|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Tak už to máme za sebou
... Jen teď uvažuji jak nejlépe usušit kytici, nebo spíš, jestli se to vůbec vyplatí sušit, mám kytici z růží a frézií....
Není tady
Myslím, že nejvíc vydrží kytice zmražená, ale je to dost drahé. Já jsem kytici z růží usušila, mám ji třičtvrtě roku a na výročí svatby ji "obřadně" spálím v ohni. Něco co pro mě mělo hodnotu přece nehodím jen tak do popelnice. Ale zase ji doma nemusím mít několik let, stejně je to hlavně lapač prachu.
Není tady
Když je řeč o kyticích a jejím uchování, tak si říká, jak je časté házení kytice mezi svobodné dívky? Vzhledem k tomu, že hodně svateb bývá s menším počtem hostí a navíc je to rodina atd., si kytici spíše nevěsta ponechává, že? 
Na menší svatbě se vůbec těch zvyklostí asi moc nedělá - třeba sundávání podvazku zubama
... když tak mne poučte, jestli víte více, než já 
Upravil(a) Skřítulka (26. 5. 2008 12:23)

Není tady
Já se rozhodla kytici si usušit, ale po pár týdnech jsem ji s klidem odhodila do popelnice. Radši jsem obětovala kytici, než voňavý domov - kytka neuvěřitelně zapáchala hnilobou a kompostem - tak, že se to nedalo vydržet.
Měla jsem slunečnice, chryzantémy aj.
A co se týče svatebních zvyklostí, tak jsme nesplnili nic - ale my měli opravdu netradičně "suchou" svatbu.
Není tady
Ahoj tak já jsem svoji kytici usušila tak, že jsem ji přivazala vzhuru nohama k topení at nemá hlavičky dolů, ale pěkně rovně. Byla pěkná, ale jak jsem se ted stěhovala tak jsem ji vyhodila po dvou letech.
Já tu svoji mám, protože na házení jsem nechala udělat speciální, složenou ze tří samostatných kytiček. Svobodných holek jsem měla na svatbě asi 8, takže nakonec radost měly tři.
Není tady
Holčička napsal(a):
Já se rozhodla kytici si usušit, ale po pár týdnech jsem ji s klidem odhodila do popelnice. Radši jsem obětovala kytici, než voňavý domov - kytka neuvěřitelně zapáchala hnilobou a kompostem - tak, že se to nedalo vydržet.
Měla jsem slunečnice, chryzantémy aj.
A co se týče svatebních zvyklostí, tak jsme nesplnili nic - ale my měli opravdu netradičně "suchou" svatbu.
Jak to že suchou svatbu? Pokud se nepletu tak jsi psala, že po obřadě budete mít oslavu na zahradě, to mohlo být fajn. Něco se nevyvedlo?
Nebo lituješ že to byla menší svatba?
Není tady
Tak já mám svou kytici usušenou už skoro 18let
a danou v košíku v ložnici jen jsem ji suchou nechala přelakovat ať na ní nedrží tolik prachu a párkrát do roka ji ofoukám, byla z růží
teda ještě je 
Nechala jsem ji zavěšenou hned druhý den po svatbě u našich na půdě a když uschla donesla jsem si ji domů. Říká se, že manželství vydrží šťastné dokud je svatební kytka
ale to vymyslel určo nějakej trouba
všechny kytky se sušit nedají a je dobré to říct už v květinovce že máte úmysl svatební kytku usušit, oni už ji přizpůsobí a nedají tam věci které sušit nelze 
Upravil(a) 666salome (31. 5. 2008 23:35)

Není tady
Když jsem se poprve vdávala dala jsem svoji kytici na hrob taťkovi .Manželství mi vydrželo rok. Teď žiji s mužem víc jak 20 roků a před 12 lety jsme se brali. Byla z orchidejí,sice menší,ale usušila jsem ji také. Byla zavěšená na lustru a krásně mi uschla. Mám ji v krabici od bot a je stále pěkná. Když se mi ženil syn tak jsem nevěstinu kytici také sušila doma a tu co jsem měla jako maminky u nich na svadbě jsem sušila také. Nevěstě jsem kytku dala také do krabice a má ji schovanou. Moje maminka ji sice měla umělou,ale já ji mám shovanou ještě dnes. Je už hodně zašlá,ale nevyhodila bych ji ani za nic! Také věřím na to co píše salome.
Kytka chce sušit pomálu,zavěšená dolů. 
Upravil(a) Bertinka (1. 6. 2008 8:45)

Není tady

To, že se svatební kytice suší, jsem nevěděla a ani ji nemám usušenou..... ale píšu z jiného důvodu...
Když jsem čekala druhé miminko, první byl chlapec, moc jsem si přála holčičku. Jednou ve městě jsem potkala starší cizí paní a ona mi podala sušenou růžičku a říkala, aniž by věděla o mém přání, že se mi narodí holčička. Růžičku jsem si schovala a tajně doufala, že paní bude mít
pravdu. Po čase se mi opravdu holčička narodila a já mám tu růžičku schovanou dodnes na pamáku 
Není tady
Podle zásad FS by v domácnosti neměly být žádné suché (mrtvé) květiny.
Není tady
aprill napsal(a):
To platí i o umělohmotných/z látky apod.?
Není tady
holka napsal(a):
aprill napsal(a):
To platí i o umělohmotných/z látky apod.?
Raději umělé než sušené
.
Není tady
Salome .. předpokládám feng šuej .... teď zrovna nevím jak se to přesně píše 
Není tady