6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Maya.82 napsal(a):
No já jsem se taky zkouela zbavovat holubů chodili mi srat na parapet. Tak zkus vzit něco třeba kus starého lina a napichat tam připinačky a poloit to tam. Na to u si snad nesednou.
Jejda-na celý balkon???
Není tady
Kiara napsal(a):
Já bych to jetě vylepila: stáhla bych si z netu krákorání nějakého dravce a kadé ráno bych ho poutěla z CD přehrávačw V případě, e holubi tyhle finty neprokouknou, má vyhráno :super:
Jojo-dobrý, ale to nevyřeím své nevyspání
Není tady
Heluka napsal(a):
Zrovna dnes jsem uvaovala,e se tu přeptám na toté. Obtěují nájemníky delí dobu, ale ke mně se na balkon sáčkují asi týden. Poloila jsem si umělou trávu a zřejmě je to oklamalo. Zaneřádili ji pořádně a u přinesli i nějaký stavební materiál. :usch:Taky probírám sebeobranu a napadlo mě toté. Prak nebo jed. To bach nedala, tak jsem dnes vyháněla mechanicky. Moje přezuvky měly svůj letecký den.
Balkon byl rozlapený celý den. Kočka na gauči, pes na zemi pod ní a holubí vrkání na balkoně vedle nich s nimi ani nehlo. Já stará osoba jsem musela jít plait sama.
Teprve a odletěli, kočka la důleitě na balkon nasávat pachy.
Taky nevím, co si s tím počít. Cd zkusím a mám upadnuté na zemi takové divítko- plastovou spirálku, která taky můe fungovat. Hned zítra změním taktiku plaení. děkuji za nápad
Mimo jiné, taky jsem se vyděsila, komu jde o ivot.
Spirálku i asi 10Cd máme taky a s něma to ani nehne
Není tady
A co zkusit PET lahve,které vidím na zahrádkách proti krtkům? Zkus se projít a nějaké to ,,výtvarné dílo" okopírovat.Vydávají neustále hluk a třeba se to holoubkům nebude líbit.Já tedy nevím, ale máme doma hlídacího psa, kohouta a to ve po ránu vydává zvuky.Mám vztek,ale prostě je to můj domov.Patří to k ivotu a té hejna pačků a vrabců na stromech. U jim i fandím, nedokáe si představit takového malého vrabčáka,který má nacpaný bříko z naí penice, prostě paráda.
Není tady
Káča napsal(a):
Maya.82 napsal(a):
No já jsem se taky zkouela zbavovat holubů chodili mi srat na parapet. Tak zkus vzit něco třeba kus starého lina a napichat tam připinačky a poloit to tam. Na to u si snad nesednou.
Jejda-na celý balkon???
No na celý balkon. Stejně mám pocit, e člověku nic jiného nezbyde. Holubi jsou v dnení době vyčůrání a cd a dalích plaících věcí u se fakt nebojí.
A kdy u se nebojí ani těkajícího vlčáka za sklem tak pet lahve asi taky ne.
My máme před balkónem nataenou sí. Dali jí tam původní nájemníci kvůli holubům a musím říct,e se osvědčila. e řvou od sousedů, to mi nevadí, jsem si zvykla, hlavně e mi ne*erou po balkoně a nezakládaj nový kolonie u mě
Není tady
Cauves, pocinaje minulym tydnem resim to same, holubi se usadili na balkone, ne mem ale sousedky asi greenpeace ktera jim nezapomnela dat na jejich "domecek zaclonu" a vybavila jejich pristresek plosinkou aby se jim tam dobre lezlo...
Nezbyva mi nic jineho nez je od 5 rano kazdou chvili plasit, poodletnou par metru a za chvili jsou zpet. Parchanti tam snesli i vejce...
Vyhrabal jsem vzduchovou pistoli na kumovy strely, zvuku z ni se lekaly spolehlive den.
Nefunguji CD, nefunguje vystrizena podobizna loveckeho ptaka, nefunfuje alobal, nefunguje ani leskla plastova spirala...
Nezbyva mi predpoklam nic jineho nez vzduchovka.
Ja jenom doufam, ze neplatim v danich za nejakou sluzbu tykajici se deratizace u nas na sidlisti, protoze pak je to vyhozovani oknem.
Mira
Pardubice Dubina
Není tady
A co sehnat si vrkání na cédéčku? Budou si myslet, e balkon obsadila konkurence a třeba je to odradí
Není tady
Nám se usadily na konci bloku potolky a najednou s holubama na balkóně nejni problém ... za to máme za oknem hnízdo jiřiček i s malýma jiříčátkama ... teď u teda velkýma ... a ty mi nevaděj - naopak
Upravil(a) Mía Kulička (23. 6. 2008 7:39)
Není tady
...a nebo se sletí z irokýho okolí a zaloí kolonii... Poptávala jsem se, ale nikdo nemá 100% recept. Plaičky nezabírají, na atrapy si zvyknou a na větrníky a cédéčka, taky... Jedině, co je spolehlivý, jsou ty bodce, ale to asi bude drahý pás, zvlá na balkon... akorát, co mě zaujalo, byl postřeh, e ..."kde holub spí, tak tam se i vrací". Já bych dala to pletivo, aspoň na čas, ne by si odvykli a usadili se jinde... ...a nebo se střídat, zapojit rodinu, příbuzenstvo a dobrovolníky a jak holub sedne, vyběhnou, tlesknout a zvolat hlasem převelikým: "Hu, potvoro!", a z toho sousedi, taky něco maj... Netuila jsem, kolik lidí má tyhle problémy, dokud jsem se po tom nezačala pídit... Jo a nenechat je nanosit nic, z čeho by si mohli stavět hnízdo, hned sebrat a vyhodit! Hodně těstí přeju, protoe to musí bejt hrůza!
Není tady
Káčo, já ti půjčím naí kočku, ta je velký lovec, holubi by měli strach a měla by jsi pokoj, jene naí kočku je drahé ivit.
Není tady
Tak jsem si udelal oko na tyc a zitra je pri prvni prilezitosti odchytim a poputujou do jineho mesta = asi do chrudimi, nebo do holic...
Není tady
nebylo by jednoduí jim zakroutit krk?
Není tady
Zkus tam zavěsit cd.
Není tady
Tak potvory rychle pochopili co je to oko a pri priblizineni na ona na 2 metry padi pryc aby se za chvili vratili...
Procital jsem web, vzduchovka je jedina a bohudik 100% moznost - jsem sel i za spravcema baraku a volime ucinou formu.
Na baraku jsou bodce, jsou tam nalepky, CDcka ma kazdej druhej balkon, byl u nas odchyt, bohuzel holub je inteligentni a schoval se k sousedce ktera si tim padem nasla kamose. Loznici ma ale na druhym konci baraku tak ma klidek...
Mira
PS: Nidky jsem netusil ze budu muset v roce 2008 resit v panelaku takovej problem a ze lidi tyhle potvory budou jeste krmit...
PS: Nejsem zlej, minulej tyden jsem zachranoval pokousanyho polniho zajice, jenze ten neotravoval v 5 rano... i ochrana prirody ma sve hranice...
Není tady
Já jsem systematicky osobně plaila a vyhazovala stavební materiál, přestalo je to bavit a jsou pryč.
Snad napořád.
Není tady
Poslední 4 roky se v horním rohu naeho okna od lonice v místě, kde odpadl kus betonu a přímo nad středem okna uhnízdili rorýsi. Pravidelně někdy od začátku jara a do konce července, kdy odlétali, jsme nespali cca od 4 ráno...Řvali jak ílenci, a kdy se vylíhla mláďata, nelo okno otevřít více, ne na kvíru, nebo vzteklí rodiče a celé hejno nalétávalo tak, e jsem měla strach, e nám vyklovou oči..Toté se dělo, kdy jsem la na balkon věet prádlo -nálety těně k hlavě, fakt jsem se kolikrát bála..Pokaděný parapet, pírka vude..Letos nám natěstí zateplili fasádu, zatím je klid..Tak uvidíme..loni jsem jich u ale měla váně plné zuby a taky jsme přemýleli, jak se jich zbavit..Tchyně v Praze taky ílí z holubů na balkoně, zatím nevymyslela účinnou zaplaovací metodu..
Není tady
Zakoupit podpůrnou sí na okurky v zahradnických potřebálch a nainstalovat kolem dokola, stojí to pár korun
Není tady
Nám občas lítají ptáci na balkon a betají, a taky po ránu, tak jsme tam dali CD a stejně to nepomohlo.
Není tady
marica napsal(a):
Taky jsem se zkbavila holubu CD. Pořádné jsem umyla balkon od holubincu a zavěsila dvě blýskavé CD. U mám klid.
bacha ale na straky
ty lákají zrcátka z CD a řvou daleko víc --- vrkání holuba je proti vřískání straky ukolébavka
Není tady
Je to zajimave, ale jakmile jsem se ozval znamym a kolegum se svym problemem, vscihni si chtej jit zastrilet. Tot horsi stranka veci. Vsichni, vcetne kluku od zelenych, se shodli ze holub je svinstvo, ono obecne vsechno co prinasi nemoce a je to divoky...
Je mi tech holubu lito, ale sousedka je holt kamos :-) a nej sranda je ze to sere vsechny byty okolo, ale nikdo nema silu ji to rict. Domaci me vyslechl a slibil napravu. Uvidime kdo bude rychlejsi.
Nekde jsem videl ultrazvukovej plasic ptactva za 2500, mozna ze bych do toho i investoval, je to bezbolestne a doma se to neztrati... Problem je ze www diskuse rikaj ze i na to si holub zvykne...
Není tady
ogre napsal(a):
( holub je svinstvo,) ono obecne vsechno co prinasi nemoce a je to divoky...
Takatak....vpodstatě se to dá shrnout do jediného slova: ivot.....
Není tady
V minulém bytě nám na ty mrchy fungovaly větrníky a moje plaení a bouchání na balkonové dveře.
V tomto bytě balkon nemáme, ale od letoního jara máme ve vnitrobloku takovej smrad od holubů, take kdybychom bydleli někde nad kurníkem, tak bychom moná měli lepí vzduch. V kuchyni nemůeme normálně vyvětrat.
Dokonce jsem si i stěovala na městskou část, samozřejmě k ničemu. Prej jsou letos mrchy extrémně přemnoení.
Není tady
Dnes jsem nečekaně vyslechla, jak se jeden známý zbavil zahnízděné holubí rodinky na balkóně.
Smeták, ředidlo, CD, ... - nic nepomohlo.
A pak dostal spásný nápad:
Pomohla jediná malá silvestrovská petarda. V případě potřeby zkuste aplikovat opakovaně.
Hodně těstí a dejte vědět .
Není tady