Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 14. 5. 2008 8:58

Samum
♥♥♥----
Místo: Praha

Kam a kdy přihlásit pejska?

Ahojte,

tak s Jackem máme za sebou všechna očkování, jsme očipovaní, ošetření proti kl횝atům (já jsem taky ošetřená proti kl횝atům - otřela jsem si obličej o jeho zádička pokapaná tím sajrajtem usch).
Teď začínám řešit, kdy a kam se vlastně pejsek přihlašuje, někde jsem zaslechla už ve třech měsících va? A na městský úřad nebo kam?
Děkuji za rady porady a přeji prima den

Není tady

#2 14. 5. 2008 9:21

mag
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Kam a kdy přihlásit pejska?

Samum napsal(a):

Ahojte,

tak s Jackem máme za sebou všechna očkování, jsme očipovaní, ošetření proti kl횝atům (já jsem taky ošetřená proti kl횝atům - otřela jsem si obličej o jeho zádička pokapaná tím sajrajtem usch).
Teď začínám řešit, kdy a kam se vlastně pejsek přihlašuje, někde jsem zaslechla už ve třech měsících va? A na městský úřad nebo kam?
Děkuji za rady porady a přeji prima den

Každý město to má jinak.
U nás např. v 6 měsících, kdy je povinné čipování.

Přihlašuje se na obecním úřadě, je-li to magistrátní město, pak na obvodě.

Upravil(a) mag (14. 5. 2008 9:22)

Není tady

#3 14. 5. 2008 9:53

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

U nás v Pardubicích je to na městském obvodě,kde má majitel psa trvalé bydliště. Tam je oddělení, které vybírá poplatky ze psů. Tam také obdržíš známku na pejska.
A jak rostete? hjarta

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#4 14. 5. 2008 10:13

Samum
♥♥♥----

Díky holky,

je to trochu zapeklité, trvalé bydliště mám v Ostravě, ale to je nepředstavitelné, jít ho přihlásit tam, protože se to musí osobně, bydlím na Praze 8, tak snad to půjde. Vet mi tvrdil, že snad jo a že snad ve třech měsících, ale to se mi zdálo docela divné..

Klubko - roste jak z vody, ještě nedávno to byla roztomilá kulička, dneska je to už čtyřkilový Ďábel se špičatým čumáčkem. Onehdá jsem mu ukazovala jeho štěněcí fotky a prohlásila jsem, že už vůbec není takový fešák, jak býval, asi se urazil ;o))
Co tvůj Taiki? Jak se má? Potkali jsem jednoho Taikiho na Karlštejně, fenku, byla moc hodná, s Jackem se ňufali a pusinkovali.

Není tady

#5 14. 5. 2008 10:21

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Samum, my jsme se museli přihlásit v půl roce pejska. Tady je to tak ve vyhlášce.
Myslím ,že když řekneš o přechodném  bydlišti, tak to by mohlo tak jít. Prostě tam pejsek žije, tak tam budeš odvádět poplatky. Taky hodně lidí přihlašuje pak stejně pejska třeba na chalupu.

Taiki byl taky na Karštějně. Před 14ti dny:)) Fenka se pusinkovala, protože Jack je pes. V opačném případě by to mohlo být horší. Taiki se zase pusinkuje s fenkami. Ale malé pejsky taky bere, to není konkurence, tak je nechá být. Horší je to se psem stejné váhové kategorie, tam si prostě potřebuje dokazovat domananci, tak mu to musím včas zatrhnout dumbom
Jinak Taiki je klidas, taky si nevšímá okolí, může chodit na volno. Lidi mu nevadí. Není prostě vítací pes, tak se k nim nehrne. Ale to je asi tou důslednou socializací na město. Chtěla jsem aby si nevšímal cyklistů, bruslařů, rachotu atd. To se mi naštěstí povedlo. Občas jen strne, když někdo hází petardy, to nemusí. Ale musí to vydržet,když chce panička:)
No nastává teplé období, tak se celkem čilý pejsek mění v rozteklý sýr na procházce. Asi takovou má rychlost. Takže se těším,až babička bude už na chatě, to je kousek od bydliště a bude tam. Tam je mega zahrada a plno známých návštěv, kde se může předvádět. .

V pondělí jsem byla na veterině a zrovna tam byla paní s fenkou a třemi štěňátky Russela na očkování. Taiki na ně koukal, jak lezli na zemi, chtěl si hrát. Ale protože ještě byli neočkování, tak jsem ho k nim nepustila. Sice je zdravej,ale nikdy nevíš. Už taky byli plni života. Já to říkám furt Russel = pejsek na drátkách:))
Tak hodně zdraví a štěstí a a vám děla rádost. Pac

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#6 14. 5. 2008 18:02

Maya.82
Host

Já jsem psa přihlašovala až v půl roce.

#7 15. 5. 2008 22:26

Samum
♥♥♥----

Tady máme pár nových fotek http://qhodnoceni.centrum.cz/profil.php?u=67898 Napsala bych víc, ale Jack mi kouše ruku a pokouší se usadit na notebooku, tak nemám šanci ;o)
Pěkný večer

Není tady

#8 16. 5. 2008 2:47

konstance
♥♥♥♥♥--

ten je hezounkej smile muj stenda taky zarli na notebook a snazi se mi ukazat ze je zajimavejsi, ale ja nedam a pisu si dal, tak se urazil a sel si lehnout na druhou stranu pokoje abych na nej nevidela.. tongue big_smile

Není tady

#9 16. 5. 2008 9:08

Agape
♥♥♥----
Místo: Plzeň

Samum napsal(a):

Tady máme pár nových fotek http://qhodnoceni.centrum.cz/profil.php?u=67898 Napsala bych víc, ale Jack mi kouše ruku a pokouší se usadit na notebooku, tak nemám šanci ;o)
Pěkný večer

Ahoj Samum,
kolik že už tomu rošákovi vlastně je? Jinak je krásný, pohlaď ho za mě pussa

http://www.4yougratis.it/img/webmaster/gif/computer/19.gif

Není tady

#10 17. 5. 2008 16:59

Samum
♥♥♥----

Ahoj Agape - pohlazení předáno, děkuju moc ;o) Koncem května mu budou čtyři měsíce. Co ti tvoji rošáci? Jak se jim daří?

Není tady

#11 17. 5. 2008 18:28

Agape
♥♥♥----
Místo: Plzeň

Samum napsal(a):

Ahoj Agape - pohlazení předáno, děkuju moc ;o) Koncem května mu budou čtyři měsíce. Co ti tvoji rošáci? Jak se jim daří?

Toto utíká, viď? Za chvilku se nenaděješ a bude z něho velký chlapák styrka
Tak rošáci jsou už 14 dní u nových majitelů, je tu hrozně najednou prázdno, smutno .. ale zároveň ubyly starosti. Co se týče mámy, tak se nám pomalu vrací do starých kolejí - po štěňátkách se vůbec nesháněla. Ani se jí nedivím, štěňata ji dávala pěkně zabrat:dudlik: - kdyby jsi viděla ten jejich útok na ni - byla perfektně sehraná: nejsilnější (se obětovalo) maminu povalilo na zem a neustále do ni "ňafalo", ostatní prckové z ní sáli, co to šlo big_smile

Užili jsme si s nima moc a moc srandy, moc mi chybí grater

http://www.4yougratis.it/img/webmaster/gif/computer/19.gif

Není tady

#12 17. 5. 2008 23:51

Musim
♥♥♥♥♥♥-

Je to už dlouho, co jsem měla psa a ted máme zase štěně, takze přihlášení mne čeká v 6-ti měsících taky. Jen vím, že Praha je s poplatky dražší, než "mimo", tak Ostrava asi bude levnější. Podstatné je, že má čip anebo známku. Je to na tobě, jinak na úřadě, v jeho obvodě bydlíš.  Mᚠmoc hezkého psa, když vidím ten inteligentní kukuč, tak závidím a říkám si, proč ho nemám taky.Nemůžu ale mít veškerou rasu, která se mne líbí.
taky posílám hlazení. ja mám bišonka a ten bez hlazení nemůže být. Jakoby si u toho vrní?

Není tady

#13 19. 5. 2008 19:02

Musim
♥♥♥♥♥♥-

Oprava, povinnost je hlásit od 3 měsíců, roční poplatek 1500. Při čipování sleva 300 na dva roky.

Není tady

#14 22. 5. 2008 18:55

smogie
♥------

Jsme tu oba s Margem novi...jeste jsem mu nevymyslela jeho vl. web, ale brzy bude:o) Zatim nejake fotky jsou primo na profilu me osoby, takze se klidne muzete podivat, ale obcas musite zalistovat ve fotkach, ma to takovy podivny system razeni fotek. Jinak Margovi bude za tyden ctvrt roku, ale za 14dni jdeme k veterinari, tak ho budu prihlasovat az pak. Bydliste mam v Orl. horach...ale zijeme v Praze. Musi byt ocipovan v miste, kde bude prihlasen a nebo ho muz prihlasit v Orl. horach a ocipovat v Praze? Diky za odpoved. Ty fotecky jsou zde: http://www.xchat.cz/smogie

Tím, že vstoupíte do života štěňátku, stáváte se jeho celým světem...nedopuste, aby se mu celý jeho svět zhroutil kvůli vaší slabosti, protože jednou se může stát, že on bude vaše všechno...

Není tady

#15 29. 5. 2008 22:07

Samum
♥♥♥----

Musim napsal(a):

Je to už dlouho, co jsem měla psa a ted máme zase štěně, takze přihlášení mne čeká v 6-ti měsících taky. Jen vím, že Praha je s poplatky dražší, než "mimo", tak Ostrava asi bude levnější. Podstatné je, že má čip anebo známku. Je to na tobě, jinak na úřadě, v jeho obvodě bydlíš.  Mᚠmoc hezkého psa, když vidím ten inteligentní kukuč, tak závidím a říkám si, proč ho nemám taky.Nemůžu ale mít veškerou rasu, která se mne líbí.
taky posílám hlazení. ja mám bišonka a ten bez hlazení nemůže být. Jakoby si u toho vrní?

Musim - bišonci jsou úžasní a taky mají inteligentní kukuč. Jednu dobu jsem o něm uvažovala, ale jack vyhrál.

Není tady

#16 29. 5. 2008 22:09

Samum
♥♥♥----

smogie napsal(a):

Jsme tu oba s Margem novi...jeste jsem mu nevymyslela jeho vl. web, ale brzy bude:o) Zatim nejake fotky jsou primo na profilu me osoby, takze se klidne muzete podivat, ale obcas musite zalistovat ve fotkach, ma to takovy podivny system razeni fotek. Jinak Margovi bude za tyden ctvrt roku, ale za 14dni jdeme k veterinari, tak ho budu prihlasovat az pak. Bydliste mam v Orl. horach...ale zijeme v Praze. Musi byt ocipovan v miste, kde bude prihlasen a nebo ho muz prihlasit v Orl. horach a ocipovat v Praze? Diky za odpoved. Ty fotecky jsou zde: http://www.xchat.cz/smogie

Smogie, pesa je opravdu nádherný, a ti hezky roste

Není tady

#17 23. 6. 2008 23:28

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

smogie napsal(a):

Mᚠkrásného psa,strašně se mi líbí krátkosrstí pejsci.Sama mám německého stř.pinče,taky do hněda.Jaká je rasa ten Tvůj pesan?

Není tady

#18 24. 6. 2008 10:02

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

U nás se přihlašuje pejsek až v půl roce věku, ale nevím jestli je to v každé obci stejně

Strach je malá smrt...

Není tady

#19 26. 6. 2008 12:06

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Asi jak kde, u nás se přihlašoval až v roce.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí