Oznámení

27. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec!

21. února : Jak využít skořápky z vlašských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůže i s kašlem

#1 23. 5. 2008 10:16

REŇAS
Host

ZTRACENÉ - UNESENÉ DĚTI,MÁTE Z TOHO OBAVY?

Jistě jste slyšeli ve zprávách o unesených,ztracených dětech. Jejich počet mně dost vyděsil. Naposledy Jakub. Děsí vás to??? Já můžu říct,že mně strašně. Mám pořád obavy,je to má noční můra.. sad
Přiznám se,že pomalu se bojím dcerku 7 let,pouštět ven s kamarádkami a to jsou v dosahu bydliště,to je asi jen přes cestu naproti nám,na hřištích před domy kamarádek,mamky (já teda určitě,když jsou u nás),koukají z okna na ně,ale zas to nejde každou minutu.. My navíc posíláme staršího syna,který je třeba s kamarády,vždy poblíž,aby i on na ni se chodil,kouknout,nebo jde manžel nebo já a i syn  se musí hlásit ,on bývá v dosahu bydliště,ale přece jen,už né na jednom místě,má 11 let. Přiznám se,že i o něho mám i když je starší obavy,bojím se ho pustit do města si koupit něco do školy,např. (do centra města to máme cca 12 min. cesty,pěšky,když jde do města do kroužku,to jezdí sám MHD, někdy s kamarádem a bohužel,asi co 2 týden ho nemá,kdo vyzvednout,tak jede i sám domů,asi v 19 hod. Samozřejmě má mobil a má se hlásit.. Na dcerku čekám poblíž školy,má to cca ani né 5 minut,nebo ji vyzvedává bráška.. No jenže,asi to nepůjde takhle dělat věčně..,co až bude např. v 5. třídě,družina,už pro ně není..,my třeba budeme v práci..,půjdou sami ze školy. Jinak děti jsou od nás poučené,jako,že se nemají bavit s cizíma lidma,nikam za žádnou cenu s něma,někam jít,u vchodu nevstupovat s cizími atd.,no jenže to myslím,že i spousta těch ztracených dětí byla poučena.. a byli třeba ještě starší.. grater Myslíte,si,že to přeháním??  S tím hlídáním a strachem o ně ?? par Jak proti takovým grázlům,co tohle dělají dětem, a jejich zoufalým rodičům, bojovat? Připadá vám ochrana dětí a pátraní po nich u nás dostačující ??? va

#2 23. 5. 2008 10:39

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Re: ZTRACENÉ - UNESENÉ DĚTI,MÁTE Z TOHO OBAVY?

Bydlíme v menším městě cca 5000 obyvatel. A vtom je asi výhoda. Strach nemám z toho, že by je někdo ukradl, to ne, nebo že by s někým šli. Ale z toho, že si něco udělaj, nabouraj na kole atd.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#3 23. 5. 2008 10:52

REŇAS
Host

Tak z toho mám také strach, Dušičko,od přecházení přes cestu,až po spadnutí,někam,z něčehože,že si nějak ublíží. Ale jak jsem psala,o ublížení mým dětem druhým "člověkem",spíš psychopatem,mám vážně hrůzu. No a znám,takové,co tohle moc neřeší,nebo si to nepřipouští.. No a tak by mně zajímal,názor,dalších rodičů,jak jsou na tom s těmi obavami a jak je to s tou ochranou a pátraním,u nás,prý se to má změnit k lepšímu.. A děkuji všem za případné, odpovědi wink

#4 23. 5. 2008 10:55

Natálie
♥♥♥♥♥--
Místo: Severní Čechy

Taky jsem to četla až mě mrazilo. Bylo to dost dětí. Ono asi nestačí říkat dětem, že se s cizími lidmi nemají bavit...
Bydlíme v Praze, tak mám z toho taky hrůzu, na vesnici odkud pocházím, bych se tak nebála.

Změna přichází pomalu.
Paul McCartney

Není tady

#5 23. 5. 2008 13:08

keny
♥♥♥♥♥--

Taky mě to děsí ale nevim nevim kdyby za malím někdo přišel a naslibovat hory doly a že maminka o tom ví....šel by!!!!!To mě děsí mám strach i z toho že někde vběhne pod auto ,spadne atd....a to ještě nechodí ven sám,z toho mám nerva už teď ..od kdy bych ho pustila ?Já budu ta hysterka co ho bude mučit doma...
bydlíme ve velkém městě na sídlišti plném romů a teď tu máme i novinku(pro naše sídliště)spí nám tu bezdomovci,kteří celé dny žebrají..já husa jsem mu dala 50,- a druhý den ležel totálně opilí ,pomočoný no tak ....fakt hrůza...

http://www.etickr.com/ticker.php?img=9,99,122,0,CD,MjAwNy8xMS8wNg==,QW5kZWxrYQ==http://www.etickr.com/ticker.php?img=9,111,130,0,CD,MjAwNC8wOC8yMQ==,TWlrdWzhcw==

Není tady

#6 23. 5. 2008 13:52

madlička
♥♥♥♥♥♥-

Já sice bydlím na vesnici, ale fakt mi vadí, že tady nejsou chodníky! Děti chodí do školy podél cesty, autama tady jezdí někteří lidé jako prasátka a to je tady 40...................

Je to fakt mazec, aby se člověk o ty prcky pořád jenom bál

Není tady

#7 23. 5. 2008 14:28

REŇAS
Host

Keny,:)my sice bydlíme celkem v klidné čtvrti,kde není hlava na hlavě,je tu spíš starší zástavba těch nižších cihlovo - panelových domů a paneláků minimálně,vlastně jen 4,ale myslím,že stát se může kdekoliv,cokoliv.. i v tom městě i na vesnici. No my jsme začali pouštět syna ven,jen u domu a minimálně s 1 kamarádem, asi tak kolem 1. třídy,přiznám se,že jsme byli neustále nalepení v okně a koukali na něj. Ono držet je doma do nekonečna nebo je někam doprovázet neustále,prostě asi není reálné.. Ovšem,jak jsem psala,strach o ně,mám neustále,z cizích zvrhlíků,co by jim mohli udělat,nebo někam odvést ani nemluvím,už se nechci opakovat. Když jsou někde venku,nejsem nikdy bůhvíjak v klidu.. spíš, potom,co slyším ve zprávách,tak budu brzo zralá na prášky wink,abych si to tak nepřipouštěla,ale já jsem prostě taková ..stolt
A pro madličku,smile řidiči to je kapitola sama o sobě,trnu,jak má syn,přejít sám v centru města,když jde z kroužku, přes dost,frekventovanou  cestu,jsou tam zastávky autobusů,atd. , není tam,žádný semafor.. sad a v zimě,kdy je brzy tma,mé nervy..va Dceru doprovázím,i přes naší malou cestu,ovšem některé,to právě láká,že přidají na plyn a pletou si to se závodištěm,o motorkářích,ani nemluvím..neutral

#8 24. 5. 2008 17:17

ancia
♥♥♥----

Když byly mé dceři asi 4 roky, zažila jsem s ní tuto příhodu. Bydlíme v malém městě -cca 10 000 obyv. V té době (1986) na sídlišti, mezi jehož jednotlivými samostatně stojícími domy byla pískoviště. V protějším domě bydlela stejně stará kamarádka, a holčičky si spolu chodily na pískoviště hrát. Okno z kuchyně vedlo na tento plácek, a i maminka od Marušky viděla z protějších oken na děti. Sídliště malé, dopoledne téměř prázdné. Během vaření oběda jsem neustále pokukovala a sledovala holky, jestli jsou tam, kde mají být. Najednou koukám, holky nikde a protože jsem měla už hotový oběd, sjela jsem výtahem dolů s tím, že si dceru vyzvednu a půjdeme jíst. Myslela jsem si, že jsou třebas na trávníku a hrají si tam. Holky nikde. Tak jsem šla ke kamarádce v domnění, že se třebas šly k nim napít nebo na wc. U nich taky nebyly. Tak ještě relativně v klidu jsem obešla dům, nic, šla se zeptat do samošky, kde obě děti všechny prodavačky znaly, jestli tam nezašly- od našeho domu cca 50 m. Nebyly a a ni je nikdo neviděl. To už jsme dostaly pěkný strach a hledaly jak šílené a říkaly si -proboha přece se nevypařily? Někdo je přece musel vidět! No, když už jsme hledaly bezvýsledně asi hodinu, zavolaly jsme obě manželům do zaměstnání, že holky jsou fuč. Pánové dorazili domů a začali jsme hledat všichni..Dostaly jsme obě, co se do nás vešlo..což pochopitelně znásobilo nᚠděs..No a jak to skončilo? Maruška byla den předtím s  maminkou na kolotočích, které byly od nás cestou do centra města. Tak se dámy rozhodly, že by nebylo od věci se tam jít podívat..podotýkám, že musely přejít velmi frekventovanou silnici plnou náklaďáků, které vozily hlínu z místní muničky, kde se stavěla hala pro výrobu jakýchsi hlavic do raket... U kolotočů je pak manžel našel...přiznám se, že jsem tehdy dceru seřezala, ale byl to takový výprask z úděsu a úlevy, že to tak dobře dopadlo..Ale ten pocit, když jsem chodila  a dceru nemohla najít, ten nikdy nezapomenu a byla to absolutní hrůza..

Není tady

#9 24. 5. 2008 22:14

REŇAS
Host

No tak nám se stalo něco podobného,trvalo to jen chvilku,ale pro mně to byla celá věčnost..   sad Když jsme byli na dovolené v Černé hoře a dcera,tehdy měla skoro 6 let, se koupala v moři na  dětském nafukovacím lehátku,vždy byl sní někdo ve vodě,ale jednou nastala chvilka,kdy manžel se jen odběhl osvěžit a syn, tehdy, 9 let,nám nutně musel také jít něco říct,ta chvilka cca opravdu 2-3 minuty stačily nato,aby dcerka odplula podél pobřeží , o kus dál,neplavala nikdy sama do hloubky,bála se,jen podél břehu. Já říkám těm dvěma,kde je Ája? Koukáme a malá nikde... Plហtam byla strašně přelidněná,dlouhá několik kilometrů, a vše stejné,slunečníky,lehátka,přes,které nebylo pořádně vidět,plno lidí,písek.. No a začali naše nejkrušnější minuty,nejprve,co mě napadlo,podívat se do moře,jestli,tam neplave jen lehátko.. už to mě,děsilo,nebylo tam nic. Já zůstala na pláži, u našich lehátek,kdyby se objevila a manžel se rychle vydal jedním směrem po pláži kolem břehu,syn zůstal na okraji pláže,na místě,kde se koupali. Naštěstí stála o kus dál,nevím o kolik metrů ,u břehu(naštěstí) a plakala a sní mluvila nějaká Polka,tak tam ji manžel našel.. stačila chvilička a mohlo být zle a to my jsme dost úzkostliví, rodiče a jak jsem psala,hlídáme si je.. Nikomu nepřeji zažít ten pocit nejistoty i když můžu říct,že na té pláži,jsem se ještě  relativně držela s nervami a snažila se zachovat klid,manžel ten byl hned ve stresu,ale na mně to dolehlo daleko víc potom později,bylo mi úplně špatně,ty pocity a představy.. Pak,už jsme chodili,jen na jedno místo,kde byl orientační bod,plavčíková věž a žlutá vlajka..,už ani na minutu se od ní nikdo nehnul.. Ještě jsme ji nazpamě naučili,odkud přijela,z jaké republiky,kde je ubytováná,u čeho,jakou mají apartmány barvu,ona chudák malá,vám to nazpamě odříká do dneška.. grater  Když si nato tak vzpomenu,ještě dnes mi je špatně..  neutral

Upravil(a) REŇAS (24. 5. 2008 22:16)

#10 25. 5. 2008 14:07

ancia
♥♥♥----

No pěkně děkuju, to muselo být taky výživný! Naštěstí jsou děti dnes již dospělé, ale přesto čekám sms, jestli dorazili po cestě z domu na kolej apod. Nedovedu si vůbec představit co to musí být za hrůzu, kterou rodiče prožívají a říkají si co s ní/m je? Co např. v noci? Raději nemyslet. Kde hledat? Kde začít? A ty pachatele, které bych chytla -existuje vůbec adekvátní trest?

Není tady

#11 25. 5. 2008 20:34

REŇAS
Host

No bylo to hroznééééééééé... grater,dnes díky tomuhle příspěvku jsme o tom doma mluvili a zase se mi svíral žaludek..,brr raději už nevzpomínat. Stačí ty mé další strachy o ně,které mám.. Jo,také je budu kontrolovat strachy o ně,až do jejich dospělosti.. Strach o děti má asi člověk pořád.. Dnes jsme to i probírali u mamky,např.ten ztracený Jakub,říkala,že je to hrozné,co se děje a že toho tolik dříve nebývalo (má 68 let).. no a to je právě otázka ancio, adekvátní tresty si myslím,že u nás nejsou v žádném případě..,pokud se dopadne viník,nevím,zda se dá vůbec mluvit o trestech,většinou mi to připadá "směšné .." butter

#12 27. 5. 2008 15:31

eva4444
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Česko

Únosu se nebojím, zato se bojím aby nespadl do řeky - bydlíme u řeky, plot chatrný. Jednou, když měl malý asi 2 roky, jsem se vyděsila když si hrál na písku a najednou nikde nebyl. Volala jsem a nic. Běžela jsem nejdřív k řece, pak jsem hledala na zahradě. A on byl pacholek schovaný za velkým smrkem a řezal do něj pilkou. Moc dobře věděl, že dělá něco co nemá, tak se mi neozýval.

Není tady

#13 27. 5. 2008 19:08

piskutek
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Jablonec nad Nisou
Web

Já z toho teda obavy mám. Bojím se,aby jednou mi moje milované zlatíčko někdo neunesl. Třeba ze zahrady. Dneska jsou ty lidi tak oprsklý,že vám klidně v lezou i na zahradu.
Takový zážitek se stal. Malá si hrála na zahradě. Já jsem si šla udělat pití a vracím se a vidím na zahradě cizího chlapa. Hned jsem vyběhla a popadla jsem malou. Ptala jsem se co chce. Hledal nějakého pána, který jsem zjistila bydlí o dva baráky dál. Řeknu vám,že jsem měla srdíčko až v krku. Hrozně jsem se o tu svojí čertici bála.
A když slyším ve zprávách co se děje,tak je mi z toho smutno a zle. Kolik dětiček se už ztratilo.

Ahoj Natálka
http://lilypie.com/pic/2009/09/24/Qeyu.jpghttp://lbyf.lilypie.com/Etakp2.png

Není tady

#14 27. 5. 2008 23:08

REŇAS
Host

Je jisté,že každá máma má nějaké obavy a strachy o své děti. I já mám dost strach z těch nehod,že by se mohli utopit,spadnout někde,vletět pod kola auta apod. Rozhodně toto nezlehčuji a bojím se,tak stejně jako evča,madlička a ostatní. Ale u těch ztracených,nenalezených dětí mně naprosto děsí ta představa,že rodiče neví,několik měsíců,let,až třeba do dneška,co je s jejich dítětem,zda netrpí a čím si asi muselo projít..,někde samo,nejisté a vystrašené,bez mámy a táty..  grater grater grater Ta bezmoc a zoufalství rodičů,něco šíleného,děsivého,asi nepopsatelného.. Já vždy obavy z takových věcí mít budu,ztracení dětí, mně děsí,asi už nikdy nebudu v klidu,pokud budou kdekoliv samy.. dnes si pro dcerku,přišly kamarádky a já se zas bála ji pustit ven,zas mi to problesklo hlavou..,no nevím,kde s takovou za chvíli skončím.. sjuk
Piskutku,ve mně by se asi také krve nedořezal,cizí chlap na naší zahradě,to je na infarkt,v blízkosti malé,ještě,že opravdu tam ten hledaný soused bydlí..

#15 8. 6. 2008 11:38

REŇAS
Host

HROZNÉ ...,je mi úplně  z toho blbě,.. dnes jsem se dočetla na netu,že našli toho Jakoubka,bohužel,mrtvého,mají i podezřelého,ale,co je to,už platné.. Je to něco,hrozného,žádný trest,(ještě s našima tresty v této republice)pro toho hajzla,nebude dostatečný. Ani se mi nechce psát,co,já bych sním,nejraději udělala v takovém,případě.. Doufám,aspoň,že mu to ve vězení,ti ostatní,"spolubydlící,pořádně zavaří.. Rodičům to,ale stejně,nepomůže,syna,jim,už nic nevrátí,nedovedu si ani představit,co musejí,prožívat,je to šílené.. A pak,jak,se člověk,nemá bát,o své děti..

#16 10. 6. 2008 20:17

piskutek
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Jablonec nad Nisou
Web

Je to fakt síla. Chudák klučina. Hlavně,že už ho na Slovensku kvůli tomu zavřeli a stíhaly,ale to naše slavná policie ani netušila. No, prostě hrůza a děs. Je to fak na b..... A je mi z toho taky špatně.
Asni se mi nechce vžívat do těch rodičů. Musí to být fakt hrozné.

Ahoj Natálka
http://lilypie.com/pic/2009/09/24/Qeyu.jpghttp://lbyf.lilypie.com/Etakp2.png

Není tady

NÁŠ TIP:

Zápatí