29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahojky, tak konečně mohu přispět i já se svou slohovkou:-)
První bolest mě chytla ze čtvrtka na pátek v 0,45 hodin a vracela se asi po 20 minutách. Už jsem nemohla spát, jsem prvorodička, takže jsem byla už trochu vykulená.-) Manželovi jsem jen řekla, at spí dál, že to asi začlo, ale zatím v pohodě, že budu čekat, co dál a když tak ho vzbudím....intervaly se zkrátily asi na 10 minut, ani rybä, ani rak, ale už to dost bolelo...ráno jsme ještě odjeli do poradny, doktor mě vyšetřil, zase pořádně promádl, jako v pondělí---od té doby jsem krvácela, asi nějaký spešl hmat:-) a ted taky a řekl, že nález je příznivý, že si myslí, že se to během dne rozjede naplno, at jdu dom a čekám na intevaly 5 minut...sotva jsme dojeli domu, tak jsem měla po 10 min silnou kontrakci a po 5 min slabší..tak jsem nevěděla....už to vlastně trvalo asi 12 hodin od 1. bolesti, bála jsem se, že už mimi dusím, nebo tak, tak jsem raději odjeli do porodky...sestře jsem řekla, že možná planý poplach...tak se zasmála s tím, že jestli mám jakékoliv bolesti, i když jen nepravidelné, tak to planý poplach není a oba nás s manželem převlékli..pak následovalo od těch 13,30 h asi ještě 10 hodinch kontrakcí asi po 5 minutách, takže nic moc, ale už jsem byl úplně hotová a pomáhalo mi jen chození, takže už tuplem....pořád prohmatávali roztahovali, pak dobli nějakou jednu injekci na bolesti, nic víc mi nepíchali , neurychlovali, prý to nechtěli kazit, tkaže jsem docela nahlas trpěla:-))) pořád dělali monitor, mimi bylo ok...pak byly bolesti kolem půlnoci konečně asi po 2-3 minutách, vzali mě z hekárny na sál , manžu taky..to už jsem hekala jak blázen a prodýchávala tlačení, což mi moc nešlo a stejně jsem občas zatlačila a zakřičela:-)) ostuda:-))) v 1 hodinu mi rupli vodu, prý jí nebylo moc, proto mě ke konci těhu tak tlačilo břicho a za za půl hodky jsem zkusila jednou zatlačit , prý perfektní, tak PA zavolala dr. apka už jsem mohla tlačit...zase jiná..bolest, docela nářez, ale chválili mě, jak krásně tlačím, tak byl kulíšek za 4 kontrakce-po 3 zatlačeních na jednu venku:-) 3,6 kg 50 cm, tkaže kousek. Chválili mě, jak jsem krásně tlačila a spolupracovala, omlouvala jsem se na to hekání a křičením, ale prý to byl ještě slabý odvar toho, co tam občas slyší:-)))
Byla tam krásná atmosféra, měla jsem tam známou sestru, PA maldá, svkělá, a mého oblíbeného gynekologa, který zrovna sloužil...vzpomínám na to s úsměvem, malý byl zcela zdráv a při životě..já jsem taky po porodu byla bez komplikací...nastřihli mě , ale vůbec jsem to necítila, šití trochu ano, ale to už mi bylo fuk:-) Manžel byl se mnou celou dobu, naštěsít ho neposlali domů, podporoval mě, masíroval, haldil, dával pít, držel hlavu na tlačení, atd, prostě skvělýýýýý, patří mu veliká pochvala a to když se řízen, tak skoro omdlívá:-))) Pak i natáčel a fotil..přines mi ho ošetřeného v peřince, chvilku pobyl a pak šel domů, protože hned vedle za plentou začal další porod..který jsem bohužýel celý slyšela při odpočívání znovu:-))))
V porodnici jsem byla v podstatě spokojená, ale doma je doma, žloutenka byla jenmalinká...jako památku mám fotku v teplicém deníku a střih v regionální televizi-památka z porodnice...takže fajn, :-)
Děkuji všem, kteří pomohli fyzicky i psychicky synkovi na svět:-)
Jsem štěstná, je to moc krásný pocit:-) papa.
Není tady
ps: omlouvám se za chyby, píšu rychle, než se mi prcek vzbudí a nestíhám opravovat:-))))
Není tady
ps2. i doma jsme zcela oba zdrávi, dobře kojíme a tak, v noci docela spíme, čekala jsem to horší...čekali jsme na něj 2 roky + těhu, ale sálo to za toooooo-)))))))
Není tady
Mery, krásná slohovka. Trochu mi to připomíná můj první porod, ale tam byla ještě aromavana a nějaká sprcha a pod. Takže druhý porod budeš mít o moc rychlejší, neboj.
Přeji moc štěstí a zdraví vám všem.
Upravil(a) Suma (16. 5. 2008 10:42)
Není tady
Mery moc krásná slohovka Koukam že bolesti sis opravdu užila, ale na to se zapomene, hlavně že je Štěpánek zdravej
Není tady
Mery moc gratuluju ,krásná slohovka.Ale že sis užila
.Ale už je to pryč a jak píše Peťa,brzo na to zapomeneš
Není tady
Není tady
Mery taky ještě jednou moc gratuluju a souhlasím s tebou, to čekání na prcka stálo za to (my čekali rok a půl)
Není tady
Mery, ještě jednou moooc gratuluji Zvládla jsi to opravdu skvěle a Štěpánek je fakt kus chlapa
Není tady
Mery, díky za slohovku a ještě jednou moc gratuluju!! ať Štěpulka dělá rodičům jen samé radosti
Není tady
Meryku, překrásná slohovka, koukám, že jsi si to opravdu vychutnala , ještě jednou moc a moc gratuluji k vytouženému miminku - my taky čekaly 2 roky
Není tady
Meryblue, tak to sis užila, co? Hlavně že nakonec všechno dopadlo!!! Přeju vám všem samé šťastné chvilky, co nejméně slziček a co nejvíce spánku.
Není tady
děkuji,jojo,užila jsem si,čekání na otěhu,,pak přenášení. pomohl asi sexík k porodu, porod...ale fakt to stálo za to a už bych šla dfo toho znovu, kromě teda toho dvouletého čekání na otěhu:-))) papa.
Není tady
Až na ty zdlouhavé bolesti, které tě určitě dost vyčerpaly, jsi to zvládla úplně skvěle, jsi šikula a přeju vám krásně prožité chvilky....
Není tady