Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 19. 5. 2008 10:16

Barusja
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Plzeň

Re: vůně v tramvaji :(

no chlapy a hygiena, téma na román. Já měla kamaráda, který se sice navoněl vodou po holení, ale na deodorant zapomněl a to byla síla,se ráno vedle něj probudit. Štěstí, že brácha vychováván v podstatě mnou a mámou používal takovéhle věci od 15 a tím, že hraje pólo, si holí i podpaží a to se i pak lépe nanáší ten deodorant..

Upravil(a) Barusja (19. 5. 2008 10:17)

Není tady

#52 19. 5. 2008 12:44

lepista
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Johny_Cage napsal(a):

pot nemusím ani  podobné pachy. Hygienu dodržuji.., přesto některá barvitá vyjádření tady mi smrdí fiflenismem.

A co myslíš konkrétně, nerozumím ti?

Není tady

#53 19. 5. 2008 14:20

Kotěvbotě
♥♥♥♥♥--

Johny_Cage napsal(a):

pot nemusím ani  podobné pachy. Hygienu dodržuji.., přesto některá barvitá vyjádření tady mi smrdí fiflenismem.

Fiflenismus nefiflenismus, člověk by o sebě měl dbát. Je to jeho vizitka.

Není tady

#54 19. 5. 2008 14:39

Ladie
♥♥♥♥♥♥-

Radši fiflena, než smraďoch...

Není tady

#55 19. 5. 2008 14:48

Johny_Cage
♥♥-----

Měl jsem na mysli některá vyjádření typu.."musela jsem vystoupit" nebo "málem jsem se pozvracela". Jednou se nám stalo, že jsme také v naší posilovně jednoho dobrodince museli přesvědčovat, že to několikrát propocené, stále neoprané a stále používané triko s mickey mousem už by zasluhovalo vyprat big_smile V každém případě s některými teatrálními výkřiky bych byl zdrženlivý. Rozhodně není pravdou, že každý se potí stejně atd. Navíc někteří lidé jsou nemocní a takové paušalizování rozhodně není na místě.

Není tady

#56 19. 5. 2008 14:58

Johny_Cage
♥♥-----

Ladie napsal(a):

Radši fiflena, než smraďoch...

S tím ze své zkušenosti nemohu souhlasit, no možná máte jinou. Za dob, kdy jsem ještě často využíval mhd...Pravda, potkal jsem pár nešastníků a nešastnic páchnoucích potem, přirozenou to substancí tělních tekutin vody a soli..no přežil jsem ve zdraví i mickey mouseho v posilovně. Na několik povedených fiflen páchnoucích roztodivnými naprosto hroznými vůněmi nezapomenu do smrti = 2 hodiny vlakem = celodenní bolehlav. Dámy a muži, snažně prosím, dnes už spíše za druhé..raději častější sprcha., než tenzidové harakiri v podobě nehorázných, silných vuni., jak jinak než bezvadných, jelikož právě běží v reklamě na tévé nova.

Není tady

#57 19. 5. 2008 15:27

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Měl jsem na mysli některá vyjádření typu.."musela jsem vystoupit" nebo "málem jsem se pozvracela".

Můžu tě ujistit, že fiflena skutečně nejsem, ale měla jsem to "potěšení" jezdit do práce poměrně časnou ranní linkou, navíc jednou z nejdelších = spoj, který bezdomovci využívali k přespávání. Poté, co v něm strávili celou noc jízdou tam a zpět (s kompletní domácností v igelitkách a někdy i včetně psisek - jak je jinak mám ráda), bylo to někdy opravdu na zvracení - vystoupit jsem bohužel nemohla.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#58 19. 5. 2008 15:41

Kotěvbotě
♥♥♥♥♥--

Také jsem kdysi pracovala s jednou paní, která sotva ráno přišla do práce, už příšerně páchla potem. Věděla to o sobě, ale nic s tím nedělala. Prý z důvodu, že deodoranty nejsou zdravé, zabraňují tělu, aby vyplavovalo škodlivé látky, vzniká z nich rakovina prsu atd.... Raději smrděla.
To by se také dalo přirovnat k jisté formě nemoci hmm
Ono když se čověk potí tak nějak normálně, tak se to dá ještě překousnout. Ale někteří lidé vyloženě ČPÍ na dálku. Sice se umyjou, ale nosí několik dní propocené věci, to je hnus.

Není tady

#59 19. 5. 2008 15:43

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

vzpominam si, jak mi jednou vypraveli kolegove o jednom  panovi z jejich satny. Velmi prostoduchy, ale hodny clovek, zijici s maminkou a s cernymi nehty od plisne, ktery mel nekolik tydnu vzdy stejne, na predni strane znacne zlute trencle. Kdyz konecne nevydrzeli a na tu zlutou ho upozornili, pry se urazil, ale rano se chlubil, ze uz tam tu zlutou nema. Mel ji pro zmenu na zadni strane tech trencli, to jak si je obratil.... jestli ho kolegove utloukli, nasilim umyli nebo prestehovali do jine satny jsem se uz bohuzel nedozvedela, protoze jsem zrovna odchazela na materskou lol

no jinak me osobne stacil jedno patecni odpoledne v cekarne na chirurgii (mladej ma zlomene zapesti), prvni spolusedici smrdela spinou a potem, druha snad vyhulila prinejmensim doutnik pred tim nez prisla a kdyz jsem si presedla potreti, tak dotycny pan tahal ... az z paty. asi tak 3x do minuty. Stacilo mi, na pristi kontrolu jde s klukem manzel. At si taky uzije lol

Upravil(a) Dita.L (19. 5. 2008 15:45)

Odpovídám za to co říkám. Ne za to, jak ty tomu rozumíš.

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/7/71x35tm2w.pnghttp://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/d/dflqakn4e.png
http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/2/2cxnuzbkh.png

Není tady

#60 19. 5. 2008 16:06

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

este si vzpominam, jak jsem byla jednou na tabore jako vedouci. Byli jsme ve stanech na louce, asi 2 km od vesnice. zachod byl suchy za lesikem a jako sprchovy kout mela byt maskacova zastena s barelem vody. Jelikoz cely tyden desne lilo a k ranu bylo jen 5C nikdo se nesprchoval.To bysme umrzli. Zmohla jsem se jen na rani cisteni zubu. dumbom
Kdyz jsem se vracela domu, prijeli jsme autobusem do Prahy, rozdali deti a ja musela jeste metrem pres celou Prahu a autobusem do sveho mesta. Pripadala jsem si celkem normalni..... az do doby, nez jsem se doma vydrhhla mejdlem a vodou teploty asi 95C, dala si obidek, vonave kafe a pak jsem otevrela krosnu, ze zacnu postupne prat. Paaaaani, to bylo lol Do ty doby bych ani nerekla, jak desne to ze me muselo v tom prazskem metru tahnout....... :p

Odpovídám za to co říkám. Ne za to, jak ty tomu rozumíš.

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/7/71x35tm2w.pnghttp://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/d/dflqakn4e.png
http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/2/2cxnuzbkh.png

Není tady

#61 19. 5. 2008 16:52

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Johny_Cage: antiperspirant je možné koupit i BEZ vůně ....

Strach je malá smrt...

Není tady

#62 19. 5. 2008 17:28

Kotěvbotě
♥♥♥♥♥--

Ještě si vzpomínám.... lol Kamarádka byla u gynekologa a doktor zrovna slušně vyhodil jednu paní, co byla na řadě před ní. Poslal ji domu, a se jde prý umýt..... lol No to je ostuda!

Není tady

#63 20. 5. 2008 9:44

karina51
♥♥-----

můj manžel je velmi čistotný,nikdy jsem nezažila že by mu smrděli nohy,deodorant je pro něho samozřejmost, asi před pěti roky mu začalo táhnout z puse nepomáhalo čistění  ,zubař nic nenašel,nejhorší to bylo v noci nemohla jsem vedle něho spát, posílala jsem ho k doktorovi nechtěl jít, po nějaké době začal krvácet z konečníku skončil v nemocnici,byla to rakovina tlustého střeva,byl na operaci ,prodělal chemo,dnes je v pořádku a zápach je pryč,mám zas vinavého manžela.Někteří lidé smrdí a někdy za to ani nemůžou,jsou prostě nemocní a ani o tom neví.

Není tady

#64 20. 5. 2008 10:24

Heluška
♥♥♥♥♥♥-

Jsem stará harcovnice po školách v přírodě. Na jedné jen měla  na starosti čtvráky, či pááky, včetně hygieny. V koupelně prostě musí být dozor, i když je to oběma stranám nepříjemné.
Když se vešlo do jednoho určitého pokoje v kteroukoliv denní dobu, byl tam vždy pach .Ten dotyčný chlapec za to fakt nemůže, ale bydlet bych s ním nemohla.
Takže k té koupelně. Byl za plentou ve sprše, upřesňovala jsem, (jako všem), co si nemá zapomenout umýt .
Proběhla řádná očista, vylezl ven, ale tělního zápachu se prostě nezbavil.
Možná to bylo dospíváním, možná má problém stále, nevím, dál jsem to nesledovala.
Ale znám jednoho, dnes už je to dědek, pokud ještě je, ten měl zákaz se vyzouvat. Měl rád společnost, byl fajn, ale když si v autobuse sundal boty, měl k tomu dávat i masky.

Není tady

#65 20. 5. 2008 20:59

sharek
♥♥♥♥---
Místo: praha
Web

Podle mě jsou nejhorší noční tramvaje a v paraze tramvaj číslo 26 to snad nemá konkurenci!!! Od ráno do večera puch usch  a po ránu je to pravdu na poblití. Jezdila jsem jeden čas 26 na praxi a ne jednou jsem musela vystoupit.
Tu trasu bych snad zakázala!!

nikdo se mě neptal jestli se chci narodit, tak mi nikdo nebude říkat jak mám žít

Není tady

#66 20. 5. 2008 21:42

Johny_Cage
♥♥-----

Bety napsal(a):

Johny_Cage: antiperspirant je možné koupit i BEZ vůně ....

antiperspiranty maji negativní vliv na lymf. system. Vědci ze Švedska vypracovali take studii o pusobeni vzniku rakoviny prsu(mimo jiného). Přednost dávám častější očistě těla sprchováním nebo bylinné koupeli.

Pokud nějaké spoje pravidelně "smrdí"., je třeba to nahlásit na místa kompetentní. Jinak k nápravě dojde asi sotva, nebo "kompetentní" takovým spojem patrně nejezdí big_smile

Není tady

#67 21. 5. 2008 6:34

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Pokud nějaké spoje pravidelně "smrdí"., je třeba to nahlásit na místa kompetentní.
Hahaha - páchnoucí dopravní prostředek neřeší ani řidič, který v něm jezdit musí. Natož místa kompetentní.
Citát ze života "Pani, já je vysadim a oni si vlezou do dalšího vozu. Tak co mám dělat?"

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#68 21. 5. 2008 11:13

Barusja
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Plzeň

Koukám, že pan Cage je vtip sám. Tě chci vidět, jak se sprchuješ během pracovní doby, no u nás třeba takové podmínky nejsou. A já nevím taky jsem něco podobného četla, ale kde je pravda? Co když to psal smraďoch, kterému se to hodilo do krámu?

Není tady

#69 21. 5. 2008 15:56

Daniela S.
♥♥♥♥♥--

Že by pan Cage měl na mysli toto? vissla

Jednou z příčin vedoucích ke vzniku rakoviny prsu je pouzívání ANTIPERSPIRANTU.

Vetsina výrobku pro osobní odsmradování jsou tzv.antiperspiranty / deodoranty. Jdete domu a mrknete se na obal.
Deodorant je v pohode, antiperspirant nikoli. Jak poznáte antiperspirant?
Krome toho, ze by antiperspirant melo být napsáno na obalu, coz bohuzel není vzdy pravidlem, je hlavní slozkou antiperspirantu Aluminium Chlorohydrate nebo neco tomu velmi podobného. Dulezité je v tomto prípade to Aluminium! Jde o slouceninu hliníku, jejímz úkolem je proniknout do pokozky a blokovat funkci potních zláz. Je-li na obalu výrobku pod nadpisem slození (Ingredients) napsáno vsechno mozné jiné nez Aluminium, jedná se s nejvetsí pravdepodobností o pouhý deodorant, který voní, ale neblokuje pritom proces pocení.(Mozná ale taky koukáte na zubní pastu, prásek do peciva)
Duvody, proc mít z antiperspirantu obavy, milé dámy, jsou zde:
Lidské telo vyuzívá nekolik oblastí, kudy vylucuje skodliviny (toxiny): v jamkách, co máte na opacné strane kolen, za usními boltci, v oblasti trísel a v podpazí. Skodliviny jsou tudy vylucovány ve forme potu neboli perspirace. Antiperspiranty, jak jiz jméno napovídá, pocení zabranují. Tím potlacují schopnost tela vylucovat v podpazních jamkách prirozeným zpusobem toxiny. Tyto toxiny ovsem magicky nezmizí. Kdyz je telo nemuze vyloucit pocením, ukládá je, a to do nejblizsích lymfatických uzlin - v oblasti podpazí. Jak známo, témer vsechny rakovinné nádory (tumory) v prsech se objevují ve vnejsím horním kvadrantu prsu. Tedy presne tam, kde se lymfatické uzliny nacházejí.

Atd. atd. Známý hoax.

A zde vyjádření odborníků:
Ze dne: 23.5.2007

Vážený pane Džubáku,

stále tuto zprávu považujte za fámu.
Nevíme nic o tom, že by existovala seriózní studie, která by nebezpečí antiperspirantů potvrzovala.

Moc zdraví

PhDr. Zuzana Joukalová
vedoucí Centra komunikace s veřejností
a tisková mluvčí Masarykova onkologického ústavu

--------------------------------------------------------------------------------
Ze dne: 25.5.2007

Vážený pane Džubák,

zvýšené riziko onemocnění rakoviny prsu bylo popsáno v jedné nepříliš velké a kvalitní studii. S jejími závěry moc nesouhlasím - nádory prsu vznikají na základě vzájemné souhry mnoha rizikových a ochranných faktorů, jejichž kombinace u dané ženy dá určité individuální riziko onemocnět. Podrobnosti najdete na www.koc.cz - sekce pro veřejnost - riziko vzniku karcinomu prsu.

S pozdravem

As. MUDr. Jan Novotný, PhD.
Onkologická klinika VFN a 1. LF UK

Není tady

#70 21. 5. 2008 19:35

sharek
♥♥♥♥---
Web

helena napsal(a):

Pokud nějaké spoje pravidelně "smrdí"., je třeba to nahlásit na místa kompetentní.
Hahaha - páchnoucí dopravní prostředek neřeší ani řidič, který v něm jezdit musí. Natož místa kompetentní.
Citát ze života "Pani, já je vysadim a oni si vlezou do dalšího vozu. Tak co mám dělat?"

Přesně tak!! Jendou jem jel 11 domu a v poslednim vagoně byla holka a strašně páchla močí usch . Schodou okolností tam přišly revizoři. Celej vagon zkontrolovaly a jí ne. Tak jsem za nima přišla že by jí alspon mohly vyhodit,když už jsem si teda zaplatila lol a oni za ní přišly tak na 3 metry daleko a řekly jí at vystoupí. Nevystoupila,tak jsem to vzdala já a šla domu pěšky. Příští stanici vystoupila i s revizorama a ti jí posadily do jiný tramvaje a měly od ní klid.....Taky říkaly že s tim nic neudělaj. Tak kde je pak spravedlnost?....

nikdo se mě neptal jestli se chci narodit, tak mi nikdo nebude říkat jak mám žít

Není tady

#71 21. 5. 2008 20:57

ancia
♥♥♥----

sharek napsal(a):

helena napsal(a):

Přesně tak!! Jendou jem jel 11 domu a v poslednim vagoně byla holka a strašně páchla močí usch . Schodou okolností tam přišly revizoři. Celej vagon zkontrolovaly a jí ne. Tak jsem za nima přišla že by jí alspon mohly vyhodit,když už jsem si teda zaplatila lol a oni za ní přišly tak na 3 metry daleko a řekly jí at vystoupí. Nevystoupila,tak jsem to vzdala já a šla domu pěšky. Příští stanici vystoupila i s revizorama a ti jí posadily do jiný tramvaje a měly od ní klid.....Taky říkaly že s tim nic neudělaj. Tak kde je pak spravedlnost?....

Sharek, nic ve zlým, ale měla jsi na mysli revizorky, ne? Protože jedině revizorky zkontrolovaly, přišly, posadily apod. Kdyby se totiž jednalo o revizory, ti by zkontrolovali, mohli , přišli, posadili apod. jsem produkt totalitního školství a dost těžce rozdýchávám "novou češtin", tak promiň..

Není tady

#72 21. 5. 2008 20:58

ancia
♥♥♥----

A to jsem si nevšimla  schodou -schody, to je to, po čem chodíme, shoda -např.shoda okolností, což jsi asi měla na mysli, viď??

Není tady

#73 21. 5. 2008 21:57

sharek
♥♥♥♥---
Web

jejda gloria no nejsem dokonalá....

Není tady

#74 22. 5. 2008 11:46

Johny_Cage
♥♥-----

to Daniela S.

Zeptᚠse jednoho odborníka i odpoví ti je to škodlivé..I zeptᚠse jiného poví Ti, že nikoliv. Mnohdy nezbývá než se řídit vlastní intuicí a znalostmi. Čistě logicky mi nepřipadá zdravé zabraňovat potu (základní funkce: ochlazení organismu, odplaveni škodlivin) v přirozenému odtoku. Pokud se týká používání na pracovišti.., tam jo hold situace trochu jiná..

a k tomu páchnoucímu prostředku. Bylo řečeno, že zapáchá permanentně, nikoliv příležitostně(to se jednoduše muze stát). V takovén případě, věřte nevěřte je možné žádat a domoci se práv na nezapáchající přepravu i v té náší české roklině.

Upravil(a) Johny_Cage (22. 5. 2008 11:50)

Není tady

#75 18. 7. 2008 11:43

dixina
♥♥♥♥♥♥-

Pot sám o sobě cítit není. Když se však začne rozkládat působením bakterií třeba v podpaží, vznikne často velice protivný pach.

V Bratislavě proto schválili vyhlášku, podle níž je možné vykázat páchnoucího člověka z vozidla městské dopravy. Lidé s citlivým nosem tu mohou mít alespoň nějaké zastání.

Hele, co jsem našla na netu, dobrý žejo?

Jsem něžný, jsem krutý, ale jsem ŽIVOT. Pláčeš? I v slzách je síla, tak jdi a žij....!

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí