18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Sestra ač je o dva roky starí, maturovala se mnou (přestoupila na jinou kolu a začala od začátku). Byli jsme s naim na večeři. Hmotné statky se nekonaly a ani bych je neočekávala.
Jen od prababičky z Moravy jsme dostaly na památku stříbro. Segra její prstýnek a já náramek. Krásný věci. Prý říkala, e svatby u nás se asi u nedočká, tak nám to dá k maturitě. Ten náramek nosím dodnes....
Není tady
Já dostala v r.1979 pečetní prsten, ale věděla jsem e bude, ze zlata z Ruska....a myslím, e i slavnostní oběd. Dceři vysvětluji, e se učí pro sebe a ne mne pro radost, take ji maličkostmi ocením dobré známky na konci roku...jako na zájezdu měla 60%slevu a já pak řekla, koupím nám napůl miniTV (z uetřených peněz ...za tu slevu), kterou jsem stejně u 2 roky plánovala (ale nebyla jsem rozhodnuta a hlavně na to neměla), nebo ji vzali na gymnásium bez zkouek, e měla čisté 1 a uetřila si nervy z přijímaček ...
Jako samoivitelka se moná zmůu na malý zlatý prsten a určitě slavnostní oběd, kdyby ne, zůstane ten oběd...
Není tady
Nečekala jsem nic, teda nai se ptali, co bych chtěla, ale přilo mi divný si o něco říkat... Bratr jo, ten si poručil horské kolo. V té době jsem u ani s nima nebydlela, tak jsem byla ráda, e se pěkně oblečeme, sejdeme v restauraci a posedíme. Taky znám rodiče, co dávají auto "za to", e potomek oslaví osmnáctiny. Co je spí zásluha těch rodičů, e. No nic, nemá cenu to řeit.
Od tety jsem dostala zlatý přívěsek, maličký a pěkný, fakt na kadodenní noení, tak ho od té doby nosím.
A jak tu někdo psal, největí odměna byla, e jsem měla zajitěné přijetí na vysokou bez zkouek.
Není tady
Syn maturoval minulý týden,oslavili jsme to doma a myslím,e ho docela dojalo,kdy viděl,e nám udělal radost.Pokud se dostane na V,tak mu přispějeme na notebook,který bude potřebovat./máme zkuenost u starího syna/,ten si na něj musel před pěti lety vydělat sám,protoe jsme na to neměli. Já ani manel jsme za maturitu nedostali nic,ale je pravda,e je to dávno a tenkrát bylo běné,e se myslím dětem nedávalo nic. Kdy slyím ve svém okolí,co vechno mají děti slíbeno za vysvědčení,tak myslí,e u toho nejmladího/1tř./to budeme zvládat bez odměn dost těko!
Není tady
taky jsem dostala přispěno na notebook...mamina se nepřestala angaovat co e to za tu maturu chci, take tohle přispění bylo fajn..
celkově mi to ale bylo proti srsti u na základce. je vysvědčení, co za to jen dítěti dám..příp.co za to jako dítě budu chtít..
malé obnosy od babiček mi přijdou celkem fajn, ty jetě motivují..1000kč za výzo u ne.
synovec byl nadenej kdy mu příbuzenstvo dalo kadý po jedné kovové padesátce..děsně se mu líbili a shranuje je v prasátku..
U nás to bývalo pozvání do cukrárny po kole od maminy na 1.stupni
Upravil(a) misha88 (26. 5. 2008 15:51)
Není tady
Já ve velkém očekávání mobilního telefonu jako dárku za maturitu (do té doby jsem mobil nevlastnila) jsem se nakonec musela smířit s tím, e oním velkým darem bude levý blatník na naem stařičkém autě - neb jsem ho trochu zruila. (Ale máme to v rodině - pravý blatník dostala maminka asi o půl roku dříve. )
Není tady
Holčička napsal(a):
e oním velkým darem bude levý blatník na naem stařičkém autě
Krásný dárek...............ale asi sis ho zaslouila no co, aspoň jsi mohla zase popojídět, ne?
Není tady
Já jsem za maturitu taky "nic" nedostala a ani mě nenapadlo, e bych měla něco dostat.. Moná mi nai dali dárek typu 1.000,- Kč nebo něco podobného, ale přesně si to u nepamatuju.
Tak to já nedostala vůbec nic, a to jsem měla samé jedničky a nikdo z rodiny v takový výsledek nevěřil. A taky jsem ani s ničím nepočítala. A to se také jetě řadím do té mladí generace (teda aspoň doufám ). Ano, měla jsem kamarády, kteří za maturitu dostali auto, za bakalářské státnice byt... Ale nějak by mi přilo blbé něco chtít, mamka vdycky hodně etřila (i kdy rodiče mých kamarádů i se svými niími platy své děti dotovaly). Nevím, proč by se "dítěti" mělo za maturitu něco dávat, to jako projev vděčnosti rodičů, e nakonec nebudou mezi známými na ostudu, kdy jejich děti taky odmaturovaly??? Nechápu. Osobně bych pak mnohem radi během vysoké uvítala nějaký měsíční příspěvek, a u na bydlení, nebo na stavební spoření, ono táhnout celou vysokou jen z brigád není ádná prča
Není tady
No já za maturitu taky nic nedostala, krom té pochvaly. Ale naim sem koupila velkou kytku - jako poděkování e mě vlastně vystudovat nechali
Není tady
Ale ja se na ty darky divam uplne z jineho pohledu nez vy!!!Maturovala jsem pred 5 lety. Neni to koncipovane aby nas to motivovalo, abychom to delali kvuli tomu darku. Snad kazdemu, kdo tu maturitu dela vi, ze to dela pro sebe a ze maturita je cennejsi nez notebook! Ani jsem ten darek neocekavala. Ale brala jsem to jako, ze mi nasi chteji neco dat, abych mela vzpominku na ten krok do dospelosti..Vubec nevidim nic spatneho na darku za maturitu , za promoci..Proste bud chcete nebo nechce, muzete ci nemuzete dat diteti darek, aby kdyz uvidi ten prstynek, pero ci hodinky, aby si vzpomnel, ze to dostala za maturitu (promoci), jake to byly nervy, jake to bylo stesti..
Upravil(a) Allice (27. 5. 2008 12:58)
Není tady
Včera dcera odmaturovala, dostala knihu, kterou si přála a dnes jdem na večeři. Tak, e asi tak.
Hezký den.
Není tady
Taky jsem nic nedostala, ale čekala jsem aspoň dobrou večeři
Není tady
Ja jsem si vyhlidla obraz. Byl docela dost drahy ale ja se do nej zamilovala na prvni pohled. Porad jsem nejak nemela kuraz si ho koupit "jen tak", takze jsem si rekla, ze kdyz matura dobre dopadne, tak si ho proste koupim k maturite. Moje rodina o tom vedela, takze k nasetrene castce z brigad, co jsem mela mi pak kazdy neco jeste pridal, abych si ho mohla koupit. Ale nejvic me potesil malir obrazu, kdyz mi rekl, ze mi jeste slevi za tak uzasny maturitni vysvedceni .
Není tady
My jsme koupili televizi do pokojíku, udělala dceři radost . Já si nemyslím e děti se učí jen kvůli sobě, učí se i kvůlli nám, rodičům... a vidím to asi tak jak píe Allice. Samozřejmě, kdybysme byli ve finanční tísni, tak bysme koupili dárek přiměřený finanční situaci.
Není tady
Nějak u si nepamatuju, je to dáávno :-)) ale myslím, e jsme li na večeři.
Nicméně, mě trochu zaráí převládající názor, e dostat k maturitě dárek je nějaká ílená zvrhlost, nedejboe kdy je to byt nebo auto. Je mi jasný, e se k tomu nikdo dobrovolně nepřizná, ale e by závist ?
Není tady
Tiina napsal(a):
Nějak u si nepamatuju, je to dáávno :-)) ale myslím, e jsme li na večeři.
Nicméně, mě trochu zaráí převládající názor, e dostat k maturitě dárek je nějaká ílená zvrhlost, nedejboe kdy je to byt nebo auto. Je mi jasný, e se k tomu nikdo dobrovolně nepřizná, ale e by závist ?
Nevím, to nebude asi závist, spí jiný pohled, jiné zvyky, jiná výchova, jiný přístup... Jako někdo se diví "vy si dáváte dárek k svátku, valentýnu..." , tak někdo se diví - vy dáváte/dostáváte dárek k maturitě?
Není tady
Elegantní odměna by mohly bejt třeba nějaký pěkný hodinky. Záleí na rozpočtu, ale kolem 4/5 tisíc se dají sehnat kvalitní, ze kterých bude mít radost (a je to podle mě lepí ne peníze, takový vstup do dospělýho ivota), třeba něco takovýho nepovolená reklama , výběr je fakt velkej.
Upravil(a) tina (4. 3. 2014 23:05)
Není tady
Není ti blbý kvůli reklamě vyhrabat 6 let starý vlákno?
Není tady
aprill napsal(a):
F1 napsal(a):
Co dáváte dětem za sloení maturity?Zjiuji e plno rodičů odměňuje potomky penězma a to né tisícovkou...
Obdaruj tím co dítěti udělá radost a nekoukej na to co dávají druzí.
hezky napsaný
Není tady