Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 26. 5. 2008 9:25

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Re: MATURITA-ODMĚNA

Sestra ač je o dva roky starší, maturovala se mnou (přestoupila na jinou školu a začala od začátku). Byli jsme s našim na večeři. Hmotné statky se nekonaly a ani bych je neočekávala.
Jen od prababičky z Moravy jsme dostaly na památku stříbro. Segra její prstýnek a já náramek. Krásný věci. Prý říkala, že svatby u nás se asi už nedočká, tak nám to dá k maturitě. Ten náramek nosím dodnes....

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#27 26. 5. 2008 10:31

Musim
♥♥♥♥♥♥-

Já dostala v r.1979 pečetní prsten, ale věděla jsem že bude, ze zlata z Ruska....a myslím, že i slavnostní oběd. Dceři vysvětluji, že se učí pro sebe a ne mne pro radost, takže ji maličkostmi ocením dobré známky na konci roku...jako na zájezdu měla 60%slevu a já pak řekla, koupím nám napůl miniTV (z ušetřených peněz ...za tu slevu), kterou jsem stejně už 2 roky plánovala (ale nebyla jsem rozhodnuta a hlavně na to neměla), nebo ji vzali na gymnásium bez zkoušek, že měla čisté 1 a ušetřila si nervy  z přijímaček ...
Jako samoživitelka se možná zmůžu na malý zlatý prsten a určitě slavnostní oběd, kdyby ne, zůstane ten oběd...

Není tady

#28 26. 5. 2008 11:01

Daniela S.
♥♥♥♥♥--

Nečekala jsem nic, teda naši se ptali, co bych chtěla, ale přišlo mi divný si o něco říkat... Bratr jo, ten si poručil horské kolo. V té době jsem už ani s nima nebydlela, tak jsem byla ráda, že se pěkně oblečeme, sejdeme v restauraci a posedíme. Taky znám rodiče, co dávají auto "za to", že potomek oslaví osmnáctiny. Což je spíš zásluha těch rodičů, že. No nic, nemá cenu to řešit.
Od tety jsem dostala zlatý přívěsek, maličký a pěkný, fakt na každodenní nošení, tak ho od té doby nosím.
A jak tu někdo psal, největší odměna byla, že jsem měla zajištěné přijetí na vysokou bez zkoušek.

Není tady

#29 26. 5. 2008 14:27

slíva modrá
♥♥-----

Syn maturoval minulý týden,oslavili jsme to doma a myslím,že ho docela dojalo,když viděl,že nám udělal radost.Pokud se dostane na VŠ,tak mu přispějeme na notebook,který bude potřebovat./máme zkušenost u staršího syna/,ten si na něj musel před pěti lety vydělat sám,protože jsme na to neměli. Já ani manžel jsme za maturitu nedostali nic,ale je pravda,že je to dávno a tenkrát bylo běžné,že se myslím dětem nedávalo nic. Když slyším ve svém okolí,co všechno mají děti slíbeno za vysvědčení,tak myslí,že u toho nejmladšího/1tř./to budeme zvládat bez odměn dost těžko!

Není tady

#30 26. 5. 2008 14:44

misha88
♥♥♥♥♥♥♥

taky jsem dostala přispěno na notebook...mamina se nepřestala angažovat co že to za tu maturu chci, takže tohle přispění bylo fajn..
celkově mi to ale bylo proti srsti už na základce. je vysvědčení, co za to jen dítěti dám..příp.co za to jako dítě budu chtít..
malé obnosy od babiček mi přijdou celkem fajn, ty ještě motivují..1000kč za výzo už ne.
synovec byl nadšenej když mu příbuzenstvo dalo každý po jedné kovové padesátce..děsně se mu líbili a shranuje je v prasátku..
U nás to bývalo pozvání do cukrárny po škole od maminy na 1.stupni

Upravil(a) misha88 (26. 5. 2008 15:51)

http://lbyf.lilypie.com/jGYVp1.png

https://lb4f.lilypie.com/wxkxp2.png

https://lbdf.lilypie.com/V2Y7p2.png

Není tady

#31 26. 5. 2008 18:09

Holčička
♥♥♥♥♥♥-

Já ve velkém očekávání mobilního telefonu jako dárku za maturitu (do té doby jsem mobil nevlastnila) jsem se nakonec musela smířit s tím, že oním velkým darem bude levý blatník na našem stařičkém autě - neb jsem ho trochu zrušila. (Ale máme to v rodině - pravý blatník dostala maminka asi o půl roku dříve. lol )

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/l/lqhjsy07t.png    http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/6/6px9452lk.png

Není tady

#32 26. 5. 2008 18:21

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Holčička napsal(a):

že oním velkým darem bude levý blatník na našem stařičkém autě

Krásný dárek...............ale asi sis ho zasloužila tummenupp no co, aspoň jsi mohla zase popojíždět, ne?

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#33 26. 5. 2008 20:03

host5522
Host

Já jsem za maturitu taky "nic" nedostala a ani mě nenapadlo, že bych měla něco dostat.. Možná mi naši dali dárek typu 1.000,- Kč nebo něco podobného, ale přesně si to už nepamatuju.

#34 26. 5. 2008 21:58

Jiněnka
♥♥♥♥---

Tak to já nedostala vůbec nic, a to jsem měla samé jedničky a nikdo z rodiny v takový výsledek nevěřil. A taky jsem ani s ničím nepočítala. A to se také ještě řadím do té mladší generace (teda aspoň doufám lol ). Ano, měla jsem kamarády, kteří za maturitu dostali auto, za bakalářské státnice byt... Ale nějak by mi přišlo blbé něco chtít, mamka vždycky hodně šetřila (i když rodiče mých kamarádů i se svými nižšími platy své děti dotovaly).  Nevím, proč by se "dítěti" mělo za maturitu něco dávat, to jako projev vděčnosti rodičů, že nakonec nebudou mezi známými na ostudu, když jejich děti taky odmaturovaly??? Nechápu. Osobně bych pak mnohem radši během vysoké uvítala nějaký měsíční příspěvek, a už na bydlení, nebo na stavební spoření, ono táhnout celou vysokou jen z brigád není žádná prča butter

Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl!

Není tady

#35 27. 5. 2008 12:32

deves
♥♥♥----

No já za maturitu taky nic nedostala, krom té pochvaly. Ale našim sem koupila velkou kytku - jako poděkování že mě vlastně vystudovat nechali

Někteří lidé vstoupí do našeho života a rychle z něj zase odejdou. Někteří v něm nějakou dobu zůstanou a zanechají stopy v našich srdcích. My už pak nikdy nejsme stejní.

Není tady

#36 27. 5. 2008 12:52

Allice
♥♥♥♥♥--

Ale ja se na ty darky divam uplne z jineho pohledu nez vy!!!Maturovala jsem pred 5 lety. Neni to koncipovane aby nas to motivovalo, abychom to delali kvuli tomu darku. Snad kazdemu, kdo tu maturitu dela vi, ze to dela pro sebe a ze maturita je cennejsi nez notebook! Ani jsem ten darek neocekavala. Ale brala jsem to jako, ze mi nasi chteji neco dat, abych mela vzpominku na ten krok do dospelosti..Vubec nevidim nic spatneho na darku za maturitu , za promoci..Proste bud chcete nebo nechce, muzete ci nemuzete dat diteti darek, aby kdyz uvidi ten prstynek, pero ci hodinky, aby si vzpomnel, ze to dostala za maturitu (promoci), jake to byly nervy, jake to bylo stesti..

Upravil(a) Allice (27. 5. 2008 12:58)

Není tady

#37 28. 5. 2008 8:12

Ota
Moderátor(ka)
Místo: Praha

Včera dcera odmaturovala, dostala knihu, kterou si přála a dnes jdem na večeři. Tak, že asi tak.
Hezký den.

Ota
------------------------------------------------------
Nechceš-li si hubu spálit, musíš mlčet, nebo chválit.
K. H. Borovský.

Není tady

#38 29. 5. 2008 15:07

Regina
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Taky jsem nic nedostala, ale čekala jsem aspoň dobrou večeři sad

Krása a zdraví Před svítáním je největší tma.

Není tady

#39 29. 5. 2008 19:46

taurus
♥♥♥♥♥♥-
Místo: cely svet

Ja jsem si vyhlidla obraz. Byl docela dost drahy ale ja se do nej zamilovala na prvni pohled. Porad jsem  nejak nemela kuraz si ho koupit "jen tak", takze jsem si rekla, ze kdyz matura dobre dopadne, tak si ho proste koupim k  maturite. Moje rodina o tom vedela, takze k nasetrene castce z brigad, co jsem mela mi pak kazdy neco jeste pridal, abych si ho mohla koupit. Ale nejvic me potesil malir obrazu, kdyz mi rekl, ze mi jeste slevi za tak uzasny maturitni vysvedceni godlike tummenupp.

I was still free: free to hate the men who were torturing me, or to forgive them. It doesn´t sound like much. I know. But in the flinch and bite of the chain, when it´s all you´ve got, that freedom is a universe of possibility.

Není tady

#40 29. 5. 2008 20:42

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

My jsme koupili televizi do pokojíku, udělala dceři radost . Já si nemyslím že děti se učí jen kvůli sobě, učí se i  kvůlli nám, rodičům... a vidím to asi tak jak píše Allice. Samozřejmě, kdybysme byli ve finanční tísni, tak bysme koupili dárek přiměřený finanční situaci.

Strach je malá smrt...

Není tady

#41 2. 6. 2008 16:59

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Nějak už si nepamatuju, je to dáávno :-)) ale myslím, že jsme šli na večeři.
Nicméně, mě trochu zaráží převládající názor, že dostat k maturitě dárek je nějaká šílená zvrhlost, nedejbože když je to byt nebo auto. Je mi jasný, že se k tomu nikdo dobrovolně nepřizná, ale že by závist ?

Není tady

#42 2. 6. 2008 17:41

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Tiina napsal(a):

Nějak už si nepamatuju, je to dáávno :-)) ale myslím, že jsme šli na večeři.
Nicméně, mě trochu zaráží převládající názor, že dostat k maturitě dárek je nějaká šílená zvrhlost, nedejbože když je to byt nebo auto. Je mi jasný, že se k tomu nikdo dobrovolně nepřizná, ale že by závist ?

Nevím, to nebude asi závist, spíš jiný pohled, jiné zvyky, jiná výchova, jiný přístup... Jako někdo se diví "vy si dáváte dárek k svátku, valentýnu..." , tak někdo se diví - vy dáváte/dostáváte dárek k maturitě?

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#43 2. 6. 2008 20:11

sharek
♥♥♥♥---
Místo: praha
Web

Já třeba od našich nedostala nic, přez rameno mi pogratulovaly a bylo...     butter

nikdo se mě neptal jestli se chci narodit, tak mi nikdo nebude říkat jak mám žít

Není tady

#44 4. 3. 2014 22:55

JohankaDl
♥♥-----

Elegantní odměna by mohly bejt třeba nějaký pěkný hodinky. Záleží na rozpočtu, ale kolem 4/5 tisíc se dají sehnat kvalitní, ze kterých bude mít radost (a je to podle mě lepší než peníze, takový vstup do dospělýho života), třeba něco takovýho nepovolená reklama , výběr je fakt velkej.

Upravil(a) tina (4. 3. 2014 23:05)

Není tady

#45 4. 3. 2014 23:00

modrovous
♥♥♥♥♥♥-

Není ti blbý kvůli reklamě vyhrabat 6 let starý vlákno? usch dumbom

Vůl zůstane volem a pařez pařezem.

„Proti blbosti i bohové bojují marně.“
Jan Werich

Není tady

#46 4. 4. 2014 9:37

Alzbeta
♥♥♥----

aprill napsal(a):

F1 napsal(a):

Co dáváte dětem za složení maturity?Zjišuji že plno rodičů odměňuje potomky penězma a to né tisícovkou...

Obdaruj tím co dítěti udělá radost a nekoukej na to co dávají druzí.

hezky napsaný smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí