Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 11. 5. 2008 9:38

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

Re: POMOOOOOOC! Jak na holuby na balkóně?

Maya.82 napsal(a):

No já jsem se taky zkoušela zbavovat holubů chodili mi srat na parapet. Tak zkus vzit něco třeba kus starého lina a napichat tam připinačky a položit to tam. Na to už si snad nesednou.

Jejda-na celý balkon???

Není tady

#27 11. 5. 2008 9:41

Káča
♥♥♥♥♥♥-

Kiara napsal(a):

Já bych to ještě vylepšila: stáhla bych si z netu krákorání nějakého dravce a každé ráno bych ho pouštěla z CD přehrávačw smile V případě, že holubi tyhle finty neprokouknou, mᚠvyhráno :super: big_smile

Jojo-dobrý, ale to nevyřeším své nevyspání lol

Není tady

#28 11. 5. 2008 9:42

Káča
♥♥♥♥♥♥-

Heluška napsal(a):

Zrovna dnes jsem uvažovala,že se tu přeptám na totéž. Obtěžují  nájemníky delší dobu, ale ke mně se na balkon sáčkují asi týden. Položila jsem si umělou trávu a zřejmě je to oklamalo.  Zaneřádili ji pořádně a už přinesli i nějaký stavební materiál. :usch:Taky probírám sebeobranu a napadlo mě totéž. Prak nebo jed. To bach nedala, tak jsem dnes vyháněla mechanicky. Moje přezuvky měly svůj letecký den.
Balkon byl rozlapený celý den. Kočka na gauči, pes na zemi pod ní a holubí vrkání na balkoně vedle nich s nimi ani nehlo. Já stará osoba jsem musela jít plašit sama. dumbom
Teprve až odletěli, kočka šla důležitě na balkon nasávat pachy.
Taky nevím, co si s tím počít. Cd zkusím a mám upadnuté na zemi takové divítko- plastovou spirálku, která taky může fungovat. Hned zítra změním taktiku plašení. děkuji za nápad

Mimo jiné,  taky jsem se vyděsila, komu jde o život.big_smile

Spirálku i asi 10Cd máme taky a s něma to ani nehne

Není tady

#29 11. 5. 2008 11:17

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

A co zkusit PET lahve,které vidím na zahrádkách proti krtkům? Zkus se projít a nějaké to ,,výtvarné dílo" okopírovat.Vydávají neustále hluk a třeba se to holoubkům nebude líbit.Já tedy nevím, ale máme doma hlídacího psa, kohouta a to vše po ránu vydává zvuky.Mám vztek,ale prostě je to můj domov.Patří to k životu a též hejna špačků a vrabců na stromech. Už jim i fandím, nedokážeš si představit takového malého vrabčáka,který má nacpaný bříško z naší pšenice, prostě paráda. hjarta

Není tady

#30 11. 5. 2008 13:59

Maya.82
Host

Káča napsal(a):

Maya.82 napsal(a):

No já jsem se taky zkoušela zbavovat holubů chodili mi srat na parapet. Tak zkus vzit něco třeba kus starého lina a napichat tam připinačky a položit to tam. Na to už si snad nesednou.

Jejda-na celý balkon???

No na celý balkon. lol Stejně mám pocit, že člověku nic jiného nezbyde. Holubi jsou v dnešní době vyčůrání a cd a dalších plašících věcí už se fakt nebojí.
A když už se nebojí ani štěkajícího vlčáka za sklem tak pet lahve asi taky ne.

#31 11. 5. 2008 14:05

Jdhehajnx
♥♥♥♥♥♥-

My máme před balkónem nataženou sí. Dali jí tam původní nájemníci kvůli holubům a musím říct,že se osvědčila. Že řvou od sousedů, to mi nevadí, jsem si zvykla, hlavně že mi ne*erou po balkoně a nezakládaj nový kolonie u mě tummenupp

Není tady

#32 22. 6. 2008 10:05

ogre
♥------

Cauves, pocinaje minulym tydnem resim to same, holubi se usadili na balkone,  ne mem ale sousedky asi greenpeace ktera jim nezapomnela dat na jejich "domecek zaclonu" a vybavila jejich pristresek plosinkou aby se jim tam dobre lezlo...

Nezbyva mi nic jineho nez je od 5 rano kazdou chvili plasit, poodletnou par metru a za chvili jsou zpet. Parchanti tam snesli i vejce...

Vyhrabal jsem vzduchovou pistoli na kumovy strely, zvuku z ni se lekaly spolehlive den.

Nefunguji CD, nefunguje vystrizena podobizna loveckeho ptaka, nefunfuje alobal, nefunguje ani leskla plastova spirala...

Nezbyva mi predpoklam nic jineho nez vzduchovka.

Ja jenom doufam, ze neplatim v danich za nejakou sluzbu tykajici se deratizace u nas na sidlisti, protoze pak je to vyhozovani oknem.

Mira
Pardubice Dubina

Není tady

#33 23. 6. 2008 0:25

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

A co sehnat si vrkání na cédéčku? Budou si myslet, že balkon obsadila konkurence a třeba je to odradí smile

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#34 23. 6. 2008 7:39

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Nám se usadily na konci bloku poštolky a najednou s holubama na balkóně nejni problém ... za to máme za oknem hnízdo jiřiček i s malýma jiříčátkama ... teď už teda velkýma ... a ty mi nevaděj - naopak smile

Upravil(a) Míša Kulička (23. 6. 2008 7:39)

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#35 23. 6. 2008 7:45

Hellga
♥♥♥♥♥♥♥

...a nebo se sletí z širokýho okolí a založí kolonii... lol Poptávala jsem se, ale nikdo nemá 100% recept. Plašičky nezabírají, na atrapy si zvyknou a na větrníky a cédéčka, taky... Jedině, co je spolehlivý, jsou ty bodce, ale to asi bude drahý špás, zvl᚝ na balkon... akorát, co mě zaujalo, byl postřeh, že ..."kde holub spí, tak tam se i vrací". Já bych dala to pletivo, aspoň na čas, než by si odvykli a usadili se jinde...stolt ...a nebo se střídat, zapojit rodinu, příbuzenstvo a dobrovolníky a jak holub sedne, vyběhnou, tlesknout a zvolat hlasem převelikým: "Huš, potvoro!", a z toho sousedi, taky něco maj... wink Netušila jsem, kolik lidí má tyhle problémy, dokud jsem se po tom nezačala pídit... va Jo a nenechat je nanosit nic, z čeho by si mohli stavět hnízdo, hned sebrat a vyhodit! Hodně štěstí přeju, protože to musí bejt hrůza! roll

Není tady

#36 23. 6. 2008 8:42

Nela
♥♥♥♥♥♥-

Káčo, já ti půjčím naší kočku, ta je  velký lovec, holubi by měli strach a měla by jsi pokoj, jenže naší kočku  je drahé živit. lol

"Člověk si uvědomí, že byl šastný, až už je to pryč."

Není tady

#37 23. 6. 2008 16:22

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Normální sí do okna, koupíš to za pár koruna a natáhneš na balkon, hotovo.

Není tady

#38 23. 6. 2008 22:01

ogre
♥------

Tak jsem si udelal oko na tyc a zitra je pri prvni prilezitosti odchytim a poputujou do jineho mesta = asi do chrudimi, nebo do holic...

Není tady

#39 23. 6. 2008 23:42

mirka..
♥♥♥♥♥♥-

nebylo by jednodušší jim zakroutit krk?

Není tady

#40 24. 6. 2008 6:07

topazio
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Zkus tam zavěsit cd.

Není tady

#41 24. 6. 2008 20:48

ogre
♥------

Tak potvory rychle pochopili co je to oko a pri priblizineni na ona na 2 metry padi pryc aby se za chvili vratili...

Procital jsem web, vzduchovka je jedina a bohudik 100% moznost - jsem sel i za spravcema baraku a volime ucinou formu.

Na baraku jsou bodce, jsou tam nalepky, CDcka ma kazdej druhej balkon, byl u nas odchyt, bohuzel holub je inteligentni a schoval se k sousedce ktera si tim padem nasla kamose. Loznici ma ale na druhym konci baraku tak ma klidek...

Mira

PS: Nidky jsem netusil ze budu muset v roce 2008 resit v panelaku takovej problem a ze lidi tyhle potvory budou jeste krmit...
PS: Nejsem zlej, minulej tyden jsem zachranoval pokousanyho polniho zajice, jenze ten neotravoval v 5 rano... i ochrana prirody ma sve hranice...

Není tady

#42 24. 6. 2008 21:09

Heluška
♥♥♥♥♥♥-

Já jsem systematicky osobně plašila a vyhazovala stavební materiál, přestalo je to bavit a jsou pryč.
Snad napořád.

Není tady

#43 24. 6. 2008 21:16

erace
♥♥♥♥---

Poslední 4 roky se v horním rohu našeho okna od ložnice  v místě, kde odpadl kus betonu a přímo nad středem okna uhnízdili rorýsi. Pravidelně někdy od začátku jara až do konce července, kdy odlétali,  jsme nespali cca od 4 ráno...Řvali jak šílenci, a když se vylíhla mláďata, nešlo okno otevřít více, než na škvíru, nebo vzteklí rodiče a celé hejno nalétávalo tak, že jsem měla strach, že nám vyklovou oči..Totéž se dělo, když jsem šla na balkon věšet prádlo -nálety těšně k hlavě, fakt jsem se kolikrát bála..Pokaděný parapet, pírka všude..Letos nám naštěstí zateplili fasádu, zatím je klid..Tak uvidíme..loni jsem jich už ale měla vážně plné zuby a taky jsme přemýšleli, jak se jich zbavit..Tchyně v Praze taky šílí z holubů na balkoně, zatím nevymyslela účinnou zaplašovací metodu..

Není tady

#44 25. 6. 2008 7:07

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Zakoupit podpůrnou sí na okurky v zahradnických potřebálch a nainstalovat kolem dokola, stojí to pár korun

Strach je malá smrt...

Není tady

#45 25. 6. 2008 9:13

topazio
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Nám občas lítají ptáci na balkon a šbetají, a taky po ránu, tak jsme tam dali CD a stejně to nepomohlo.

Není tady

#46 25. 6. 2008 15:10

Jessika
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

marica napsal(a):

Taky jsem se zkbavila holubu CD. Pořádné jsem umyla balkon od holubincu a zavěsila dvě blýskavé CD. Už mám klid.

bacha ale na straky smile
ty lákají zrcátka z CD a řvou daleko víc --- vrkání holuba je proti vřískání straky ukolébavka smile

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#47 25. 6. 2008 23:55

ogre
♥------

Je to zajimave, ale jakmile jsem se ozval znamym a kolegum se svym problemem, vscihni si chtej jit zastrilet. Tot horsi stranka veci. Vsichni, vcetne kluku od zelenych, se shodli ze holub je svinstvo, ono obecne vsechno co prinasi nemoce a je to divoky...

Je mi tech holubu lito, ale sousedka je holt kamos :-) a nej sranda je ze to sere vsechny byty okolo, ale nikdo nema silu ji to rict. Domaci me vyslechl a slibil napravu. Uvidime kdo bude rychlejsi.

Nekde jsem videl ultrazvukovej plasic ptactva za 2500, mozna ze bych do toho i investoval, je to bezbolestne a doma se to neztrati... Problem je ze www diskuse rikaj ze i na to si holub zvykne...

Není tady

#48 26. 6. 2008 2:29

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

ogre napsal(a):

( holub je svinstvo,) ono obecne vsechno co prinasi nemoce a je to divoky...

Takatak....vpodstatě se to dá shrnout do jediného slova: život.....cool

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#49 30. 6. 2008 22:14

Gia
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

V minulém bytě nám na ty mrchy fungovaly větrníky a moje plašení a bouchání na balkonové dveře.
V tomto bytě balkon nemáme, ale od letošního jara máme ve vnitrobloku takovej smrad od holubů, takže kdybychom bydleli někde nad kurníkem, tak bychom možná měli lepší vzduch. V kuchyni nemůžeme normálně vyvětrat.
Dokonce jsem si i stěžovala na městskou část,  samozřejmě k ničemu. Prej jsou letos mrchy extrémně přemnožení.

http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjI3NjY1VrIGXDASuAKh96.png  http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjI3NjY1U7IGXDASwQKk57.png

Není tady

#50 7. 7. 2008 20:20

Stelička
♥♥♥♥♥♥-

Dnes jsem nečekaně vyslechla, jak se jeden známý zbavil zahnízděné holubí rodinky na balkóně.
Smeták, ředidlo, CD, ... - nic nepomohlo.

A pak dostal spásný nápad:
Pomohla jediná malá  silvestrovská petarda. V případě potřeby zkuste aplikovat opakovaně.
Hodně štěstí a dejte vědět smile.

http://sirmi.ic.cz/cara/215.gif

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí