27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Jistě jste slyeli ve zprávách o unesených,ztracených dětech. Jejich počet mně dost vyděsil. Naposledy Jakub. Děsí vás to??? Já můu říct,e mně straně. Mám pořád obavy,je to má noční můra..
Přiznám se,e pomalu se bojím dcerku 7 let,poutět ven s kamarádkami a to jsou v dosahu bydlitě,to je asi jen přes cestu naproti nám,na hřitích před domy kamarádek,mamky (já teda určitě,kdy jsou u nás),koukají z okna na ně,ale zas to nejde kadou minutu.. My navíc posíláme starího syna,který je třeba s kamarády,vdy poblí,aby i on na ni se chodil,kouknout,nebo jde manel nebo já a i syn se musí hlásit ,on bývá v dosahu bydlitě,ale přece jen,u né na jednom místě,má 11 let. Přiznám se,e i o něho mám i kdy je starí obavy,bojím se ho pustit do města si koupit něco do koly,např. (do centra města to máme cca 12 min. cesty,pěky,kdy jde do města do krouku,to jezdí sám MHD, někdy s kamarádem a bohuel,asi co 2 týden ho nemá,kdo vyzvednout,tak jede i sám domů,asi v 19 hod. Samozřejmě má mobil a má se hlásit.. Na dcerku čekám poblí koly,má to cca ani né 5 minut,nebo ji vyzvedává bráka.. No jene,asi to nepůjde takhle dělat věčně..,co a bude např. v 5. třídě,druina,u pro ně není..,my třeba budeme v práci..,půjdou sami ze koly. Jinak děti jsou od nás poučené,jako,e se nemají bavit s cizíma lidma,nikam za ádnou cenu s něma,někam jít,u vchodu nevstupovat s cizími atd.,no jene to myslím,e i spousta těch ztracených dětí byla poučena.. a byli třeba jetě starí.. Myslíte,si,e to přeháním?? S tím hlídáním a strachem o ně ??
Jak proti takovým grázlům,co tohle dělají dětem, a jejich zoufalým rodičům, bojovat? Připadá vám ochrana dětí a pátraní po nich u nás dostačující ???
Bydlíme v mením městě cca 5000 obyvatel. A vtom je asi výhoda. Strach nemám z toho, e by je někdo ukradl, to ne, nebo e by s někým li. Ale z toho, e si něco udělaj, nabouraj na kole atd.
Není tady
Tak z toho mám také strach, Duičko,od přecházení přes cestu,a po spadnutí,někam,z něčehoe,e si nějak ublíí. Ale jak jsem psala,o ublíení mým dětem druhým "člověkem",spí psychopatem,mám váně hrůzu. No a znám,takové,co tohle moc neřeí,nebo si to nepřipoutí.. No a tak by mně zajímal,názor,dalích rodičů,jak jsou na tom s těmi obavami a jak je to s tou ochranou a pátraním,u nás,prý se to má změnit k lepímu.. A děkuji vem za případné, odpovědi
Taky jsem to četla a mě mrazilo. Bylo to dost dětí. Ono asi nestačí říkat dětem, e se s cizími lidmi nemají bavit...
Bydlíme v Praze, tak mám z toho taky hrůzu, na vesnici odkud pocházím, bych se tak nebála.
Není tady
Taky mě to děsí ale nevim nevim kdyby za malím někdo přiel a naslibovat hory doly a e maminka o tom ví....el by!!!!!To mě děsí mám strach i z toho e někde vběhne pod auto ,spadne atd....a to jetě nechodí ven sám,z toho mám nerva u teď ..od kdy bych ho pustila ?Já budu ta hysterka co ho bude mučit doma...
bydlíme ve velkém městě na sídliti plném romů a teď tu máme i novinku(pro nae sídlitě)spí nám tu bezdomovci,kteří celé dny ebrají..já husa jsem mu dala 50,- a druhý den leel totálně opilí ,pomočoný no tak ....fakt hrůza...
Není tady
Já sice bydlím na vesnici, ale fakt mi vadí, e tady nejsou chodníky! Děti chodí do koly podél cesty, autama tady jezdí někteří lidé jako prasátka a to je tady 40...................
Je to fakt mazec, aby se člověk o ty prcky pořád jenom bál
Není tady
Keny,:)my sice bydlíme celkem v klidné čtvrti,kde není hlava na hlavě,je tu spí starí zástavba těch niích cihlovo - panelových domů a paneláků minimálně,vlastně jen 4,ale myslím,e stát se můe kdekoliv,cokoliv.. i v tom městě i na vesnici. No my jsme začali poutět syna ven,jen u domu a minimálně s 1 kamarádem, asi tak kolem 1. třídy,přiznám se,e jsme byli neustále nalepení v okně a koukali na něj. Ono dret je doma do nekonečna nebo je někam doprovázet neustále,prostě asi není reálné.. Ovem,jak jsem psala,strach o ně,mám neustále,z cizích zvrhlíků,co by jim mohli udělat,nebo někam odvést ani nemluvím,u se nechci opakovat. Kdy jsou někde venku,nejsem nikdy bůhvíjak v klidu.. spí, potom,co slyím ve zprávách,tak budu brzo zralá na práky ,abych si to tak nepřipoutěla,ale já jsem prostě taková ..
A pro madličku, řidiči to je kapitola sama o sobě,trnu,jak má syn,přejít sám v centru města,kdy jde z krouku, přes dost,frekventovanou cestu,jsou tam zastávky autobusů,atd. , není tam,ádný semafor..
a v zimě,kdy je brzy tma,mé nervy..
Dceru doprovázím,i přes naí malou cestu,ovem některé,to právě láká,e přidají na plyn a pletou si to se závoditěm,o motorkářích,ani nemluvím..
Kdy byly mé dceři asi 4 roky, zaila jsem s ní tuto příhodu. Bydlíme v malém městě -cca 10 000 obyv. V té době (1986) na sídliti, mezi jeho jednotlivými samostatně stojícími domy byla pískovitě. V protějím domě bydlela stejně stará kamarádka, a holčičky si spolu chodily na pískovitě hrát. Okno z kuchyně vedlo na tento plácek, a i maminka od Maruky viděla z protějích oken na děti. Sídlitě malé, dopoledne téměř prázdné. Během vaření oběda jsem neustále pokukovala a sledovala holky, jestli jsou tam, kde mají být. Najednou koukám, holky nikde a protoe jsem měla u hotový oběd, sjela jsem výtahem dolů s tím, e si dceru vyzvednu a půjdeme jíst. Myslela jsem si, e jsou třebas na trávníku a hrají si tam. Holky nikde. Tak jsem la ke kamarádce v domnění, e se třebas ly k nim napít nebo na wc. U nich taky nebyly. Tak jetě relativně v klidu jsem obela dům, nic, la se zeptat do samoky, kde obě děti vechny prodavačky znaly, jestli tam nezaly- od naeho domu cca 50 m. Nebyly a a ni je nikdo neviděl. To u jsme dostaly pěkný strach a hledaly jak ílené a říkaly si -proboha přece se nevypařily? Někdo je přece musel vidět! No, kdy u jsme hledaly bezvýsledně asi hodinu, zavolaly jsme obě manelům do zaměstnání, e holky jsou fuč. Pánové dorazili domů a začali jsme hledat vichni..Dostaly jsme obě, co se do nás velo..co pochopitelně znásobilo ná děs..No a jak to skončilo? Maruka byla den předtím s maminkou na kolotočích, které byly od nás cestou do centra města. Tak se dámy rozhodly, e by nebylo od věci se tam jít podívat..podotýkám, e musely přejít velmi frekventovanou silnici plnou náklaďáků, které vozily hlínu z místní muničky, kde se stavěla hala pro výrobu jakýchsi hlavic do raket... U kolotočů je pak manel nael...přiznám se, e jsem tehdy dceru seřezala, ale byl to takový výprask z úděsu a úlevy, e to tak dobře dopadlo..Ale ten pocit, kdy jsem chodila a dceru nemohla najít, ten nikdy nezapomenu a byla to absolutní hrůza..
Není tady
No tak nám se stalo něco podobného,trvalo to jen chvilku,ale pro mně to byla celá věčnost.. Kdy jsme byli na dovolené v Černé hoře a dcera,tehdy měla skoro 6 let, se koupala v moři na dětském nafukovacím lehátku,vdy byl sní někdo ve vodě,ale jednou nastala chvilka,kdy manel se jen odběhl osvěit a syn, tehdy, 9 let,nám nutně musel také jít něco říct,ta chvilka cca opravdu 2-3 minuty stačily nato,aby dcerka odplula podél pobřeí , o kus dál,neplavala nikdy sama do hloubky,bála se,jen podél břehu. Já říkám těm dvěma,kde je Ája? Koukáme a malá nikde... Plá tam byla straně přelidněná,dlouhá několik kilometrů, a ve stejné,slunečníky,lehátka,přes,které nebylo pořádně vidět,plno lidí,písek.. No a začali nae nejkrunějí minuty,nejprve,co mě napadlo,podívat se do moře,jestli,tam neplave jen lehátko.. u to mě,děsilo,nebylo tam nic. Já zůstala na plái, u naich lehátek,kdyby se objevila a manel se rychle vydal jedním směrem po plái kolem břehu,syn zůstal na okraji pláe,na místě,kde se koupali. Natěstí stála o kus dál,nevím o kolik metrů ,u břehu(natěstí) a plakala a sní mluvila nějaká Polka,tak tam ji manel nael.. stačila chvilička a mohlo být zle a to my jsme dost úzkostliví, rodiče a jak jsem psala,hlídáme si je.. Nikomu nepřeji zaít ten pocit nejistoty i kdy můu říct,e na té plái,jsem se jetě relativně drela s nervami a snaila se zachovat klid,manel ten byl hned ve stresu,ale na mně to dolehlo daleko víc potom později,bylo mi úplně patně,ty pocity a představy.. Pak,u jsme chodili,jen na jedno místo,kde byl orientační bod,plavčíková vě a lutá vlajka..,u ani na minutu se od ní nikdo nehnul.. Jetě jsme ji nazpamě naučili,odkud přijela,z jaké republiky,kde je ubytováná,u čeho,jakou mají apartmány barvu,ona chudák malá,vám to nazpamě odříká do dneka..
Kdy si nato tak vzpomenu,jetě dnes mi je patně..
Upravil(a) REŇAS (24. 5. 2008 22:16)
No pěkně děkuju, to muselo být taky výivný! Natěstí jsou děti dnes ji dospělé, ale přesto čekám sms, jestli dorazili po cestě z domu na kolej apod. Nedovedu si vůbec představit co to musí být za hrůzu, kterou rodiče proívají a říkají si co s ní/m je? Co např. v noci? Raději nemyslet. Kde hledat? Kde začít? A ty pachatele, které bych chytla -existuje vůbec adekvátní trest?
Není tady
No bylo to hroznééééééééé... ,dnes díky tomuhle příspěvku jsme o tom doma mluvili a zase se mi svíral aludek..,brr raději u nevzpomínat. Stačí ty mé dalí strachy o ně,které mám.. Jo,také je budu kontrolovat strachy o ně,a do jejich dospělosti.. Strach o děti má asi člověk pořád.. Dnes jsme to i probírali u mamky,např.ten ztracený Jakub,říkala,e je to hrozné,co se děje a e toho tolik dříve nebývalo (má 68 let).. no a to je právě otázka ancio, adekvátní tresty si myslím,e u nás nejsou v ádném případě..,pokud se dopadne viník,nevím,zda se dá vůbec mluvit o trestech,větinou mi to připadá "směné .."
Únosu se nebojím, zato se bojím aby nespadl do řeky - bydlíme u řeky, plot chatrný. Jednou, kdy měl malý asi 2 roky, jsem se vyděsila kdy si hrál na písku a najednou nikde nebyl. Volala jsem a nic. Běela jsem nejdřív k řece, pak jsem hledala na zahradě. A on byl pacholek schovaný za velkým smrkem a řezal do něj pilkou. Moc dobře věděl, e dělá něco co nemá, tak se mi neozýval.
Není tady
Já z toho teda obavy mám. Bojím se,aby jednou mi moje milované zlatíčko někdo neunesl. Třeba ze zahrady. Dneska jsou ty lidi tak oprsklý,e vám klidně v lezou i na zahradu.
Takový záitek se stal. Malá si hrála na zahradě. Já jsem si la udělat pití a vracím se a vidím na zahradě cizího chlapa. Hned jsem vyběhla a popadla jsem malou. Ptala jsem se co chce. Hledal nějakého pána, který jsem zjistila bydlí o dva baráky dál. Řeknu vám,e jsem měla srdíčko a v krku. Hrozně jsem se o tu svojí čertici bála.
A kdy slyím ve zprávách co se děje,tak je mi z toho smutno a zle. Kolik dětiček se u ztratilo.
Není tady
Je jisté,e kadá máma má nějaké obavy a strachy o své děti. I já mám dost strach z těch nehod,e by se mohli utopit,spadnout někde,vletět pod kola auta apod. Rozhodně toto nezlehčuji a bojím se,tak stejně jako evča,madlička a ostatní. Ale u těch ztracených,nenalezených dětí mně naprosto děsí ta představa,e rodiče neví,několik měsíců,let,a třeba do dneka,co je s jejich dítětem,zda netrpí a čím si asi muselo projít..,někde samo,nejisté a vystraené,bez mámy a táty..
Ta bezmoc a zoufalství rodičů,něco íleného,děsivého,asi nepopsatelného.. Já vdy obavy z takových věcí mít budu,ztracení dětí, mně děsí,asi u nikdy nebudu v klidu,pokud budou kdekoliv samy.. dnes si pro dcerku,přily kamarádky a já se zas bála ji pustit ven,zas mi to problesklo hlavou..,no nevím,kde s takovou za chvíli skončím..
Piskutku,ve mně by se asi také krve nedořezal,cizí chlap na naí zahradě,to je na infarkt,v blízkosti malé,jetě,e opravdu tam ten hledaný soused bydlí..
HROZNÉ ...,je mi úplně z toho blbě,.. dnes jsem se dočetla na netu,e nali toho Jakoubka,bohuel,mrtvého,mají i podezřelého,ale,co je to,u platné.. Je to něco,hrozného,ádný trest,(jetě s naima tresty v této republice)pro toho hajzla,nebude dostatečný. Ani se mi nechce psát,co,já bych sním,nejraději udělala v takovém,případě.. Doufám,aspoň,e mu to ve vězení,ti ostatní,"spolubydlící,pořádně zavaří.. Rodičům to,ale stejně,nepomůe,syna,jim,u nic nevrátí,nedovedu si ani představit,co musejí,proívat,je to ílené.. A pak,jak,se člověk,nemá bát,o své děti..
Je to fakt síla. Chudák klučina. Hlavně,e u ho na Slovensku kvůli tomu zavřeli a stíhaly,ale to nae slavná policie ani netuila. No, prostě hrůza a děs. Je to fak na b..... A je mi z toho taky patně.
Asni se mi nechce vívat do těch rodičů. Musí to být fakt hrozné.
Není tady