29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stránky: 1
Ahoj holky, tak tady máte moji slohovku:
Přenášela jsem 11 dní a už jen čekala na 12. den, kdy mi měli začít vyvolávat porod. Nicméně 11. den jsem odpoledne usnula a probudila mne prudká kontrakce asi v 16.30. Myslela jsem si, že je to jen poslíček a že to přejde. Asi za 15 minut tady byla další. Šla jsem do sprchy a interval se zkrátil na 10 minut. Asi v půl šesté večer byly kontrakce po 5 minutách a intenzivně šly do zad. Byly bolestivé, ale šly prodýchat (ideálně poloha psa, někdo ji tady doporučoval). Tak jsem volala manželovi, v kolik se asi vrátí ze služebky, naštěstí už byl na kraji Prahy, takže přijel asi v 18. hodin. Okamžitě se převléknul a chtěl jet do porodnice. Vysvětlila jsem mu, že tam nechci strávit 12 hodin a že máme dost času, protože to může trvat dost dlouho (pamatuji si svůj dlooooouhý první porod). No tak manžel šel ještě do sprchy a mě se postupně zkrátil interval na 3 minuty. Dobalila jsem věci do porodky a šla si napustit vanu. Manžel šílel. Pořád opakoval, že nechce rodit v autě. Já byla v klidu. Pak manžel zavolal kamaráda doktora, aby mě přesvědčil k okamžitému odjezdu do porodnice. Sám již stál s taškama ve dveřích. Málem dostal infarkt, když já jsem šla v klidu ještě na internet dát vám zprávu. To už byly kontrakce po 2 minutách, ale já se bála, že mě z porodnice vrátí nebo, že tam budu muset být příliš dlouho a chtěla jít do tý vany. No nakonec mi bylo vyděšeného manžela líto a svolila jsem k odjezdu. Do porodnice jsem dojeli asi v 19.30, byla jsem otevřena na 4 cm a měla již domluvený epidurál. Šla jsem na příjem (známé kolečko) a do sprchy. Tam mě nechali dost dlouho asi hodinu. Kontrakce sílily na intenzitě, ale ve sprše na balónu šly zvládat. Jen jsem se bála toho až vylezu. Po sprše jsem byla otevřená na 5 cm - postupovalo to strašně pomalu, ale bylo to ideální na epidurál. Chvíli trvalo než mi ho píchli a kontrakce byly silně intenzivní, pořád po 2 minutách a já musela ležet s vyhrbenými zády, což bylo nejhorší. Nicméně 5 minut po epidrálu kontrakce ustaly. Tedy kontrakce neustaly ani neubraly na intenzitě, jen jsem je necítila. Věděla jsem, že jsou, ale jakoby nebyly. Ležela jsem na zádech a pak na boku připíchnutá na monitor a měla jsem pocit, že můžu jít domů, že porod skončil a nic už dál nebude. Porodní asistentka i doktor byli naopak spokojeni, jak se porod krásně vyvíjí a já jim to nechtěla věřit. Manžel mi četl síly kontrakcí z monitoru a tam bylo 119, 120, high apod. Tak jsme s manželem a s porodní asistentkou asi hodinu prokecali o Šímovi, připravili si SMS o narození dítěte, vtipkovali a čekali. Já jsem jen chtěla, aby se Sebi stihnul narodit do půlnoci a porodní asistenka tvrdila, že to mi může zaručit a pořád se smála. Já měla pořád pocit, že porod skončil a nic se neděje, byla jsem nervózní. Manžel vynesl požadavek, aby se Sebi narodil ve 23.10, protože Šíma je v 10.23. A už jsem viděla jak porodní asistentka přemýšlí, jakporod prodloužit. Okamžitě jsem zasáhla a řekla, ať o tom vůbec neuvažuje, že to chci mít co nejdříve za sebou. Ve 22. hod. mě asistentka prohlídla a řekla, že jsem otevřená na 8 cm, že ještě 3 kontrakce a jdeme tlačit. Nemohla jsem tomu věřit. Pak přišly 3
opravdu silné kontrakce, které jsem už prodýchavala, ale díky epidurálu šly snadno zvládnout v leže, a navíc jsem byla krásně uvolněná, což napomáhalo otevírání. No a šlo se rodit. Zavolali doktora a já začala při kontrakci tlačit, což naopak vůbec nešlo. Dítě bylo obrovské a hlavička zůstala viset 1/4 venku a nic. Hrozně to bolelo a pálilo, ale kde nic tu nic, najednou žádná kontrakce. (Pozn. Epidurál nemá vliv na tlačení a ni neovlivňuje bolesti při tlačení, jsou prý to bolesti jiného typu.) Já byla mrtvá strachy, co bude s dítětem, ale setřička říkala, že na poslední kontrakci se čeká vždycky dlouho. No a pak přišla a mě se podařilo několikrát zatlačit a Sebastianka porodit. Viděla jsem jak leze ven a jak ho položili vedle na stolek a přestřihli pupeční šňůru, jako někde ve filmu. Byl nádherný a já šťastná blahem. Protože mě nic nebolelo, nebylo mi špatně, tak jsem si to tak užívala. Sebastiánka mi hned přiložili a pak mi ho zabaleného přinesli a já si ho chovala asi hodinu. Byla jsem nastřižená asi 1 cm, ale šití jsem necítila, asi že mi píchli nějaké anestetikum, nevím. Porodu placenty jsem si nevšimla, tak jsem se musela na ni zeptat. Všichni se usmívali a říkali, že už je dávno pryč. A druhý den po porordu jsem mohla normálně sedět na židli! Cítila jsem to trochu, ale opravdu jen trochu.
Není tady
ahoj Sumi, nádherná slohovka ještě jednou gratuluju k narození Sebastianka a trošičku závidim ten 1cm trhnutí...
Není tady
Sumo jeste jednou gratuluju, vidim ze sis porod celkem uzila - hezky porod.
Není tady
Suminko, to byl nádhernej porod. To do toho půjdeš zas, ne?
Není tady
Sumi,super takhle by se mi to docela zamlouvalo
Není tady
Sumi krásně jste to se Sebíkem zvládli .Jste šikulky,gratuluju.
Není tady
Sumiku, kdybych to byla bývala věděla, že ten epidural by stejně pomohl i mě, tak bych asi moc neváhala. Je to super, že na porod budeš mít jen krásné vzpomínky, slohovka parádní, hodně štěstí se Sebouškem
Není tady
Moc gratuluji a přeji hodně štěstí a zdraví!!
Takový porod by se mi taky zamlouval, tak že bych šla do epiduralu?? No uvidíme
Není tady
Sumo,gratuluju k pohodovému porodu ... Ať ti Sebastianek hezky roste a jste v pohodě i dál
.
Není tady
Sumi, tak ses konečně dočkala, užívej miminka:-)))
Není tady
Suminko, tak za to dlouhé čekání sis takový krásný porod zasloužila...gratuluju....a přeju vám vše jen to nejlepší.....
Není tady
Stránky: 1