29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj, jaký má podle vás psychika vliv na otěhotnění ... když hodně chci, tak to většinou nejde. Zakládá se to na pravdě ???
Není tady
Ahoj Danulo, já na to moc nevěřím...moje psychika přeci nemůže ovlivnit, že nemám ovulaci, neprůchodné vejcovody a nebo partner špatné spermie. Obecně ale při otěhotnění není dobrý stres a takže pokud hodně chceš a nedaří se a kvůli tomu se stresuješ, tak pak to asi vliv má.
Není tady
No právě, v tom to asi bude. Na první mimi jsme čekali téměř 2 roky, já i manžel jsme v pořádku a přesto se nedařilo. Až když jsem byla smířená s tím, že půjdu na umělé oplodnění a pustila to z hlavy, tak se to stalo:supr: Malé je 10 měsíců a já strašně toužím o druhém. Pravda, snažíme se "pouhé" 3 měsíce, ale já začínám šílet, že budu čekat tak dlouho ... Asi jsem nervák, že jo?
Není tady
Dadu, je spousta holek, co otěhotněla, i když už z těch nezdarů byly psychicky na dně a taky spousta těch, které neotěhotněly, i když jsou v pohodě... myslím, že je to hodně individuální a u někoho to vliv může mít, u někoho ne, ale nějaký extra vliv bych jí nedávala... pokud se člověk snaží zůstat nad věcí, nevzdává se svých koníčků a nezavírá se doma, tak je to podle mě v pořádku - občas depka a slzavé údolí přijde na každého a nějak i ty negativní emoce musí ven ale jde o to to nevzdávat a věřit, že jednou to prostě vyjít musí
Není tady
rhea12 napsal(a):
Ahoj Danulo, já na to moc nevěřím...moje psychika přeci nemůže ovlivnit, že nemám ovulaci, neprůchodné vejcovody a nebo partner špatné spermie. Obecně ale při otěhotnění není dobrý stres a takže pokud hodně chceš a nedaří se a kvůli tomu se stresuješ, tak pak to asi vliv má.
Danulo, psychika ti sice nemůže způsobit neprůchodné vejcovody,či partnerovi špatné spermie...
STRESEM SE ROZLADÍ SPRÁVNÁ HLADINA HORMONŮ a optimální hladina hormonů je důležitá pro to, aby docházelo k uvolnění vajíčka!
Takže stres ovlivňuje hladiny hormonů v krvi a není to jen o tom kolik má muž spermií a jestli žena má průchodné vejcovody,ale je to i především o hormonech! Dost šetrné téma
Není tady
V tomto případě souhlasím s Lenkou. Já bych tomu velký význem nepřikládala. Teď nebudu mluvit o otěhotnění, ale jeho průběhu. Otěhotněla jsem loni v srpnu, bylo to u moře v Chorvatsku, pohoda obrovská já i manžel, vše perfektní.V 11t mi oznámili zamlklé těhu a šla jsem na revizi. Potom jsem otěhotněla letos v lednu, ve velkém stresu, otec byl v nemocnici po úrazu hlavy a já za ním každý den jezdila a bylo to dost psycho. Těhotenství skončilo úplně stejně ale v 7t. Takže já přestala věřit na pohodu, nebo nepohodu v tomto smyslu a začala věřit v osud. Co se má stát to se stane a potká mě to ať je to to krásné jako třeba mimčo, nebo to zlé bohužel.
Doporučuji raději veškerá zdravotní vyšetření nejlépe už před otěhotněním, rozbor krve atd..
Není tady
Nelze tedy na 100% vyloučit to, že ne zrovinka dobrý psychický stav může způsobit ne přímo neplodnost, ale jaksi "rozhasit" plánované otěhotnění ... Asi jak píšete, možná to u někoho funguje u někoho ne. Je fakt, že někdy je všechno naruby .... skoro 2 roky jsme s manželem intenzivně pracovali na mimi a nic ... pak jsem se dostala do totálního psychického kolapsu, zhubla 8 kg, kouřila jak lokomotiva a najednou na testu 2 čárky ....
Není tady
psychika je pěkná sviňa a to tady některé moc dobře víme. Mi se zatím podařilo otěhotnět pokaždé, když jsem měla hodně práce a v podstatě ani nevím kdy (a s kým )
Ale vzhledem k tomu, že momentálně na to myslím i když spím, tak tu ztvrdnu asi ještě hodně dlouho
Vzpomeňte si, je tu i pár holek, které mají přesně dr. nařízené kdy se tulit a stejně stále nic. Ovu fachčí, sperma OK ............... a prd. Takže nějaká ta souvislost tam skutečně být musí.
Není tady
O mimčo jsme se snažili 4 roky a oba jsme podle doktora byli v pořádku. Pravda, bylo to před 15 lety a tehdy umělé oplodnění nebylo až tak běžné, takže jsem dostala doporučení zkusit cvičit metodu podle Mojžíšový. Otěhotněla jsem 14 dní po začátku cvičení. Myslím, že u nás nebo spíš u mě byl právě psychický blok, který se odstranil tím, že jsem věděla, že konečně něco pro otěhotnění dělám. Tyhle cviky taky bývají často účinné, ale musí se provádět delší dobu. Co já si za ty 4 roky vyslechla narážek, proč ještě nemáme děti a jestli už jsem byla u doktora atd. Tehdy doktor povídal, že tohle je to nejhorší, co může být, ten psychický nátlak od okolí a tím pádem i vlastní špatná psychika.
Není tady
Ivana01 napsal(a):
rhea12 napsal(a):
Danulo, psychika ti sice nemůže způsobit neprůchodné vejcovody,či partnerovi špatné spermie...
STRESEM SE ROZLADÍ SPRÁVNÁ HLADINA HORMONŮ a optimální hladina hormonů je důležitá pro to, aby docházelo k uvolnění vajíčka!
Takže stres ovlivňuje hladiny hormonů v krvi a není to jen o tom kolik má muž spermií a jestli žena má průchodné vejcovody,ale je to i především o hormonech! Dost šetrné téma
Holky já teda věřím, že i s těma spermiema by psychika mohla dost zamávat. Koneckonců jsou taky pod vlivem hormonů... A kdo ví, jak to bude s těmi neprůchodnými vejcovody... Samozřejmě, že pokud má někdo problémy s ovulací, spermiogramem, nebo něčím jiným, neznamená to, že si to způsobil sám špatnou psychikou, to vůbec, příčin může být spousta jasně tělesného původu. Ale na druhou stranu jsem přesvědčena, že psychický stav ovlivňuje tělesný obrovsky a skoro nic se o tom neví. Doktoři vidí jen to, co mají ve zkumavce, nebo na ultrazvuku, a z výzkumů vědí, že to může souviset dejme tomu s kouřením nebo sportováním, ale moc se nedělají výzkumy, jestli to taky souvisí s tím, jak moc se člověk bojí, že neotěhotní... Už mám dlouho nutkání takový výzkum udělat, protože podobné věci dělám, ale zrovna jsem na mateřské, takže se mi nechce začínat novou práci ;-)
Není tady
Moje řeč! Ačkoliv se o tom tolik nemluví, nepíše, myslím, že si to toto téma zaslouží. Je nás pravděpodobně víc, které po miminku touží, zdravotně jsou ony i jejich partneři v pořádku, ale z nějakého důvodu to prostě nejde. Zrovinka včera jsem hypnotizovala těhotenský test, toužebně přející si // ... jenže zase nic. A jak jsem podotkla, jsem já i manžel OK. Asi jsem trochu nervák, od přání mít mimi se nemůžu odprostit v žádnou denní či noční hodinu a každý dokola jen mele ... na to nemysli, jenže jak to v té mé makovici zařídit ???
Není tady
Dadulo - taky souhlasím s tím, že psychika má velký význam v otěhotnění. Jenže - jak se hodit do klidu, když kolem jsou mraky těhulek, miminek, sousedi,známí i rodina se pořád ptají jestli už a ať s tím něco děláme.
U nás na vsi bydlí paní, která mnoho let usilovala o dítě a přes veškerou snahu a léčbu nic. Ve 39 se smířila s tím, že budou sami, začnou cestovat a "užívat si". Krátce po tomto rozhodnutí otěhotněla.
A všem - držím palčáky, ať jsme brzo těhulky.
Není tady
Podle mne je to ryze individuální....... když jsem nesledovala nic........ neotěhotněla jsem, začala jsme se sledovat, měřit bt, čípek, ovu testy, hlen,..prostě vše a každou menses jsem obrečela... pořád nic..... za 6 měsíců přehnaného sledování jsem otěhotněla i přesto, že jsem každý sex myslela na to, jestli se to konečně povedlo...........a měla jsem snad vysledovaný i jakoukoliv změnu svého těla v průběhu celého dne...... prostě je to fakt osud...
teď s přítelem tak nějak antik. a občas ani nevyjde si dát pozor.....a už 7 měsíců jsem úplně klidná i přesto, že nic neberu, tak nějak si myslím,že prostě teď neotěhotním..... a dokud si to budu říkat, tak mi určo bude vycházet :-) ...... alespoň uvidíme, jak moc je psychika důležitá :-) ....
ps: dám vědět, jestli jsem si neotěhotnění říkala dostatečně :-)
Není tady