Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 23. 5. 2008 17:26

F1
♥♥♥----

MATURITA-ODMĚNA

Co dáváte dětem za složení maturity?Zjišuji že plno rodičů odměňuje potomky penězma a to né tisícovkou...

Není tady

#2 23. 5. 2008 17:29

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Re: MATURITA-ODMĚNA

F1 napsal(a):

Co dáváte dětem za složení maturity?Zjišuji že plno rodičů odměňuje potomky penězma a to né tisícovkou...

Obdaruj tím co dítěti udělá radost a nekoukej na to co dávají druzí.

Není tady

#3 23. 5. 2008 17:34

Allice
♥♥♥♥♥--

ja jsem od nasich dostala letenku do Anglie..Planovala jsem dovolenou v Anglii, nasi mi na ni dali a pak jsme se dohodli, ze to nemusim vracet, ze to mam k maturite!

Není tady

#4 23. 5. 2008 17:36

Ota
Moderátor(ka)
Místo: Praha

Aprill, hezky řečeno. Před chvílí mě psala kamarádka, co že dceři chystáme (matura příští týden) a já si uvědomil, že nad tím vůbec nepřemýšlíme. roll

Ota
------------------------------------------------------
Nechceš-li si hubu spálit, musíš mlčet, nebo chválit.
K. H. Borovský.

Není tady

#5 23. 5. 2008 19:12

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Stejně je to takové zvláštní, já nedostala k maturitě nic - možná mě pochválili, měli radost, ale tak nějak se bralo, že jsem to dělala pro sebe. A já ani nic nečekala, brala jsem to stejně. Tím nepíšu, že dárek je špatný, aby to nebylo tak pochopeno...

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#6 23. 5. 2008 19:24

Helča2
♥♥♥♥♥--

Dceři jsme sehnali její vlastní bydlení .Takový pidi  maličký 2+kk ( levný pronájem, 2 stanice MHD od nás )

Upravil(a) Helča2 (23. 5. 2008 21:59)

http://ticker.7910.org/as1cA1P0g410010Mzk0MTIxfDAwMDY3NDRkfCBadXphbmthIG3h.gif
nar. v úterý 15.5.2007 ve 23:55 hod v Motole, váha  3,60 kg a  49 cm *

Není tady

#7 23. 5. 2008 19:29

Ota
Moderátor(ka)
Místo: Praha

LENNNA napsal(a):

Stejně je to takové zvláštní, já nedostala k maturitě nic - možná mě pochválili, měli radost, ale tak nějak se bralo, že jsem to dělala pro sebe. A já ani nic nečekala, brala jsem to stejně. Tím nepíšu, že dárek je špatný, aby to nebylo tak pochopeno...

LENNNO, tummenuppstolt

Ota
------------------------------------------------------
Nechceš-li si hubu spálit, musíš mlčet, nebo chválit.
K. H. Borovský.

Není tady

#8 23. 5. 2008 19:33

Paila
♥♥♥♥---

Já k maturitě taky nic nedostala a ani jsem nic  neočekávala. Pouze jsem to brala jako ukončení jedné etapy a začátek nové. Hned den po maturitě obdržení maturitního vysvědčení jsem nastoupila do svého prvního zaměstnání. Rodiče to brali stejně, pouze mi poblahopřáli a připili jsme si na úspěsný vstup do světa dospělých

Není tady

#9 23. 5. 2008 19:36

estelle
♥♥♥♥♥--

Taky jsem nic nedostala a ani mě nenapadlo, že by mi k maturitě měl někdo něco dávat.

Není tady

#10 23. 5. 2008 19:43

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Tak jsem se trochu "bála", že budu sama a koukám, že je nás víc tummenupp.

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#11 23. 5. 2008 20:45

Heluška
♥♥♥♥♥♥-

Měla jsem slíbený prstýnek, ale nakonec na něho naši neměli.
Později jsem ocenila, že ze čtyř dětí umožnili maturitu třem a to při dělnických platech.
Známá dostala v té samé době novučičké auto.
Je to tak asi i dnes.
Pokud mě pamě neklame, ani já jsem mým dětem za maturu nic , kromě slavnostního oběda, nedala. Platila jsem školné, to samo o sobě byl dost velký dárek .
Kdybych měla z čeho, jistě bych nějakou památku dala a zlatý šperčíček mi stále přijde vhodný, přestože já sama zlato nenosím. Jen to, co mám po mamince.

Není tady

#12 23. 5. 2008 21:16

Jana24
♥♥♥----

Tak já jsem taky nic nedostala - u nás doma se to považovalo tak jako že za normální věc roll Když vloni maturovala dcera a následně se dostala i na VŠ, tak jsem jí řekla, a si vybere s svým klukem zájezd k moři, že jí to zaplatím. A výsledek?  K moři a s klukem se jí nechtělo a tak jsme si udělaly sami dvě dámskou jízdu na 4 dny do Paříže tummenupp

Není tady

#13 23. 5. 2008 23:02

marica
♥♥♥♥♥--

Mně zaplatil otec vodičák. - Tedy vodičský kurz ne prukaz smile
Kurz jsem udělala ale za volantem jsem už pak neseděla smile
Ale vodičák mááááám, Dobrý dárek je kurz cizích jazyku.

Upravil(a) marica (23. 5. 2008 23:03)

Není tady

#14 23. 5. 2008 23:21

mirka..
♥♥♥♥♥♥-

mě táta zaplatil večeři...je fakt, že ségra dostala ojetý auto...ale to nebylo asi ani k maturitě....mi přijde že to lidi dělají pro sebe,ne? mě by nevzali na výšku, snažila sme se kvůli tomu, navíc ted mi taky nikdo nic nedá za zkoušku která je mnohokrát horší než celá maturita..ted tu maturu beru jen jako symbolický akt, nač z ní dělat takové drama:-)

Není tady

#15 23. 5. 2008 23:52

sandra
♥♥♥♥♥♥-

Já jsem taky nic nedostala a ani jsem nic neočekávala....dělala jsem to kvůli sobě....myslím, že jsme si s mamkou připili a s tátou šli na večeři a to je všechno wink

Není tady

#16 24. 5. 2008 9:49

kacatko
♥♥♥♥---

Já jsem za maturitu dostala prstýnek, kamarád auto, kámoška nic... Takže se vážně neohlížej na to, co dávají jinde smile

Není tady

#17 24. 5. 2008 9:50

holka
♥♥♥♥---

My jsme taky nedostávali žádné velké dary. Za vysvědčení na konci roku naši koupili nanukáč a udělali jsme si poháry. Za maturitu jsme šli na večeři, do normální restaurace. Vůbec jsme si nepřipadali nijak ochuzený, od malička nás vedli k tomu, že z dobrých výsledků mají radost, ale hlavně že to děláme pro sebe.

Není tady

#18 24. 5. 2008 15:01

PetaZ
♥♥♥♥♥♥-

Já dostala byt, který byl volný, takže tak smile

Není tady

#19 25. 5. 2008 18:38

leny.wood
♥♥♥♥♥♥-
Místo: kladensko
Web

nevím no, já tohleto tak nějak nechápu. za maturitu dárek? snad to dělám pro sebe ne? když se mě kamarádka ptala, co si u našich řeknu za dárek, tak jsem na ní jen zůstala zírat? ona si ještě vybírala... maturovala jsem pro sebe, nic jsem za to neočekávala, ani nechtěla. dost velkou odměnou mi bylo, že jsem udělala nejen sobě, ale hlavně rodičům a nejbližším, radost, a že jsem u nich viděla slzy dojetí smile přece toho pro mě udělali tolik...

Člověk míní, život mění.
Život je krásný, ale přesto končí smrtí.
http://leny-wood.wp.cz/wp-content/uploads/wp.cz/leny-wood/horse.jpg

Není tady

#20 25. 5. 2008 19:09

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Já k maturitě dostala od babičky bony na džíny z Tuzexu, jinak nic, kluk dostal ode mě tisícovku, naši na drahý dárky neměli a já, jako samoživitelka taky ne, ani ode mě kluk nic nechtěl. Prostě to tak je. Ale vím, spolužačka dcery mé kolegyně dostala za maturitu sporák, myslím tím auto.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#21 25. 5. 2008 19:14

x256987
Host

Co tak kolem sebe pozoruju, základní modely jsou tři - 1. nikoho ani nenapadne, že by měl maturitu nějaký dar provázet, 2. večeře v restauraci a/nebo nějaké zlato, 3. byt nebo auto. Třetí variantu volí myslím hlavně rodiny, které plánují dítku jedno či druhé pořídit a maturita je dobrá příležitost, nebývá to přímo "za maturitu", ale spíš "k maturitě". A s dosaženými výsledky to obvykle nijak nesouvisí big_smile

Naši dokázali každou věc uvést, že ji máme "za něco" Došlo to tak daleko, že když si naše rodina po dlouhém šetření a pečlivé úvaze pořídila v pětaosmdesátém barevnou televizi, rodiče prohlásili, že to má brácha za očkování, na kterém shodou okolností ten den byl lol

Upravil(a) Judita (25. 5. 2008 19:16)

#22 25. 5. 2008 19:39

Sirius
Host

Můj syn maturuje, konkrétně v úterý bude jeho "velký den". Co dostane? Nic. Důvod? Jednak školu studuje pro sebe, ne kvůli mě, za druhé, nejsem tak bohatý abych mu pořizoval byt či auto a jelikož jeho příjmy (brigády) přesahují několikanásobně to co zbyde mě na měsíc, těžko mu něco kupovat, když si vždy vše koupí sám. Takže ...obejmu ho, poblahopřeju, možná si zajdeme na pivo.......

#23 25. 5. 2008 22:47

TamtaOna
♥♥♥♥---

Já dostala parfém a slavnostní oběd... ale nic jsem neočekávala... Taky jsem to dělala za sebe a pro sebe. Myslím si, že nejlepší je vidět nadšení rodičů (taková ta hrdost) <- hehe, kdo by řekl, že tohle napíšu... ale je to tak. Je to hrozně milé.

Není tady

#24 25. 5. 2008 22:57

helča v
♥♥-----

Naše dcera dostala za maturitu bednu banánu.Bylo to v roce 1982 a bylo to podpultové zboží. Jinak nedávám ani vnukům a vnučkám za vysvědčení žádné peníze, jen čokoládu nebo něco na mls. dudlik

Upravil(a) helča v (25. 5. 2008 22:58)

Není tady

#25 25. 5. 2008 23:06

lueta
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno

Judita napsal(a):

Co tak kolem sebe pozoruju, základní modely jsou tři - 1. nikoho ani nenapadne, že by měl maturitu nějaký dar provázet, 2. večeře v restauraci a/nebo nějaké zlato, 3. byt nebo auto. Třetí variantu volí myslím hlavně rodiny, které plánují dítku jedno či druhé pořídit a maturita je dobrá příležitost, nebývá to přímo "za maturitu", ale spíš "k maturitě". A s dosaženými výsledky to obvykle nijak nesouvisí big_smile

Naši dokázali každou věc uvést, že ji máme "za něco" Došlo to tak daleko, že když si naše rodina po dlouhém šetření a pečlivé úvaze pořídila v pětaosmdesátém barevnou televizi, rodiče prohlásili, že to má brácha za očkování, na kterém shodou okolností ten den byl lol

Teda Judit, jsi mě fakt pobavila. Dcera chce řidičák, tak já to zítra spláchnu s tou maturou lol . Drž palce!

Chyby jsou nutným a jediným vodítkem na cestě k dokonalosti

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí