27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Ahojky,
prosím o radu. V březnu jsem ulila tlustici, která pak chudák začala uhnívat. Odřezala jsem zdravé části stonků a teď co s nimi. V knihách jsem si přečetla, e je potřeba nechat konce pár dnů bez vody, pak namočit do stimulátoru a zasadit. To jsem minulý týden udělala. To samé i s jednotlivými lístky. Zasadila jsem je do květináče tak, e kousek vdycky čouhá :-)
Připadá mi ale, e se nově zasazeným stonkům nedaří, schnou jim lístky a vůbec vypadají nezdravě. Jak často je mám zalívat? Nebo jim vadí něco jiného?
Nevím, co s tím, máte nějaké zkuenosti?
děkuji
Maryt
Není tady
Zkus stonkový řízek dát do vody určitě pustí kořínky.
Není tady
Já mám tlustice ráda a sama si je mnoím , zastřihuji je a tím je tvaruji. Odříznutý řízek dám do vody a potom zasadím do hlíny ne pro pokojové rostliny, ale do zahradnického substrátu. Zálivka jen mírná, od poloviny května je mám na balkoně, to jim svědčí, listy mírně zčervenají a mám je tam a do podzimku.
Není tady
Stonky nechat zaschnout, klidně tři dny, pak rovnou zasadit do hlíny, zalévat mírně. Potřebují hodně světla. Různé druhy tlustic si vozím ze svých afrických sluebních cest, take utípnutý kousek mám v kabelce bez vody i týden, pak zasadím a ujaly se vechny a e jich mám (já je toti sbírám).
Není tady
Vechno jsem udělala, ale jak říkám, nevypadá, e by se jim dařila :-( Za jak dlouho by měly začít růst rostlinky ze zasazených lístků? Zalévat mírně - např. 1x za týden?
Není tady