29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Jsem ženatý, mám dvě děti a spokojené manželství. Před třemi lety jsem si začal dopisovat s jinou ženou. snažili jsme se to ukončit, ale znovu začali. Nyní už si rok píšeme a já oznámil manželce, že odcházím od rodiny. Má přítelkyně se rozvádí a opouští manžela a děti kvůli mě. Svoje děti miluji, manželku mám rád, ale k přítelkyni cítím něco víc..... Dělám chybu?
Není tady
Laky, připomělo mi to radu jedné starší přítelkyně. Radila mi, že když si nemohu vybrat, ať to chvíli zkusím s oběma, jeden se zprotiví. Není to pravda, zprotivil se ten, kterého jsem dobře znala, o tom druhém jsem měla iluze. Znáš přítelkyni, se kterou jsi toho asi moc nezažil tak dobře, víš jistě, že je to ta pravá? Tvoje žena je v nevýhodě, má starosti o děti, o rodinu, nový vztah je romantický, bude takový pořád?
Protože jsi otevřel toto vlákno otázkou, asi nejsi zcela přesvědčen? Nebo je přítelkyně dominantní typ a Tobě to zrovna vyhovuje? Ještě to zvaž, uděláš nešťastné děti i manželku, stojí to za to?
Není tady
Mno, píšeš, že máš spokojené manželství, proč teda chceš odejít? Kolik je dětem? Moc nepočítej s tím, že tě pochopí. Nemůžu a nechci ti radit, ale říká se "kdo chce víc, nemívá nic." Tak na to pozor. Navíc - vy si jenom píšete? Jo, a neptáš se trochu pozdě?
Není tady
Dětem je 14 a 17. je to těžký prostě je to silnější než já. párkrát jsme se za ty tři roky viděly a známe se ještě za svobodna. ja nevim jak to popsat. vim ze ublizuju zene a fetem , ale nemůžu si pomoct
Není tady
Laky: "vim ze ublizuju zene a fetem , ale nemůžu si pomoct "
Víš co? Tak si nepomáhej . Můj tatínek se kdysi zbláznil a po péči o tři děcka zatoužil po jakési "svobodě" vztahu. Stalo se to tak, že on byl trochu unaven ze starostí, stárnutí, ztráty motivace do dalšího života ("komunisti naší generaci podělali život")
a do cesty mu přišla v té době nikým nechtěná čtyřicítka, svobodná, bezdětná, která mu vytrvale naznačovala, že s ní se bude mít stráááášně dobře. Pamatuji si na to, jak hezky o ní mluvil, jak jí ty kecy věřil.
Hmm, tak si otec už 15 let vaří, když má hlad, převlíká si peřiny, když už je třeba, sám nakupuje a i se zlomenými žebry z pádu z žebříku, kdy opravoval její střechu, maká na její obrovské zahradě.... Jo a ona přestala chodit do práce, přestože peněz mají minimum. Jí je přece úplně fuk, že on by si chtěl na stará kolena ještě dopřát nějaké to auto...
Od jisté doby si říkám, že opravdu každý svého štěstí strůjcem a když si nemůžeš pomoct, no tak holt si to nové musíš vyzkoušet...
Vím, že kdyby otec mohl - vrátil by čas. Tak hodně štěstí, laky.
Joo, zcela za sebe: na to, že ses s tou dámou "párkrát viděl", jsi docela odvážný. Skoro ji neznáš, a vůbec Ti nevadí, že kvůli ní svým vlastním děckám vezmeš jistotu rodiny? Hmmm... podle mě je to velmi lehkovážné.
Upravil(a) Tercila (5. 5. 2008 22:19)
Není tady
laky napsal(a):
Jsem ženatý, mám dvě děti a spokojené manželství. Před třemi lety jsem si začal dopisovat s jinou ženou. snažili jsme se to ukončit, ale znovu začali. Nyní už si rok píšeme a já oznámil manželce, že odcházím od rodiny. Má přítelkyně se rozvádí a opouští manžela a děti kvůli mě. Svoje děti miluji, manželku mám rád, ale k přítelkyni cítím něco víc..... Dělám chybu?
Naprosto nerozumím, meleš kraviny. Přečti si, co píšeš, a pak ještě jednou, a zeptej se sám sebe, jestli jsi normální.
Protože píšeš: spokojené manželství, manželku mám rád. Za takového stavu odcházíš jen proto, abys uspokojil svou touhu po jiné ženě. Já neodsuzuju rozvody, nemůžu, sám jsem odešel od ženy a 14leté dcery, protože jsme se poslední 3 roky jen hádali. Vzpomínám si, jak jsem jednou po jejím křiku šel k oknu, a tam za záclonou, aby to neviděla, tiše brečel. Zažíváš takové scény? Je tvá žena hodná nebo zlá? Jestli zlá, odejdi, schvaluju. Jestli hodná, pak jsi - promiň - trouba, doplatíš na to, a dobře ti tak.
Není tady
laky, nečekej, že tě tady podpoří ti, kdo byli zklamáni. Pokud sám nevíš, co se děje, tak jsi asi ve stavu akutní zamilovanosti, který, kromě toho, že je naprosto úžasný, je také naprosto krátký. Tož včil mudruj, je to na tobě - nikdo jiný to nevyřeší. Já to mám nastavený tak, že než bych udělal smutnýma řadu lidí, tak to raděj zkousnu v soubě. Ono to totiž časem přejde. Sejde z očí, sejde z mysli. Řešily to tak generace před námi, kdy rozvody nepatřily ke každodennímu folkloru. Ale jak říkám, rozhodni se SÁM, c'est ton lot.
Není tady
Psát si s někým a žít s někým je sakramentský rozdíl. Myslím si ( a už to tady padlo), že jsi ve stavu zamilovanosti, vzrušení, vášně, prostě někde na začátku.Ve finální fázi je to samozřejmě čistě Tvoje věc, ale přemýšlej! A navíc, nechápu, jak může někdo opustit člověka, kterého má rád!
Není tady
Před třemi lety jsem si začal dopisovat s jinou ženou
Co tě k tomu vedlo? "Nuda" ve stabilním manželství, touha zkusit něco nového, nebo snaha "ještě si užít", než se zaklapnou vrátka:
párkrát jsme se za ty tři roky viděly
Párkrát jste se viděli, nebo jste se spolu párkrát vyspali?
známe se ještě za svobodna
Neznáte se - znali jste se před nějakými 18-20 lety a určitě jste se za tu dobu oba změnili.
odcházím od rodiny. Má přítelkyně se rozvádí a opouští manžela a děti
Tři roky dopisování, několik setkání... a oboustranný odchod za čím? Za velkou láskou? Za "lepším" sexíkem? Za snahou vrátit se do mládí?
Není tady
laky, když tě čtu, tak mi hodně připomínáš mého nyní už BM... za 3 měsíce ho jeho velká láska ze dne na den bez udání důvodu vyhodila... Ale co - zkus to, kdybys to nezkusil, budeš stejně nespokojenej a odnese to manželka...
Není tady
Njn, jak říká jája, co sis uvařil, to si sněz: buď půjdeš, kam tě to táhne, a je nemalá šance, že toho budeš litovat, nebo zůstaň, kde jseš, a je nemalá šance, že toho budeš litovat. Čili chybu jsi udělal, už když jsi se do téhle situace dostal.
Není tady
Ještě bych měl dodat, že jsem s tou přítelkyní několikrát spal, že jsme si jenom nepsali, myslím že je to dost důležité
Není tady
vím, že ženě a dětem moc ubližuji, ale mám pocit, že když nepůjdu nebudu moci fungovat dál
Není tady
Ahoj Laky,jaký je rozdíl mezi manželkou a milenkou-povahově,věkově?
Není tady
Laky - umíš si představit, jak manželce ublížíš? Nejspíš Tvůj odchod nepřejde s pochopením a lehkým úsměvem. Všechny ty roky, co jste spolu byli, a podle Tvého psaní myslím,že poměrně šťastní, budou v ten moment minulostí.
Už ji neuvidíš, děti Ti nejspíš fandit nebudou.
Nebylo by lepší z té šlamastyky rychle vybruslit, než rozbít dvě rodiny a nakonec si sypat popel na hlavu?
To rozhodnutí je stejně jenom na Tobě, ale za sebe - palce Ti držet nemůžu.
Není tady
laky napsal(a):
vím, že ženě a dětem moc ubližuji, ale mám pocit, že když nepůjdu nebudu moci fungovat dál
sakra tak jdi a rychle a hlavně NEVRACEJ SE!
Není tady
No, ono záleží na prioritách... Když oba hodláte vyměnit partnera s dětmi za úúúžasnýýý vztah bez puberťáků a běžných starostí (ledaže byste si "na stará kolena" pořídili společné baby), spokojené manželství za (zřejmě) báječný sex a likvidaci rodiny za možnost "fungovat dál", asi víte proč.
Víš, říká se "Vezmi si, co chceš a zaplať za to." A buď si jistý, že ten účet jednou přijde.
Není tady
napsal jsem to špatně, ne že nebudu moct fungovat dál, ale že nevím jestli budu moct fungovat dál, když si s ní nebudu moct psát, vidět ji.......................
Není tady
laky, nevidět to, neuvěřim, ale fakt používáš i stejný slova jako můj BM
takže pokud budu předpokládat, že fakt i stejně cítíš, funguješ atpod.
udělej ráznej krok a neohlížej se zpátky, zavři k manželce vrátka, nedávej jí naděje stylu, že třeba kdyby to nevyšlo... a nes důsledky svých činů, nechoď se pak vybrečet k manželce... dej jí šanci si najít zodpovědného chlapa, kterej jí bude milovat a né jen "mít rád"
To že zamilování nefunguje věčně, to ti nemá cenu řikat, když jsi právě poznal tu jedinou a pravou lásku...
Není tady
Když nevíš, tak jdi do toho. Kdo chce kam, pomozme mu tam. Ale jsi smířený s tím, že pravděpodobně budou dveře zpět za manželkou, dětmi a oním nudným, ale docela poklidným stereotypem, zavřené.
Vidím to tak, že za půl roku nám tu budeš ronit slzy, že milenka není tou, kterou sis myslel, chová se jinak, prožíváte nudný stereotyp a straaašně rád bys vrátil čas a ono to nějak nejde.
Trochu mi nesedí to Tvoje váhání - z jedné strany se milenka kvůli Tobě rozvádí, z druhé strany mi připadá, že se Ti nechce spálit mosty. A obě naráz asi dlouhodobě nepůjdou. Dobře si to rozmysli, dřív než začneš konat.
Není tady
já to všechno chápu, vím že jim ubližuji......
Upravil(a) laky (6. 5. 2008 11:45)
Není tady
My ale mluvíme o tobě a ne o nich.
Není tady
laky, meleš pořád dokola o tom, jak jim ubližuješ... co chceš? Rozhřešení?
Není tady
že bys nedokázal stát za svym rozhodnutím?
Není tady
Partnerský vztah ze soucitu je naprd!
Tak buď chlap zbal si 5 švestek a běž.Vyzkoušej si žít sám a srovnej si hlavě co chceš a co Ti stojí za to.
laky napsal(a):
já to všechno chápu, vím že jim ubližuji......
Není tady