29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Prosím o radu, jak mám tu mojí malou nezbednici naučit jíst ze lžičky....
Když jsme začali zkoušet příkrmy, odmítala je. Myslela jsem, že prostě ještě nechce jíst zeleninu, tak jsme s příkrmama na nějakou dobu přestali. Dnes jsem ale zjistila, že to bude spíše tím, že nechce jíst ze lžičky. Když jsem ji totiž uělala její první kaši, nechtěla ji. Když jsem ji ale přelila do flašky a zvětšila v ní dírku, tak ji vypila.
Problém asi zřejmě bude tedy v té lžičce...
Není tady
Žirafa napsal(a):
Prosím o radu, jak mám tu mojí malou nezbednici naučit jíst ze lžičky....
Když jsme začali zkoušet příkrmy, odmítala je. Myslela jsem, že prostě ještě nechce jíst zeleninu, tak jsme s příkrmama na nějakou dobu přestali. Dnes jsem ale zjistila, že to bude spíše tím, že nechce jíst ze lžičky. Když jsem ji totiž uělala její první kaši, nechtěla ji. Když jsem ji ale přelila do flašky a zvětšila v ní dírku, tak ji vypila.
Problém asi zřejmě bude tedy v té lžičce...
Některé děti moc nevědí, co si s kašičkou počít, vím, že kamarádky to řešily hodně řídkou stravou, kterou "nalily" dítěti víc dozadu na jazyk, kde už si s ní poradí. Nebo lžičku aspoň jakoby "otřít" zevnitř o horní ret dítěte, aby zůstala vevnitř. Jestli doteď měla jen mléko, je pravděpodobně zvyklá, že jí potrava sama přijde až dozadu do pusinky, tak bude nejspíš potřebovat chvíli na asimilaci
Není tady
Žirafko, no Míša je úžasná!
Taky jsme měly docela problém se lžičkou. Co můžu poradit je řidší jídlo, silikonovou pokud možno hlubší lžičku. Dát do pusinky doprostřed jazýčku a mírně zatlačit směrem dolů. Instinktivně Míša pak zasune tu lžičku do úst.
Naše malá vždycky doblblá z kojení mi tam ten jazýček pořád vyplazovala, taky nám to docela dlouho trvalo. Jenže myslím, že u nás to bylo i trošku tím, že jí prostě moc nechutnalo...
Není tady
Mončo, děkuju za pochvalu.
Tak jsem koupila jinou lžičku, takovou, aby byla hlubší, ale změna nic moc.
Taky mi pořád vyplazuje jazýček, většinou ale vůbec nechce pusinku otevřít.
Po pár minutách to celé zakončí tím, že si nechá lžičku dát až do pusiny a v tom začne dělat vrtulník... Takže jsme obhozené komplet obě dvě a přejdeme na flašku s mlíkem....
Není tady
Žirafko, a jak dlouho jí předtím dáváš mléko? Nech tam rozmezí minimálně 2.5-3 hod.!
Není tady
Mončo, to ona má rozmezí 3 hodiny.
Zdá se mi, že ona to prostě ani nebere jako jídlo, protože když skončíme s pokusy s mrkvičkou a ukážu jí flašku s mlíkem, tak se po ní děsně sápe a víská... jak to dělá vždycky, když má hlad...
Jo, mimochodem fotečku máž opravdu super....
Není tady
holky řeším stejný problém... přesne jak popisejete, vyplazuje jazyk, zavira pusu, jak na zamek, kyz se mi podari ji tam tu lzicku fouknout,tak prska, a presne jak pisee, kasi lahvi jedla,ale ze lzicky ne:), dnes mame prvni den s mrkvi, tak to bude zajimave tedy....
holky na zimnatkach radily at si davam lzicku taky do pusy,ale myslim ze moje 6 mesicni verusa to nechape, ze ma opakovat co delam ja....
Není tady
tak jsem nadšená, trenink opravdu pomohl, zvladame mrkvicku i kasicku lzickou....
Není tady