Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 30. 5. 2008 20:07

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Re: Nic mě nebaví - deprese

Momentálně mám zkouškové období, trochu se to zlepšilo, zaměstnává mě teď učení, kupovidu jsem už pár zkoušek a testů úspěšně zvládla.

V jeslích, ve školce a na základce jsem se bála lidí, byla jsem jaksi sevřená a nechovala jsem se tam jako doma. Asi se jednalo o jistý stupeň sociální fobie. Na střední se to změnilo, dnes se ve společnosti cizích lidí necítím sevřená. Samozřejmě, že cizí prostředí mi dělá trochu problémy, ale je to nesrovnatelně lepší než kdysi.
Než přišla puberta, spolužáci mě nijak z kolektivu nevyčleňovali, byla jsem spíš outsider (na druhou stranu já nikdy nestála být oblíbená), ale pár "kamarádů" jsem měla. Jenže pro tyto "kamarády" jsem byla většinou na posledním místě. Vždycky jsem byla ta, kdo neměl sedět s kým v lavici (pokud to učitelka neurčila), být na pokoji na škole v přírodě, ... Pak přišla puberta a já se stala terčem psychické šikany (bylo mi jasně naznačováno, že nepatřím do kolektivu, spíš takové vyčleňování). V té době jsem moc stála o to, aby se se mnou někdo alespoň trochu bavil, aby se mě ostatní tak neštítili (přitom já jim nic nedělala, dolízala, nesmrděla, ...). Střední škola byla velká změna k lepšímu, asi s třetinou třídy jsem se normálně bavila, normálně mě vzali do kolektivu, jenže jsem pro ně zase byla až na posledním místě, ale vlastně mně to ani tak nevadilo. Já měla tehdy svůj režim a ten mně vyhovoval. Ve všení dny jsem chodila do školy, odpoledne se učila, večer si něco dělala (četla, dívala se na Tv, jen tak snila o různých věcech - mimochodem dnes to dělám taky hodně často), v pátek jsem chodila s určitou skupinkou lidí do čajovny, o víkendech jsem byla zalezlá doma, dlouho jsem spala (spánek je pro mě velice příjemná věc, i když se mi poslední dobou honí v hlavě nejrůznější myšlenky, spím dobře a ráda), občas někam šla s rodiči. Pro většinu lidí neuvěřitelně nudný život. Žádné diskotéky, pařby (ne že by mně to rodiče nedovolili, ale já o to vlastně nestála, mám o tři roky mladšího bratra a už v 15-ti letech přespával u kamaráda a chodil bůhvíkam). Nikdy mě nelákalo opít se do němoty nebo třeba podvést své rodiče, lhát jim (nejsem věřící, za hodnou dceru se nepovažuju, moc ochotná taky nejsem). Samozřejmě že mi byli a jsou rodiče v některých věcech nesympatičtí a říkala jsem si, že bych to udělala jinak, ale takové to klasické období vzdoru a období, že rodiče jsou úplně blbí,  jsem nikdy nezažívala.
Mám o 3 roky mladšího bratra, ten je úplně jiný, je cholerik, nemá problém s navazováním přátelství, má přítelkyni. Myslím, že vychováváni jsme byli stejně, jako starší jsem samozřejmě měla být ta rozumnější atd., ale to zažívají skoro všichni starší sourozenci.
Nenarodila jsem se do správné doby, nekomunikativní neatraktivní typy nejsou dnes žádané.
Můj problém mě trápí už asi od 17-ti let, zdaleka to nebylo tak intenzivní, jen jsem si tehdy říkala, že se snad jednou dožiju toho, že se do někoho zamiluju, že o mě bude někdo stát. Tehdy jsem to nijak vážně nebrala, říkala jsem si, že se to po maturitě změní, že se snad dostanu na VŠ, dostanu se zase do nového prostředí a třeba se s někým seznámím (to ale nehrozí, obor studují převážně holky).
Asi si říkáte, co celé dny dělám, když nemám žádné koníčky (naposledy jsem četla beletrii asi před půl rokem, už mě to prostě nebaví, ručním pracem se taky nevěnuju), nikde nepracuju, jen studuju, s lidma se taky moc nestýkám. Většinu času sním. Vymýšlím si imaginární osoby a s nimi prožívám různé situace. Nikdy tam ale nevystupuju já. Nejsou to sci-fi příběhy, žádné nadpřirozené situace, ufoni, nic takového. Toto dělám asi už od deseti let, začalo to u mých oblíbených seriálů, které jsem jako dítě sledovala (např. Život na zámku, Návrat do ráje atd.), rozvíjela jsem příběhy těchto seriálů, přidaly se to toho i některé mé oblíbené knihy. Vždycky mě jeden příběh vydrží asi tak 2 roky, pak přijde něco nového. Poslední dobou se neinspriruju seriály, ani knihami, příběhy si vymýšlím sama. Je to můj vnitřní svět, kam bych nikoho cizího nepustila, ani člověka, kterého bych velmi milovala.
Najde se někdo takový, kdo také často sní?

Není tady

#27 30. 5. 2008 20:36

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Lomikel, podnájem v žádném případě, sice by to byl pro mě asi velký přínos, ale byly by to zbytečně utopené peníze. Ve stejném městě bydlím a studujuj, školu mám kousek od svého bydliště. S rodičema vycházím celkem dobře, nemám důvod od nich odcházet. O něčem takovém budu uvažovat, až vystuduju (za 3 roky, pokud si kvůli nějakému předmětu nebudu muset prodlužovat studium).

Není tady

#28 30. 5. 2008 22:11

Ugo Drago
Host

Vilemína napsal(a):

Vymýšlím si imaginární osoby a s nimi prožívám různé situace. Nikdy tam ale nevystupuju já. Nejsou to sci-fi příběhy, žádné nadpřirozené situace, ufoni, nic takového. Toto dělám asi už od deseti let, začalo to u mých oblíbených seriálů, které jsem jako dítě sledovala (např. Život na zámku, Návrat do ráje atd.), rozvíjela jsem příběhy těchto seriálů, přidaly se to toho i některé mé oblíbené knihy. Vždycky mě jeden příběh vydrží asi tak 2 roky, pak přijde něco nového. Poslední dobou se neinspriruju seriály, ani knihami, příběhy si vymýšlím sama. Je to můj vnitřní svět, kam bych nikoho cizího nepustila, ani člověka, kterého bych velmi milovala.
Najde se někdo takový, kdo také často sní?

Problém by časem mohl být ten, že nepoznᚠsny od skutečnosti, ale až nastoupíš do práce, tak na sny asi moc času nezbude. wink

#29 30. 5. 2008 22:32

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

Ale Vilemíno. Proč pořád chce někdo někam zapadat !  va Já třeba taky nezapadám, ale považuji to za klad, že se liším od stáda. Ono záleží, jak se na to díváš. Ber to tak, že "stádovitému" člověku se stává daleko častěji, že potká někoho, s kým si rozumí. Ten vyjímečný si prostě musí trochu počkat, protože vyjímečných lidí je málo.

Vím, tohle není útěcha v okamžiku, kdy se cítíš opuštěná, ale uvidíš, že jednou potkᚠtoho pravého a třeba to bude hlubší, než nějaké čtrnáctidenní známosti s dravými vrstevníky.
Buď pyšná na to, jaká jsi, bude to z tebe vyzařovat

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#30 31. 5. 2008 11:30

x256987
Host

Vilemíno, vždy ty víš moc dobře, co chceš a nechceš smile Z posledních příspěvků mám dojem, že spíš než radu chceš ujištění, že se svými pocity nejsi sama smile

Některé charaktery jsou možná méně společensky oceňované a žádané, ale všechny jsou potřebné, a každý život má smysl. Stejně tak jsou třeba studijní obory, které jsou považované za "perspektivní", a jiné za "neužitečné" - ale může nastat situace, kdy třeba znalec nějakého polozapadlého jazyka bude potřebnější než všichni inženýři ekonomie. Podobně s lidmi - podle mě život strávený v ústraní a zasvěcený kontemplaci vytváří důležitou protiváhu všemu tomu shonu a povrchnosti. Za předpokladu, že je člověk ve svém životě spokojený, a tady vidím u tebe otazník.

Zkus rozlišit, do jaké míry tvé pocity nepatřičnosti vyplývají ze snahy být jako druzí, z takového toho "měla bych", a do jaké míry jde o tvou niternou nespokojenost. Poznej sám sebe a uskutečni se, potom se budeš cítit na světě doma a potom se objeví i tví spolupoutníci, protože tě konečně poznají.

#31 1. 6. 2008 16:07

Lomikel
♥♥♥----
Místo: Jamrtál

Vilemíno, Vše již bylo řečeno. Hodně štěstííííííí

Ke svobodě nevede jiná cesta, než milující laskavost.
                                                                                     Láma Zopa Rinpočhe

Není tady

#32 2. 6. 2008 22:53

poletucha
♥♥♥♥♥♥-

Dita.L napsal(a):

... neni pro me uzasnejsi odvaz nez pod vodou sledovat dlazdicky od bazenu. proste relax. na nic nemyslis, jen sledujes ty dlazdicky, treba dve hodiny. dumbom a pravidelne dejchas. nadech - vydech, bubliny, dlazdicky. jses po plavani jak znovu zrozena....
....

to je supr! smile

Není tady

#33 14. 9. 2008 22:16

Siff
♥♥-----

Zdravím!Už delší dobu mám špatnou náladu,nic mě nebaví a jsem hrozně přecitlivělá..jediné,co mě drží při životě,je můj přítel..jenže on má o mě strach,bojí se,že s ním nejsem šastná,když se tak trápím..rozbrečím se kvůli každé hlouposti a někdy mám pocit,že jsem úplně k ničemu..začátkem října jdu ale k psychologovi..myslíte,že trpím depresemi?

Není tady

#34 14. 9. 2008 22:33

pajaja
♥♥♥♥♥--
Web

Siff,vezmi přítele za ruku a utíkejte spolu k psychologovi.Skoro nic si nenapsala,ale troufám si říct,že mᚠdepresi.Sama ji vlastním,,tak,, dokokážu jen z obličeje někoho kdo se trápí, poznat depresi.Buď ráda,že mᚠvedle sebe někoho ,kdo ti pomůže,to já nemám.Určitě ti pomhou.

Není tady

#35 14. 9. 2008 23:49

maricka
♥♥♥♥♥--

Siff napsal(a):

Zdravím!Už delší dobu mám špatnou náladu,nic mě nebaví a jsem hrozně přecitlivělá..jediné,co mě drží při životě,je můj přítel..jenže on má o mě strach,bojí se,že s ním nejsem šastná,když se tak trápím..rozbrečím se kvůli každé hlouposti a někdy mám pocit,že jsem úplně k ničemu..začátkem října jdu ale k psychologovi..myslíte,že trpím depresemi?

Nevím, jestli to je deprese, ale jestli ano, tak bych to jako velkou tragédii nevyděla, prostě někdy přijde, jindy odejde...ale k psychologovi zajdi.

Není tady

#36 15. 9. 2008 0:10

pajaja
♥♥♥♥♥--
Web

Maricka,deprese je tragedie.Sama nepřijde ,ani neodejde.Kdo nezažil,nepochopí.

Není tady

#37 15. 9. 2008 10:11

mirka..
♥♥♥♥♥♥-

no, tak s depresí bych pelášila k psychiatrovi...psychologů jsem viděla hezkou řádku, měli spoustu řečí, ale nic co by pomohlo...u psychiatra mi pomohlo, že sem viěla, že tak nějak ví, co je v mý hlavě špatně a řeči měl taky, ale člověk o nich mohl alespon přemýšlet. a může napsat antidepresiva, což někdy může být dost velká úleva.

Není tady

#38 15. 9. 2008 10:13

mirka..
♥♥♥♥♥♥-

maricka: to o tom asi moc nevíš..že existují psychický poruchy, jejichž součástí je deprese. to není ta depka, jak se řiká,dneska mám depku...tyhle stavy můžou člověka dostat k sebevraždě

Není tady

#39 15. 9. 2008 10:30

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

maricka napsal(a):

Nevím, jestli to je deprese, ale jestli ano, tak bych to jako velkou tragédii nevyděla, prostě někdy přijde, jindy odejde...ale k psychologovi zajdi.

roll

http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/koo-koo.gif ... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.  ... http://www.xko.sk/emoticons/bbq.gif

Není tady

#40 15. 9. 2008 10:41

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

oxi, neryj za pravopis wink

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#41 15. 9. 2008 10:44

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

KALIK napsal(a):

oxi, neryj za pravopis wink

OK, nic som nevydel, nic som nenapysal tongue

http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/koo-koo.gif ... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.  ... http://www.xko.sk/emoticons/bbq.gif

Není tady

#42 15. 9. 2008 11:47

Barusja
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Plzeň

možná jsem trochu mimo, ale snad každý občas zažije nějakou depresi a to má hned letět k psychologovi?
Já tam párkrát byla, první mi hodně pomohla, ty druhé dvě mi řekli, že se nemám vídat s matkou a jinak nic usch

Není tady

#43 15. 9. 2008 15:37

REŇAS
Host

smile Siff,je deprese a deprese..některá,prostě přijde a zase odejde,pomocí třeba přátel,zálib,sluníčka,dobré čokolády,povzbuzení od někoho. Ale jsou deprese,kvůli kterým člověk trpí,a už psychicky či fyzicky a pokud opravdu to trvá nějakou delší dobu,stavy úzkosti.lítosti,nejistoty a nevím čeho ještě,co tím pokazíš,že navštívíš psycholožku,která to minimálně s tebou probere a může napsat nějaká antidepresiva,pokud by to nevedlo k ničemu,opravdu můžeš zkusit i toho psychiatra. No a pak si myslím,že by Ti mohla pomoct nějaká terapie nebo joga,(to je jen příklad)nebo něco podobného a nebo úplně jednoduše dělej,co nejvíc to,co tě baví a naplňuje. A také možná zkusit si připomínat všechny pozitivní věci,třeba to,že mᚠpřítele,kterého zajímá,jak se cítíš,tudiž tě má rád. stolt No a já osobní zkušenost s depresí nemám,ale píšu to právě i proto,že jsem nedávno,mluvila s jednou známou a ta právě nějakým druhem deprese prochází a nepomůže ji ani to,že má dobrého partnera,šikovného syna atd.,stále ji něco uvnitř trápí a svazuje,(také často brečí apod.),obtěžuje ji to v běžném životě,v tomto případě je asi pomoc odborníka na místě. Tak bych zvážila,jak se cítíš ty,nakolik tě to v tvém životě obtěžuje a neumíš si pomoct a zkoušela bych vše dělat proto,aby zas bylo líp. wink A jak jsem psala i ta psycholožka může být jednou z pomocí pro tebe. wink

#44 15. 9. 2008 19:33

Siff
♥♥-----

No ono to jde ruku v ruce s ostatními problémy..občas se stává,že jsem tak smutná,že nejdu ze strachu ani do školy a pak se to promítá na výsledcích..ve škole nemám vůbec žádné přátele,jsem tam za takovou tichou myšku,buď si čtu a nebo poslouchám muziku..a pak jsem strašně žárlivá a přítele to hrozně štve a mrzí..kdykoliv někam jde,tak za tím vidím nevěru..ale já si prostě nevěřím,že jsem pro něj dost dobrá..jsme spolu něco přes rok..já chci jít k psychologovi i přesto,že by u mě depresi neobjevil..potřebuju si s někým promluvit a probrat to,co mě trápí..

Není tady

#45 15. 9. 2008 20:07

pajaja
♥♥♥♥♥--
Web

Možná to nebude deprese,ale sociální fobie a ta se také musí nebo může léčit.Chodíš ráda ven s jinými kamrády nebo jsi radši doma a nikam se ti nechce?

Není tady

#46 16. 9. 2008 20:02

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Barusja napsal(a):

možná jsem trochu mimo, ale snad každý občas zažije nějakou depresi a to má hned letět k psychologovi?
Já tam párkrát byla, první mi hodně pomohla, ty druhé dvě mi řekli, že se nemám vídat s matkou a jinak nic usch

ažko poveda. Ja s chrípkou k doktorovi nejdem, ale slabší a starší žudia na ňu môžu zomrie... alebo na komplikácie. It depends.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#47 16. 9. 2008 20:14

Amriana
♥♥♥♥♥♥-

Siff napsal(a):

No ono to jde ruku v ruce s ostatními problémy..občas se stává,že jsem tak smutná,že nejdu ze strachu ani do školy a pak se to promítá na výsledcích..ve škole nemám vůbec žádné přátele,jsem tam za takovou tichou myšku,buď si čtu a nebo poslouchám muziku..a pak jsem strašně žárlivá a přítele to hrozně štve a mrzí..kdykoliv někam jde,tak za tím vidím nevěru..ale já si prostě nevěřím,že jsem pro něj dost dobrá..jsme spolu něco přes rok..já chci jít k psychologovi i přesto,že by u mě depresi neobjevil..potřebuju si s někým promluvit a probrat to,co mě trápí..

Žárlivost není příznak deprese, ale nízkýho sebevědomí.Nemůžeš přece viset příteli jako koule u nohy 24 hodin a mít ho pod kontrolou.Jestli to nezlepšíš, nezapracuješ na tom, může se stát, že mu dojde trpělivost a uteče Ti.

Žena bez muže je jako ryba bez jízdního kola. (Gloria Steinemová)

Není tady

#48 16. 9. 2008 20:59

Nharte
♥♥♥♥♥♥-

Vilemíno, to si dobrá s těma zkouškama. To je zase můj kámen úrazu, fakt vopruz. Jo, jsem velký snílek, ale v depresi (reaktivní) jsem moc nesnila, to jsem měla jenom úzkosti a naprostou demotivaci. Zkus psát, máš-li velkou představivost. Jinak mám pocit, že u tebe je to spíš velká introverze a otázka sociální oblasti. Neuzavírej se ale jen doma a do psaní, musíš sama jít ven a dělat si v tomhle ohledu násilí. Najít alespoň pár přátel a nějakou společnou aktivitu (sport?, tanec?, šachy? smile cokoliv). Pokud jsi ve své samotě šastná, tak už nevidím vůbec žádný problém.

Fly or Die. Punk je od punkevních jeskyní? smile

Není tady

#49 17. 9. 2008 19:03

Siff
♥♥-----

Pajaja:No když se s někým domluvím,tak chodím ráda ven..ale často nemá nikdo čas..

Není tady

#50 17. 9. 2008 19:56

pajaja
♥♥♥♥♥--
Web

Siff,tak to s tebou nebude tak špatný,když chodíš ráda ven.Asi je potíž,že nemᚠs kým. Můj syn 19let,má kamarádů spoustu,ale vykopat ho ven je těžký. A proč si ve škole za tichou myšku?Neberou tě mezi sebe?

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí