18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
převychovat nelze...
moje máma má problémy s uklízením... kdy jsem si chtěla vzít domu kamarádky, znamenalo to, e uklidim sama celej byt - vydrelo to tak den... si pamatuju, e jsme myli třeba talíře, kdy byl hotovej oběd... Potom jsem začala základní věci dělat sama, ale uklízejte po 4 lidech a psovi, kdy je ostatním ukradený jak to vypadá. Stůl přetékal vím moným... - teda se stolem mám stále jetě obrovskej problém - přetéká mi občas taky
A doteď s tim mám problém, stále se snaim se naučit uklízet PRŮBĚNĚ - né v sobotu uklidit a v pátek se brodit bordelem
Není tady
To KALIK - doby sterilní čistoty ,kdy nic neuteklo před dezinfekcí mám u za sebou.........
provozní nepořádek mi nevadí,dokonce eny,které přehnaně uklízejí - takové to ,kdy přijde někam na návtěvu a hostitelka místo, aby si sedla a dala si s ostatníma taky kávičku tak poletuje s hadrou po bytě a neustále něco letí - tak to je projev skryté agrese......
(eny prominou,poletujícího mue s prachovkou neustále něco cídícího jsem zatim nepotkala,moná proto ,e oni tu svoji agresi moc neskrývají......)
take asi veho s mírou
Není tady
Vanilka69 napsal(a):
a PRASE je kadý, kdo je míň pořádkumilovný ne ty?
Ne, PRASE je kadý, kdo se tak chová
Prase je u mě člověk, který po sobě neodnese talíř, neumyje tětkou hajzl, poté co vykoná potřebu, neumyje po sobě umyvadlo (vousy/chlupy/zubní pasta/kemry), má kolem postele kelímky od jogurtu a svléká se jako had po celém bytě. OK?
Není tady
fuj,vlasy a chlupy v umyvadle taky nesnáim,nebo takový ty namotaný hřebeny a kartáče,uffffff
Není tady
Já jsem taky bordelář....ale jsme na tom s přítelem dost podobně
Ale "převýchova" je moná, kdy si vzpomenu na mou ranou dospělost..dnes bych u do takového pokoje nechtěla ani vkročit ...take - u mě tedy zčásti nastala....fakt by jsme kadý den z podlahy jíst nemohli , ale 1x týdně takové ty zásadní věci prostě uklízíme - zrovna ten, kdo má čas...nebo to děláme po trokách v průběhu týdne.....
Akorát ehlení - toho jsou u nás pořád hory, berem z obrovského proutěného koe, který máme natěstí v atně a není vidět a tak stále dokola, no prostě je pořád plnej .....Nesnáím ehlení
Jinak, nádobí častokrát počká a do zítřka, kdy se fakt neche
Ale na co jsem expert - tak to je na odkládání věcí tam časopis, tam tohle, atakpod. nechápu, jak někdo dokáe mít "ve na svém místě..."
Ale je to fakt, e mé bordelářství mi straně vadilo, u kvůli tomu, e to byl doma úplnej poplach, kdy měl někdo za půl hoďky přijít, neb jsem se za to vdycky styděla, ale pohnout s tím byla fuka - jsem od přírody hoodně líná tak jsem si nakonec zvykla a nala si v tom rutinu, a ač někdy hodně nerada, nemám dnes víceméně problém, a ani můj přítel....i návtěva můe nečekaně zaklepat a já se nevylekám, jako kdy jsme spolu začínali bydlet
Take jde, pokud ji to samé začne vadit..., do té doby má přítel utrum.....
Já bych to viděla taky na placený úklid 1x za ten týden, pokud je to jediný problém mezi nimi, on ji prostě jen tak nedonutí....
Není tady
Btw s těma záchodama - nevěřili byste, ale u nás v práci byly záchody vdy "označeny" klouzajícím h***em, přitom tětka byla přímo vedle mísy!!!!
A kdopak to mohl tak být, kdy dámské osazenstvo celé firmy byly nafintěné slečinky s francouzskou manikúrou, perfektními účesy a padnoucími světlými kostýmky?!?
Upravil(a) Tigger (16. 5. 2008 12:15)
Není tady
to byla určitě nějaká sojka,přiletěla okýnkem.....................
Není tady
Tiger- já hodně oceňuji tuto praktickou inteligenci, velmi to usnadňuje běný ivot. Já jsem taky bordelář, ale u pár let se nevymlouvám na to, e to nemám v krvi a nebaví mě to. Je třeba takovouto záleitost zvládnout s hravostí a vyřeit ke spokojenosti obou . Vichni moji chlapi byli v tomto úplní mimoni, ale zase děsně chytří, uznalí a moudří. Take by z úst nevypustili takovou věc- jakoe je to fuk, kdy je jim to fuk. iju-li s někým, tak mi není fuk, e druhý trpí mým humusem.
Není tady
Tigger napsal(a):
Vanilka69 napsal(a):
Prase je u mě člověk, který po sobě neodnese talíř, neumyje tětkou hajzl, poté co vykoná potřebu, neumyje po sobě umyvadlo (vousy/chlupy/zubní pasta/kemry), má kolem postele kelímky od jogurtu a svléká se jako had po celém bytě. OK?
no hlavně e v tom má jasno... já se vdycky snaím vyhnout se hodnocení druhých... ale chápu, e někdo to má nastavené jinak.
Není tady
Jája napsal(a):
převychovat nelze...
moje máma má problémy s uklízením... kdy jsem si chtěla vzít domu kamarádky, znamenalo to, e uklidim sama celej byt - vydrelo to tak den... si pamatuju, e jsme myli třeba talíře, kdy byl hotovej oběd... Potom jsem začala základní věci dělat sama, ale uklízejte po 4 lidech a psovi, kdy je ostatním ukradený jak to vypadá. Stůl přetékal vím moným... - teda se stolem mám stále jetě obrovskej problém - přetéká mi občas taky
A doteď s tim mám problém, stále se snaim se naučit uklízet PRŮBĚNĚ - né v sobotu uklidit a v pátek se brodit bordelem
Tak s timhle mam problem taky.Vyrustala jsem v neporadku nasi meli postaveny krasny rodinny domek a ten zaneradeny bordelem.Kdyz jsme se meli naobedvat nemeli jsme si ani kam polozit talir,protoze vsude bylo plno kelimku,skorapek pro slepice vse mozne.Ted,kdyz mam svou domacnost tak to s tim uklidem neni nejak slavny.To co se me zda uklizene jinym se zda bordel.Proste jsem si to prinesla z detstvi,chtela bych to zmenit,ale sama nevim jak.Je spousta veci co je me lito vyhodit.
Není tady
Klubko napsal(a):
Amysterya napsal(a):
jde jen o to,e u nich uklízí jen on :-)
je konečně se jednou role obrátila. Po tolik bordelářů je a eny po nich stále uklízí, ale to je pohoda:)))
Jene u eny se to prostě nenosí, tak to hned kadého uhodí do očí.)
Klubko, přesně ta samá reakce napadla po přečtení příspěvku mě
Není tady
Vanilka69 napsal(a):
Tigger napsal(a):
Vanilka69 napsal(a):
Prase je u mě člověk, který po sobě neodnese talíř, neumyje tětkou hajzl, poté co vykoná potřebu, neumyje po sobě umyvadlo (vousy/chlupy/zubní pasta/kemry), má kolem postele kelímky od jogurtu a svléká se jako had po celém bytě. OK?no hlavně e v tom má jasno... já se vdycky snaím vyhnout se hodnocení druhých... ale chápu, e někdo to má nastavené jinak.
no tak to jsi ovem hrozně chápavá a já děkuji
Jasně jsem řekla e tomu tak je U MĚ.
Ty se sice snaí vyhnout hodnocení druhých, ale mě jsi vyhodnotila u před pár příspěvky.
Není tady
Právě jsem si byla dát obídek v jedné "restauraci" v Kosovu.Zdravím, uklízečky.
Jinak pačky od cigart jsou vude po zemi, propálený ubrus, petlahve jsou v rohu naházené na hromadu, barmanka se oufá v nose a pak tou rukou obrací maso na pánvi. Sklenice na víno se u dlouho nemyly:)
Take zdravím ivě z Kosova a hoďte se s uklízením do klidu!
Hlavně zdraví
Není tady
Klubko napsal(a):
Právě jsem si byla dát obídek v jedné "restauraci" v Kosovu.Zdravím, uklízečky.
Jinak pačky od cigart jsou vude po zemi, propálený ubrus, petlahve jsou v rohu naházené na hromadu, barmanka se oufá v nose a pak tou rukou obrací maso na pánvi. Sklenice na víno se u dlouho nemyly:)
Take zdravím ivě z Kosova a hoďte se s uklízením do klidu!
Hlavně zdraví
A ty jsis skleničku neumyla? To musí tam nejsou myčky a jiné vymoenosti světa
A co váby a jiná kuchyňská havě ta jetě nebo u zalezla? Tak hlavně a Vás tam nezbijou
Není tady
Pisateli, klid, pohoda. Zbytky jídla dávám kolem pobíhajícím toulavým psům. Včera jsem večeřela z prkýnka, který jsem si ohoblovala, přilo mi to čistějí,ne jejich talíře?
Jinak furt hledám na netu nějaké zprávy a ubytování, tak můu s vámi kominikovat a moné mapy nebo sedím v autě a jedu kolem. Jen těch vojáků je tady dost, tos měl pravdu. Ale vichni se chovají sluně. Mezi námi Albánci sluněji,ne Srbové.
Ale zítra u do hor.
A teď zpět k úklidu.
Holky, tady na Balkáně se razí heslo. Co je mokrý to je čistý)))
Není tady
Tigger napsal(a):
Vanilka69 napsal(a):
Tigger napsal(a):
Prase je u mě člověk, který po sobě neodnese talíř, neumyje tětkou hajzl, poté co vykoná potřebu, neumyje po sobě umyvadlo (vousy/chlupy/zubní pasta/kemry), má kolem postele kelímky od jogurtu a svléká se jako had po celém bytě. OK?no hlavně e v tom má jasno... já se vdycky snaím vyhnout se hodnocení druhých... ale chápu, e někdo to má nastavené jinak.
no tak to jsi ovem hrozně chápavá a já děkuji
Jasně jsem řekla e tomu tak je U MĚ.
Ty se sice snaí vyhnout hodnocení druhých, ale mě jsi vyhodnotila u před pár příspěvky.
ano, má pravdu, snaím se ale ne vdy se mi daří. Já tě vůbec neznám, nic ve zlým, jenom mě zaujalo, jak si tady na této diskusi rychle se vím hotová, ví co je správné a co ne, má ráda rychlá rázná řeení. Ale to je jen můj dojem.
Pokud je ti příjemné, kdy tě někdo chápe, moná si dovede představit, e by bylo příjemné, kdybys projevila víc chápavosti vůči někomu, kdo se chová třeba tak, jak jsi napsala výe. - neodnese po sobě talíř atd....
Není tady
Mám sousedku, takto straně hodnou enskou, s dětmi ve věku mých. Kdy byly malé a já poprvé viděla jejich pokojíček, málem mě omejvali - dvě válendy, dva peřiňáky, dvě skříňky - vlevo panenky, vpravo autíčka vzorně vyrovnané v policích, plyáci podle barvy a velikosti na válendách (běně pouívaných, tzn. KADÉ ráno znova srovnat)... takový neosobní mi to přilo, jak ve výkladu. Mí haranti si doma patlali těsto nebo formelu, občas odloili kelímek od jogurtu pod gauč nebo jsem po příchodu domů zakopla o aktovku a podle odloených svrků spodků je vystopovala v bytě... Proč to píu? Protoe jak její, tak moje děátka (konečně!) dospěla a ve vlastním bydlení si udrují bez problémů pořádek, take jenom výchovou to nebude.
Já jsem takový ten polobordelář - domácnost udruju v přiměřeném stavu průběně, ale kdy přiletím utahaná z práce, s klidem si dám nohy nahoru a zas tak moc mě nebere, e páníček odloil v obýváku noviny za minulý týden - vak ony tam do zítra taky vydrí Uklidila bych je pouze tehdy, kdyby si je případná návtěva musela sundat z křesla, aby si měla kam sednout.
Není tady
V_69: Ale já neříkám co je správné a co ne, já popisuju jenom výlučně svoje dojmy, názory a pocity, neudávám tady nějaké normy a nekázám nikomu se jimi řídit.
A e jsem se vím rychle hotová ti moná přijde ze stylu mého frenetického psaní. Mám čtyřměsíční nespavé dítě, pracuji na půl úvazku z domova a zároveň se starám o domácnost - musím být zrychlená a u dokonce i rychle odpočívám
Nemám čas na to psát tu něco s kudrlinkama, abych někomu nelápla na kuří oko.
A abych se drela tématu: abych neměla ani bordel ani nemusela nárazově gruntovat jak ílená, udruji pořádek, je to moje know-how, které mi etří čas a nervy, ale nikomu necpu e to má dělat stejně a e tak je to správné!!!
Upravil(a) Tigger (16. 5. 2008 13:34)
Není tady
nečetla jsem celé - chci jenom přidat vlastní zkuenost:
můj strýc se oenil a jeho nová manelka se přistěhovala do rodinného domku, který obýval se svými (starími - oba cca 70) rodiči. Přestoe byli rodiče u řadu let v důchodu a zdraví nebylo zcela bez poskvrnky, babička měla dům i okolí "napucované" jako klícku - podlahy vytírala několikrát týdně, minimálně jednou za týden umývala letěnkou vekerý nábytek... pro mě, řekla bych běná praxe, nicméně v jejím věku obdivuhodná. Milá teta se rozhodla, e se chopí úklidu, babička si tedy vzala za svou zahradu - a tím to začalo. Prach se utíral maximálně jednou za rok - a to jetě kdy teta nebyla doma a přiel nějaký jiný příbuzný na návtěvu, podlahy maximálně jednou za týden, stejně tak vysávání - a to jetě pouívají vysavač z 50. let - přece nebudou utrácet za nový...
Dnes, po asi 11 letech, kdy u mají 4 děti, je celý dům cítit zatuchlinou, vecko je umudlané tak, e úklid tomu u nepomůe, jedině snad výměna, ze skleniček bych se nenapila ani kdybych měla leknout ízní - a my, kdy jdeme za babičkou (je u vdova) na návtěvu, tak abychom u nich nemuseli na záchod, jdeme radi cestou někde do keře. I tak tam jsme maximálně hodinu, raději pozveme babičku na návtěvu k nám. Nejhorí je, e si na ten binec navykl jak strýc a děti (kromě nejstarí snad ani nic jiného nepoznali), ale i moje před tím extrémně pořádkumilovná babička.
Není tady
Jei, Tino a kolikrát vytírá a luxuje podlahu? 1x týdne je málo?
Není tady
u mě jo, kdy mi po ní leze roční cvrček - např. koberec v obýváku vysávám denně - někdy i víckrát, vytírám tak dvakrát týdně - plus dle potřeby
Klubko, lo spí o to, e na té podlaze je fakt bugr - vylité pití, drobky, bláto... proto se nad tím pozastavuju, kdy jsme neměli děti, tak mi jednou týdně vytírat a vysávat taky stačilo
Není tady
Jei, tak to jsme byli asi v rodině prasata. Pes,kočka a mezi tím 2 děti na linu:))
A kdy tatík nestíhlal, tak stíral max 1x za 14dní Ale je fakt, e jsem do 11 let nebyla nemocná....
Jinak mám psa a tam je bordel furt. Chlupy, packy. To bych se poutírala. Tak 2x týdne max, kdy u se na to nemůu dívat.
Není tady
tak vidí - kadej máme jinak nastavenej práh, kdy se na to nemůeme dívat teta se na to můe dívat asi furt...
ale tam se mi fakt navaluje - nemůu si pomoct... brr
jinak - vytření bytu mi vezme tak 15 minut, vysátí obýváku 5, take taková hrůza to zase není, neboj
Není tady
Taky jsem se těce učila pořádku, u rodičů se stíhalo hlavně pole a bordel tam je pořád. Pomohlo mi jedině to, e jsem sama chtěla. Nala jsem stránky Fly lady, doposud si nechávám posílat mejly od Lídy, abych si vimla některých věcí, které jsme doma nikdy nedělali. Taky je nejtěí vyhazovat a dávat věci hned na místo.
Přítel má monosti: změnit svůj přístup nebo přítelkyni.
Není tady
PavlaH:přijde mi schůdnějí změnit přítelkyni................nevim,myslim,e si programově zvykat na nepořádek není úplně dobrý........
ale jak u jsem psala - je nepořádek a nepořádek..............to e není vytřená podlaha,tak se to holt třeba nestihne,ale aby si po sobě uklidila prázdný kelímky od jogurtů..............a ted mě napadlo - jestli to takhle pěkně batí v posteli večer,tak si asi po tom u zuby vyčistit nejde............hmmmmmmmm
Není tady