6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Co dáváte dětem za sloení maturity?Zjiuji e plno rodičů odměňuje potomky penězma a to né tisícovkou...
Není tady
F1 napsal(a):
Co dáváte dětem za sloení maturity?Zjiuji e plno rodičů odměňuje potomky penězma a to né tisícovkou...
Obdaruj tím co dítěti udělá radost a nekoukej na to co dávají druzí.
Není tady
ja jsem od nasich dostala letenku do Anglie..Planovala jsem dovolenou v Anglii, nasi mi na ni dali a pak jsme se dohodli, ze to nemusim vracet, ze to mam k maturite!
Není tady
Aprill, hezky řečeno. Před chvílí mě psala kamarádka, co e dceři chystáme (matura přítí týden) a já si uvědomil, e nad tím vůbec nepřemýlíme.
Není tady
Stejně je to takové zvlátní, já nedostala k maturitě nic - moná mě pochválili, měli radost, ale tak nějak se bralo, e jsem to dělala pro sebe. A já ani nic nečekala, brala jsem to stejně. Tím nepíu, e dárek je patný, aby to nebylo tak pochopeno...
Není tady
Dceři jsme sehnali její vlastní bydlení .Takový pidi maličký 2+kk ( levný pronájem, 2 stanice MHD od nás )
Upravil(a) Helča2 (23. 5. 2008 21:59)
Není tady
LENNNA napsal(a):
Stejně je to takové zvlátní, já nedostala k maturitě nic - moná mě pochválili, měli radost, ale tak nějak se bralo, e jsem to dělala pro sebe. A já ani nic nečekala, brala jsem to stejně. Tím nepíu, e dárek je patný, aby to nebylo tak pochopeno...
LENNNO,
Není tady
Já k maturitě taky nic nedostala a ani jsem nic neočekávala. Pouze jsem to brala jako ukončení jedné etapy a začátek nové. Hned den po maturitě obdrení maturitního vysvědčení jsem nastoupila do svého prvního zaměstnání. Rodiče to brali stejně, pouze mi poblahopřáli a připili jsme si na úspěsný vstup do světa dospělých
Není tady
Taky jsem nic nedostala a ani mě nenapadlo, e by mi k maturitě měl někdo něco dávat.
Není tady
Tak jsem se trochu "bála", e budu sama a koukám, e je nás víc .
Není tady
Měla jsem slíbený prstýnek, ale nakonec na něho nai neměli.
Později jsem ocenila, e ze čtyř dětí umonili maturitu třem a to při dělnických platech.
Známá dostala v té samé době novučičké auto.
Je to tak asi i dnes.
Pokud mě pamě neklame, ani já jsem mým dětem za maturu nic , kromě slavnostního oběda, nedala. Platila jsem kolné, to samo o sobě byl dost velký dárek .
Kdybych měla z čeho, jistě bych nějakou památku dala a zlatý perčíček mi stále přijde vhodný, přestoe já sama zlato nenosím. Jen to, co mám po mamince.
Není tady
Tak já jsem taky nic nedostala - u nás doma se to povaovalo tak jako e za normální věc Kdy vloni maturovala dcera a následně se dostala i na V, tak jsem jí řekla, a si vybere s svým klukem zájezd k moři, e jí to zaplatím. A výsledek? K moři a s klukem se jí nechtělo a tak jsme si udělaly sami dvě dámskou jízdu na 4 dny do Paříe
Není tady
Mně zaplatil otec vodičák. - Tedy vodičský kurz ne prukaz
Kurz jsem udělala ale za volantem jsem u pak neseděla
Ale vodičák mááááám, Dobrý dárek je kurz cizích jazyku.
Upravil(a) marica (23. 5. 2008 23:03)
Není tady
mě táta zaplatil večeři...je fakt, e ségra dostala ojetý auto...ale to nebylo asi ani k maturitě....mi přijde e to lidi dělají pro sebe,ne? mě by nevzali na výku, snaila sme se kvůli tomu, navíc ted mi taky nikdo nic nedá za zkouku která je mnohokrát horí ne celá maturita..ted tu maturu beru jen jako symbolický akt, nač z ní dělat takové drama:-)
Není tady
Já jsem taky nic nedostala a ani jsem nic neočekávala....dělala jsem to kvůli sobě....myslím, e jsme si s mamkou připili a s tátou li na večeři a to je vechno
Není tady
Já jsem za maturitu dostala prstýnek, kamarád auto, kámoka nic... Take se váně neohlíej na to, co dávají jinde
Není tady
My jsme taky nedostávali ádné velké dary. Za vysvědčení na konci roku nai koupili nanukáč a udělali jsme si poháry. Za maturitu jsme li na večeři, do normální restaurace. Vůbec jsme si nepřipadali nijak ochuzený, od malička nás vedli k tomu, e z dobrých výsledků mají radost, ale hlavně e to děláme pro sebe.
Není tady
Já dostala byt, který byl volný, take tak
Není tady
nevím no, já tohleto tak nějak nechápu. za maturitu dárek? snad to dělám pro sebe ne? kdy se mě kamarádka ptala, co si u naich řeknu za dárek, tak jsem na ní jen zůstala zírat? ona si jetě vybírala... maturovala jsem pro sebe, nic jsem za to neočekávala, ani nechtěla. dost velkou odměnou mi bylo, e jsem udělala nejen sobě, ale hlavně rodičům a nejbliím, radost, a e jsem u nich viděla slzy dojetí přece toho pro mě udělali tolik...
Není tady
Já k maturitě dostala od babičky bony na díny z Tuzexu, jinak nic, kluk dostal ode mě tisícovku, nai na drahý dárky neměli a já, jako samoivitelka taky ne, ani ode mě kluk nic nechtěl. Prostě to tak je. Ale vím, spoluačka dcery mé kolegyně dostala za maturitu sporák, myslím tím auto.
Není tady
Co tak kolem sebe pozoruju, základní modely jsou tři - 1. nikoho ani nenapadne, e by měl maturitu nějaký dar provázet, 2. večeře v restauraci a/nebo nějaké zlato, 3. byt nebo auto. Třetí variantu volí myslím hlavně rodiny, které plánují dítku jedno či druhé pořídit a maturita je dobrá příleitost, nebývá to přímo "za maturitu", ale spí "k maturitě". A s dosaenými výsledky to obvykle nijak nesouvisí
Nai dokázali kadou věc uvést, e ji máme "za něco" Dolo to tak daleko, e kdy si nae rodina po dlouhém etření a pečlivé úvaze pořídila v pětaosmdesátém barevnou televizi, rodiče prohlásili, e to má brácha za očkování, na kterém shodou okolností ten den byl
Upravil(a) Judita (25. 5. 2008 19:16)
Můj syn maturuje, konkrétně v úterý bude jeho "velký den". Co dostane? Nic. Důvod? Jednak kolu studuje pro sebe, ne kvůli mě, za druhé, nejsem tak bohatý abych mu pořizoval byt či auto a jeliko jeho příjmy (brigády) přesahují několikanásobně to co zbyde mě na měsíc, těko mu něco kupovat, kdy si vdy ve koupí sám. Take ...obejmu ho, poblahopřeju, moná si zajdeme na pivo.......
Já dostala parfém a slavnostní oběd... ale nic jsem neočekávala... Taky jsem to dělala za sebe a pro sebe. Myslím si, e nejlepí je vidět nadení rodičů (taková ta hrdost) <- hehe, kdo by řekl, e tohle napíu... ale je to tak. Je to hrozně milé.
Není tady
Nae dcera dostala za maturitu bednu banánu.Bylo to v roce 1982 a bylo to podpultové zboí. Jinak nedávám ani vnukům a vnučkám za vysvědčení ádné peníze, jen čokoládu nebo něco na mls.
Upravil(a) helča v (25. 5. 2008 22:58)
Není tady
Judita napsal(a):
Co tak kolem sebe pozoruju, základní modely jsou tři - 1. nikoho ani nenapadne, e by měl maturitu nějaký dar provázet, 2. večeře v restauraci a/nebo nějaké zlato, 3. byt nebo auto. Třetí variantu volí myslím hlavně rodiny, které plánují dítku jedno či druhé pořídit a maturita je dobrá příleitost, nebývá to přímo "za maturitu", ale spí "k maturitě". A s dosaenými výsledky to obvykle nijak nesouvisí
Nai dokázali kadou věc uvést, e ji máme "za něco" Dolo to tak daleko, e kdy si nae rodina po dlouhém etření a pečlivé úvaze pořídila v pětaosmdesátém barevnou televizi, rodiče prohlásili, e to má brácha za očkování, na kterém shodou okolností ten den byl
Teda Judit, jsi mě fakt pobavila. Dcera chce řidičák, tak já to zítra spláchnu s tou maturou . Dr palce!
Není tady