29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
jsem už z toho magor, před týdnem jsem brala antibiotika na bolesti v krku, nezabíraly vůbec, tak mi lékařka vzala stěry a krev. prý v pořádku i CRP nízké. Dnes jsem volala na výsledky stěrů...nic tam nebylo a v krku mě bolí pořád. Tak mě poslala naORL...nic tam není..mám si stříkat tantum verde. A za 14 dní na stěry..prý když to bylo hned po antibiotikách tak tam nic nemuselo být.
Máte s títmo zkušenost že antibiotika nezabraly nebo jsem já takový exot?
Není tady
Jednou jsem brala atb,a hned po dobrání po pár hodinách mě opět začlo bolet v krku. K lékaři jsem ale už nešla,koupila jsem si něco v lékárně a cucala. Po pár dnech bylo líp. Ono to je tím že ti dal nevhodná atb,která ty bakterie v krku co máš nezabila. Takhle to vysvětloval dr dceři,že se ty potvory něčím v tom krku musí živit,a když jsou nevhodná atb,tak to po dobu toho léčení trošku vylepší,ale úplně nezabijí ani to čím se živí,a pak je to hned zpátky. Jsou doktoři a doktoři,něktéré bych tloukla po hlavě o))))).
Není tady
Zkus starý lidový prostředek - na noc si zabal krk tvarohem rozetřeným na velký kapesník a přes to šálu. Nám to v rodině pomáhá, ráno jsou z tvarohu piliny a krk nebolí. Taky je dobré to tantum verde na cucání. Spreje nepoužívám, mám problém s dávením. S nevhodnými atb. je to pravda, na zánět dutin jsem dostala 3 x různé a stejně jsem skončila na ORL, kde mě těmi správnými vyléčili.
Není tady
Já si dělám prieznicův zábal: čistý kapesník se namočí do studené vody,do které se může přidat ocet. Vezmeš si šálu nebo šátek na to dáš igelit,namočený kapesník a mokrým to uvážeš na krk. Prý se může dát i slivovice,ale to jsem nezkoušela. A kloktat šalvěj,prodávají ji i jako tinkturu v lékárně.Stačí nakapat do vody a vykloktat.
Není tady
Tak se budu řídit Vašimi radami ale stejně nechápu co mě tam bolí když na ORL říkali že tam nic není jen trochu červené hlasivky a..jsem z toho jelen
Není tady
Není tam streptokok,ani stafylokok,nebo jak se ty potvory jmenují, to bud' ráda. Mohl by se dostat do krve,a to se toho pak lidi nemůžou zbavit i několik let. Je to obyčejná angína na která ti doktor napsal špatná atb. A taková jsou,já jednou měla angínu,za 14 dnů zpátky sice slabší ale znova. Pak jsem to říkala u jiného dr, a on se ptá,co vám na to napsal? Já jsem to jmenovala, a on, no jo po tom se to rádo vrací. Jsou různá atb,a ty co ti zaberou třeba na zánět zubu,ti už nezaberou na angínu.
Není tady
Jestli nejsi alergická na jód, kup si tinkturu a slabě s ní vytři krk a mandle. Je to teda po*né, ale zabírá to poměrně rychle.
Není tady
No můj manžel by ti řekl co pomáhá nastříkat do krku
!!Jinak já používám cucací tablety Hexoral a mně pomáhají.
Není tady
No, pokud tě v krku bolí, tak tam něco určitě je, jen se nechtělo hledat ! Syn už to pozná, že mu tam někdo bydlí a jde na stěry a vždycky se najde streptoko, stafylokok, borelie, chlamydie, nebo něco podobného ! Byla ti podána nevhodná atb ! Při infekcích se CRP nemění/takže tam můžou být/, ať ti udělají krevní obraz,pokud nejsi v pořádku, ukáže to !
Není tady
tohle jsem letos prodělala 4 krát za sebou....Pomohla až změna antibiotik, vždycky po dobrání mě po několika hodinách začalo bolet v krku znovu, cucací tablety mi nikdy nepomohly už jsem z toho byla na nervy..Přitom prý v krku nic nebylo:-((
Není tady
Tajgr, mám dojem, že to pánové nabízejí jako univerzální meducínu na cokoli - pokud se tedy nejedná o jejich rýmičku
Není tady
ancia napsal(a):
tohle jsem letos prodělala 4 krát za sebou....Pomohla až změna antibiotik, vždycky po dobrání mě po několika hodinách začalo bolet v krku znovu, cucací tablety mi nikdy nepomohly už jsem z toho byla na nervy..Přitom prý v krku nic nebylo:-((
Jenomže..viz výše..oni mi krev brali i ty stěry v době dobírání antibiotik a prý dobrý..včera na ORL nic tam nemáte, zánět v těle není..tak to není na antibiotika, bakterie musí růst příjdte za 14 dní...to přece nemůžu vydržet bolí to jak čert, hlavně v noci a já už ani nepoznám kde to vlastně bolí mám pocit že hrtan. Připadám si jak hypochondr. Jsme už unavená dostala jsem tabletky od bolesti Coxtral a zodac na noc.... zbytečné
Není tady
Holky sto bodou
helena napsal(a):
Tajgr, mám dojem, že to pánové nabízejí jako univerzální meducínu na cokoli - pokud se tedy nejedná o jejich rýmičku http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
Není tady
Jinak Petun zkus tvarohový zábal na krk a do tvarohu přidej nakrájenou cibuli.A větrej
Není tady
Petun, moje přítelkyně má osvědčený recept - kloktat vlažnou vodou se solí a kysličníkem (peroxydem z lékárny). Mně zase nejrychleji zabralo kloktání "dubových kapek" z bylinkářské prodejny. Věřím víc na přírodní prostředky než na atb. Doktorka mi léčila dávivý kašel atb.(různými) a pak jsem skončila na plicním, kde mi napsali nějaký sirup a měla jsem po kašli.
Není tady
Vyzkoušela jsem všechny babské rady...nic.. v noci mi to střílí až do uší bolí to jak čert. vegetuju jen ana tabletkách od bolesti, nebudu čekat 14 dní jak mi řekli na ORL. jdu dneska k lékařce zase protože to už fakt nejde vydržet
Není tady
No, pokud nebude mít výsledky doktorka, asi ti nic nedá.....ale měla by tedy opakovat výtěr, něco tam musí být, přece to cítíš a víš, že se něco děje. Nevím, na kolik to máš rozjeté, ale asi už víc, já používám na zlikvidování problémů v krku Epam 900 nebo 1000.. Z Herby, nakapu pár kapek pod jazyk, případně pokapu mandle. Je na lihové bázi, ale přírodní.
Lékařka by měla počkat na výsledky a až podle toho něco nasadit. No to jsem zvědavá, co ti řekne a dá.
Není tady
Aneri napsal(a):
No, pokud nebude mít výsledky doktorka, asi ti nic nedá.....ale měla by tedy opakovat výtěr, něco tam musí být, přece to cítíš a víš, že se něco děje. Nevím, na kolik to máš rozjeté, ale asi už víc, já používám na zlikvidování problémů v krku Epam 900 nebo 1000.. Z Herby, nakapu pár kapek pod jazyk, případně pokapu mandle. Je na lihové bázi, ale přírodní.
Lékařka by měla počkat na výsledky a až podle toho něco nasadit. No to jsem zvědavá, co ti řekne a dá.
Tak jsem zpět od lékařky..je to rychlé protože dělám v nemocnici na personálním. Prý testy na mononukleozu v pořádku, na výtěry další je ještě brzo po antibiotikách předešlých tak jsem dostala Sumamed..nějaké antibiotika na chlamydie které můžu v krku mít protože prý se na stěrech neukážou a krk mám červený..tak tak
Není tady
helena napsal(a):
Tajgr, mám dojem, že to pánové nabízejí jako univerzální meducínu na cokoli - pokud se tedy nejedná o jejich rýmičku http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
Pánové nemívají rýmičku, pánové bývají smrtelně nemocni....
Není tady
Tak pokud má podezření na chlamydie, tak fofrem zpět a nechat je udělat z krve. Summamed nepomůže, pokud to máš už déle a doufám, že jsi dostala aspon 3 krabičky /3 a budeš to brát pulsně. Jinak na chlamydie dvojí ATB v kombinaci s Entizolem....dokud je čas !!!
Není tady
Aneri napsal(a):
Tak pokud má podezření na chlamydie, tak fofrem zpět a nechat je udělat z krve. Summamed nepomůže, pokud to máš už déle a doufám, že jsi dostala aspon 3 krabičky /3 a budeš to brát pulsně. Jinak na chlamydie dvojí ATB v kombinaci s Entizolem....dokud je čas !!!
ne dostala jsem pouze 3 tabletky:dumbom: a příští týden se mám přijít ukázat prý
Není tady
Pánové nemívají rýmičku, pánové bývají smrtelně nemocni..
Tak tak - dvě ryze pánské smrtelné nemoci na 7 písmen? Rýmička a kašílek
Není tady
Petuno, tak to je o ničem ! To tě jen tak poléčují, aby si doktor vydělal a abys přišla znovu. Myslím, že to ti nepomůže, za nějaký pátek to máš zpět! Vytrvej a braň se !
Není tady
Bety napsal(a):
helena napsal(a):
Pánové nemívají rýmičku, pánové bývají smrtelně nemocni....
Bety, nesměj se nám, nás to opravdu ničí
Zrovna teď to prožívám, potřebujem politovat a opečovávat
Není tady
Měla jsem podobný problém, pořád mě bolelo v krku a vše bylo v pořádku, protože to bylo v zimním období, kupovala jsem si vitamíny v lékárně a brala doporučené dávkování. Potom jsem nějak zapomněla vitamíny užívat a bolest zmizela (nějaká složka mi dráždila krk).
Není tady