6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
No my museli taky pomáhat,ale otec nemusel.
A oni děti nemají,ne? Take to je taky jen mu vs. ena. Ale jinak si to moc nemaluj. Ve větině domácností ten úklid zastává ena i kdy tady bude hodně en tvrdit opak
Není tady
Já bych ji poádala, aby zaplatila někoho na půl úklidu, nebo oddělené bydlení, nebo bych uklízení vzala na sebe. Záleí, jak by se mi chtělo. Kadopádně pro praktický ivot je to pěkný opruz a můe to výrazně kazit chutě v souití. V podstatě mají odlině postavenou hodnotu v otázce estetiky partnerského, rodinného a milistného souití.
Není tady
já taky nejsem magor, co by celou slunečnou neděli trávil s mopem v ruce, ale v single domácnosti je jen otázka několika desítek minut TÝDNĚ dát byt do pořádku.
Kdy se pinavé prádlo dává jen na jedno místo (ko), nádobí se ihned opláchne, přečtený časopis se vyhodí, pinavý talíř odnese aspoň do dřezu, tak je byt pořád uklizený a stačí jen vyprat, jednou týdně umýt vanu, umyvadlo, záchod, sporák, dladičky, setřít prach, vyluxovat nebo vytřít a je za necelou hodinu hotovo.
S dětma, zvířatama atd je to samozřejmě náročnějí, ale dá se to, pokud někdo v bytě není PRASE.
Není tady
ta finanční spoluúčast na placeném úklidu není patný nápad :-)
Není tady
Jestli chce přítel větí pořádek, a si to zaplatí on sám, jednoduchá odpověď
Není tady
No... Je to její byt, ne? Si tam nemusí uklízet, kdy nechce
Jestli je to jeho byt, a ji vystěhuje.
Jo a momééééént! Jak je moný, e v úterý jsou na lince pinavý talíře ze čtvrtka, kdy ON UKLÍZÍ???
Upravil(a) ADFka2 (16. 5. 2008 11:36)
Není tady
ADFka:tak to by se asi rozeli,jak jsem říkala,vadí mu jen ten její bordelismus........i kdy moná i to můe být důvod k rozchodu
Není tady
Jetě teda musím uvést na pravou míru, e manel mi pomáhá. Skládá nádobí do myčky, pak ho vyndavá, uklízí po sobě a hlavně, EHLÍ Naleje si Jamesona na led, roztáhne prkno, vyndá ehličku a čaruje komínky.
Kdysi měl ohavný zlozvyk nechávat kolem postele kníky, telefon a discmena, ale poté, co jsem mu při věení záclon taflemi rozlápla sluchátka zn. KOSS (poprvé padlo slovo rozvod), tak si vechno dává pěkně do nočního stolečku.
Moná by tohle platilo! Kalhotky na stole? Sorry, stříhal jsem si článek z novin a nechtěně je prostříhal cik cak, ¨nemá je tu nechávat!
Kelímek od jogurtu bych jí vrzla pod poltář, a si na dobrou noc křupne, zbytky jídla do kabelky, aby jí seplo, e vechno má svoje místo.
Není tady
KALIK napsal(a):
Já osobně to vidím tak, e buď se s tím přítel smíří, nebo a si hledá jinou hospodyňku.
Ale já beru nohy na ramena, a se slovy mám rád prchám k jiné, které třeba i jen v kahotkách tu a tam sebere ty ponoky...... neustele postel svoji
Není tady
Tigger. to by byla převýchova,panečku!
Není tady
Jo a momééééént! Jak je moný, e v úterý jsou na lince pinavý talíře ze čtvrtka, kdy ON UKLÍZÍ??? No, ADFka2, to je zajímavá otázka
A jetě se mi vnucuje krásné pořekadlo: Bordel v bytě - astné dítě
Není tady
Amysterya napsal(a):
psovi se taky má nechat vyráchat čumák ve výkalech
Není tady
haiel:no to byl právě ten moment,kdy si myslel,e si slečna vimne.........v úterý to prostě u nevydrel a uklidil to,myslím e i tak ho to stálo dost sil,holt je slečna asi silnějí osobnost.......
Není tady
haiel napsal(a):
Jo a momééééént! Jak je moný, e v úterý jsou na lince pinavý talíře ze čtvrtka, kdy ON UKLÍZÍ??? No, ADFka2, to je zajímavá otázka
A jetě se mi vnucuje krásné pořekadlo: Bordel v bytě - astné dítě
proč slovíčkaříte? Vy jste nikdy nečekaly e někoho něco napadne? Nebo jste nechtěly zjistit, jak dlouho je někdo schopný něco někde nechat hnít, ani by ho to napadlo uklidit?
Bordel v bytě astné dítě se sice rýmuje, ale některé dámy si ho vysvěltují zjevně po svém. Určitě je astnějí dítě, které nemusí čekat s odchodem napísek dvě hodiny, ne matka něco dosmejčí, ale jde hned, ze cenu, e se vytře/zamete/umyje nádobí POTOM a ne ZA TÝDEN. Chápem?
Není tady
Tigger napsal(a):
Amysterya napsal(a):
No to je ta největí kravina, kterou si lidé myslí....
Není tady
se psy nemám zkuenost, pravda, jen s kočkama a u těch to prý nejen neplatí, ale nemá se to dělat vůbec. A hádej jak otec odnaučil jejich kočku močit v předsíni do kouta?
Není tady
Tigger napsal(a):
Amysterya napsal(a):
To ten muj znamý udělal své přítelkyni s jejimi punčocháči Bellinda. A nepomohlo to. Starého psa novým kouskum nenaučí
Ja radsi mlčím, mám máslo na hlavě jako ukázkový bordelář. Z toho seznamu uklizeciho, co psala Tigger, se mi udelalo mdlo.
Ale vcelku rad peru (strkam pradlo do pracky a zapinam ten knoflik), vesim pradlo (krome ponozek, ty jsou malý) a ehlím koile či větí kusy prádla - ostatně stejně nic jiného nezbyde, kdy se člověk musí obléct do práce. Absolutne jsem nezvladl ukladat veci na svá místa. Věci se mi potulují po bytě uplne samovolně, jakoby ze své vůle.
Není tady
Já bych to s tím pořádkem zase tolik nepřeháněl, ale zase nepořádkem taky ne, takovou nějakou zlatou střední cestu. Takovej ten provozní bordel beru, ale chirurgickou čistotu tu odmítám
Není tady
Tigger napsal(a):
já taky nejsem magor, co by celou slunečnou neděli trávil s mopem v ruce, ale v single domácnosti je jen otázka několika desítek minut TÝDNĚ dát byt do pořádku.
Kdy se pinavé prádlo dává jen na jedno místo (ko), nádobí se ihned opláchne, přečtený časopis se vyhodí, pinavý talíř odnese aspoň do dřezu, tak je byt pořád uklizený a stačí jen vyprat, jednou týdně umýt vanu, umyvadlo, záchod, sporák, dladičky, setřít prach, vyluxovat nebo vytřít a je za necelou hodinu hotovo.
S dětma, zvířatama atd je to samozřejmě náročnějí, ale dá se to, pokud někdo v bytě není PRASE.
a PRASE je kadý, kdo je míň pořádkumilovný ne ty?
Není tady
Nicolas napsal(a):
Tigger napsal(a):
Amysterya napsal(a):
To ten muj znamý udělal své přítelkyni s jejimi punčocháči Bellinda. A nepomohlo to. Starého psa novým kouskum nenaučí
Ja radsi mlčím, mám máslo na hlavě jako ukázkový bordelář. Z toho seznamu uklizeciho, co psala Tigger, se mi udelalo mdlo.
Ale vcelku rad peru (strkam pradlo do pracky a zapinam ten knoflik), vesim pradlo (krome ponozek, ty jsou malý) a ehlím koile či větí kusy prádla - ostatně stejně nic jiného nezbyde, kdy se člověk musí obléct do práce. Absolutne jsem nezvladl ukladat veci na svá místa. Věci se mi potulují po bytě uplne samovolně, jakoby ze své vůle.
Přesně - takové věci nepomáhají.
Jinak u nás doma je větinou uklizeno, jak jsem psala, i kdy máme tři děti, ale já pořádek nepovauji za důleitý (narozdíl od mého okolí)
MMCH Tigger - ty jse drsňačka, to ti povím....
Není tady
to Nicolas: "ukládat věci na svá místa" je nějaké prapodivné umění, nikdy jsem nepochopila, jak to někdo můe ovládat. Můj otec nikdy neuklízel své věci. Nikdy jsem ho neviděla dělat pořádek, nikdy jsem ho neviděla spěchat nebo něco hledat. On ukládal věci na svá místa! Ve skříni měl koile i obleky tak srovnané a v zákrytu, e by se to kdykoliv dalo fotit do reklamy. V sekretáři a v uplíkách měl vechno srovnané do takových tůsků, jako by je ořezal iletkou a kdy pro něco el, vdycky jenom sáhl a měl to. Denně se holil a vechny ty propriety měl srovnané pod zrcadlem v pravidelných odstupech a snad i podle velikosti. To mu vydrelo do téměř 90 let, ne umřel. Můj táta byl mimozeman
Není tady
Nicolasi,
já mám problém s uklízením věcí na místo, kdy pro tu konkrétní věc místo nemám, anebo je blbě vymylené. Příklad: kufřík se itím je v horním regálu vystavné skříně v předsíni.
Kdy dojde na situaci, e musím manelovi přiít knoflík, vytáhnu ití a pak se zaručeně válí několik dní v konferenčním stolku nitě, nůky apod., protoe není ruky, která by to sbalila a odnesla zpátky do předsíně.
To mě donutilo přestěhovat ití do obýváku, kde ho dávám do skříňky poblí sedačky, kde obvykle tuhle činnost (i kdy příleitostně) provozuju.
Dalí chyba: vechny čistící prostředky jsem dala opět do předsíně do té skříně, co se ukázalo jako nepraktické, protoe za a) odkládám úklid a za b) nevracím prostředky na místo.
Take v koupelně pod umyvadlem mám Bathroom Spray, Windex na zrcadla a sprej na zástěnu, na wc Domestos, v kuchyni Kitchen cleaner a Cif na nerez.
Jo a taky u nemám jednu konev na zalévání květin, ale v kadé místnosti na okně malou konývku, protoe neodloím zalití kytky, která po tom volá, kvůli tomu, e musím jít přes celý byt pro konev, ale rovnou kytce cáknu vodu při zavírání větračky, hned.
Dělat vechno hned a a mít to po ruce, plus své místo. Pitomé detaily a přitom podstatné.
Upravil(a) Tigger (16. 5. 2008 12:06)
Není tady
no on je bordel a bordel, taky nejsem ádná extra pořádnice, ale určité hranice tady asi jsou. Nicméně mě zaujal ten pohled, e kdy tohle dělá ena je to tragédie, důvod k rozchodu a kdesi cosi. Kdyby se vedle klávesnice válely místo kalhotek slipy, tak by to asi bylo ok ? A vůbec, dospělého člověka nepřevychováte, na to u je jaksi pozdě, take pokud dotyčného přítele ten bordel irituje, a uklízí. Ve větině případů to tak dopadne, akorát ten nepořádný partner je větinou mu.
Není tady
"ukládat věci na svá místa" - tak já kadý den běhám pobytě a říkám, e skládám puzzle - tisíce kousků dávám na jejich správné místo
Není tady