|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
q
Upravil(a) aneta75 (30. 1. 2009 8:45)
Není tady
Jestli to nebude tím, že pozitivní myšlení nefunguje. :-)
Není tady
Milá Aneto, takových zkušeností každý kdo se vydá na duchovní cestu vytřepe z rukávu "neurekom"
(doufám že jsem to napsala dobře).
Napadá mě mnoho rozličných důvodů, proč jsi se ocitla zrovna v takovéto situaci, jsou to mé domněnky. Od prostého přezkoušení tvé trpělivosti, která může být zrovna tvou slabinou nebo to, že používáš afirmace nesprávně až po komplikovanější okolnosti. Není totiž úplně pravda, že když se začneme my sami měnit, tak se změní všichni okolo. Stává se úplně běžně, že když není zbytí, jsou určité osoby ( i velmi blízké) po naší proměně odstraněni a to různými způsoby. Jeden z vesmírných zákonů je ten, že stejnorodé přitahuje stejnorodé,(energie) když připustíš, že to tak je, tak zákonitě ti, kteří nejsou schopni se stejnou měrou tvým změnám přizpůsobit, budou odpuzováni. Přišla jsem v určité etapě života o spoustu přátel... jednoduše, přestali jsme mluvit shodnou řečí a rozumět si vzájemě a vyhledávat se a rozhodně nejen z důvodu rozličných zájmů. Spíš jsem přímo ty nedefinovatelnáé odpudivé síly osobně cítila.
To samé se týká třeba i práce a peněz , místa bydliště a dalších jiných věcí. Obecně se ví, že s duchovní proměnou odpadne od člověka vše co k němu "nepatří". Ovšem na druhou stranu, uděláme-li si prostor... dostaneme mnoho věcí jiných a kvalitnějších.
Tak pod to se podepíšu
.
q
Upravil(a) aneta75 (30. 1. 2009 8:50)
Není tady
aneto, nikdy nikdo není přezkušován osudem tak, aby to nemohl unést, tzn. že se do mrtě rozpadne všechno, co tvořilo základ jeho života, i když jedna osoba mě napadá ,ale to bych brala spíš jako jakýsi archetyp nebo bájný předobraz shodné situace... je to biblický Job. Nemohu posoudit přesně co je ve skutečnosti jen projekcí tvých obav a strachů z budoucnosti a co je realita ,ve které žiješ. Na to jsi předala příliš povšechné informace.
Co se týká tvého dotazu, ohledně obav, že jsi doposud dělala "vše" špatně, tak to je nesmysl. Každý děláme v dané chvíli to, co nejlépe umíme. Například není naše chyba, že do nás rodiče při výchově vložili nějaké špatné vzorce chování. Důležité je stále se vyvíjet, neustrnout, být ochoten se učit , mít otevřenou mysl ... každý svým vlastním tempem a hlavně nepoměřovat se s ostatními, vždyť všichni jsme individuality a ve své podstatě každý projev života je úžasný a každý má svou nezastupitelnou hodnou.
q
Upravil(a) aneta75 (30. 1. 2009 8:50)
Není tady
Aneto, já bych své našlápnutí na duchovní cestu přirovnala k velkému , jarnímu úklidu.
Aby bylo hezky čisto a uklizeno, musíme udělat těmi starými nepotřebnými balasty velký binec a s mnoha věcmi se rozloučíme.
Některé vztahy vyšuměly, jiné se minimalizovaly a mluvíme jen o běžných věcech. Což mě až tak nenaplňuje. Některé dveře se zavřely a jiné se otevřely a přišli jimi lidé, se kterými si můžu povídat o věcech a jevech, co jsou mezi nebem a zemí.
Proto ráda čtu na duchovním tady na Babi.
Tak možná právě procházíš fází toho největšího bince a bojíš se, že až všechno vyhodíš, nic nezbude.
Neboj, zbude dost, abys na tom postavila něco moc hezkého.
Nespěchej, všechno má svůj čas.
Sama jsem si netrpělivostí pár větví podřízla a ničemu jsem nepomohla, spíš naopak. 
Není tady
Naprosto souhlasím s tvým názorem na rodičovskou pomoc. Jakmile jsou jednou děti dospělé a samostatné, neměly by si nic v životě od rodičů nárokovat, nedej bože kvůli tomu ještě vytvářet dusivé rodinné atmosféry.
Mám pocit, že jsem četla někde jinde ( na Mezilidských vztazích???) tvůj příběh se stavbou domu. Jestli je to ONO. Z toho mi spíš vychází, že jste si ukously (a zvláště tvůj partner) příliš velké sousto a teď si nesete následky svého neuváženého rozhodnutí ohledně bydlení. Tvůj muž neví kudy kam a snaží se část viny navalit na někoho jiného... nejlépe své bližní.... V tomto ohledu nejsem asi ten správný rádce, protože moje životní situace je zcela odlišná a mě by skutečně ani ve snu nenapadlo po dosažení zletilosti a samostatnosti chtít , aby se někdo z rodičů podílel na mé životní úrovni. Vždy jsem žila jen a jen v úrovni své nejmenší ekonomické jednotky, tj,. své vlastní rodiny. I když mi bylo zpočátku hodně ouvej, nikdy jsem nikoho z rodičů nepožádala ani o půjčku a vždy se to snažila řešit vlastními silami. Anetko, pokud je to ono, tak byste dřív než svůj vztah měly řešit tento zásadní problém...vztah k penězům a to ostatní se pak může řešit samo.
Chápu tvůj pocit rozčarování z toho, že tvůj muž možná nepostupuje stejně rychle , ale každý má svou vlastní cestu i své vlastní tempo. Ještě jednou zvaž jestli nejsi moc netrpělivá, v tomto ohledu se může stát , že bys pak zafungovala nechtěně jako brzda nebo překážka. Myslím, že vaše problémy, tak jak jsi je tu popsala by ještě nemusely být tak zásadně devastující. Věřím v rozum a konstruktivní dialog se špetkou trpělivosti. Ne vždycky všechno je podle našich představ a to co se zpočátku může jevit jako negativní se ve finále projeví pozitivně a naopak.
Upravil(a) Somaia (23. 5. 2008 20:33)
Anet, vybavily se mi spory s bejválkem na téma moji rodiče.
Taky těžce nesl, že je hájím , bral to jako útok na svou osobu a nedostatek respektu vůči jeho osobě.
Na žádnou terapii by se mnou nešel.
No, chci se dostat k tomu, že mě překvapuje, že vás to rozděluje. Možná jdeš rychleji než on. Může to tak cítit a trochu ho to znervozňuje.
Příklad ze života: chystali jsme se do Itálie na dovču. Zakoupili jsme učebnici pro samouky. V té době jsem nepracovala a tak jsem navrhla, že se budu učit s předstihem a potom spolu, aby nám to šlo líp. Souhlasil, ale jen do té doby, než zjistil, že jsem nápadně zdatnější. Ukončili jsme to, neboť to prostě nerozdýchal. Nemohla jsem uvěřit, že chce s milovanou ženou soupeřit. Tak jsem to vůbec nezamýšlela .Čučela jsem jako puk.
Jasně, že jsem později vypozorovala takových situací celou řadu.
Jestli vás ale podobné věci opravdu zajímají, určitě bude šance s tím něco dělat. Babi čteš a jaké možnosti se nabízejí vidíš taky. Moc Ti přeju, abyste to nějak šikovně vyčistili. 
Není tady
P.S Teď jsem se koukla na "Vztahy v rodině "" Může rodina přežít stavbu domu" a tvůj příběh už je smazaný, ale četla jsem to před několika dny , spojilo se mi to správně. Nereagovala jsem na něj právě proto, protože byl mimo okruh mých osobních životních zkušeností a nechtělo se mi jen tak mentorovat nebo teoretizovat o tom co se správné či není.
Co se týká mého příspěvku č. 9. Je tedy plně platný . Jsem toho názoru, že nejdřív je třeba zásadně řešit vaší životní finnační situaci, která je dost neutěšená, jinak se nepohnete z místa, to je příčina ... devastace vztahů je jen důsledek.
q
Upravil(a) aneta75 (30. 1. 2009 8:49)
Není tady
Ano, Anetko, zacházíš do zbytečných podrobností. Píšeš , že financí máte dost, tak proč do vaších záležitostí od počátku zatahujete rodiče? Ať už finančně nebo osobní účastí..... já bych to nikdy neudělala, i kdyby moji rodiče o to sami žádali. Taky dostavuji rodinný dům a vím co to obnáší, ale v klidu, v pohodě a ve vlastní režii. Staví najaté firmy a po rodičích budu chtít jen to, aby se dostavili na kolaudaci
...
Necítím se proto kompententní k tomu , co jsi napsala, se nějak obšírně vyjadřovat. Co se týká peněz, myslím, že každá půjčka od osoby určitým způsobem nepříjemně zavazuje obě strany ( a jak je vidět na tvém případu ...tak nejen půjčka, ale i práce jako vložená hodnota) a pokud je jiná možnost, dávám jí v životě jednoznačně přednost a to i v případě, že by to byla dražší varianta. Nežijeme už v době , kdy stavěly celé rozvětvené rodinné klany domy svépomocí. Dnes jsou jiné technologie, daleko vyspělejší, ale jsou na to potřeba technologická zařízení, která vlastní stavební firmy....je to rychleší a ve své podstatě nakonec i méně finančně náročné, když vezmu v úvahu zkrácenou dobu výstavby a menší fyzickou dřinu.
Když bych si měla půjčit nějaký obnos od blízkých tak vždy a za všech okolností za předem stanovených pravidel.
Jinak vím, že taková akce jako stavba domu, je velmi náročná pro všechny zúčastněné a pokud starost z větší části spočívá na tvém partnerovi, myslím, že by sis měla uvědomit, že to je přechodně vypjatý stav, který nebude trvat věčně. Docela chápu, když by mu občas ujely nervy a nějak to ventiloval....
q
Upravil(a) aneta75 (30. 1. 2009 8:48)
Není tady
Doufám, že to bylo myšlené jako vtip
.... nehodlala jsem ti nic nandat...
V jednom s tvým mužem nesouhlasím a to, že je dnes výstavba svépomocí výrazně levnější než s pomocí stavebních firem. Pokud si dá člověk práci a hledá na základě referencí kvalitu a spolehlivost, tak se najít dá. Osobně jsem za, více věnovat čas tomu, co jsem uvedla než v potu , dřině a hádkách prostavět dlouhé měsíce. Tento týden nám jakousi moderní techologií dělalali řemeslníci podlahy, byla to otázka několika málo hodin, kdy se celý dům zalil předem připravenou zvláštní hmotou a teď si to bude 10 dní usychat... načuhovala jsem dovnitř francouzkým oknem
a vypadá to úžasně... skoro jako rovné hladké kluziště... když si vzpomenu, jak se dělaly podlahy dříve, vylévaly betonem a pracně uhlazovaly.... no ... člověk nestačí zírat. Nehledě na to, že ta hmota má zvláštní tepelné vlastnosti a propustnost vzhledem k podlahovému topení atd. Mmch. ještě před půl rokem nám stavitel tvrdil, že změna v projektu z vytápění radiátory na podlahové není možná bez dalších stavebních úprav a za půl roku je všechno jinak právě díky této nové technologii a bez problémů jsme to bez výrazného finančního rozdílu zvládli, protože se kvůli změně technologie podlahové vytápění zlevnilo.
q
Upravil(a) aneta75 (30. 1. 2009 8:48)
Není tady
Jo a promin Somaio, jasne, ze to mel byt vtip:)
Není tady
Milá Anet, nepíšeš to náhodou o mně ? :-) Před 5 lety............ Co se mne týče, mám za sebou dlouhou cestu, kdy jsem mnoho ztratila a mnoho našla. Nelituji. Byla to velká bolest která mne však posílila. Bez pomoci bych to však nezvládla. Myslím tím všelijaké ty "alternativní" vědy. Nepila jsem jen "z jedné studánky". Hledala co mne nejvíc osloví. Poslouchej svůj vniřní hlas ten, ti řekne nejlépe co máš dělat. Přeji ti mnoho sil. Sbírám citáty, tenhle mne napadl, když jsem psala tyto řádky.
"Snažte se dotýkat hvězd, i když na ně vždy nedosáhnete. Určitě neskončíte s rukama plnýma bláta. Burnett"
Přeji mnoho sil a aspoň kousíček šťěstíčka na cestu co máš před sebou.
Není tady
A ještě jeden citátek :
"Neodpoutávej se nikdy od svých snů! Když zmizí, budeš dál existovat, ale přestaneš žít. M. Twain."
Není tady
Mila Anetko, ptas se na zkusenosti s pozitivnimi afirmacemi, tak ja jsem je mela pomerne rychle a kladne, ale jak rychle prisly, tak rychle zase odesly
Rikala jsem si stesti zacatecnika... odpovida to jak se mi jinak veci casto dari, napoprve super, pak propad... (nejaky muj program
), pak jsem si to teprv zacala "pracne tvorit", postupne... a FUNGUJE TO 
Ten zacatek muze byt u kazdeho jinak... Rika se, ze casto je po nastartovani neceho noveho vyrazne zhorseni, coz mi prijde "v poradku", ve smyslu, ze se dostane ven nejaka ta stara spina, vycisti se to, i kdyz to je neprijemne a demotivujici
... moc se mi libi, jak o tom pise prave Hayova, jaks ji zminovala, mam jeji knizky moc rada. V Miluj svuj zivot taky upozornuje na to, ze se situace muze prechodne zhorsit: "Predstavte si situaci po stedrovecerni veceri. Misy jsou prazdne a je cas umyt nadobi. Spinave nadobi nechate odmocit v horke vode. Kdyz je zacnete drhnout, bude chvili vypadat jeste hur nez predtim. Nenechate-li se odradit a vsechno dodelate, nadobi bude zase jako nove."
Jak uz tady psali ostatni, aby clovek mohl dostat neco noveho, musi se nejdriv zbavit toho stareho... a lpeni na necem nas blokuje... tim nemyslim, ze by ses musela hned vzdavat manzela
nebo tak, spis myslim, ze je dobra takova ta ochota o neco prijit, no proste nelpet na nicem... A myslim, ze by to tak melo byt i u tech afirmaci, rikat si je, verit jim, ale NELPET na nich.... A hlavne - vydrzat! Drzim pesti 
Není tady
nestihla som všetko prečítať, preto reagujem priamo na tvoju tému: áno, samozrejme. Zakaždým, akonáhle začnem niečo nové - je to normálne a vporiadku, dokonca sa to považuje za prvý signál, že veci fungujú ako majú 
Není tady
q
Upravil(a) aneta75 (30. 1. 2009 8:46)
Není tady
aneta75 napsal(a):
Dekuji za podporu a krasne citaty. Margarito, uz jsem cetla v nejake diskuzi tvuj pripevek, jak nekomu radis, aby v prvni rade zacal mit rad sam sebe, ze tobe se to povedlo a ted to mas mnohem jednoduchsi:). Ja se s tim peru hodne dlouho, porad si opakuji nejake ty afirmace, ale jak to rikam, tak tam nekdy v hlave v zadu slisim tichy hlasek - prosim te, co si to tady snazis namluvit- Pises, ze hlavne verit, ale jak uz jsem psala, tak prece, kdybych verila, tak bych nepotrebovala afirmace:). Obdivuji Vas vsechny, jak jste to krasne zvladly.
Jejda, to ze jsem nekde psala?
Musim si to po sobe asi lip cist....
Bylo by to moooc fajn, kdyby to tak bylo... spis to je dlouhodoby proces... chjo.... 
Není tady

neboj, začas bude někdo obdivovat tebe.....když jsme se do toho pouštěly, takhle úžasně to taky nevypadalo 
A melu to furt dokola - ale když to tak je:
na to, jak se mít rád, má nejlepší recept Luisa Hay (Miluj svůj život)
Není tady
Díky dobrým duším tady jsem objevila lehkou knížku Temná stránky hledačů světla (je tu celý topic)- a tam tvoje poznání a smíření se sama se sebou ttkví v tom, že nejprve musíš jít do hloubky a vydolovat, poznat, pojmenovat a smířit se se svými špatnými vlatnostmi. Jsem také metrpělivá, chci zázraky ihned, vždť přeci tak duchovně pracuju...vono to tak nefunguje.
Není tady