3. července : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 3. července : Praktické grilovací desatero pro úspěný start letních grilovaček! 3. července : Prázdniny jsou tady a s nimi i doba dovolených a výletů. Kam vyrazit? Mrkněte na nae tipy! |
|
|
Damila napsal(a):
Omlouvám se za překlepy, emoce mnou zmítají.
Klid holka. Jak se říká zhluboka dejchat a rozdejchat to, dechem se pěkně rozputějí emoce. Je to přirozené nevimla jsis toho, e kdy jsi ve stresu, e víc dýchá? Tak zhluboka. A jak píe Kálik provázej jí víc pro ní udělat nemůe. TO je tvá pomoc. Ona musí sama.
Upravil(a) Pisatel (15. 5. 2008 9:52)
Není tady
KALIK napsal(a):
Damilo, přesně tak, je to její ivot, zodpovídá si za něj sama. Bůh nám projevil tolik milosti, e nám dal ivot do vlastních rukou. To je ten největí dar
Kamarádce je pomoci, ale akce musí vyjít od ní, ne od tebe. Neber její ivot do vlastních rukouMůe jí sdělit, e jestli bude chtít pomoci, pomůe, jak nejlépe umí, ale to je tak jediné, co můe dělat.
Nechci, abys měl pravdu!
Ale asi má.
Není tady
Damila napsal(a):
KALIK napsal(a):
Damilo, přesně tak, je to její ivot, zodpovídá si za něj sama. Bůh nám projevil tolik milosti, e nám dal ivot do vlastních rukou. To je ten největí dar
Kamarádce je pomoci, ale akce musí vyjít od ní, ne od tebe. Neber její ivot do vlastních rukouMůe jí sdělit, e jestli bude chtít pomoci, pomůe, jak nejlépe umí, ale to je tak jediné, co můe dělat.
Nechci, abys měl pravdu!
Ale asi má.
Dami má a velkou pomoc si musí ona tím, e ten krok udělá strhne tu lavinu, ale pokud bude mít pomocníka a ruku pak nezůstane pod ní, ale vyhrabe se se na její vrchol a do ivota. POkud nestrhne tu lavinu tak jí ta lavina udusí.
Není tady
Majkafo, taky znám tento případ.
Těmto manelům u bylo 60 let, mu jsem byla v únoru na pohřeb a normální hodná enská - jene u jí "cvaklo" kalich přetekl, je ve vyetřovačce.
majkafa napsal(a):
Pisateli, váně by sis nemohl své příspěvky po sobě několikrát přečíst a opravit,aby měly hlavu a patu? Vdy mluví normálně.
A nestra, ano? Takové nesmysly, 5 let ivota. A není to tvůj ústav. Kdy o nic nejde, pi si blbosti, ale tady začni konečně přemýlet, ne něco napíe.
Není tady
Nejhorí je, e kdy si paní nebude chtít pomoci sama , tak jí nikdo nepomůe.
Není tady
Je tristní, e to nechala zajít tak daleko...
Není tady
Damila napsal(a):
KALIK napsal(a):
Nechci, abys měl pravdu!
Ale asi má.
Damilo, Kalik má pravdu.
Vlastní osobní zkuenost. Můe ji jenom provázet, ale pozor, aby tě nestáhla sebou. Nebo ti dojdou síly. I to se můe stát.
Dokud ONA SAMA nebude chtít, ani bůh jí nepomůe.
Vím, o čem mluvím.
Romča napsal(a):
Těmto manelům u bylo 60 let, mu jsem byla v únoru na pohřeb a normální hodná enská - jene u jí "cvaklo" kalich přetekl, je ve vyetřovačce.majkafa napsal(a):
Pisateli, váně by sis nemohl své příspěvky po sobě několikrát přečíst a opravit,aby měly hlavu a patu? Vdy mluví normálně.
A nestra, ano? Takové nesmysly, 5 let ivota. A není to tvůj ústav. Kdy o nic nejde, pi si blbosti, ale tady začni konečně přemýlet, ne něco napíe.
Jen jsi nepochopila, co jsem psala. Jak ON ví, e přesně 5 let? e přesně 5 let léčby atd.? Samé nesmysly.
Stát se to můe u dnes nebo taky nikdy. O to mi lo, aby Pisatel přestal plácat nesmysly. Nic víc.
majkafa napsal(a):
Romča napsal(a):
Těmto manelům u bylo 60 let, mu jsem byla v únoru na pohřeb a normální hodná enská - jene u jí "cvaklo" kalich přetekl, je ve vyetřovačce.majkafa napsal(a):
A nestra, ano? Takové nesmysly, 5 let ivota. A není to tvůj ústav. Kdy o nic nejde, pi si blbosti, ale tady začni konečně přemýlet, ne něco napíe.Jen jsi nepochopila, co jsem psala. Jak ON ví, e přesně 5 let? e přesně 5 let léčby atd.? Samé nesmysly.
Stát se to můe u dnes nebo taky nikdy. O to mi lo, aby Pisatel přestal plácat nesmysly. Nic víc.
Majkafo, zajdi na soud, vyhledej si spisy ublíení na zdraví.... najdi si statistiky ublíení na zdraví... a tam začni studovat. Ano má pravdu, e dávám číslo, ale to číslo vzelo z oné statistiky kdy k ublíení na zdraví dojde tak nějak za této situace okolo 20 roku společného ivota. Ale je to jedno ty ví jistě nejlépe jak to chodí.
Není tady
O.K. rozumím Ti jak to myslí.
majkafa napsal(a):
Romča napsal(a):
A nestra, ano? Takové nesmysly, 5 let ivota. A není to tvůj ústav. Kdy o nic nejde, pi si blbosti, ale tady začni konečně přemýlet, ne něco napíe.Jen jsi nepochopila, co jsem psala. Jak ON ví, e přesně 5 let? e přesně 5 let léčby atd.? Samé nesmysly.
Upravil(a) Romča (15. 5. 2008 11:09)
Není tady
Pisateli, statistika? To mě u úplně dorazilo.
Si přečti třeba na jiném vlákně, kolik kdo měl sexuálních partnerů.
Jasně, kdy to říká statistika, tak damilina přítelkyně to bude mít za 5 let.
U rozumím.
Obzvlátě kdy vím, co do statistik za nai firmu píu já, kdy chtějí na Statistickém úřadě data dříve, ne je máme k dispozici.
Majko,
a není to fuk, jestli to bude ta pět nebo deset let, nebo u zítra?
Není tady
majkafa napsal(a):
Pisateli, statistika? To mě u úplně dorazilo.
Si přečti třeba na jiném vlákně, kolik kdo měl sexuálních partnerů.
Jasně, kdy to říká statistika, tak damilina přítelkyně to bude mít za 5 let.
U rozumím.
Obzvlátě kdy vím, co do statistik za nai firmu píu já, kdy chtějí na Statistickém úřadě data dříve, ne je máme k dispozici.
A bojuje za co? Za onen statistický údaj anebo za neobjektivnost mého názoru?
Neslyel jsem někde e statistika věda je má (ne)přesné údaje.....
Máli výhrady k textu tak je sděl a konkrétně. A nebo nereaguj jako já na tvé.
P.S. Jak se daří synovi?
Upravil(a) Pisatel (15. 5. 2008 11:19)
Není tady
Pisateli, no comment.
Halt si budu muset najít jiné netové stránky. Proč, to bys stejně nepochopil.
majkafa napsal(a):
Pisateli, no comment.
Halt si budu muset najít jiné netové stránky. Proč, to bys stejně nepochopil.
Klídek, Majkafa.
Není tu jen Pisatel
... nezapomeňte, e ty mrchy písmenka nemají dokonalou vypovídavost
Není tady
Jessika, má pravdu. Dík.
(já ho znám osobně, písmenka stejná jako naivo. Mám s ním nějaký velký problém, ílený strach. Nekecám. U se neúčastním ani akcí, kde bych ho mohla nedejboe potkat, protoe s ním mám dva pro mne hrozné ivotní záitky Nechci víckrát riskovat, e to neustojím )
Upravil(a) majkafa (15. 5. 2008 12:37)
majkafa napsal(a):
Jessika, má pravdu. Dík.
ílený strach z chlapa ???
kecá
Upravil(a) Jessika (15. 5. 2008 13:04)
Není tady
Je to něco hlubího, moná z minulého ivota. Já snad uvěřím Somaie. Je to na delí povídání a sloité. Jen jsem se tady a teď nechala unést. Chci zjistit, proč jsem se s ním měla potkat, co mám vyřeit. Zatím nevím, tak utíkám.
Vlastně jsem to chtěla smazat, kdybys to u mezitím neokopírovala.
Ahoj,
myslím, e můe pomoci svou připraveností a nabídkou- já osobně bych v takovém případě sama zala do Bílého Kruhu a probrala to s nimi. Dej kamrádce jasně najevo, e tady existují tyto instituce pomoci, e tam s ní půjde a e pomůe sehnat právníka, ale e musí ona sama. Pokud se do toho pustí, neočekávej, e se zadaří- nemusí. To, co popisuje je týrání a dalí otázka je, co probíhá před dětmi a vůči dětech. Nepodávala bych být tebou trestní oznámení, ale v tomto případě by to s dobrým právnikem u lo. Ale je to na vodě a známe, jak to chodí. Musí holka sama, ovem ve stavu, ve kterém zřejmě je, pomocnou ruku velmi potřebuje. Je odříznutá, nechápe, e pomoc je, e existuje reálné řeení situace- vidí jen tmu a zdi (za těmi jsou lidé, ale ona momentálně ví, e jsou pro ni nedosaitelní a to je nedosaitelnými skutečně činí). Myslím, e by bylo dobré, aby se ti podívala do očí. Dopisy jsou voláním, jestli má odvahu a umí zvládat svá rozhodnutí, tak ji vyhledej - myslím, e ona to teď nedokáe.
Kaliku- rozhodnout se jít za tím, co mi říká svědomí a měnit svět není vdy patné a "nechat plynout" není vdy dobrým řeením. Můe to být i obrovský alibismus.
Přeji Ti, Damilo, odvahu, soudnost a důvěru ve tvé pocity a svědomí. To ti napoví nejlépe. Myslím, e my nemůeme z venku odhadnout řeení.
Není tady
majkafa napsal(a):
Vlastně jsem to chtěla smazat, kdybys to u mezitím neokopírovala.
tak to sorry ...
Upravil(a) Jessika (15. 5. 2008 13:03)
Není tady
Jessiko, to neva. Jsem vlastně ráda, e si to přečte. Asi to tak má být.
PISATEL má sice někdy pravdu,ale nesedí,e ji řekne (napíe)pro mě nevhodným způsobem.Nevidí si do pusy.Mám takovou potencionální vagrovou.
Něco podobného je asi manel Damily kamarádky s tím rozdílem,e on ubliuje svým blízkým.A tady?Můete odejít nebo nereagovat.Jsou lidi,kteří úmyslně vyvolávají hádky a problémy.Ale proč,na to jsem jetě nepřila.Je mi takových lidí líto.
Co je horí:vyvolávat úmyslně problémy nebo problémy neřeit?Asi to druhé,ne!?
Není tady
Já teda nechci mluvit za Pisatele, ale neradil mi přímo říct kamarádce, e má 5 let ivota před sebou...a u vůbec ne tak drsným způsobem. Asi čtu jinak ne vy.
Kamarádka se mi neozvala, musím čekat. V pondělí (to půjde k psychiatrovi) jí zavolám.
Děkuji, za vechny vae názory. Fakt mi to moc pomáhá...a snad nakonec přeneseně pomůe i mé kamarádce.
Není tady
Tak teda nevím, ale opravdu si myslíte, e zrovna tenhle příspěvek je ten nejvhodnějí k napadání a podobným nesmyslům. Nač to je? Pisatel napsal svůj názor....a ač ho neznám, musím napsat, e ten jeho názor není a tak od věci. Sama jsem se dnes a denně ve své práci před nástupem na mateřskou setkávala s tím, kolik zloby je člověk schopen vytvořit. Kdo s ním souhlasí, a ho čte, ale kdo nesouhlasí, tak to jetě neznamená, e musí útočit, stačí to prostě jen nečíst. Autorka tohoto vlákna tady ádá o radu, pomoc a ne o směné hádky.
Není tady
Omlouvám se, e jsem sem zatáhla mé nevyřeené trauma.
Damilo, drím palce. Trpěla jsem těkou depresi, dovedu si představit, jak se tvá kamarádka cítí. e nezvedá telefon, nechce mluvit a přesto doufá, e to aspoň někdo nevzdá a i kdy ho stokrát odmítne, bude vedle ní stále stát. Dokud se ji v hlavě nesrovná, e musí sama začít a pak u to půjde. Je to těká cesta, někdy dlouhá a někdy bohuel končí dřív, ne si to člověk v sobě srovná.
Díkybohu, e jsem u sebe měla prátele, kteří to nevzdali. A e místo těch, kdo u nemohli a odpočívali, nastoupili jiní.
Moná, kdy jí do pondělka napíe třeba "jen" kadý den 1 sms, aby věděla, e jsi stále s ní, jí to hodně pomůe. Moná bude mít pocit, e tě odmítá, e je nečte, e je zbytečné se snait. Není. Nevzdej to. Jsi skvělá kamarádka, kdy jsi zaloila tohle vlákno.
Jen ji nenu, "jen" buď vedle ní a podpírej ji.
Přeji hodně těstí. Zvládnete to.