pravdu.
Mimochodem za psychiatrem mě poslal přítel, byla jsem opravdu hodně dole, a on to u nezvládal.
Alosek napsal(a):
Chtěla jsem si zapálit, ale nedovolil mi to - ačkoli měl na stole popelník, zapalovač i cigarety, řekl, e kouření nemá rád a e by ocenil, kdybych to vydrela
Byla jsem tam jetě dvakrát, sdělil mi, e mi ádné práky nenapíe, protoe to zvládnu i bez nich. Měl pravdu.
Mimochodem za psychiatrem mě poslal přítel, byla jsem opravdu hodně dole, a on to u nezvládal.
A co Ti pomohlo?
Není tady
Byli jste vichni objednaní? Vzal vás na čas, nebo jste museli čekat? Mám zaklepat, nebo čekat v čekárně?
Kdy jsem se tam la objednat, byla plná čekárna. To tam strávím 3 hodiny ikdy jsem objednaná?
Vůbec se mi tam nechce, ikdy vím, e tam potřebuji...
Není tady
Ametyst, hlavně klid. Kadý lékař je jiný, přece nemůem vědět, jestli ten tvůj tě vezme včas a jestli bude muset klepat. No a komu by se chtělo chodit k doktorům... Je to nutnost a tak se to musí i brát, ne?
Není tady
Já u jsem byla u x psychiatrů a u kadého to bylo podobné. Nejdřív má na tebe čas, protoe musí stanovit diagnózu, take tě nechá mluvit a ptá se na různé věci. Jeden se mnou dělal i test na depresi. Pak u je to jak na drátkách: Jak se Vám daří? Take napíeme léky ... a jdu. Víc ne tři minuty to netrvá. Ale mně to nevadí, já si tam nechodím pokecat. U psychologa to bylo jiný, ale nakonec jsme taky neměli o čem mluvit. On mlčel, já mlčela, pak jsem řekla, e vidím, e to nemá cenu a on na to, e to vidí taky tak. Tak jsem se rozloučila a vypadla a u nemám nejmení chu mít cokoli společného s nějakým mozkokrabem.
Není tady
1. Vem si sebou lahev vody - kdybys potrebovala napit a on nemel
2. Lidi v cekarne si nevsimej - jsou na tom casto mnohem hure, nez ty
3. Neměla bys čekat více ne 15 minut. Pokud jsi objednaná, není důvod čekat 3 hodiny. U objednání na určitou hodinu je to práve proto, aby se nemuselo čekat. Pokud si nejsi jistá, klidně zavolej jeho sestricce nebo jemu samotnému. Kdy nebude mít na dveřích "neklepat - probíhá terapie". Tak bych klidně po 5 min zaklepal. Oni vlastně kdy mají zavřené dveře nevědí, e někdo přiel - take bys se sama okrádala o čas.
4. Pravděpodobně se te zeptá na to, s cím jsi prisla. Nebude asi hned vytahovat kouzelné návody. Bude chtít zjistit, co te trapí a co se vlastně děje. Tak mu zkus povědět co nejvíc. Není nutné, abys to ve zvládala perfektně. Doktoři větinou vědí, e tyhle psychické věci nejsou legrace.
5. Neboj se. Je tam od toho, aby ti pomohl a ne aby tě trápil nebo stresoval - i kdyz to do jisté míry můe stresová situace být. Ale to se jistě zvládně.
Určitě to zvládne. Na rozdíl od zubaře je ta bolest méně intenzivní :-)) A měla by postupně odcházet. Dr se.
Není tady
Děkuji moc, trochu mě to uklidnilo.
Myslím, e budu mít problém popsat své problémy, snad mi k tomu dá prostor...
Díky za info, fakt se trochu bojím.
Není tady
Je to normální rozhovor dvou lidí.
Existuje spousty postupů, jak z lidí dostat postupně, o co jde. Ale to je práce terapeuta - a ten by měl správnými otázkami pomoci, abys si mohla uvědomit, co je "problém" a co ho způsobilo.
Ne vdy se to podaří raz-dva, spí raz-dva měsíce či roky :-) Ale v průběhu se můe dozvědět spoustu velmi uitečných věcí.
A jednou z nich třeba bude, e se přestane bát.
Není tady
ja se taky bala ale protoze jsem zvidava, sla jsem dokonce ke 3-4 plus ke dvoum psychologum.. podle hesla vice hlav vice vi.. byla jsem zvedava jestli mi reknou to same, a jestli mi doporuci a napisi ty same prasky. plus minus ano, takze jsem ziskala vetsi duveru no ja uz jsem proste takova, vzdy kdyz neco potrebuji, radsi si to jeste nekde overim, jsme vsichni jenom lide.. jinak nekde jsem cekala, nekde ne, 1 me zpovidala hodinu, druha se na me jen koukla a uz psala prasky (nechapala jsem na zaklade ceho??) ale vzhledem k tomu ze se celkem shodly (taky antidepresiva) jsem se uklidnila. psychiatricky co jsem poznala byly vsechny fajn.. drzim palec
Není tady
Prosím musíte mít doporučení od obvodní lékařky a kam se vlastně obrátit psycholog nebo psychiatr kdy u nevím co se sebou, ustavičným strachem, úzkostí atd? Problém je e pracuji v nemocnici a takté obvodní mám tam a kdy budu chtít doporučení jsem si jistá e to bude vědět celý pitál... a to tam dělám personální
Není tady
Petuno, moná zkus nejdřív psychologa, třeba v sousedním městě, pokud ti záleí na diskrétnosti, doporučení nepotřebuje. Psycholog by měl být schopný posoudit, jestli je nezbytné nasadit léky. Osobně bych asi nikomu nedoporučovala brát jenom léky, i kdy pro někoho jsou nutné, obávám se, e samy o sobě nkoho vyléčit nedovedou.
Trochu mě vyděsil článek v novinách (podotýkám, e seriózních), v něm se psalo o experimentu, který udělala skupina dobrovolníků v různých koutech Evropy. li k psychiatrovi a řekli, e slyí hlas, a ten hlas říká "bum". V ostatních věcech odpovídali na základě svého skutečného stavu, ádné jiné příznaky si nevymýleli. Vichni si z první návtěvy odnesli balík léků, nikdo nebyl v ordinaci déle ne 30 minut.
Tak jsem to dnes zvládla.
Objednaná jsem byla na 9 hodin, přila jsem u v půl. Na řadu jsem přila v 11 h. Uf. Byla jsem uvnitř půl hodiny. Fakt mě nesnědl.
Typický psychiatr. Bordel na stole, brýle nakřivo (pak jsem zjistila, e mu chybí noička u brýlí). Byl hodný, neobviňoval mě, bystře vystihl původ problémů. Mám léky a doufám, e bude líp. Také doporučil psychoterapii u kolegy psychologa, a budu chodit na fototerapii (relaxační léčba bílým světlem, s hudbou), to se mi bude líbit.
Jsem spokojená, myslím, e se konečně bude něco lepit.
Díky vem za podporu.
Není tady
Ametyst,
na Tvém vedlejím vlákně jsem si přečetla, e trpí Soc. fóbií a úzkostmi.
Jsem na tom podobně. Taky jsem to zkouela "řeit alkoholem", ale jasné je, e tudy cesta nevede. Od doby, co beru AD (jak zoufalý čin pro mou přírodně a alternativně zaloenou duičku), u alkohol vůbec nepiju. Jistě to zvládne taky.
Jaké léky bere? Kdy tak písni do SZ.
Já krom léků jsem objednaná na jógové cvičení, to by mi mohlo sedět. :-)
Drím hodně pěsti a přeji sílu.
Musíme být v pohodě, jsme mamky a manelky, potřebujem být fit.
Není tady
Judita napsal(a):
Trochu mě vyděsil článek v novinách (podotýkám, e seriózních), v něm se psalo o experimentu, který udělala skupina dobrovolníků v různých koutech Evropy. li k psychiatrovi a řekli, e slyí hlas, a ten hlas říká "bum". V ostatních věcech odpovídali na základě svého skutečného stavu, ádné jiné příznaky si nevymýleli. Vichni si z první návtěvy odnesli balík léků, nikdo nebyl v ordinaci déle ne 30 minut.
Není tady
Damila napsal(a):
Ametyst,
na Tvém vedlejím vlákně jsem si přečetla, e trpí Soc. fóbií a úzkostmi.
Jsem na tom podobně. Taky jsem to zkouela "řeit alkoholem", ale jasné je, e tudy cesta nevede. Od doby, co beru AD (jak zoufalý čin pro mou přírodně a alternativně zaloenou duičku), u alkohol vůbec nepiju. Jistě to zvládne taky.
Jaké léky bere? Kdy tak písni do SZ.
Já krom léků jsem objednaná na jógové cvičení, to by mi mohlo sedět. :-)
Drím hodně pěsti a přeji sílu.
Musíme být v pohodě, jsme mamky a manelky, potřebujem být fit.
a jóga je opravdu moc fajn, můu doporučit....
Není tady
Ametyst napsal(a):
Alosek napsal(a):
Mimochodem za psychiatrem mě poslal přítel, byla jsem opravdu hodně dole, a on to u nezvládal.A co Ti pomohlo?
Čas... a taky to, e jsem se neizolovala od ostatních lidí.
A navíc jsem za necelý měsíc zjistila, e jsem těhotná, take moje pozornost se jaksi upnula jinam, ne na sebe samotnou a moje trápení. Teda ne, abys to vzala, e ti radím jako terapii miminko
Jinak ti tu ostatní napsali moc hezky dobré rady.
Drím pěsti, dr se!
Skvělý.
Je fajn, e to nebyl ádný protiva.
Tak se dr
Není tady
Zdravím. Je to pro mě trochu zvlátní ale byla jsem poslána od své koní na psychiatrickou ambulanci, kam jsem objednaná na únor 2019. Mám z toho trochu strach, nevím, jaký mám z toho mít pocit. Ne e by mě rodina nepodpořila ale nelíbí se mi, jak tvrdí, e kdy tam půjdu jetě ze mě udělá blázna, dobře vím e mám problémy jen doteď jsem se to asi snaila nějak tutlat. I kdy mě prozrazuje mé neustále rozkrábané ranky na obličeji. Taky by mě zajímalo, jestli tu má někdo podobný problém jak já, a to neustále rozkrabávání si ranek, černých teček, boláků, krábanců a tak. Já osobně u ani nevnímám e si třeba nějaký ten boláček na tváři rozkrábu, větinou mi to dojde a po tom, a to si pak připadám hrozně z toho, e jsem to zas udělala. Měl tu taky někdo takový problém? A jestli ano pomohl vám nějak při tom to psychiatr nebo ne? Mě osobně to toti přijde jako hloupost, protoe mi stále přijde e jsou na tom lidi kolem mě hůře. Děkuji za odpověď 🙂
Není tady
Takto priamo nie, ale mala som obdobie vežkej duevnej oblesti, ktorú som VEDOME prehluovala boelsou fyzickou... típala a kriabala som sa do krvi, pichala pendlíkom, a tak... Naastie len chvížu, akútna boles dos rýchl oodznela, alebo sa aspoň zmiernila.
Není tady