6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Momentálně mám zkoukové období, trochu se to zlepilo, zaměstnává mě teď učení, kupovidu jsem u pár zkouek a testů úspěně zvládla.
V jeslích, ve kolce a na základce jsem se bála lidí, byla jsem jaksi sevřená a nechovala jsem se tam jako doma. Asi se jednalo o jistý stupeň sociální fobie. Na střední se to změnilo, dnes se ve společnosti cizích lidí necítím sevřená. Samozřejmě, e cizí prostředí mi dělá trochu problémy, ale je to nesrovnatelně lepí ne kdysi.
Ne přila puberta, spoluáci mě nijak z kolektivu nevyčleňovali, byla jsem spí outsider (na druhou stranu já nikdy nestála být oblíbená), ale pár "kamarádů" jsem měla. Jene pro tyto "kamarády" jsem byla větinou na posledním místě. Vdycky jsem byla ta, kdo neměl sedět s kým v lavici (pokud to učitelka neurčila), být na pokoji na kole v přírodě, ... Pak přila puberta a já se stala terčem psychické ikany (bylo mi jasně naznačováno, e nepatřím do kolektivu, spí takové vyčleňování). V té době jsem moc stála o to, aby se se mnou někdo alespoň trochu bavil, aby se mě ostatní tak netítili (přitom já jim nic nedělala, dolízala, nesmrděla, ...). Střední kola byla velká změna k lepímu, asi s třetinou třídy jsem se normálně bavila, normálně mě vzali do kolektivu, jene jsem pro ně zase byla a na posledním místě, ale vlastně mně to ani tak nevadilo. Já měla tehdy svůj reim a ten mně vyhovoval. Ve vení dny jsem chodila do koly, odpoledne se učila, večer si něco dělala (četla, dívala se na Tv, jen tak snila o různých věcech - mimochodem dnes to dělám taky hodně často), v pátek jsem chodila s určitou skupinkou lidí do čajovny, o víkendech jsem byla zalezlá doma, dlouho jsem spala (spánek je pro mě velice příjemná věc, i kdy se mi poslední dobou honí v hlavě nejrůznějí mylenky, spím dobře a ráda), občas někam la s rodiči. Pro větinu lidí neuvěřitelně nudný ivot. ádné diskotéky, pařby (ne e by mně to rodiče nedovolili, ale já o to vlastně nestála, mám o tři roky mladího bratra a u v 15-ti letech přespával u kamaráda a chodil bůhvíkam). Nikdy mě nelákalo opít se do němoty nebo třeba podvést své rodiče, lhát jim (nejsem věřící, za hodnou dceru se nepovauju, moc ochotná taky nejsem). Samozřejmě e mi byli a jsou rodiče v některých věcech nesympatičtí a říkala jsem si, e bych to udělala jinak, ale takové to klasické období vzdoru a období, e rodiče jsou úplně blbí, jsem nikdy nezaívala.
Mám o 3 roky mladího bratra, ten je úplně jiný, je cholerik, nemá problém s navazováním přátelství, má přítelkyni. Myslím, e vychováváni jsme byli stejně, jako starí jsem samozřejmě měla být ta rozumnějí atd., ale to zaívají skoro vichni starí sourozenci.
Nenarodila jsem se do správné doby, nekomunikativní neatraktivní typy nejsou dnes ádané.
Můj problém mě trápí u asi od 17-ti let, zdaleka to nebylo tak intenzivní, jen jsem si tehdy říkala, e se snad jednou doiju toho, e se do někoho zamiluju, e o mě bude někdo stát. Tehdy jsem to nijak váně nebrala, říkala jsem si, e se to po maturitě změní, e se snad dostanu na V, dostanu se zase do nového prostředí a třeba se s někým seznámím (to ale nehrozí, obor studují převáně holky).
Asi si říkáte, co celé dny dělám, kdy nemám ádné koníčky (naposledy jsem četla beletrii asi před půl rokem, u mě to prostě nebaví, ručním pracem se taky nevěnuju), nikde nepracuju, jen studuju, s lidma se taky moc nestýkám. Větinu času sním. Vymýlím si imaginární osoby a s nimi proívám různé situace. Nikdy tam ale nevystupuju já. Nejsou to sci-fi příběhy, ádné nadpřirozené situace, ufoni, nic takového. Toto dělám asi u od deseti let, začalo to u mých oblíbených seriálů, které jsem jako dítě sledovala (např. ivot na zámku, Návrat do ráje atd.), rozvíjela jsem příběhy těchto seriálů, přidaly se to toho i některé mé oblíbené knihy. Vdycky mě jeden příběh vydrí asi tak 2 roky, pak přijde něco nového. Poslední dobou se neinspriruju seriály, ani knihami, příběhy si vymýlím sama. Je to můj vnitřní svět, kam bych nikoho cizího nepustila, ani člověka, kterého bych velmi milovala.
Najde se někdo takový, kdo také často sní?
Není tady
Lomikel, podnájem v ádném případě, sice by to byl pro mě asi velký přínos, ale byly by to zbytečně utopené peníze. Ve stejném městě bydlím a studujuj, kolu mám kousek od svého bydlitě. S rodičema vycházím celkem dobře, nemám důvod od nich odcházet. O něčem takovém budu uvaovat, a vystuduju (za 3 roky, pokud si kvůli nějakému předmětu nebudu muset prodluovat studium).
Není tady
Vilemína napsal(a):
Vymýlím si imaginární osoby a s nimi proívám různé situace. Nikdy tam ale nevystupuju já. Nejsou to sci-fi příběhy, ádné nadpřirozené situace, ufoni, nic takového. Toto dělám asi u od deseti let, začalo to u mých oblíbených seriálů, které jsem jako dítě sledovala (např. ivot na zámku, Návrat do ráje atd.), rozvíjela jsem příběhy těchto seriálů, přidaly se to toho i některé mé oblíbené knihy. Vdycky mě jeden příběh vydrí asi tak 2 roky, pak přijde něco nového. Poslední dobou se neinspriruju seriály, ani knihami, příběhy si vymýlím sama. Je to můj vnitřní svět, kam bych nikoho cizího nepustila, ani člověka, kterého bych velmi milovala.
Najde se někdo takový, kdo také často sní?
Problém by časem mohl být ten, e nepozná sny od skutečnosti, ale a nastoupí do práce, tak na sny asi moc času nezbude.
Ale Vilemíno. Proč pořád chce někdo někam zapadat ! Já třeba taky nezapadám, ale povauji to za klad, e se liím od stáda. Ono záleí, jak se na to dívá. Ber to tak, e "stádovitému" člověku se stává daleko častěji, e potká někoho, s kým si rozumí. Ten vyjímečný si prostě musí trochu počkat, protoe vyjímečných lidí je málo.
Vím, tohle není útěcha v okamiku, kdy se cítí oputěná, ale uvidí, e jednou potká toho pravého a třeba to bude hlubí, ne nějaké čtrnáctidenní známosti s dravými vrstevníky.
Buď pyná na to, jaká jsi, bude to z tebe vyzařovat
Není tady
Vilemíno, vdy ty ví moc dobře, co chce a nechce Z posledních příspěvků mám dojem, e spí ne radu chce ujitění, e se svými pocity nejsi sama
Některé charaktery jsou moná méně společensky oceňované a ádané, ale vechny jsou potřebné, a kadý ivot má smysl. Stejně tak jsou třeba studijní obory, které jsou povaované za "perspektivní", a jiné za "neuitečné" - ale můe nastat situace, kdy třeba znalec nějakého polozapadlého jazyka bude potřebnějí ne vichni inenýři ekonomie. Podobně s lidmi - podle mě ivot strávený v ústraní a zasvěcený kontemplaci vytváří důleitou protiváhu vemu tomu shonu a povrchnosti. Za předpokladu, e je člověk ve svém ivotě spokojený, a tady vidím u tebe otazník.
Zkus rozliit, do jaké míry tvé pocity nepatřičnosti vyplývají ze snahy být jako druzí, z takového toho "měla bych", a do jaké míry jde o tvou niternou nespokojenost. Poznej sám sebe a uskutečni se, potom se bude cítit na světě doma a potom se objeví i tví spolupoutníci, protoe tě konečně poznají.
Vilemíno, Ve ji bylo řečeno. Hodně těstííííííí
Není tady
Dita.L napsal(a):
... neni pro me uzasnejsi odvaz nez pod vodou sledovat dlazdicky od bazenu. proste relax. na nic nemyslis, jen sledujes ty dlazdicky, treba dve hodiny. a pravidelne dejchas. nadech - vydech, bubliny, dlazdicky. jses po plavani jak znovu zrozena....
....
to je supr!
Není tady
Zdravím!U delí dobu mám patnou náladu,nic mě nebaví a jsem hrozně přecitlivělá..jediné,co mě drí při ivotě,je můj přítel..jene on má o mě strach,bojí se,e s ním nejsem astná,kdy se tak trápím..rozbrečím se kvůli kadé hlouposti a někdy mám pocit,e jsem úplně k ničemu..začátkem října jdu ale k psychologovi..myslíte,e trpím depresemi?
Není tady
Siff,vezmi přítele za ruku a utíkejte spolu k psychologovi.Skoro nic si nenapsala,ale troufám si říct,e má depresi.Sama ji vlastním,,tak,, dokokáu jen z obličeje někoho kdo se trápí, poznat depresi.Buď ráda,e má vedle sebe někoho ,kdo ti pomůe,to já nemám.Určitě ti pomhou.
Není tady
Siff napsal(a):
Zdravím!U delí dobu mám patnou náladu,nic mě nebaví a jsem hrozně přecitlivělá..jediné,co mě drí při ivotě,je můj přítel..jene on má o mě strach,bojí se,e s ním nejsem astná,kdy se tak trápím..rozbrečím se kvůli kadé hlouposti a někdy mám pocit,e jsem úplně k ničemu..začátkem října jdu ale k psychologovi..myslíte,e trpím depresemi?
Nevím, jestli to je deprese, ale jestli ano, tak bych to jako velkou tragédii nevyděla, prostě někdy přijde, jindy odejde...ale k psychologovi zajdi.
Není tady
no, tak s depresí bych peláila k psychiatrovi...psychologů jsem viděla hezkou řádku, měli spoustu řečí, ale nic co by pomohlo...u psychiatra mi pomohlo, e sem viěla, e tak nějak ví, co je v mý hlavě patně a řeči měl taky, ale člověk o nich mohl alespon přemýlet. a můe napsat antidepresiva, co někdy můe být dost velká úleva.
Není tady
maricka: to o tom asi moc neví..e existují psychický poruchy, jejich součástí je deprese. to není ta depka, jak se řiká,dneska mám depku...tyhle stavy můou člověka dostat k sebevradě
Není tady
maricka napsal(a):
Nevím, jestli to je deprese, ale jestli ano, tak bych to jako velkou tragédii nevyděla, prostě někdy přijde, jindy odejde...ale k psychologovi zajdi.
Není tady
oxi, neryj za pravopis
Není tady
KALIK napsal(a):
oxi, neryj za pravopis
OK, nic som nevydel, nic som nenapysal
Není tady
moná jsem trochu mimo, ale snad kadý občas zaije nějakou depresi a to má hned letět k psychologovi?
Já tam párkrát byla, první mi hodně pomohla, ty druhé dvě mi řekli, e se nemám vídat s matkou a jinak nic
Není tady
Siff,je deprese a deprese..některá,prostě přijde a zase odejde,pomocí třeba přátel,zálib,sluníčka,dobré čokolády,povzbuzení od někoho. Ale jsou deprese,kvůli kterým člověk trpí,a u psychicky či fyzicky a pokud opravdu to trvá nějakou delí dobu,stavy úzkosti.lítosti,nejistoty a nevím čeho jetě,co tím pokazí,e navtíví psycholoku,která to minimálně s tebou probere a můe napsat nějaká antidepresiva,pokud by to nevedlo k ničemu,opravdu můe zkusit i toho psychiatra. No a pak si myslím,e by Ti mohla pomoct nějaká terapie nebo joga,(to je jen příklad)nebo něco podobného a nebo úplně jednodue dělej,co nejvíc to,co tě baví a naplňuje. A také moná zkusit si připomínat vechny pozitivní věci,třeba to,e má přítele,kterého zajímá,jak se cítí,tudi tě má rád. No a já osobní zkuenost s depresí nemám,ale píu to právě i proto,e jsem nedávno,mluvila s jednou známou a ta právě nějakým druhem deprese prochází a nepomůe ji ani to,e má dobrého partnera,ikovného syna atd.,stále ji něco uvnitř trápí a svazuje,(také často brečí apod.),obtěuje ji to v běném ivotě,v tomto případě je asi pomoc odborníka na místě. Tak bych zváila,jak se cítí ty,nakolik tě to v tvém ivotě obtěuje a neumí si pomoct a zkouela bych ve dělat proto,aby zas bylo líp. A jak jsem psala i ta psycholoka můe být jednou z pomocí pro tebe.
No ono to jde ruku v ruce s ostatními problémy..občas se stává,e jsem tak smutná,e nejdu ze strachu ani do koly a pak se to promítá na výsledcích..ve kole nemám vůbec ádné přátele,jsem tam za takovou tichou myku,buď si čtu a nebo poslouchám muziku..a pak jsem straně árlivá a přítele to hrozně tve a mrzí..kdykoliv někam jde,tak za tím vidím nevěru..ale já si prostě nevěřím,e jsem pro něj dost dobrá..jsme spolu něco přes rok..já chci jít k psychologovi i přesto,e by u mě depresi neobjevil..potřebuju si s někým promluvit a probrat to,co mě trápí..
Není tady
Barusja napsal(a):
moná jsem trochu mimo, ale snad kadý občas zaije nějakou depresi a to má hned letět k psychologovi?
Já tam párkrát byla, první mi hodně pomohla, ty druhé dvě mi řekli, e se nemám vídat s matkou a jinak nic
ako poveda. Ja s chrípkou k doktorovi nejdem, ale slabí a starí žudia na ňu môu zomrie... alebo na komplikácie. It depends.
Není tady
Siff napsal(a):
No ono to jde ruku v ruce s ostatními problémy..občas se stává,e jsem tak smutná,e nejdu ze strachu ani do koly a pak se to promítá na výsledcích..ve kole nemám vůbec ádné přátele,jsem tam za takovou tichou myku,buď si čtu a nebo poslouchám muziku..a pak jsem straně árlivá a přítele to hrozně tve a mrzí..kdykoliv někam jde,tak za tím vidím nevěru..ale já si prostě nevěřím,e jsem pro něj dost dobrá..jsme spolu něco přes rok..já chci jít k psychologovi i přesto,e by u mě depresi neobjevil..potřebuju si s někým promluvit a probrat to,co mě trápí..
árlivost není příznak deprese, ale nízkýho sebevědomí.Nemůe přece viset příteli jako koule u nohy 24 hodin a mít ho pod kontrolou.Jestli to nezlepí, nezapracuje na tom, můe se stát, e mu dojde trpělivost a uteče Ti.
Není tady
Vilemíno, to si dobrá s těma zkoukama. To je zase můj kámen úrazu, fakt vopruz. Jo, jsem velký snílek, ale v depresi (reaktivní) jsem moc nesnila, to jsem měla jenom úzkosti a naprostou demotivaci. Zkus psát, má-li velkou představivost. Jinak mám pocit, e u tebe je to spí velká introverze a otázka sociální oblasti. Neuzavírej se ale jen doma a do psaní, musí sama jít ven a dělat si v tomhle ohledu násilí. Najít alespoň pár přátel a nějakou společnou aktivitu (sport?, tanec?, achy? cokoliv). Pokud jsi ve své samotě astná, tak u nevidím vůbec ádný problém.
Není tady
Pajaja:No kdy se s někým domluvím,tak chodím ráda ven..ale často nemá nikdo čas..
Není tady
Siff,tak to s tebou nebude tak patný,kdy chodí ráda ven.Asi je potí,e nemá s kým. Můj syn 19let,má kamarádů spoustu,ale vykopat ho ven je těký. A proč si ve kole za tichou myku?Neberou tě mezi sebe?
Není tady