3. července : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 3. července : Praktické grilovací desatero pro úspěný start letních grilovaček! 3. července : Prázdniny jsou tady a s nimi i doba dovolených a výletů. Kam vyrazit? Mrkněte na nae tipy! |
|
|
Souhlasím s Pisatelem a jsou věci, které se musí říct přímo a jen lehce kolem naukávat. Pisatel pravděpodobně zná domácí násilí přímo z praxe.
Damilo, kamarádka se musí sama rozhodnout zda chce situaci řeit, ty ji můe být jen nápomocná, ale musí si uvědomit, e vechno se můe (a pravděpodobně i tak se stane) otočit proti tobě a ty bude úhlavní nepřítel.
Můu ti napsat, e několikrát jsme pomáhali týrané mamině, umístili jsme ji na utajené bydlení. Matka byla vděčná, spokojená a za 10 dnů se ji začalo stýskat a napsala manelovi, který si ji z utajeného bydlení odvedl zase domů. Manel ji slíbil jak bude hodný, jak se polepí a nakonec opak byl pravdou. Nastalo daleko větí peklo ne měla prve .
Není tady
aprill, taky bych z toho plakala a to o tom jen čtu...
je to k uzoufání, jak ty holky neastný lezou do záhuby ... a stáhnou jetě děti (take dalí generace utlačovaných)
Není tady
Jj, aprill, ale i přesto to mělo cenu, o tom jsem přesvědčena.
Smska denně do pondělka je prima nápad.
Není tady
Jessika napsal(a):
je to k uzoufání, jak ty holky neastný lezou do záhuby ... a stáhnou jetě děti (take dalí generace utlačovaných)
Jessiko, jedno domácí násílí je víc vidět na enách, je jich tu víc hospitzalizováno. Bohuel a k údivu asi mnohých víc nasilí domácího je pácháno enami na muích, jen oni o tom nemluví, ale z dom nasilí je zde ubytováno 10% muů.
Není tady
Pane Boe, aprill, fakt, jo?
No potě!
Ty holky u jsou snad zbaveny i pudu sebezáchovy, nebo co.
Ano, budu jí denně psát, dokud mi nepole odpověď.
Není tady
Pisatel napsal(a):
Jessika napsal(a):
je to k uzoufání, jak ty holky neastný lezou do záhuby ... a stáhnou jetě děti (take dalí generace utlačovaných)Jessiko, jedno domácí násílí je víc vidět na enách, je jich tu víc hospitzalizováno. Bohuel a k údivu asi mnohých víc nasilí domácího je pácháno enami na muích, jen oni o tom nemluví, ale z dom nasilí je zde ubytováno 10% muů.
no, aprill psala o enách ...
Není tady
Pisatel napsal(a):
Jessika napsal(a):
je to k uzoufání, jak ty holky neastný lezou do záhuby ... a stáhnou jetě děti (take dalí generace utlačovaných)Jessiko, jedno domácí násílí je víc vidět na enách, je jich tu víc hospitzalizováno. Bohuel a k údivu asi mnohých víc nasilí domácího je pácháno enami na muích, jen oni o tom nemluví, ale z dom nasilí je zde ubytováno 10% muů.
No, je fakt, e takové to podpantofláctví se bere jako sranda, slabost...a můe to být taky normální domácí násilí...
Není tady
Damila napsal(a):
Pane Boe, aprill, fakt, jo?
No potě!
Ty holky u jsou snad zbaveny i pudu sebezáchovy, nebo co.
Ano, budu jí denně psát, dokud mi nepole odpověď.
Ve skutečnosti je vechno jetě daleko horí ne kamarádka ti řekne. A asi ti moc smskovat nebude, protoe časem nebude mít kredit. Raději ji zavolej ty sama.
Není tady
Pisatel napsal(a):
Jessika napsal(a):
Ano, je i domácí násilí na muích, ale to se skutečně tak neprezentuje a z vlastní zkuenosti nikoho neznám .
Není tady
Jessika napsal(a):
no, aprill psala o enách ...
Já vím a moc dobře čtu toto velice bolestné vlákno. Jen jsem si dovolil být objektivní v zájmu vech, abych nebyl obviněn z nadrování, z neobjektivnosti či něčeho jiného.
Není tady
Z toho příběhu mi leze mráz po zádech. Asi je jednoduchý říct, a to změní, ale kdyby na to měla sílu, určitě by u něco udělala. Snad psychiatr pomůe. Moná bys mohla ty taky zavolat na nějakou krizovou linku a určitě by ti odborně poradili, co můe jako kamarádka udělat pro ní.
Není tady
Tak, kamarádka mi dnes napsala, e je moc ráda, e jsem se ozvala, e u je jí líp, a pořád opakovala, e je asi nějaká divná, e se cítí divná... (Bodej, po těch dávkách Diazepamu)
Co mě natvalo: kdy jí je líp, e neví, jestli vůbec půjde k tomu psychiatrovi, prý co mu bude povídat...!
hrozně mi děkovala , e jsem ji v tom nenechala, a pořád se omlouvala...no, mám radost, ale na druhou stranu-kdy se jí ulevilo, hned u zas si myslí, e teď to bude u jen dobré...k tomu psychiatrovi ji musím dokopat. Aby se to začlo řeit. Uf! Snad se to povede!
Není tady
Má před sebou dlouhou cestu. Přeji ti sílu, víru, dobré nervy, abys ji vydrela doprovázet.
S kamarádkou, jakou jsi ty, to dokáe.
Damila napsal(a):
Tak, kamarádka mi dnes napsala, e je moc ráda, e jsem se ozvala, e u je jí líp, a pořád opakovala, e je asi nějaká divná, e se cítí divná... (Bodej, po těch dávkách Diazepamu)
Co mě natvalo: kdy jí je líp, e neví, jestli vůbec půjde k tomu psychiatrovi, prý co mu bude povídat...!
hrozně mi děkovala , e jsem ji v tom nenechala, a pořád se omlouvala...no, mám radost, ale na druhou stranu-kdy se jí ulevilo, hned u zas si myslí, e teď to bude u jen dobré...k tomu psychiatrovi ji musím dokopat. Aby se to začlo řeit. Uf! Snad se to povede!
Musí k tomu psychiatrovi. Jak popisuje co koná a jak mluví je přesně na cestě který vede do pekel. Ona se "vyspala" a má na chvilku divný pocit. Uvědomila si e prozradila tajemství jejího ivota a teď se bude snait to zakopa pod postel s tím, e to byla hra a jen takové manelské nedorozumnění. To si jí pan dokonalý podal nebo jistě jí kontroluje mobil a ve co s ní souvisí. Aprill to popsala dobře. Tito dokonalí taky pánové to umí dobře zahrát a současně jasně a stručně vysvětlilt své "nedokonalé" otrokyni ivota. O to větí peklo očekávájm. Jo vím Dami e to zní hrozně a e to bolí a jistě má strach o přítelkyni, nicméně je to tak. proto trvej na tom a jetě malá rada chtzěj aby jsi byl o zdravotním stavu informována psychiatrem. Jediná kontrola a jediné moné jak pak v dalím pomoci.
Není tady
A sakra, sakra, sakra. Damilo tvrdě na to, neposlouchej mě.
ádné cavyky, uva jí na řetěz a dotáhni k psychologovi, kdybys ji měla cestou ukrtit.
Damila napsal(a):
To e kamarádka se cítí líp je naprosto normální. Zátěová situace pominula a ona si říká, vdy není zase tak patné, aby celou situaci řeila. Pokud nechce přímo k psychiatrovi ( a asi tam v pondělí nedojde) a má přístup na net můe se poradit na různých krizových linkách. Jaký příspup má otec k dětem, e bys to vzala přes SPOD?
Není tady
aprill napsal(a):
Damila napsal(a):
hrozně mi děkovala , e jsem ji v tom nenechala, a pořád se omlouvala...no, mám radost, ale na druhou stranu-kdy se jí ulevilo, hned u zas si myslí, e teď to bude u jen dobré...k tomu psychiatrovi ji musím dokopat. Aby se to začlo řeit. Uf! Snad se to povede!To e kamarádka se cítí líp je naprosto normální. Zátěová situace pominula a ona si říká, vdy není zase tak patné, aby celou situaci řeila. Pokud nechce přímo k psychiatrovi ( a asi tam v pondělí nedojde) a má přístup na net můe se poradit na různých krizových linkách. Jaký příspup má otec k dětem, e bys to vzala přes SPOD?
Aprill, u jsem to tu psala, ale chápu, e nemůe číst ve.
Kamarádka má doma internet, ale neumí s tím zacházet, a i kdyby chtěla, manel ji k tomu nepustí. Je to JEHO notebook.
Děti manel nenávidí, hodně sprostě jim nadává, stejně jako této kamarádce. Děti nesmí v jeho přítomnosti vstoupit do obývacího pokoje, jinak íleně řve! Prostě musí být zavřeni v dětském pokoji! Kámoka je tam s nimi. Hraje si s nimi, učí se s nimi, mazlí se s nimi. Mají jen sebe navzájem.
Děti mají mírnou genetickou poruchu (mmch. po svém otci, který to manelce nikdy neřekl, dokud se děti nenarodily). Di-George syndrom, nebo také VCF syndrom. On je nenávidí vechny. Myslím, e nenávidí ani sebe, jinak by takový nebyl...ale to je mi teď jedno. Teď jde o nevinné děti a kamarádku, která s ním do manelství skočila jen z bláta (pův. rodiny) do loue (manelství s tyranem).
Je tragedie, e s ním měla dvě děti, ale nakonec je to jediný stimul, který ji dovolil si nevzít ivot...
Není tady
Chápu, e doma nesmí a nemůe net pouívat. Myslela jsem třeba knihovnu, internetovou kavárnu, kamarádku.
Pokud je v rodině vládne taková situace, rozvířila bych vody přes SPOD. Určitě kontaktuj soc. pracovnici v místě bydlitě a ta ti můe pomoci danou situaci řeit. Na téměř na kadém magistrátě nebo MěÚ je jedna či více pracovnic orientovaných domácí násilí a týrání dětí.
Není tady
Můe napsat odkud kamarádka je?
Není tady
majkafa napsal(a):
A sakra, sakra, sakra. Damilo tvrdě na to, neposlouchej mě.
ádné cavyky, uva jí na řetěz a dotáhni k psychologovi, kdybys ji měla cestou ukrtit.
A nejene tady Dami poslechni, ale klidně i pomůu třeba i jak jí nechat odvést sanitkou k psychiatrovi.
P.S. nevím pokud je pravdou co říká tady je definice http://www.tigis.cz/alergie/aler103/04sediva.htm
pak by se měl jít léčit i "tatínek". To jak se chová je psychická porucha tedy k léčení oba. Dami dovleč jí k psychiatrovi co nejdřív a opravdu se sna aby do dokumetace jsi byla uvedena ty a ne cho bude mít kontrolu zda a jak dochází a co se děje. To lze.
Upravil(a) Pisatel (16. 5. 2008 13:54)
Není tady
aprill napsal(a):
Můe napsat odkud kamarádka je?
Do SZ
Není tady
Damilo,
myslím, e ji můe jenom podporovat, říkat a psát své názory, ale rozhodnout se musí sama. Pokud to "vyřeí" za ni, tak za chvíli můe být u manela zpátky, hodí ve na Tebe a můe s Tebou i přeruit kontakt... Můe ji napsat jak ití v teroru ovlivní její děti a e jediný člověk, který je z toho můe dostat je ona sama..
Můe se s ní třeba sejít a spolu jít k lékaři nebo do poradny, která se zabývá domácím násilím?
Jen bych jetě chtěla napsat, aby´s myslela i na sebe... Posílám sílu
btw: Nevím jestli Diazepam je to nejlepí, ale to musí vyřeit s lékařem
Není tady
Vy mě straíte, e se to obrátí proti mě. Ale já jsem jen "poradce na dálku". Viděla jsem se s ní před několika lety, ale v písemném styku jsme několikrát týdně. Znám ji tak, jak ji nezná ani vlastní matka, co je vlastně smutné. Asi to snesu, kdyby se to obrátilo proti mě. nejsem sama. Unesu to.
Není tady
Moná ano, moná to ustojí i ona.. V kadém případě to je její ivot a mělo by to být její rozhodnutí.. Trochu ví, e já jsem ila v psych. týrání jako dítě a jak se z následků vylízávám dodnes.. Moje matka v tom ije 25 let, do dneního dne.. Věř, e kdybych si myslela, e to můe vyřeit za ni, tak Ti to napíu.
Není tady
Já vlastně nevím, jestli je to dobře, nebo patně, e to musí řeit jen ten týraný člověk-...
Kadopádně kdy mi to není jedno, a naopak mě to hodně zasáhlo, chci být nápomocna. Řeit nemohu a nebudu (ikdy za druhé mi to jde líp, ne za mně). Chci být vrba a naděje a pomoc v poslední chvíli...no jo, zas u vidím svůj Jupiter a Venui v Rybách....prostě deformace.
Není tady