Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 10. 5. 2008 9:45

tweety
♥♥♥♥---
Registrovaný: 7. 7. 2007
Příspěvky: 390

Pekacova smeska - co do ni?

Nedavno jsem tu videla fotky ruzne plnenych pekacku, s masem a zeleninou. Dnes chci neco takoveho udelat, ale peceni masa neni moje silna stranka, takze co tam vsechno dat?

Upravil(a) tweety (10. 5. 2008 9:49)

Není tady

 

#2 10. 5. 2008 9:51

Ota
Moderátor(ka)
Místo: Praha
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 5411

Re: Pekacova smeska - co do ni?

Zeleninu podle chuti (nakrájenou a osolenou) na dno, na to plátky okořeněného masa, trochu podlít vodou nebo vývarem, pro fajnšmekry šlehačkou (ale je to dost mastné),  přikrýt a péct. Výborné je maso na mrkvi s cibulí.


Ota
------------------------------------------------------
Nechceš-li si hubu spálit, musíš mlčet, nebo chválit.
K. H. Borovský.

Není tady

 

#3 10. 5. 2008 10:00

lueta
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno
Registrovaný: 29. 4. 2006
Příspěvky: 2937

Re: Pekacova smeska - co do ni?

http://www.chytrazena.cz/vareni/masita- … 12533.html

Nebo: kotlety naklepat, osolit, potřít pekáč olejem a kotlety naskládat do něj a přelít lečem smíchaným s rozkvedlaným vajíčkem, sojovou omáčkou, vorčestrem ,zasypat nastrouhaným sýrerm a upéct.
Taky jsou výborné jen  samotné kotlety ( samo že naklepané, osolené) přelité smetanou či šlehačkou, na to nakrájené brambory ve slupce ( na čtvrtiny) a upečené.

Upravil(a) lueta (10. 5. 2008 10:05)


Chyby jsou nutným a jediným vodítkem na cestě k dokonalosti

Není tady

 

#4 10. 5. 2008 11:28

x256987
Host

Re: Pekacova smeska - co do ni?

Kořenovou zeleninu, klidně i kedluben nebo rajčátko, cibule na klínky... jemně zakapat olejem a trochu zeleninu v tom oleji oválet. Pokud jde o maso, asi nejlepší je ho večer předem naložit, připravit si směs koření, přidat olej (jen aby se udělala kašička) a pořádně to do masíčka vmasírovat, přikrýt a šupnout do ledničky. Tuku nemusí být moc, jde o to, aby byl přímo na pečených kouscích.

Směs koření - třeba drcený kmín, prolisovaný stroužek česneku, určitě sůl pepř, dobrý je čerstvě drcený barevný pepř, jestli nemᚠmlýnek, stačí zabalit do mikrotenu a podrtit paličkou, jakékoli čerstvé i sušené bylinky, paprika sladká pro barvu nebo i chilli, kari koření, z "vlhkých" ingrediencí kari pasta (ta je hodně ostrá), můžeš do toho kydnout lžíci hořčice, sójovky, worchesteru...

Pokud mᚠtřeba kousek vepřového a kousek kuřecího, udělala bych na vepřové marinádu na bázi česneku a bylinek, k tomu jde dobře citronová šáva, a na kuřecí drcený kmín, paprika a podle chuti chilli. Výborný je i čistě pepřový kabátek. Maso nakrájet na kostky nebo na menší plátky, podobně se dají nachystat i špízy nebo grilování.

Zkus si s tím pohrát, kromě pálivých věcí se neboj dát koření víc, on takový kmín v kombinaci s česnekem a cibulí je lahůdka sama o sobě (pochopitelně na tom fláku masa tongue ), nebo bylinky...

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů