29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Udrzujete vztah s byvalym, ktereho jste fakt milovaly? Srovnavate je se soucasnym partnerem? A kdyz se clovek jednou rozejde s nekym milovanym, muze priste milovat nekoho jineho? (ja si ted treba neumim predstavit, ze bych se jeste nekdy zamilovala do jineho)
Se svym byvalim pritem udrzuju v vztah ciste pracovni nic vic.Jestli ho srovnavam?Urcite ano, stale vic si uvedomuju,ze jsem byla neskutecne hloupa a nicila sama sebe ve vztahu a byvalim(zenatym )pritelem.Ted teprve pocituju co je to od muze ta opravdova laska,ze je to laska nejenom slovicky,ale i cinny.
Sveho zenateho pritele jsem moc milovala a nedovedla jsem si predstavit na jeho miste nekoho jineho.Nedovedla jsem si predstavit,ze jeste nekoho budu tolik milovat jako jeho a stalo se jsem sice cerstve zamilovana,ale sveho noveho pritele si opravdu vazim.
Není tady
Natálie, a jak to s onim byvalym dopadlo? Prevoznice...hm mozna. uvidime. doufam ze ne:)
Vsem vam moc dekuju za reakce!!
Rozhodla jsem se na tu byvalku vykaslat a hodit to za hlavu a neresit to. Vsak ono se casem ukaze.. ale vazne dekuju za vsechny nazory, o sve zavislosti na partnerovi budu premyslet.
Slavku jak to je s tou matraci? Ja mam s tim pojmem spojeny velice hanlivy vyznam, ale to se musim plest:)
Není tady
Můj přítel má 2 ex. Já je v životě neviděla - jsou obě z jiného města a on koneckonců taky
Chodí s nima na kafe, asi občas i na oběd či večeři, s tou jednou si dávají spicha na jointa (nesnáším marihuanu a on to ví)...
Nevadí mi, že s nima má dobrej vztah. Já mám s některými svými ex taky prima vztahy (přes to všechno se ale vídáme tak dvakrát do roka, kdy zajdeme na pivko a naprosto nezávazně pokecáme).
Ješitně a majetnicky mi vadí, že jim říká zdrobnělinkama, že se s nima vídá na můj vkus příliš často a že se jim s kdečím svěřuje. Ví to, jednou jsem to totiž neunesla - když šlo o něco dost choulostivého a on plakal do telefonu bejvalce, když byl na cestě ke mně.
Nechápu totiž, když je to všechno tak skvělý, proč spolu teda nechodí. Proč se musím učit tolerovat něco takovýho, když se mě nikdo nezeptal, jestli se vůbec adaptovat chci.
Když jsem mu naznačila, ať si to zkusí představit obráceně, vypadal dost kysele.
Jinak se to ale snažím neřešit. Když to budu komentovat, změním asi jen to, že mi to začne tajit. Rozhodně nevěřím, že by se jich vzdal. Jen jsem mu řekla - jestli ze mě děláš blbce a já na to přijdu, nebudeš se stíhat divit
Co můžu dělat? ROzumně se snažíš hodit to za hlavu. Já dělám to samé, i když občas to v tom hrudníku píchne. Tak si můžem vzájemně držet palce
Není tady
eremuruss napsal(a):
1. Udrzujete vztah s byvalym, ktereho jste fakt milovaly? 2. Srovnavate je se soucasnym partnerem? 3. A kdyz se clovek jednou rozejde s nekym milovanym, muze priste milovat nekoho jineho? (ja si ted treba neumim predstavit, ze bych se jeste nekdy zamilovala do jineho)
Se svym byvalim pritem udrzuju v vztah ciste pracovni nic vic.Jestli ho srovnavam?Urcite ano, stale vic si uvedomuju,ze jsem byla neskutecne hloupa a nicila sama sebe ve vztahu a byvalim(zenatym )pritelem.Ted teprve pocituju co je to od muze ta opravdova laska,ze je to laska nejenom slovicky,ale i cinny.
Sveho zenateho pritele jsem moc milovala a nedovedla jsem si predstavit na jeho miste nekoho jineho.Nedovedla jsem si predstavit,ze jeste nekoho budu tolik milovat jako jeho a stalo se jsem sice cerstve zamilovana,ale sveho noveho pritele si opravdu vazim.
odpovedi:
1. Ne
2. Občas mimoděk, podvědomě. Někdy, když mě něco vytočí, tak i vědomě si říkám, že s ex tohle bylo lepší (například orální sex, smysl pro kompromis). A na druhou stranu si zase říkám, že nyní je to mnohem lepší v jiných oblastech (otevřenost, upřímnost). Je mi samozřejmě prd platné vědomí a princip, že bych srovnávat neměl. Ovsem beru přítelkyni jako originálního člověka, ne někoho, koho pořád srovnávám s ex...prostě mi to občas ještě naskočí, ale není to nijak dramatické.
3. Ano. Napadl mě příměr s kolem či autem. Taky k němu má hodně lidí emocionální vztah. V danou chvíli je to autíčko tvůj miláček. Ale pokud si vyhovujete, tak i ta všechna nová auta taky miluješ. Možná jinak, ale nakonec to je jedno. Anebo si místo aut představ pejsky nebo hady. Vždy budeš vzpomínat na nekterého z minulosti. Ale to neznamená, že bys nemohla milovat příště dalšího nového pejska/hada.
Aneb...každý je ten pravý. V daném okamžiku přítomnosti. A když ne, tak přijde další pravý. Je jich totiž spousta.
Není tady
lojla napsal(a):
Natálie, a jak to s onim byvalym dopadlo? Prevoznice...hm mozna. uvidime. doufam ze ne:)
Rozhodla jsem se na tu byvalku vykaslat a hodit to za hlavu a neresit to. Vsak ono se casem ukaze.. ale vazne dekuju za vsechny nazory, o sve zavislosti na partnerovi budu premyslet.
Slavku jak to je s tou matraci? Ja mam s tim pojmem spojeny velice hanlivy vyznam, ale to se musim plest:)
Jak to s bývalým dopadlo? Byl na mě čím dál víc drzý, tak jsem ho vykopla a za 14 dní po rozchodu jsem ho viděla, jak se vede s nějakou novou dívčinou...že by si tak rychle našel nový vzah?
Není tady
Ještě přidávám názor na sedánky a kafíčka s bývalými. Nechápu, o čem se lidi baví, když se rozešli. Já jsem tohle nikdy neprovozovala, když jsem někoho potkala, tak jsme se pozdravili a to bylo všechno. Možná prohodit pár formálních vět ze slušnosti a zeptat, jak se dotyčný má. Docela by mě vadilo, kdyby přítel chodil na kafíčka a pivečka s bývalkama.
Není tady
ADFko, jo tak to je presne, do puntiku:) NERESIT!
Nicolasi, eremuruss, dekuju za odpovedi.
Natálie, to jsi udelala dobre, ze jsi ho poslala do haje. Ale doufam, ze jsi nemela pravdu a neni to u me to same:)
Není tady
Natálie - vadí mi to. Ale co můžu dělat? Nutit ho, aby s tím přestal? Na to asi nemám právo... Hlavně teda nevěřím, že by to kvůli mně udělal. A nechci bejt netolerantní. Sice mě to bolí, ale prostě věřím, že o nic víc nejde. I když taky nechápu, co to vlastně má znamenat, když už spolu nejsou. Na takový věci má mě, případně kamarády, že ano. Co bys udělala na mém místě?
Minule povídal, že té první ex radí do života, protože ona to potřebuje. Že prej má smůlu na chlapy. Tak jsem mu jen řekla - a co kdybys jí poradil, aby si našla pořádnýho chlapa a k tomu ještě kamarádku pro případ, že by potřebovala zase s něčím poradit?
Smál se. Zřejmě to prostě vidí jinak než já. Nemůžu ale skousnout fakt, že se mu ona třeba s něčím svěřuje a společně o tom přemýšlí a on se tváří zúčastněně a možná mu je jí skutečně líto...
Není to ale přes to všechno pro mě důvod k rozchodu apod.
Ale zajímalo by mě, co by která z vás dělala, kdyby jí to taky vadilo jako mně.
Není tady
ADFka2 napsal(a):
Minule povídal, že té první ex radí do života, protože ona to potřebuje. Že prej má smůlu na chlapy.
To jsi řekla dobře, ať se svěří jeho bývalka své kamarádce. Já nevím, řekla bych mu, že je trapnej(víš, jak se tomu smál). Chtěla bych slyšet jeho rady...a nebo víš co?
Řekni mu, že se začneš také scházet s bývalými, že tě vlastně inspiroval, jak trávit volný čas... .
Není tady
Natalie: "Ještě přidávám názor na sedánky a kafíčka s bývalými. Nechápu, o čem se lidi baví, když se rozešli. Já jsem tohle nikdy neprovozovala, když jsem někoho potkala, tak jsme se pozdravili a to bylo všechno. Možná prohodit pár formálních vět ze slušnosti a zeptat, jak se dotyčný má. Docela by mě vadilo, kdyby přítel chodil na kafíčka a pivečka s bývalkama."
No, ja to taky nechapu, co spolu byvali muzou resit. S jednim svym byvalym se ani nezdravime a s druhym, kdyz mluvime na icq, po par vetach sklouzneme do takoveho toho vytahovani, kdo je na tom lip - nevim proc:). Vic si s nim nemam co rict.
To, ze to ma pritel jinak... no krcim nad tim rameny. Samo o sobe by mi to asi nevadilo. Ale jednou prisel z takoveho rande s tim, ze ona slecna strasne zhubla a jak ji vystoupily licni kosti (vzdycky byla typ modelka a ja sama nejsem zrovna hubena)...to ve me vrelo:)
Není tady
lojla napsal(a):
Nepletieš. Slávek má dnes zjavne "dobrý" deň a rozhodol sa, že ho budú mať na.ho.v.no aj všetci na Babinete, ktorí majú tú smolu a skrížili mu cestu. Týmto ho zdravím!
Není tady
ADFko, s tim opravdu nejde nic udelat, zakazovat nikomu nic nemuzem, ze. To bych ani nechtela. Sama bych si taky nic nenechala zakazat. At si s ni chodi kam chce, ale kez by se pak hlavne tesil, az se vrati ke mne.
Není tady
Neumím zabránit tomu, aby mě to hlodalo. Třeba když za mnou přijede na víkend, samo mě napadne - kolikrát se asi viděli tenhle týden? Hned nato se okřiknu a neřeším to, ale jak vytěsnit i toho pitomýho červíka? Copak mám tohle zapotřebí? Nevím jen, jak se k tomu postavit.
Ono je to těžký. Je z jinýho města a přes týden to většinou je tak, že já jsem doma a chodím do práce, a on je taky doma a chodí do školy (je mladší než já a ještě studuje).
Ty holky jsou ze stejnýho města. I kdyby tam měl jinej vztah, nezjistím to.
Věřím mu. Ale tohle mi vadí. Cejtím cosi jako křivdu - že mě odsouvá na druhou kolej. Že mu na někom záleží tolik jako na mě. A když mi řekne, že byl na kafi, zas mám hlodavou, s kým asi.
Vadí mi, že mu kolikrát pípne smska o víkendu a já vím, že je od jedný z nich. Ta jedna mu furt píše na jointa. Jednou, už dřív, mu volala a to bych vám nepřála slyšet ten jeho tón. Tenkrát jsem se ho narovinu zeptala - tobě není blbý, že s ní mluvíš jako se mnou a k tomu všemu přede mnou?
Navíc jí neřek - jsem u ADFky, řek jen - nejsem v Praze. Na zabití.
Jak se naposled svěřoval tej první ex cestou ke mně, to byl opravdu silnej šálek a nakonec ze mě vylítlo - se vsadim, že o mně ani jedna neví!
Tvrdí, že obě.
Dřív jsem mu věřila každý slovo. Teď, poté, co jsem zjistila, jak hodně se s nima stýká, jsem o dost opatrnější.
Nevím, co s tím. Podle mě není řešení.
Není tady
ADFka2 napsal(a):
Natálie - vadí mi to. Ale co můžu dělat? Nutit ho, aby s tím přestal? Na to asi nemám právo... Hlavně teda nevěřím, že by to kvůli mně udělal. A nechci bejt netolerantní. Sice mě to bolí, ale prostě věřím, že o nic víc nejde. I když taky nechápu, co to vlastně má znamenat, když už spolu nejsou. Na takový věci má mě, případně kamarády, že ano. Co bys udělala na mém místě?
Minule povídal, že té první ex radí do života, protože ona to potřebuje. Že prej má smůlu na chlapy. Tak jsem mu jen řekla - a co kdybys jí poradil, aby si našla pořádnýho chlapa a k tomu ještě kamarádku pro případ, že by potřebovala zase s něčím poradit?
Smál se. Zřejmě to prostě vidí jinak než já. Nemůžu ale skousnout fakt, že se mu ona třeba s něčím svěřuje a společně o tom přemýšlí a on se tváří zúčastněně a možná mu je jí skutečně líto...
Ale zajímalo by mě, co by která z vás dělala, kdyby jí to taky vadilo jako mně.
jednemôj kamarát povedal frajerke, že má mňa ako kamošku práve na to, aby som mu priblížila ženské cítenie a uvažovanie... Že on má aj chalanov-kamarátov, ale s nimi preberá iné veci než so mnou, že má dobrý vzťah s mamou, ale všetko jej tiež nepovie... a že skrátka niekedy potrebuje poznať ženský pohľad na svet. Podľa mňa to je veľmi logické vysvetlenie. Jeho teraz už manželka ma pozná, vidí, že som fyzicky úplne iný typ ako ona- teda typ, aký jeho nikdy nebral. A myslím, že chápe druh vzťahu, aký máme. Ja som ho tiež zoznámila s mojím ex (a keby raz prišiel niekto vážnejší, tak verím, že by som ich zoznámila tiež) a podľa mňa ani on s tým nemal problém. Ale zasa my sme sa nemuseli vídať denne a stretávali sme sa skôr na akciách, kde sa niečo dialo a kde bol oviac ľudí, len občas sme si zašli pokecať do čajovne. Alebo keď nebol čas, volali sme si.
S ex mám dobré vzťahy, v podstate aj s tým, s ktorým som 9 rokov žila - ale to ais hlavne vďaka tomu, že sa nevídame. S niektorými si volávam, s jedným, posledným, som s apárkrát videla v rámci partie, ale nijako sme to ani jeden neiniciovali. Skôr si napíšeme mail.
Není tady
lojla napsal(a):
Ale jednou prisel z takoveho rande s tim, ze ona slecna strasne zhubla a jak ji vystoupily licni kosti (vzdycky byla typ modelka a ja sama nejsem zrovna hubena)...to ve me vrelo:)
Tohle bych řekla, že je trochu o sebevědomí...ale když ti to vadí, měla bys mu to říct, protože ti to bude vadit vždycky. Jemu to dělá očividně dobře, tím že je žádaný.
Jeden starý moudrý pán mi vyprávěl příběh jedné své známé, že měla manžela něco na způsob těchto mužů, co se rádi scházejí a debatují s bývalkama všeobecně s ženskýma o pitomostech, protože si připadají důležití...když mu naznačovala, že se jí to nelíbí, tak jí odbyl, jak už tu bylo někde zde napsáno.
Ta paní změnila své chování tím, že si udělala čas pro jen sebe a vyrazila do města hezky namalovaná a oblečená, dala si třeba v cukrárně kafíčko či zašla na vínko, prostě jen tak posedět. Sama. Ten muž si toho všiml, že už ho přestala "pozorovat" a začala si hledět sebe. Myslel si, že se schází s někým, že jí určitě někdo lichotí a nadbíhá, byla tajemná...začal na ní žárlit a víc si všímat.
Není tady
Tak nech vás zoznámi, Natálie - povedz mu, že ak sú to také fajn baby, chcela by si ich poznať aj ty...
Není tady
Selima napsal(a):
ADFka2 napsal(a):
Ale zajímalo by mě, co by která z vás dělala, kdyby jí to taky vadilo jako mně.jednemôj kamarát povedal frajerke, že má mňa ako kamošku práve na to, aby som mu priblížila ženské cítenie a uvažovanie... Že on má aj chalanov-kamarátov, ale s nimi preberá iné veci než so mnou, že má dobrý vzťah s mamou, ale všetko jej tiež nepovie... a že skrátka niekedy potrebuje poznať ženský pohľad na svet. Podľa mňa to je veľmi logické vysvetlenie. Jeho teraz už manželka ma pozná, vidí, že som fyzicky úplne iný typ ako ona- teda typ, aký jeho nikdy nebral. A myslím, že chápe druh vzťahu, aký máme. Ja som ho tiež zoznámila s mojím ex (a keby raz prišiel niekto vážnejší, tak verím, že by som ich zoznámila tiež) a podľa mňa ani on s tým nemal problém. Ale zasa my sme sa nemuseli vídať denne a stretávali sme sa skôr na akciách, kde sa niečo dialo a kde bol oviac ľudí, len občas sme si zašli pokecať do čajovne. Alebo keď nebol čas, volali sme si.
S ex mám dobré vzťahy, v podstate aj s tým, s ktorým som 9 rokov žila - ale to ais hlavne vďaka tomu, že sa nevídame.S niektorými si volávam, s jedným, posledným, som s apárkrát videla v rámci partie, ale nijako sme to ani jeden neiniciovali. Skôr si napíšeme mail.
Mně by taky nevadilo, kdyby přítel měl kamarádku vrbu, ale nesměla by to být jeho bývalka. O to hlavně šlo.
Není tady
Selima napsal(a):
Tak nech vás zoznámi, Natálie - povedz mu, že ak sú to také fajn baby, chcela by si ich poznať aj ty...
Já to nepsala o sobě, psala jsem tady názor Lojle . Já naštěstí toto řešit nemusím.
Není tady
No ted mi to došlo!
Pritelkyne se taky obcas vidi a telefonuje s byvalym. Navic on je velmi manualne zrucny, tak mu obcas volavala, ze potrebuje neco opravit v byte (nebydlime spolu). Coz byla pro me ješitu neskutecna potupa (to je jako, kdyz byste v 80. letech nechaly byvalku vaseho mileho, aby mu sila kalhoty podle vzoru z Burdy, protoze vy nejste jako zeny tak zrucné svadlenky :-) )
Na zacatku jsem zarlil. Navic, kdyz jsem mel dojem, ze on ji stale miluje (ona se s nim rozesla) a porad ji chce zpet. Ale nejak to zarleni u me vysumelo. To se musim pochvalit. Navim ted mame jine vzajemne starosti a ja mam i sve vlastni starosti.
Není tady
No Nicolasi, to si umim predstavit. To byl muj nejefektivnejsi prostredek, jak primet pritele, aby mi spravil pocitac, kdyz se mu nechtelo. Magicka veta "nevadi, tak ja zavolam Frantovi" a za pul hodky to mel pritel hotove:)
Není tady
Lojlo, u nás občas zafungoval "tatínek" ,co se týká oprav.....
Není tady
ADFko, ja jsem dneska silne pozitivne naladena, verim, ze ty kontakty s byvalkama nic neznamenaji. Stejne s tim nejde nic udelat, kasleme na to!
Není tady
lojla: rozkaz!
Není tady
Klubko napsal(a):
Lojlo, u nás občas zafungoval "tatínek" ,co se týká oprav.....
u nás brácha přítele
Není tady