27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Nedavno jsem tu videla fotky ruzne plnenych pekacku, s masem a zeleninou. Dnes chci neco takoveho udelat, ale peceni masa neni moje silna stranka, takze co tam vsechno dat?
Upravil(a) tweety (10. 5. 2008 9:49)
Není tady
Zeleninu podle chuti (nakrájenou a osolenou) na dno, na to plátky okořeněného masa, trochu podlít vodou nebo vývarem, pro fajnmekry lehačkou (ale je to dost mastné), přikrýt a péct. Výborné je maso na mrkvi s cibulí.
Není tady
http://www.chytrazena.cz/vareni/masita- … 12533.html
Nebo: kotlety naklepat, osolit, potřít pekáč olejem a kotlety naskládat do něj a přelít lečem smíchaným s rozkvedlaným vajíčkem, sojovou omáčkou, vorčestrem ,zasypat nastrouhaným sýrerm a upéct.
Taky jsou výborné jen samotné kotlety ( samo e naklepané, osolené) přelité smetanou či lehačkou, na to nakrájené brambory ve slupce ( na čtvrtiny) a upečené.
Upravil(a) lueta (10. 5. 2008 10:05)
Není tady
Kořenovou zeleninu, klidně i kedluben nebo rajčátko, cibule na klínky... jemně zakapat olejem a trochu zeleninu v tom oleji oválet. Pokud jde o maso, asi nejlepí je ho večer předem naloit, připravit si směs koření, přidat olej (jen aby se udělala kaička) a pořádně to do masíčka vmasírovat, přikrýt a upnout do ledničky. Tuku nemusí být moc, jde o to, aby byl přímo na pečených kouscích.
Směs koření - třeba drcený kmín, prolisovaný strouek česneku, určitě sůl pepř, dobrý je čerstvě drcený barevný pepř, jestli nemá mlýnek, stačí zabalit do mikrotenu a podrtit paličkou, jakékoli čerstvé i suené bylinky, paprika sladká pro barvu nebo i chilli, kari koření, z "vlhkých" ingrediencí kari pasta (ta je hodně ostrá), můe do toho kydnout líci hořčice, sójovky, worchesteru...
Pokud má třeba kousek vepřového a kousek kuřecího, udělala bych na vepřové marinádu na bázi česneku a bylinek, k tomu jde dobře citronová áva, a na kuřecí drcený kmín, paprika a podle chuti chilli. Výborný je i čistě pepřový kabátek. Maso nakrájet na kostky nebo na mení plátky, podobně se dají nachystat i pízy nebo grilování.
Zkus si s tím pohrát, kromě pálivých věcí se neboj dát koření víc, on takový kmín v kombinaci s česnekem a cibulí je lahůdka sama o sobě (pochopitelně na tom fláku masa ), nebo bylinky...