|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Čekanka napsal(a):
No mně dr doporučila používat plenky které nás neosypou
kdo by to byl řekl že?
Tak na takovou radu musela asi dlouho studovat... 
yellow108 napsal(a):
Tomu opět nerozumím
Tigger, takže používáš jenom ty Moltexy a "normální" jednorázovky vůbec? Nebo co ti Dr. vlastně doporučila?
Jak vyplývá z toho, co jsem tu na toto téma napsala, už v porodnici mi řekli, že buď látkovky nejlépe z biofroté nebo biobavlny, nebo ekopleny bez chloru, ropy a dalších potenciálních alergenů, protože měl během pár hodin reakci.
Čekan,
tak to je kráva, to jako chtěla, abys nakoupila osm balíků s různými druhy plen a experimentovala? Co kdyby vám sedly až ty poslední?
Mě řekli hned, že je mučení experimentovat, ať jdu do látkovek nebo moltexek rovnou.
Víš co je zajímavý? Že vám sedly nejlíp zrovna fialový tesco, ty jsou na omak asi nejigelitovější a nejumělejší a přitom je Adam snáší v poho
Asi je šetřílek a můj Šíma zas ekopošuk. To nám to pěkně začíná.. 
Není tady
Ahoj holky dorazila jsem z poradny a z DM drogerie, na červen tam mají akci na ty jejich ÖKO plenky Alana - zlevní je na 249,- sice je to jen o 20,-, ale každá kačka dobrá, kór když je ze začátku větší spotřeba.
Není tady
Munalo, dívala jsem se na stránky DM a nenašla jsem tam, kolik kusů je v tom balení - nedívala ses na to, prosím Tě? 
Není tady
lenkaB napsal(a):
Munalo, dívala jsem se na stránky DM a nenašla jsem tam, kolik kusů je v tom balení - nedívala ses na to, prosím Tě?
Leni, já jsem se na ně dívala v obchodě a není jich v tom balíku moc... Myslím 48 ks v té nejmenší velikosti 3-6 kg. Nejsem si 100% jistá, ale zhruba tak nějak to bylo..
I tak to vyjde celkem draze..
Upravil(a) yellow108 (27. 5. 2008 16:20)
Tak jak píše žlutí je jich tam 48 ve velikosti 4-9 kg, mám před sebou ten jejich Journal na červen, takže jedna vyjde na 5,20 Kč - no ale na eko plenku, to není zas tak moc, jiné stojí přes 6 kč a to je sakra znát.
Není tady
Hm tak koukám sem http://www.dm-drogeriemarkt.cz/sortiment/ , že nejmenší velikost mají 4-9 kg. Tak to jich asi bylo těch 48 v této velikosti...
Akorát ten odkaz nefunguje - do jejich vyhledávače se ještě musí napsat Alana ....
Upravil(a) yellow108 (27. 5. 2008 16:33)
Muni, jsi byla rychlejší...
No já si počkám až je zlevní o tu dvacku a pak půjdu nakupovat větší nákup s tou slevovou kartičkou na 10% slevu (už si asi měsíc píšu seznam, co potřebuju a co nemají jinde levnější než v DM) 

No tak to je výborný, to náhodou vycházejí na pěknou cenu, zvlášť když uplatním tu jejich hrací kartu, tedy vlastně dvě už mám polepený 
Nevíte jak je ta akce časově omezená?
Není tady
Izi napsal(a):
Nevíte jak je ta akce časově omezená?
Současný leták je do 27.5. a pokud je to v tom příštím, tak by to mohlo být už od zítra.. 
Když se tedy v té akci koupí balení a uplatní se ještě ta sleva 10% na kartě, tak pak kus vyjde na 4,66 Kč. Oproti pamperskám je to furt dost, ale asi jedno nebo dvě balení koupím... 
holky, jaká karta? 
Není tady

Leni, v DM mají takovou akci, že za každých utracených 100Kč dostaneš bod a ty pak sbíráš, když jich máš 15, tak příší nákup máš s 10% slevou. Já tam chodím dost často, kupuji hodně věci jejich značek, je to za pár korun, přitom podle mě srovnatelné se značkovými věcmi.
Mě se to teď sešlo a ty karty mám dvě, takže 20% slevička
asi těch plín nakoupím více, za 4,66 už je na ekoplenu hooodně solidní cena 
pro srovnání - originální moltexy, nejlevnější co jsem našla http://www.biosfera.cz/advanced_search_ … =0&y=0
a druhojakostní http://www.navigatorzdravi.cz/vyrobce/5873/
Upravil(a) Izi (27. 5. 2008 19:22)
Není tady
lenkaB napsal(a):
holky, jaká karta?
Když tam nakupuješ, tak za každých 100,- Kč nákupu dostaneš nálepku. Ty se lepí do karty a za plnou kartu (15 nálepek) je sleva na další nákup 10%. Prostě něco ve stylu "nechci slevu zadarmo", aby si zajistili stálé zákazníky pro nákupy jejich předraženého zboží 
Tiggy já myslím že mu nesednul ten parfém v pemprskách active baby nebo kýho čerta co tam cpou, páč po pemprskách sleep and play se neosypal, ty jsou ale děsně tenký, takže až tak po roce a spíš na léto.... no a já zatím jedu pořád neeko, ale nechám si na zkoušku ty alany koupit a uvidí se, dám pak vědět jak zkouška dopadla....
Není tady

tak už jsem přišla na to jak to je se plenama z DM, ta sleva běží již od března a bude až do 26.7.
a docela jsem se divila, že u nás na maloměstě je mívají dost často vyprodaný, dnes měli poslední balení maxi a junior a midi neměli vůbec a prodavačka povídala, že je mají hned pryč 
spíš teď řeším kolik jich koupit, protože co když malýmu nesednou, ale zase si řikám, že nebude takový problém je pak ev. udat jinde 
Není tady
Izi, já si koupím dva balíky
Větší zásoby taky dělat nebudu. 
Koukám jak blázen jak si chválíte DM. Asi u nás máme nějaký divný DM. Podle mě je to nejdražší drogerie ze všech. A než čekat na nějakou jejich slevu tak to radši koupim jinde. Jediné co je jim ke cti, že tam mají zubní nit na umělohmotném párátku, to jsem zatím jinde neviděla.
Hlavně jsem se chtěla zeptat - kam vyhazujete ty eko jednorázovky? Do směsnýho odpadu, nebo do papíru?
Upravil(a) holka (30. 5. 2008 14:18)
Není tady
Holka, do papíru rozhodně ne - tam takové věci vážně nepatří...
podle mně by se měly házet buď do bio nebo do směsného odpadu (samozřejmě mám na mysli ty ekologické jednorázovky
)... ale počkám, co napíší zkušenější
plenky jsme zatím doma neměli a třídíme jen papír, plasty, sklo 
Není tady
Nejsem sice zkušenější, ale souhlas s Lenkou. Do normálního směsného odpadu. I v eko-jednorázovkách je absorbční gel.

holka napsal(a):
Koukám jak blázen jak si chválíte DM. Asi u nás máme nějaký divný DM. Podle mě je to nejdražší drogerie ze všech. A než čekat na nějakou jejich slevu tak to radši koupim jinde. Jediné co je jim ke cti, že tam mají zubní nit na umělohmotném párátku, to jsem zatím jinde neviděla.
Hlavně jsem se chtěla zeptat - kam vyhazujete ty eko jednorázovky? Do směsnýho odpadu, nebo do papíru?
Já jsem taky spokojená s DM a že by to tam bylo nějak drahý...u našich na malém městě je obyčejná drogérka a mají tam o dost držší produkty jak v DM. Budu v DM kupovat hlavně plíny Babylove, jsou super a levnější jak Pampers, na které pořád běží reklama a už mě to irituje, jako kdyby nebyly jiné levnějí pelnky dobré.
Není tady

Rozhodně do směsného odpadu. U nás se ale rozjíždí akce s popelnicema na bioodpad, teď ještě jenom jde o to jakým způsobem to pak likvidují. A u těch z DM píší, že jsou kompostovatelné a jelikož máme zahradu a i ten kompost tak to máme vyřešený, ale radši ještě pozjistím detaily, jak psala yellow kvůli tomu gelu.
Jinak asi jsme divný město, ale máme tu asi dvě drogérky (nepočítám ty v obchoďáku) a ty jsou pekelný, drahý šílený sortiment. Já jsem se v DM zaměřila na výrobky jejich značek a nic na nich nevydím drahého, ba naopak, včera jsem kupovala sprchový šampon za 29,90 a sprchový olej za 54,90 (od Nivey jsem ho viděla za cca 80-90Kč) jo a ty plíny Babylove mi už taky doporučovala kamarádka 
mno ale to debatím o úplně jiném než je založeno téma
pardon 
Není tady
Pak mi ty eko plíny připadají smysluplný pouze v případě, že by se po jiných mimino osypalo, že tedy nejsou tak moc "chemický". Jinak když to hodím do směsnýho odpadu, tak to stejně nikdo zvlášť nerecykluje, takže mi to zas až tak eko nepřipadá. Myslím že v Německu a snad v Belgii nebo Holandsku recyklují jednorázové plíny. Zatím to je ale bohužel dost drahá záležitost, u nás se asi jen tak nedočkáme. Takže pokud se mi mimino z neeko neosype, tak zůstanu u neeko.
Není tady
holka, on je sice u nás asi nikdo nerecykluje (pokud nemáš sama kompost na zahradě), ale přesto je tam velký rozdíl v tom, že eko plíny se i na té skládce rozpadnou, zatímco neeko ne...
ale pokud by se daly házet do bioodpadu (asi by se chtělo na to zeptat někoho povolaného - napsat mail do firmy, co sváží odpady u vás), tak by to bylo lepší 
Není tady