6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahojte,
tak s Jackem máme za sebou vechna očkování, jsme očipovaní, oetření proti klíatům (já jsem taky oetřená proti klíatům - otřela jsem si obličej o jeho zádička pokapaná tím sajrajtem ).
Teď začínám řeit, kdy a kam se vlastně pejsek přihlauje, někde jsem zaslechla u ve třech měsících ? A na městský úřad nebo kam?
Děkuji za rady porady a přeji prima den
Není tady
Samum napsal(a):
Ahojte,
tak s Jackem máme za sebou vechna očkování, jsme očipovaní, oetření proti klíatům (já jsem taky oetřená proti klíatům - otřela jsem si obličej o jeho zádička pokapaná tím sajrajtem ).
Teď začínám řeit, kdy a kam se vlastně pejsek přihlauje, někde jsem zaslechla u ve třech měsících ? A na městský úřad nebo kam?
Děkuji za rady porady a přeji prima den
Kadý město to má jinak.
U nás např. v 6 měsících, kdy je povinné čipování.
Přihlauje se na obecním úřadě, je-li to magistrátní město, pak na obvodě.
Upravil(a) mag (14. 5. 2008 9:22)
Není tady
U nás v Pardubicích je to na městském obvodě,kde má majitel psa trvalé bydlitě. Tam je oddělení, které vybírá poplatky ze psů. Tam také obdrí známku na pejska.
A jak rostete?
Není tady
Díky holky,
je to trochu zapeklité, trvalé bydlitě mám v Ostravě, ale to je nepředstavitelné, jít ho přihlásit tam, protoe se to musí osobně, bydlím na Praze 8, tak snad to půjde. Vet mi tvrdil, e snad jo a e snad ve třech měsících, ale to se mi zdálo docela divné..
Klubko - roste jak z vody, jetě nedávno to byla roztomilá kulička, dneska je to u čtyřkilový Ďábel se pičatým čumáčkem. Onehdá jsem mu ukazovala jeho těněcí fotky a prohlásila jsem, e u vůbec není takový feák, jak býval, asi se urazil ;o))
Co tvůj Taiki? Jak se má? Potkali jsem jednoho Taikiho na Karltejně, fenku, byla moc hodná, s Jackem se ňufali a pusinkovali.
Není tady
Samum, my jsme se museli přihlásit v půl roce pejska. Tady je to tak ve vyhláce.
Myslím ,e kdy řekne o přechodném bydliti, tak to by mohlo tak jít. Prostě tam pejsek ije, tak tam bude odvádět poplatky. Taky hodně lidí přihlauje pak stejně pejska třeba na chalupu.
Taiki byl taky na Kartějně. Před 14ti dny:)) Fenka se pusinkovala, protoe Jack je pes. V opačném případě by to mohlo být horí. Taiki se zase pusinkuje s fenkami. Ale malé pejsky taky bere, to není konkurence, tak je nechá být. Horí je to se psem stejné váhové kategorie, tam si prostě potřebuje dokazovat domananci, tak mu to musím včas zatrhnout
Jinak Taiki je klidas, taky si nevímá okolí, můe chodit na volno. Lidi mu nevadí. Není prostě vítací pes, tak se k nim nehrne. Ale to je asi tou důslednou socializací na město. Chtěla jsem aby si nevímal cyklistů, bruslařů, rachotu atd. To se mi natěstí povedlo. Občas jen strne, kdy někdo hází petardy, to nemusí. Ale musí to vydret,kdy chce panička:)
No nastává teplé období, tak se celkem čilý pejsek mění v rozteklý sýr na procházce. Asi takovou má rychlost. Take se těím,a babička bude u na chatě, to je kousek od bydlitě a bude tam. Tam je mega zahrada a plno známých návtěv, kde se můe předvádět. .
V pondělí jsem byla na veterině a zrovna tam byla paní s fenkou a třemi těňátky Russela na očkování. Taiki na ně koukal, jak lezli na zemi, chtěl si hrát. Ale protoe jetě byli neočkování, tak jsem ho k nim nepustila. Sice je zdravej,ale nikdy neví. U taky byli plni ivota. Já to říkám furt Russel = pejsek na drátkách:))
Tak hodně zdraví a těstí a a vám děla rádost. Pac
Není tady
Já jsem psa přihlaovala a v půl roce.
Tady máme pár nových fotek http://qhodnoceni.centrum.cz/profil.php?u=67898 Napsala bych víc, ale Jack mi koue ruku a pokouí se usadit na notebooku, tak nemám anci ;o)
Pěkný večer
Není tady
ten je hezounkej muj stenda taky zarli na notebook a snazi se mi ukazat ze je zajimavejsi, ale ja nedam a pisu si dal, tak se urazil a sel si lehnout na druhou stranu pokoje abych na nej nevidela..
Není tady
Samum napsal(a):
Tady máme pár nových fotek http://qhodnoceni.centrum.cz/profil.php?u=67898 Napsala bych víc, ale Jack mi koue ruku a pokouí se usadit na notebooku, tak nemám anci ;o)
Pěkný večer
Ahoj Samum,
kolik e u tomu roákovi vlastně je? Jinak je krásný, pohlaď ho za mě
Není tady
Ahoj Agape - pohlazení předáno, děkuju moc ;o) Koncem května mu budou čtyři měsíce. Co ti tvoji roáci? Jak se jim daří?
Není tady
Samum napsal(a):
Ahoj Agape - pohlazení předáno, děkuju moc ;o) Koncem května mu budou čtyři měsíce. Co ti tvoji roáci? Jak se jim daří?
Toto utíká, viď? Za chvilku se nenaděje a bude z něho velký chlapák
Tak roáci jsou u 14 dní u nových majitelů, je tu hrozně najednou prázdno, smutno .. ale zároveň ubyly starosti. Co se týče mámy, tak se nám pomalu vrací do starých kolejí - po těňátkách se vůbec nesháněla. Ani se jí nedivím, těňata ji dávala pěkně zabrat:dudlik: - kdyby jsi viděla ten jejich útok na ni - byla perfektně sehraná: nejsilnějí (se obětovalo) maminu povalilo na zem a neustále do ni "ňafalo", ostatní prckové z ní sáli, co to lo
Uili jsme si s nima moc a moc srandy, moc mi chybí
Není tady
Je to u dlouho, co jsem měla psa a ted máme zase těně, takze přihláení mne čeká v 6-ti měsících taky. Jen vím, e Praha je s poplatky draí, ne "mimo", tak Ostrava asi bude levnějí. Podstatné je, e má čip anebo známku. Je to na tobě, jinak na úřadě, v jeho obvodě bydlí. Má moc hezkého psa, kdy vidím ten inteligentní kukuč, tak závidím a říkám si, proč ho nemám taky.Nemůu ale mít vekerou rasu, která se mne líbí.
taky posílám hlazení. ja mám bionka a ten bez hlazení nemůe být. Jakoby si u toho vrní?
Není tady
Oprava, povinnost je hlásit od 3 měsíců, roční poplatek 1500. Při čipování sleva 300 na dva roky.
Není tady
Jsme tu oba s Margem novi...jeste jsem mu nevymyslela jeho vl. web, ale brzy bude:o) Zatim nejake fotky jsou primo na profilu me osoby, takze se klidne muzete podivat, ale obcas musite zalistovat ve fotkach, ma to takovy podivny system razeni fotek. Jinak Margovi bude za tyden ctvrt roku, ale za 14dni jdeme k veterinari, tak ho budu prihlasovat az pak. Bydliste mam v Orl. horach...ale zijeme v Praze. Musi byt ocipovan v miste, kde bude prihlasen a nebo ho muz prihlasit v Orl. horach a ocipovat v Praze? Diky za odpoved. Ty fotecky jsou zde: http://www.xchat.cz/smogie
Není tady
Musim napsal(a):
Je to u dlouho, co jsem měla psa a ted máme zase těně, takze přihláení mne čeká v 6-ti měsících taky. Jen vím, e Praha je s poplatky draí, ne "mimo", tak Ostrava asi bude levnějí. Podstatné je, e má čip anebo známku. Je to na tobě, jinak na úřadě, v jeho obvodě bydlí. Má moc hezkého psa, kdy vidím ten inteligentní kukuč, tak závidím a říkám si, proč ho nemám taky.Nemůu ale mít vekerou rasu, která se mne líbí.
taky posílám hlazení. ja mám bionka a ten bez hlazení nemůe být. Jakoby si u toho vrní?
Musim - bionci jsou úasní a taky mají inteligentní kukuč. Jednu dobu jsem o něm uvaovala, ale jack vyhrál.
Není tady
smogie napsal(a):
Jsme tu oba s Margem novi...jeste jsem mu nevymyslela jeho vl. web, ale brzy bude:o) Zatim nejake fotky jsou primo na profilu me osoby, takze se klidne muzete podivat, ale obcas musite zalistovat ve fotkach, ma to takovy podivny system razeni fotek. Jinak Margovi bude za tyden ctvrt roku, ale za 14dni jdeme k veterinari, tak ho budu prihlasovat az pak. Bydliste mam v Orl. horach...ale zijeme v Praze. Musi byt ocipovan v miste, kde bude prihlasen a nebo ho muz prihlasit v Orl. horach a ocipovat v Praze? Diky za odpoved. Ty fotecky jsou zde: http://www.xchat.cz/smogie
Smogie, pesa je opravdu nádherný, a ti hezky roste
Není tady
smogie napsal(a):
Má krásného psa,straně se mi líbí krátkosrstí pejsci.Sama mám německého stř.pinče,taky do hněda.Jaká je rasa ten Tvůj pesan?
Není tady
U nás se přihlauje pejsek a v půl roce věku, ale nevím jestli je to v kadé obci stejně
Není tady