Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#26 3. 6. 2008 9:41

Kido12
♥♥♥♥---

Re: Prosím o radu s výživným a stykem!!!!

Nikoli - po podání trestního oznámení je policie povinna Vás do 30 dnů vyrozumět o průběhu šetření. Laicky řečeno - v této době musí účinně "nahánět" povinného rodiče a vyslechnout ho (případně doložit, že zaplatil a rozporuje důvod podání trestního stíhání). V některých případech Vás může policie požádat o lhůtu 60 denní - zejména v případech, kdy nemáte tušení, kde se dlužník nachází.  V případech, kdy Vám policie brání v podání trestního oznámení, či ho po dobu 6 měsíců neřeší, můžete podat stížnost na státní zastupitelství dle Vašeho bydliště.

Není tady

#27 3. 6. 2008 10:06

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

Tak to jsem z toho jelen ..vavaDííky..
protože opravdu ..policie i přesto,že to podáme!!!!!..dceří řeknou jak na sociálce tak na policiii.že lhůta půl roku....
Vím,že ho snad scháněli během této doby,ale že se nikde nevyskytoval,,tak to postoupilo na kriminálku..tam musela vše dokazovat ,že ji nic nechodí..a oni samy jí řekli ..pokud by poslal třeba jen 100kč..tak se vše ruší..a je to zas pak  jinak..
Takže říkám máme tu zákony na dvě věci ...a hlavně pro takový jako je její bejvalej ..Ty to moc dobře vědí..půl roku nic..pak ho postrašej což přibližně trvá 10 měsíců..no vše doplatí .a nebo se snaží doplatit!!!Alimenty ji pošle pak třeba 2-3x..no a jde to dál..
Takhle je to stále dokolečka.....teď to začli posílat opět jeho rodiče!!!
Mě se jedná o to ,aby nemusela neustále někam lítat.volat ,že jí to neposílá...a hlavně nechápu,když je nezodpovědný,že za to musej trpět rodiče..
Mám ještě kluka..a jen doufám,že kdyby náhodou taková situace nastala,že si to bude řešit ,,já přeci nejsem zodpovědná za jeho činy!!!!Jinak kdybych měla dopadnout takhle ,že bych za něj platila,,tak bych ho asi umlátila!!!!lol

http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

#28 3. 6. 2008 18:36

amba
♥♥♥♥♥--

sisi21:
Nechtěla jsem to napsat natvrdo, ale přesně to jsem měla na mysli. Jistě by některé matky svým povedeným synkům předvedly, zač je toho loket, kdyby místo nich měly platit jejich alimenty.

Určitě rodiče nejsou zodpovědní za činy svého dospělého syna, ale vnoučata - to je něco jiného. Ať chceš nebo ne, jsou to děti tvojí krve a pokračování tvého já. Kdyby byly v nouzi a synáček neplatil, tak mně (babičce) by to lhostejné nebylo. Stejně jako ty bych si to s ním natvrdo vyřídila, ale vnoučatům bych pomohla co bych mohla, ty děti za nic nemůžou.

Není tady

#29 3. 6. 2008 23:27

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

To asi jo ,,to máš určo pravdu..,ale věřím tomu ,že můj syn se do téhle situace nedostane(že by prostě neplatil)..pprotože moc dobře ví..co bych s ním udělala,..
Jiná věc je ,kdyby opravdu nemohl ... ..pak ráda pomohu...,ale takový ti lemplové..co můžou makat,ale nechce se jim a spolehají na rodiče,že za ně vše zacvakaj..,že zaplatí veškeré dluhy..dumbomdumbomdumbom..Ty prostě nechápu..a to mě šíleně vadí..
Takže ,kdyby náhodou někdy se můj synáček změnil a spoléhal na to!!!!Tak má chlapec smůlu...a vnoučata..ano.pokud bychom se třeba nestýkaly tak bych jim to šetřila,ale alimenty bych opravdu neposílala...protože pokud by byl  tak nezodpovědný..ukončila bych s ním veškeré styky..Je to drsný,ale je to tak!!!!!

Není tady

#30 4. 6. 2008 7:53

eva4444
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Česko

Tak u nás je to podobné. Bývalý přítel neplatí a jeho rodiče platili za něj, když jsem byla na MD. Nyní pracuji, tak si asi řekli, že dítě uživím sama. Jeho rodiče už se svým synem také nejsou v kontatku. Tedy spíš proto, že synáček se urazil, protože po něm máti  chtěla nějaké ty dluhy, co za něj zaplatila, uhradit. Jinak jako prarodiče nestojí za nic, k vnukovi se vůbec nehlásí.
Na policii jsem ještě nebyla, nevím, jestli by ho kvůli neplacení alimentů hledal interpol. On se vyskytuje převážně v cizině, i když občas doma je. Moje známá ho potkala na jaře v ambulanci - byl si nechat ošetřit omrzliny, tak to v ČR určitě nechytnul, leda by dal nohy do mrazáku.
Bývalý cestuje a občasně i pracuje - v cizině.

Není tady

#31 4. 6. 2008 9:32

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

eva4444 napsal(a):

Tak u nás je to podobné. Bývalý přítel neplatí a jeho rodiče platili za něj, když jsem byla na MD. Nyní pracuji, tak si asi řekli, že dítě uživím sama. Jeho rodiče už se svým synem také nejsou v kontatku. Tedy spíš proto, že synáček se urazil, protože po něm máti  chtěla nějaké ty dluhy, co za něj zaplatila, uhradit. Jinak jako prarodiče nestojí za nic, k vnukovi se vůbec nehlásí.
Na policii jsem ještě nebyla, nevím, jestli by ho kvůli neplacení alimentů hledal interpol. On se vyskytuje převážně v cizině, i když občas doma je. Moje známá ho potkala na jaře v ambulanci - byl si nechat ošetřit omrzliny, tak to v ČR určitě nechytnul, leda by dal nohy do mrazáku.
Bývalý cestuje a občasně i pracuje - v cizině.

eva..ale určitě bych ho nahlásila,oni by si ho našli ..neboj ..Jenže to stojí nějaké úsilí a nervy...
a jak říká moje dcera je to dokola a je to na palici!!!lol

Upravil(a) sisi21 (4. 6. 2008 9:32)

Není tady

#32 4. 6. 2008 11:58

Kido12
♥♥♥♥---

V případě, že je již věc postoupená na Okresní ředitelství policie ČR a probíhá trestní řízení nelze ho zrušit pro zaslání 100 Kč či jiné částky. Dlužník má pouze možnost využít paragrafu účinné lítosti - což v praxi znamená uhradit celý dluh před zahájením soudního řízení. Jinak samozřejmě platí, kdo podává trestní oznámení musí udat důvod - tedy vykázaný dluh na výživném. Policie pak má 30 dní na to, aby zkontaktovala či se pokusila všemi účinnými způsoby najít dlužníka a ověřit, zda opravdu dluží. Pokud se dlužník neprokáže doklady o zaplaceném výživném, postupuje se věc z obvodního oddělení na okres s návrhem na zahájení trestního řízení. Po dobu, kdy má věc v řízení obvodní oddělení jste povinna případnou platbu ohlásit na Policii - nicméně to nemění nic na faktu, že řízení probíhá, jen se upravuje výše dluhu.

Není tady

#33 5. 6. 2008 7:49

F1
♥♥♥----

Jestliže otec dítěte neplatí a pracuje a vše nechá jen na matce dítěte nevidím důvod proč by měla matka otci dávat dítě ?Tak otec si jen užívá svobody nepřispívá na nic a jak se dobře vyspí a vzpomene si na dítě tak zavolá a Ty mu ho dáš?
A co jeho rodiče tedy druhá babi a děda?Ti mají o vnuka zájem?Ti ti pomáhají ?
Takový ty kecy že otec má právo na dítě jsou hezký ale když se s ním chce s týkat tak at platí výživné..Pak je to výsměch pro matku děcka.
Mne kdysi otec dítěte zapoměl 2měsíce platit tak jsem přestala  mu ho dávat a to i jeho rodičům jsem vysvětlila že vola ze mne dělat nebude a je to jejich syn at mu domluví a šlo to najednou,
Dnes má syn 13let a sám od mala poznal co je jeho otec zač jen at každý dítě pozná co je jeho druhý rodič, jinak když ho osobně jak je starší nepozná ho vidí růžově.a maminka je ta nejhorší ...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí