29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Čím to je, že se kolem nás (zejména v zaměstnání) tak často prosazují neschopní a nejistí kuřáci, jejichž jedinou skutečnou devizou je, že umí vše poslušně odkývat, na úkor schopných, leč rebelujících a proto zřejmě nepohodlných nekuřáků?
Kuřák který vše jen odkýve, avšak chodí každou chvíli na chodbu vystát si svoji kuřáckou chvilku s nadřízenými, je v kurzu víc a víc, zatímco nekuřák, který navrhuje postupy, má vlastní nápady a myšlenky, bývá odstaven, odejit.... (on je sice šikovný, ale nějaký divný ?!).
Pokud není nejvyšší šéf nekuřák, (muselo by jít zřejmě o kuřáka, který se své závislosti vzdal až po nástupu na svůj post – anebo by musel být dosazen zvenčí), zdá se téměř nemožné, aby se něco změnilo. Ryba vždy smrdí od hlavy, že?! - A schody se nikdy nezametou zdola nahoru...
A nejde jen o kouření, jde i o ostatní lidské „slabosti“. - Ti kteří střídají jednu milenku za druhou, ti kteří fixlují, šmelí a kradou, jezdí si soukromě služebními vozidly, těm to prochází, zatímco na poctivce se všichni vrhnou jako supi, pokud byť jen jedinkrát zakolísá, pokud se jen trochu „ušpiní“.
Zdá se, že rozhoduje, zda jdete či nejdete s hlavním proudem. A táhne se to už od školních tříd. Jak se někdo odlišuje od ostatních, hned to považují za dobrý důvod, s ním zamést.
Už ve školních třídách vládnou skupinky pod vedením dominantních jedinců, kteří nemusí mít nějaké morální zásady, stačí když znají ty správné přesvědčovací metody, díky nimž kolem sebe vytvoří partu věrných nohsledů.
A tyto „osvědčené“ vzorce se zřejmě později přenáší i do zaměstnaneckých vztahů. - Pokud chce někdo něco opravdu od základů změnit, musí mít hodně silné lokty plus posvěcení shora (a nejlépe kovaného kmotra). Jinak bohužel....
Není tady
Anebo jinak:
Musí snad v Česku člověk obětovat vlastní zdraví karieře a musí se stát kuřákem, aby mohl úspěšně vybudovat tým lidí, kteří za ním půjdou (fungující tým kuřáků) - když, jak se zdá, to bez kouření mnohdy a mnohde nejde?
(anebo jsem úplně blbej a vážně divnej a trápí mne to, co nikoho jiného?) ....
Upravil(a) Slavek17 (2. 5. 2008 11:05)
Není tady
Kdo ti šlápnul na kuří oko?
Není tady
Tak v tomto neporadím, snad jen pohajcám...
V práci je u nás 1 kuřák (z 15ti lidí). Ale my jsme malá, skoro "rodinná" firma.
Fakt je, že kuřáky nemá šéf rád a nové pracovníky diskriminujeme - nepouštíme mezi sebe kuřáky.
Zrovna tak se vsadím, že to kuřáci dělají naopak - na nás nekuřáky se dívají jako na prdlý hysteriky, kteří pořádají hony na čarodejnice.
Upravil(a) Jessika (2. 5. 2008 11:11)
Není tady
Pisatel napsal(a):
Kdoby?! ... Nic nového pod Sluncem, táhne se to mým životem už dlouho....
Měl jsem za celou svou pracovní éru jediného šéfa nekuřáka,
jenže ten se zase obklopil lidmi, kteří s ním chodili chlastat!
Do hospod, kde bylo opět (jak jinak) nahuleno....
Není tady
Jessika napsal(a):
Tak v tomto neporadím, snad jen pohajcám...
![]()
![]()
V práci je u nás 1 kuřák (z 15ti lidí). Ale my jsme malá, skoro "rodinná" firma.
Fakt je, že kuřáky nemá šéf rád a nové pracovníky diskriminujeme - nepouštíme mezi sebe kuřáky.
Zrovna tak se vsadím, že to kuřáci dělají naopak - na nás nekuřáky se dívají jako na prdlý hysteriky, kteří pořádají hony na čarodejnice.
No... tak to jsi mě vážně pobavila .........
Není tady
Jenže Jess, ono je to i v jiných oblastech života.... třeba tenhle FOTBAL....
Chodí na něho jen stateční otrlí jedinci (kromě šílících a řádících band rádoby fanoušků).
Nešlo by to nějakou zlatou střední cestou, aby se vymýtily extrémy a šanci mohli mít všichni?!
...
Všude kolem jen narůstá netolerance (kromě jiného nás to taky stojí spoustu peněz, že?).
Upravil(a) Slavek17 (2. 5. 2008 11:18)
Není tady
Vždyť to máš k vidění i tady ..... napíšeš jiný názor než má většina a jsi napadán, označován nevybíravými výrazy ..... nejdeš s davem, jsi divný.
Není tady
Slavek17 napsal(a):
Pisatel napsal(a):
Kdoby?! ... Nic nového pod Sluncem, táhne se to mým životem už dlouho....
Měl jsem za celou svou pracovní éru jediného šéfa nekuřáka,
jenže ten se zase obklopil lidmi, kteří s ním chodili chlastat!
Do hospod, kde bylo opět (jak jinak) nahuleno....![]()
promiň ale tak nějak jsem si vzpomněl na Šimka a Grosmanna a jejich povídku Moje jízda tramvají. Ona "Tomu se říká koloběh života, pravil filozof, ale lidé němeli náladu na filozofa a ušlapali ho..." tak nějak to je.
Osobně si myslím, že je to o šéfovi o jeho jak se dnes říká managerstém cítění a vedení. Jsem kuřák, pracoval jsem jak v kuřáckém prostředí, tak i v nekuřáckém. Když byla "kouřová" a to jak v tom či onom prostředí, pak nikdy jsme se do debaty o práci nepouštěl, vedli jsme vždy řeči o tom co děcka, povídali vtipy a tak a nebo jak to paní XY sluší..... Jsem toho názoru, že když někdo kouří nebo zajde na pivko s kolegama tak to nemá mít vliv na jeho pracovní činění. Bohužel vše je ovlivněno českým "vlez do zadku...." a pak je jedno zda pije, kouří, souloží a nebo chodí za babama a nebo sedí a maká vždy se chyba na tom či onom najde. A tak o to nemá být.
Není tady
Salen, tak to si nemyslím
Není tady
Zvítězí v Česku model: Kdo nejde s námi, jde proti nám?
Ale nee, tady jsme spíš individualisti...
Stádní hovádka jsou ...no prostě hovádka
Není tady
Slávku, myslím si, že ty jsi ta "třtina větrem se klátící". Kdybys byl sebevědomý, svůj, neměl bys pocity, že tě stádo smete, když se nezařadíš.
Já to tak, jak ty píšeš, vůbec nevidím. A je mi fuck, když budu mezi třiceti kuřáky jediný nekuřák a je mi fuk, když se "nezařadím", že mě vyloučí. No a co?
Pro mne je má svoboda důležitější. Nepřijde mi obtížná, jako ta tvá tobě. Když máš furt problémy se zařazováním.
Ať si klidně kouří, když chtějí. Já nechci, tak jsem přestala.
Ať si klidně mají milenky, když chtějí, já jí být nechci. A nechci mít milence. Kdyby byla všeobecným trendem nevěra a pro mne bude přirozené být věrná, tak budu.
Když si tě tak znovu pročítám, vždyť ty jsi typický komunista nebo člen církve, prostě stádní typ. Jak píšeš - jestli by to nešlo střední cestou.
JJ, uděláme vzorce, šablony, nařídíme, jak se kdo má chovat, oblékat, mluvit, chodit nebo nechodit na fotbal, hokej atd. a Slávek bude spokojen. Takový pan diktátor.
Přečti si dobře, cos napsal:
Nešlo by to nějakou zlatou střední cestou, aby se vymýtily extrémy a šanci mohli mít všichni?!
A co ti extrémové, když je vymýtíme? Jakou šanci budou mít oni? Kdo jsou pak ti tví "všichni"¨?
Vždyť ty svým psaním sám sebe popíráš, ty sám chceš, aby bylo jenom jedno jediné "pravé" stádo a nikdo jinak. Ale to "pravé" stádo podle Slavka17.
JJ, koncentráky na ně a tam je srovnáme.
Upravil(a) majkafa (2. 5. 2008 12:00)
Zase tak vyhraněně bych to neviděl majkafo. Ono trochu Slávka chápu. Na svém prvním působišti jsem se taky jaksi nezařadil a byl jsem odejit. Nekamarádíčkoval jsem se s ostatníma a na konci byl označován za neschopného a arogantního, ... Prostě a jasně tam byl spolek, kterej pustil mezi sebe jen zařaditelného, tedy sobě rovného. Ti, co byli takoví družní až vlezdoprdelní, byli v pohodě. Nakonec jsem rád, že už tam nejsem Bylo to tak fakt psycho
Není tady
Ježíš, to by byla nuda... Jako když jsi šel po ulici a všude kolem tebe akorát šedé a modré šusťáky a kdo měl růžový, už byl "mimo stádo".
Mám zkušenost, že někdy se pracovní problém mnohem snáz vyřeší na chodbě u popelníku nebo v hospodě, než na poradě k tomu určené - už jen proto, že si tam tolik nedáváš pozor, co plácneš. Takže někdy je i pro nekuřáka či abstinenta vhodné zúčastnit se, protože okatě najevo dávaným odporem k takovýmto seancím se vyřazuje sám.
A teď mluvím jen za sebe - ale já nikdy neměla problém s tím, co na to "pavlač". Dokážu pít nealko mezi popíjejícími, nemusím mít např. domácí elektroniku, auto či jiný nesmysl jen proto, že už to "všichni mají", místo celostátně sledovaného seriálu si vezmu radši knížku... a NEŘEŠÍM to. Říkám "jsem, jaká jsem - ber nebo nech ležet" a kupodivu leckdo spíš bere :-)
Není tady
helena napsal(a):
místo celostátně sledovaného seriálu si vezmu radši knížku... a NEŘEŠÍM to. Říkám "jsem, jaká jsem - ber nebo nech ležet" a kupodivu leckdo spíš bere :-)
a to já si beru k celostátně sledovanému seriálu knížku
a ohromně se bavím lidma, který tak jako s duševním nadhledem pronesou, že oni TV doma nemají...
Není tady
KALIK napsal(a):
Zase tak vyhraněně bych to neviděl majkafo. Ono trochu Slávka chápu. Na svém prvním působišti jsem se taky jaksi nezařadil a byl jsem odejit. Nekamarádíčkoval jsem se s ostatníma a na konci byl označován za neschopného a arogantního, ... Prostě a jasně tam byl spolek, kterej pustil mezi sebe jen zařaditelného, tedy sobě rovného. Ti, co byli takoví družní až vlezdoprdelní, byli v pohodě. Nakonec jsem rád, že už tam nejsem
Bylo to tak fakt psycho
Kaliku, přesně o tomhle mluvím. Spočítal jsi si plusy a mínusy a větším plusem s případným "odejitím" bylo pro tebe nezařazení.
Zůstal jsi svůj. Představ si, že by ses dle Slávkova scénáře vymýcení extrému (nejlépe jednou provždy? ) musel změnit, abys byl přijat a zařazen. Zlomil bys sám sebe.
Upravil(a) majkafa (2. 5. 2008 12:22)
Tak to je téma pro mne. Zavřela jsem oči a začala vzpomínat,kdy jsem "jela právě v davu". A zjistila jsem, že už od dětství jsem prostě "jiná".Veškeré spolky a jednotné názry mě nějak nešly pod kůži. Už mamka vždy říkala: " Jo naše Marťa, ta musí mít vždy něco extra". Nejdříve jsem se šklebila, no jo, vy se z toho zvencněte, a pak z toho udělal přednost. Nemusím nikdy hlásat a rvát se za svoje názory. Ale nikdy jsem neměla problém je říci nahlas. Ano musím počítat s tím, že nebudu kolektivem vždy přijmuta. To je zase jejich právo můj názor netolerovat. A musím se vždy rozmyslet, zda mi až tolik na kolektivu,kde nejsem spokojena záleží, nebo spíše na tom stát si za svým. Vše nese svá rizika. Ale protože je mi přímo po*ný "ass licking", musela jsem například opustit hodně dobře placenou práci. Jenže mě pak svrbí na jazyku, když to neřeknu:))))
Slávek má i svým způsobem pravdu, že jsou "uzavřené skupinky", které nechtějí někoho "odlišného" pustit mezi sebe. Tak to bylo, je a bude. To není, proboha nic nového. Co komunismus jako takový? Tam se nějaké názory tolerovaly? To už vůbec ne. Naše rodina toho je docela živým důkazem.A tam kolikrát člověk ani nemusel nic říkat. Stačilo aby byl trochu bohatý a vymykal se dělnickému původu a už byl černá ovce.
Takže vždy záleži i na nás, jestli tak děsně chceme mezi ty ostatní. Co nám to dává? Má to smysl?
Jinak k tomu kouření. Jsem zapřísáhlý nekuřák. Kuřáci si klepou na hlavu, kolikrát mě nazývaly cítlivkou. Jenže oni nevidí, že mě štípou oči, bolí hlava, nemohu dýchat, nehledě na tu spotřebu pracího prášku, protože věci z hospody nevezmu na sebe nikdy 2x. Ona to nemusí být hospoda, stačí kavárána a já prostě cítím, že kouří v místnosti i jeden člověk. Ale holt tomu bych řekla, tak trochu i bezohlednost...
Jinak nejsem pro nějaké "odstaranování" extrému. Protože pro každého je extrém něco jiného. Já jsem třeba extrém i pro mou "bývalou tchýni", protože mám potetované lýtko, měla jsme oholenou hlavu, neodsuzuji punkery a dready a jsem pro každou "špatnost" .)))
Není tady
Ono pro spoustu lidí stádo = určitá jistota. Nevymykám se, tudíž nebudu sežrána ani predátorem, ani uklována vlastními. Nemusím obhajovat svoje (jiné) názory, nebudou na mě hledět jak na jezinkami podhozeného kojence. Nebudu se v pondělí ráno vyřazovat z kolektivu šveholícího o sobotním rodinném výletu do supermarketu a nedělním seriálu tím, že strávím celý víkend s knížkou nebo milencem v posteli či s partou pochybných existencí na čundru, což ani jedno slušná ženská nedělá, že? Pro někoho je tedy jednodušší zařadit se a "být jako ostatní", nebo, v touze dostat se do určité skupinky, chovat se jako oni i za cenu jistého popření svých přání. Ona asi nebudou tak košer, když se nad nimi okolí pozastavuje...
Není tady
majkafa napsal(a):
Když si tě tak znovu pročítám, vždyť ty jsi typický komunista nebo člen církve, prostě stádní typ. Jak píšeš - jestli by to nešlo střední cestou.
JJ, uděláme vzorce, šablony, nařídíme, jak se kdo má chovat, oblékat, mluvit, chodit nebo nechodit na fotbal, hokej atd. a Slávek bude spokojen. Takový pan diktátor.
Přečti si dobře, cos napsal:
A co ti extrémové, když je vymýtíme? Jakou šanci budou mít oni? Kdo jsou pak ti tví "všichni"¨?
Vždyť ty svým psaním sám sebe popíráš, ty sám chceš, aby bylo jenom jedno jediné "pravé" stádo a nikdo jinak. Ale to "pravé" stádo podle Slavka17.![]()
JJ, koncentráky na ně a tam je srovnáme.
Ty jsi mi nějaká ostrá... .... a že se zastáváš extrémistů... No, to se pak nedivím, že my dva asi společnou řeč nenajdeme nikdy....
Fanatický komunista, fašista... stejně tak jako fanatický stoupenec jakékoli církve anebo fanatický fotbalový fanoušek jsou pro mne všechno nebezpečné extrémy - a já vážně nevím, proč bych je měl litovat anebo se s nimi dokonce smiřovat.
Tolerovat taková prasata není demokracie ani svoboda. To je slabost systému. Ten by měl být vstřícný lidem snášenlivým a tolerantním a měl by být tvrdý vůči extrémistům a násilníkům všeho druhu.
Když se vrátím ke kouření - tak ono ani to kouření mi naprosto nevadí - když si ti dotyční tu svoji cigáru vychutnávají na čerstvém vzduchu! .... (tam mi cigareta dokonce voní).... nikoli na chodbách nebo dokonce v místnostech?!!!!!
Není tady
Tiina napsal(a):
Slávku to je absurdní, kdo tě naštval ?
Tak popravdě permanentně mě štve, když vidím, jak jakýkoli fýreři fanatizují svá stáda a suma sumárum tím hrubne celá společnost od lidiček školou povinných až málem po důchodce...
(to je taky kapitola sama o sobě - důchodci - jednou budeme všichni staří a.... ále, škoda mluvit!)
Když nějaký soudce rozhodne, že hajlovat se smí a že policisté nesmí zasahovat... to mě štve!
To bych pak vážně toho soudce nejraději pověsil za ko*le do průvanu....
Upravil(a) Slavek17 (2. 5. 2008 12:55)
Není tady
Slávku, jde o situaci o vás v práci nebo to bereš celorepublikově/celosvětově ?
A mmch, začal jsi tím, že tě ničí podlézavost uplatněná v rámci kouřícího stáda a v dalším příspěvku navrhuješ excorcismus extrémů ?
Co tedy řešíme ?
Není tady
Slavku, tys nepsal nic o fašistech a pod. Všiml sis? To až teď vytahuješ "nebezpečné" extrémy.
Jen jestli ty nejsi jedním z nich. Bacha na to, abys nebyl mezi prvními, kdo bude vymýcen.
Vidím, že ty jsi nadmíru snášenlivý a tolerantní!
KALIK napsal(a):
Zase tak vyhraněně bych to neviděl majkafo. Ono trochu Slávka chápu. Na svém prvním působišti jsem se taky jaksi nezařadil a byl jsem odejit. Nekamarádíčkoval jsem se s ostatníma a na konci byl označován za neschopného a arogantního, ... Prostě a jasně tam byl spolek, kterej pustil mezi sebe jen zařaditelného, tedy sobě rovného. Ti, co byli takoví družní až vlezdoprdelní, byli v pohodě. Nakonec jsem rád, že už tam nejsem
Bylo to tak fakt psycho
... (on mi někdo i rozumí? ...
... Díky!)
Není tady
Slávku - blbej den?
Kuřáci, proutníci, podvodníci, důchodci, fýreři... to nám to hezky graduje.
Není tady