Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 18. 5. 2008 22:43

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Re: Hospodaření s penězi, když spolu sdílíte společnou domácnost

Marti,můj názor je,že je všechno špatně. Máš menší plat, platíš hypotéku a služby spojené s bytem.Přítel ti dává peníze a přesto cítíš,že je to málo a moc ti nezbývá. Vlastně ,kdyby tě přítel opustil a zůstala jsi v bytě sama, tak na to nemáš! Proto ta dohoda o neotravováním s vařením a mytím nádobí. Vy nežijete jako pár,ale jako ekonomický činitelé. Jsi svobodná a už na začátku děláš značné ústupky. Já bych v tomto vztahu viděla značný otazník.

Není tady

#27 19. 5. 2008 1:31

amba
♥♥♥♥♥--

Také si myslím, že je to špatně. Uvědom si, že jak si to teď zařídíš, tak už to bude a v budoucnu už to jen tak nezměníš.  Proč bys mu měla dělat posluhu? On v bytě žije,  ručičky má snad zdravé, proč by se neměl zapojit do péče o společnou domácnost?
Já bych si ho vyzkoušela. Řekla bych mu, že mám málo peněz a proto s ním nemůžu držet krok na stejné životní úrovni, na jaké žije on. Proto je nutné, aby  si nakupoval a vařil sám, samozřejmě, včetně úklidu kuchyně. Já bych to vydržela a jedla jen jednoduchá jídla a pečlivě sledovala, jak se  zachová. Je možné, že mu vůbec  celá situace nedochází a pokud tě miluje, tak mu to rychle dojde. Nebo taky ne, ale pak by to rychle došlo mně.

Není tady

#28 19. 5. 2008 11:16

host5522
Host

offtopicofftopicofftopic

Líbí se mi, že tyhle "finanční" témata si sice každý rád přečte, ale málokdo tu napíše svůj názor. (Porovnávám počet napsaných příspěvků a počet přečtení.)

big_smile

Upravil(a) yellow108 (19. 5. 2008 11:17)

#29 19. 5. 2008 13:06

janísek
♥♥♥♥♥--

Mě nepříjde nic divného na tom, aby měl každý "svůj" účet... Jsem na to zvyklá z domova...Rodiče mají každý svůj účet... v šuplíku je kasička, kam každý automaticky po výplatě dá určitou částku (ta je pořád stejná). Z tý kasičky se berou peníze na jídlo, běžný provoz domácnosti a menší výdaje- např. pro ségru do školy atd..Větší výdaje se předem konzultují.. spoření mají také oba a platí si ho ze svých účtů... Energie platí táta a máma zase platí nové doplňky do bytu, internet atd..

Mnohem horší mi přijde, když jdou peníze na společný účet... Působí to na mě tak, že když si chci něco koupit, tak se musím "zeptat" protože to jsou společné peníze... a znám spoustu příkladů, kde to dělá jen zle... sad

Není tady

#30 19. 5. 2008 13:43

Verunka a Vanesska
♥♥♥♥♥--
Web

Ahoj Holky,

něco podobného jsem měla já doma. Po roce soužití, kdy už se mi doslova chtělo brečet, že mi snad ani nezbyde na plýny a po hádkách typu snad ti dávám dost peněz, tak za to chci uvařit, uklidit, atd, když jsi teda na mateřské a máš času habaděj, jsem se odstěhovala na týden k rodičům a řekla, že musíme udělat změny nebo že se rozejdeme, před tím dělal, že neslyší. Napsala jsem si body, které chci změnit a začlo vyjednávání a jak to hned šlo, oni jsou celkem totiž pánové líní, ale nedivím se přítelovo máma ho tak vychovala. Takže jsme udělali společnou kasu, každýmu zbydou nějaké peníze na tu svojí útratu a ukázalo se, že přítel v rámci financí vůbec neví, co se kde platilo a kolik kde co stojí, vedeme deník, takže v tom je přehled, jinak domácí práce si dělíme celkem spravedlivě např. ty meješ já utřu nádobí a nebo nesnáším vytírání, tak já vyluxuju, ani nevíte, jak se mi ulevilo. Začal se starat o dceru, tenkrát by mě ani nenapadlo, že s ní půjde na pískoviště a hle ono to jde. Takže já mám i sama pro sebe volnej čas. Nejde mít vše na svých bedrech a pokud u tebe přítel bydlí měl by se podílet finančně alespoň z poloviny na všech výdajích, alektrika, voda, hypotéka, fond oprav, jako byste byli v podnájmu

http://lilypie.com/pic/2009/07/09/3q8X.jpghttp://lb1f.lilypie.com/ZG3Ep2.png

http://lilypie.com/pic/2009/07/09/86Hw.jpghttp://lb3f.lilypie.com/V8Slp2.png

Není tady

#31 19. 5. 2008 13:43

Bekula
♥------

My máme sice dva účty, na jeden chodí moje výplata a na druhý výplata přítele. Z jednoho odchází hypotéka a telefony, z druhého vybírám na měsíční provoz domácnosti a strhává se z něj stavebko, pojistky a zbytek co zbyde, se tam prostě střádá. Z peněz na provoz domácnosti si vezme část přítel na benzín a svoje výdaje a část já (tu větší) a z ní celý měsíc fungujeme - nákup jídla, drogerie. Když si chceme koupit něco pro sebe, tak to řešíme z těch peněz co máme u sebe a pokud je to něco dražšího (např. nedávno noje kožené sako), tak to probereme a vezmu to z účtu, nebo rovnou platíme kartou. Vyhovuje nám to tak, žádné konflikty nevznikají i když přítel vydělává o dost víc než já. Funguje to tak asi pět let, co spolu bydlíme (za tři měsíce se bereme), před tím jsme spolu chodili tři roky a máme k sobě absoutní důvěru. Je to zajímavé téma...

Není tady

#32 19. 5. 2008 19:27

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

S BM jsme sice měli každý svůj účet, ale oba jsem obhospodařovala já. Z mého se platil byt, pojistky, inkaso, telefony, stavebko, prostě všechny poplatky, kromě leasingu na auto, ten šel z manželova účtu a z toho jsem vybírala na provoz domácnosti, jídlo, oblečení a tak. Neměli jsme s tím nikdy problém. Neumím si ale představit, jak by to fungovalo v případě, že bych začala žít se svým přítelem, protože nevím, na co byl zvyklý on.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#33 20. 5. 2008 8:25

karina51
♥♥-----

Já jsem vdaná 32 let, peníze máme od začátku dohromady, manžel mi vždy dal celou výplatu a já mu dala kapesné,ale když na něco potřeboval  tak jsem mu vždy dala, nebylo to jednoduché máme tři děti a já jsem s nima byla doma, ted jsme zůstali sami ,já jsem v ID peníze nic moc, manželovi peníze chodí na účet z toho se zaplatí nájem,inkaso ,pojistky,spoření.Jednou za týden jezdíme na velký nákup ten se platí také z účtu,jinak žijem z důchodu,snažím se pomáhat dětem snacha je na mateřské peněz mají málo, tak kupuji plénky oblíkám malou, a kupuji malé ovoce ,přesnídávky no prostě vše co jí. Bydlíme na vesnici tak se snažím něco vypěstovat sama. Manžel má vinohrad,pokud prodá víno tak si peníze nechává,kvůli penězům jsme se nikdy nehádaly jsme zvyklí na to ,že vždy musíme nějak vyžít, nikdy jsem si peníze nepujčovala,a fakt to bylo někdy zlé, před výplatou stovka v poněžence.

Není tady

#34 21. 5. 2008 10:42

myska
♥♥-----
Místo: Chrudim

ahoj my mame společný učet kam jdou všechny peníze,vydelavam o neco víc nez přítel a zatim problem nebyl,vzdycky se vybere kolem 10tis a ty jsou doma kdyz je potreba na nakup nebo cokoliv jineho plati se to z toho.O velkych nakupech se domlouvame spolecne,najem mi strhavaj z platu,mame byt od zaměstnavatele,od prištího tydne zacíname stavet barak.Kazdej si k sobe bere penez kolik potrebuje a nesveruje se za co to utratil,verime si ze jsme oba dost rozumný na to aby se nevyhazovali penize z okna za zbytecnosti a kord ted kdyz zaciname stavet,příjde mi zbytecný vyhazovat poplatky za 2 účty!

Není tady

#35 8. 10. 2008 17:55

verunielka
♥♥♥♥---

Ahoj holky, no fakt zajímavé téma.My budem s přítelem rekonstruovat domek, takže nejspíš bude hypotéka, jelikož na mě přítel nechce přepsat polovinu,prej by neměl na to mě vyplatit a v tom domě by chtěl zůstat, tak jsme se dohodli, že budeme mít každej svůj účet a udělá se třetí.Na ten třetí se pošlou peníze na hypotéku, za inkaso a jestli budou nějaké splátky,m prostě tyhle peníze neuvidíme, no a každej bude mít svůj účet,takže on bude platit celou částku hypotéky a já mu budu dávat polovinu inkasa, jako bych byla v podnájmu, pak jeden týden platí nákup on a druhej já.Prostě vše napůl kromě té hypotéky.Mě se to sice moc nelíbí, bo jsem taky chtěla být nějak nebo ěčím zajištěná, když plánujem dítě,ale jinak to asi nevyřeším, když to přítel bere takhle s tím domem.Nemáte nějakou radu?

Není tady

#36 10. 10. 2008 18:32

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

verunielka napsal(a):

Ahoj holky, no fakt zajímavé téma.My budem s přítelem rekonstruovat domek, takže nejspíš bude hypotéka, jelikož na mě přítel nechce přepsat polovinu,prej by neměl na to mě vyplatit a v tom domě by chtěl zůstat, tak jsme se dohodli, že budeme mít každej svůj účet a udělá se třetí.Na ten třetí se pošlou peníze na hypotéku, za inkaso a jestli budou nějaké splátky,m prostě tyhle peníze neuvidíme, no a každej bude mít svůj účet,takže on bude platit celou částku hypotéky a já mu budu dávat polovinu inkasa, jako bych byla v podnájmu, pak jeden týden platí nákup on a druhej já.Prostě vše napůl kromě té hypotéky.Mě se to sice moc nelíbí, bo jsem taky chtěla být nějak nebo ěčím zajištěná, když plánujem dítě,ale jinak to asi nevyřeším, když to přítel bere takhle s tím domem.Nemáte nějakou radu?

Budete rekonstruovat domek... tady hodně záleží jaký domek? Jestli ho koupil jen přítel za své nebo zdědil on? Já to vidím tak, že aby byla nemovitost napsána na oba, tak by jí měli pořídit oba... nebo on koupit a ty opravit - prostě oba na tom mít podíl. Pokud jí koupil jen on, tak docela i chápu, že se mu nechce ti dávat půlku... Na druhou stranu plánujete dítě a ty nebudeš mít žádnou jistotu.... což asi také není nejlepší, nikdy nevíš, co se stane.
Není to jednoduché...

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#37 11. 10. 2008 20:21

Sára6
♥♥♥♥---

holky, chci se zeptat, jak se hospodaří s chlapy, kteří mají z prvního vztahu děti, s kámoškou to probíráme....tak mě zajímají vaše příspěvky, počítá s vámi na dovču....., že vám třeba polovinu zaplatí včetně útraty, nebo je samozřejmě, že si to zaplatíte.... jak vás bere........jedné moji kámošce řekl, že ji s dětma bere úplně stejně=stejná životní úroveň, jak to teda máte vy??

Není tady

#38 12. 10. 2008 17:19

verunielka
♥♥♥♥---

Ahoj Holky, tak jsem to přítelio vysvětlila, on to asi pochopil a čtvrtinu baráku na mě přepíše, takže když s ním půjdu do té hypotéky na 20 let, tak vím, že tu jistotu prostě mám a budu klidnější...Aspoň tak!Jsem ráda, že mě pochopil, brouček můj! hjarta

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí